Lediga jobb som IT-samordnare i Norrköping

Se lediga jobb som IT-samordnare i Norrköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Norrköping som finns hos arbetsgivaren.

Koordinator

Ansök    Jul 9    Randstad AB    IT-samordnare
Arbetsbeskrivning Är du en självgående och resultatorienterad person som brinner för att förbättra processer och minska felkostnader? Vi söker nu en engagerad koordinator till vårt team som arbetar med att hantera och minska Non Conformance Costs (NCC). Om du är strukturerad, har en förmåga att snabbt bygga nätverk och gillar att arbeta med analys och utveckling, kan du vara den vi letar efter. Som huvudkoordinator kommer du att ha en central roll i att ut... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Är du en självgående och resultatorienterad person som brinner för att förbättra processer och minska felkostnader? Vi söker nu en engagerad koordinator till vårt team som arbetar med att hantera och minska Non Conformance Costs (NCC). Om du är strukturerad, har en förmåga att snabbt bygga nätverk och gillar att arbeta med analys och utveckling, kan du vara den vi letar efter. Som huvudkoordinator kommer du att ha en central roll i att utveckla våra processer och verktyg, samt stötta verksamheten i grundorsaksutredningar och införandet av förbättringar.
I denna roll kommer du att utveckla och förtydliga processer och verktyg samt tillhörande utbildning, vilket innebär att du ansvarar för att skapa tydliga och effektiva arbetsmetoder. Du kommer att koordinera ärenden med befintliga resurser, vilket innebär ett nära samarbete med olika team inom organisationen. En stor del av din tid kommer att gå åt till att stötta verksamheten i grundorsaksutredningar och säkerställa att förbättringar kopplade till dessa utredningar implementeras effektivt. Du kommer också att analysera och sammanställa NCC-data för att ge en tydlig bild av våra framsteg och områden som behöver ytterligare arbete. Utöver detta kommer du att delta i andra projekt och initiativ på avdelningen, vilket kräver flexibilitet och en vilja att engagera sig i olika uppgifter.
För att lyckas i denna roll bör du ha en högskoleutbildning inom ekonomi, IT eller logistik, vilket är meriterande men inte ett krav. Erfarenhet av projektledning, Lean, verksamhetsutveckling och avvikelsehantering är avgörande, liksom erfarenhet av att driva workshops och utbildningssessioner. Dina kunskaper i Excel och PowerPoint måste vara gedigna för att kunna sammanställa och presentera rapporter och analyser på ett tydligt och professionellt sätt.
Tveka inte på att skicka in din ansökan. För övriga frågan, kontakta [email protected] (vi tar ej emot ansökan via mejl).
Vi ser framemot din ansökan!

Ansvarsområden
Utveckla och förtydliga processer och verktyg samt tillhörande utbildning
Koordinera ärenden med befintliga resurser
Stötta verksamheten i grundorsaksutredningar
Säkerställa införandet av förbättringar kopplade till grundorsaksutredningar
Analysera och sammanställa NCC-data
Delta i andra projekt och initiativ på avdelningen


Kvalifikationer
Högskoleutbildning inom ekonomi, IT eller logistik är meriterande
Erfarenhet av projektledning, Lean, verksamhetsutveckling och avvikelsehantering
Erfarenhet av att driva workshops och utbildningssessioner


Om företaget

Randstad
På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential.

Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

IT-Specialist Arbetsplatstjänster

Ansök    Maj 28    Luftfartsverket    IT-samordnare
Inom LFV pågår en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar vilket betyder att vi växer som organisation. Detta gör att vi nu söker ytterligare en kollega som kan vara del av det team som arbetar inom IT- Arbetsplatstjänst idag. Med IT- Arbetsplatstjänst menas LFV:s administrativa datorer med tillhörande systemstöd i form av lagring, mail, kommunikationsverktyg, Nextcloud, Mattermost och Jitsi och andra tillhörande tjänster. ... Visa mer
Inom LFV pågår en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar vilket betyder att vi växer som organisation. Detta gör att vi nu söker ytterligare en kollega som kan vara del av det team som arbetar inom IT- Arbetsplatstjänst idag.

Med IT- Arbetsplatstjänst menas LFV:s administrativa datorer med tillhörande systemstöd i form av lagring, mail, kommunikationsverktyg, Nextcloud, Mattermost och Jitsi och andra tillhörande tjänster. Rollen ställer krav på en IT bredd, hög förståelse för helheten och att gilla vara spindeln i nätet.

Enheten Gemensam Infrastruktur ansvarar för att upprätthålla driften inom områden samt utvecklar och förvaltar generell teknisk infrastruktur. Vi har systemägarskapet för LFVs administrativa systemområden, IT-infrastruktur och byggnader med tillhörande försörjningssystem.

Beskrivning av rollen

Du kommer att arbeta med:


• Att upprätthålla driften av vår IT-arbetsplats tillsammans med leverantör
• Vara spindeln i nätet gällande ingående tjänster, som t.ex. mail, servicedesk, gruppdiskar, klienter, mjukvaror, licenser etc
• Säkerställa att ingående processer och rutiner kring felanmälan, beställningar och support fungerar
• Koordinera verksamhetens behov gentemot leverantör

Vi söker dig som:


• Har en eftergymnasial utbildning inom IT, exempelvis systemvetare. Alternativt har du likvärdig arbetslivserfarenhet och bredd inom IT
• Har god teknisk kompetens och erfarenhet av support och problemlösning med leverantörer.
• Har erfarenhet av förvaltningsarbete inom tekniska system
• Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:


• Nätverks- och Exchangekunskap
• Erfarenhet om Open Source kommunikationstjänster
• Förståelse och intresse för IT-Säkerhet
• Erfarenhet av systemförvaltning och/eller PM3
• Erfarenhet av arbete med Linux klienter

Kompetenser:

Vi söker dig som är självgående och har lätt att samarbeta med andra. Som person är du lösningsorienterad och fokuserar på att ge den interna kunden en god service. Du har en god kommunikationsförmåga och ser till att hålla andra informerade.  

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Norrköping. Det finns en möjlighet till flexibilitet gällande arbete på kontoret och på distans.

Innan anställning genomför LFV en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest. Denna tjänst kräver svenskt medborgarskap

Vi har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring, utökad semester, föräldrapenningtillägg och goda pensionsvillkor. Vi har en kompetensbaserad rekryteringsprocess som innehåller urval, tester och intervjuer. Testerna innehåller en personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga och är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Om LFV

Vi leder flyget - i takt med tiden, i alla lägen. LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning för civil och militär luftfart med tillhörande tjänster. Vi erbjuder flygtrafikledning och relaterade tjänster både nationellt och internationellt. Våra flygledare leder dagligen cirka 2 000 flygplan i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi driver digitaliseringen inom flera områden. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet.

Avdelningen System & Utveckling (SoU) bedriver kommunikations-, navigations och övervakningstjänster. Avdelningen ansvarar dessutom för LFVs administrativa informationsteknologi samt utvecklingsverksamhet och systemplanering och anskaffning. Avdelningen ansvarar även för LFVs tekniska utrustningar för flygledningstjänst, flygbriefingtjänst och flygvädertjänst. Totalt är vi ca170 anställda inom SoU. Läs mer om LFV

 

 Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 juni! 

 

LFV gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Informationssäkerhetssamordnare

Ansök    Dec 22    Transportstyrelsen    IT-samordnare
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Om jobbet Vi söker samordnare inom informationssäkerhet för avdelning Sjö- och luftfart i Norrköping. Du kommer framförallt att arbeta inom myndighetens ledningssystem för informationssäkerhet, men ... Visa mer
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter.

Om jobbet


Vi söker samordnare inom informationssäkerhet för avdelning Sjö- och luftfart i Norrköping. Du kommer framförallt att arbeta inom myndighetens ledningssystem för informationssäkerhet, men även delta i övriga uppdrag inom områdena informationssäkerhet, beredskap samt säkerhetsskydd. Avdelning Sjö- och luftfart har många spännande uppdrag där rollen som informationssäkerhetssamordnare är viktig för att reda ut förutsättningar för att kunna hantera vår information på ett säkert sätt.

Du kommer tillhöra avdelningens stab och ha ett nära samarbete med engagerade kollegor med många olika kompetenser, en stor kontaktyta, utöver avdelningens verksamhetsresurser, är avdelningens produktområde som förvaltar och nyutvecklar avdelningens it-lösningar.

I nära samarbete med beredskaps- och säkerhetssamordnare samt it-säkerhetssamordnare kommer du att bilda avdelningens säkerhetsfunktion. Detta innebär ett gemensamt ansvar för övergripande planering och prioritering i de team där du aktivt deltar, tillsammans med ansvariga chefer inom området.

Rollen innebär ett stort eget ansvar för den detaljerade planeringen av de aktiviteter som ligger inom informationssäkerhetsområdets ansvar och kompetens. Inom säkerhetsfunktionen innebär arbetsuppgifterna att du även kan komma att få stötta upp inom någon av de andra två rollernas ansvars- och kompetensområde, som att exempelvis delta i arbetet med kontinuitetshantering.

Din viktigaste uppgift som informationssäkerhetssamordnare är att på ett engagerat och strukturerat sätt leda och organisera arbetet inom avdelnings arbete med informationssäkerhet i samverkan med kollegor både på egen avdelning, andra avdelningar och myndighetsgemensam nivå.

Hos oss är du viktig

Gillar du att jobba tillsammans och vill du utvecklas i din yrkesroll? Hos oss kan du förvänta dig karriärsutveckling, ett modernt chefs- och medarbetarskap samt ett hållbart arbetsliv. Vi är en trygg arbetsplats som månar om din hälsa med tid för friskvård på arbetstid, flexibla arbetstider, väl tilltaget antal semesterdagar och lediga klämdagar.

Läs mer om hur det är att jobba på Transportstyrelsen

 Du kommer att


• planera, genomföra och följa upp aktiviteter inom det myndighetsgemensamma ledningssystemet för informationssäkerhet, som informationsklassningar och risk- och sårbarhetsanalyser
• vara kontaktyta och rådgivande inom informationssäkerhet för avdelningen i ärenden och nätverk både internt och externt, bl. a genom deltagande vid behov på avdelningens säkerhetsråd
• ta fram stödjande och styrande dokument för informationssäkerhet som berör avdelningen
• planera och genomföra utbildningar inom informationssäkerhet
• kontinuerligt omvärldsbevaka informationssäkerhetsområdet
• delta i avdelningens process för incidenthantering samt arbete inom krisberedskap och totalförsvar.

 Du måste ha


• minst 2 års aktuell erfarenhet av att ha arbetat med informationssäkerhet eller akademisk utbildning som vi bedömer som motsvarande
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

 Det är meriterande om du också har


• erfarenhet av samordning och/eller projektledning
• erfarenhet av planering och genomförande av utbildningar
• goda kunskaper om lagar, förordningar rörande informationssäkerhet och säkerhetsskydd
• erfarenhet, utbildning och/eller certifiering inom informationssäkerhet, risk- och sårbarhetsanalys och/eller kontinuitetshantering.

Vi vill att du


• är flexibel. Trivs med varierande arbetsuppgifter och vill växa in i en roll som samordnare för avdelningens informationssäkerhet
• är självgående. Tar ansvar för dina uppgifter
• är strukturerad. Tar tag i de problem som uppstår och löser dem på ett organiserat och strukturerat sätt
• är initiativtagande. Verkar för att driva arbetet och myndigheten framåt
• är service- och samarbetsfokuserad. Är kommunikativ och relationsskapande
• är nyfiken. Tar stort ansvar i att lära och förstå avdelningens verksamhet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intresserad?

Anställningen är tillsvidare med placering i Norrköping. Vi tillämpar normalt provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. 

Vid frågor är du välkommen att kontakta Elisabeth Alenbrand på 010 ? 49 53 257, [email protected] .

Fackliga företrädare för Saco, Carola Sander, och ST, Mats Anderzén nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Ansök
Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Därför behöver vi din ansökan senast den 22 januari 2024 märkt med referensnummer TSG 2023-8792. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega! 

Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 2000.

Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 12 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs mer om Transportstyrelsen


Kort om avdelning Sjö- och luftfart

Avdelning Sjö- och luftfart bidrar till ett konkurrenskraftigt, miljöanpassat och säkert transportsystem. Det gör vi genom att hålla register, utforma regler, pröva och ge tillstånd samt utöva tillsyn. Vi verkar också i många sammanhang på den internationella arenan.

Vi finns i Norrköping, Göteborg, Malmö och Stockholm och har cirka 300 medarbetare som är organiserade i sex enheter och en stabsenhet. Visa mindre

Second Line Support till Saab!

Ansök    Okt 24    Poolia Sverige AB    IT-samordnare
Är du en fena på IT och drivs av att hjälpa andra? Har du erfarenhet av systematisk felsökning, ärendehanteringssystem samt slutanvändarsupport? Läs vidare! Nu har du chansen att få arbeta med IT-support hos det innovativa bolaget Saab. Det är ett konsultuppdrag med önskad start i början på november 2023 och sträcker sig fram till sista december 2024. Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Om tjänsten I rollen so... Visa mer
Är du en fena på IT och drivs av att hjälpa andra? Har du erfarenhet av systematisk felsökning, ärendehanteringssystem samt slutanvändarsupport? Läs vidare!

Nu har du chansen att få arbeta med IT-support hos det innovativa bolaget Saab. Det är ett konsultuppdrag med önskad start i början på november 2023 och sträcker sig fram till sista december 2024.

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten
I rollen som supporttekniker kommer du vara en del av företagets second line support och stötta avdelningen i det dagliga arbetet med systematisk felsökning. Du kommer att lösa ärenden via samtal och mail, genom vägledning eller fjärrstyrning. Rollen är bred och innefattar ett brett spektrum av uppgifter som har varierande svårighetsgrad. Du kommer att tillhöra ett team på cirka 20 medarbetare och arbetet kommer att utföras i Saabs lokaler som är placerade i Mjärdevi.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
- Systematisk felsökning
- Arbete i ärendehanteringssystem
- Slutanvändarsupport
- Arbete inom Microsoftmiljö
- Active Directory
- Hantera servrar, nätverk, SCCM, databaser etc.
- ITIL
- Dokumentation

Vem är du?
För att trivas i rollen som supporttekniker har du erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem och slutanvändarsupport. Grundläggande kunskap inom infrastruktur och förmågan att arbeta i olika databaser är betydelsefullt för tjänsten. Du talar samt skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.

Du är van vid att arbeta på ett strukturerat och metodiskt sätt, samt har ett stort intresse för teknik och IT. Som person är du kommunikativ, lyhörd och drivs av att hjälpa andra. Du har god problemlösningsförmåga och antar ett logiskt tankesätt.

Om verksamheten
Som konsult blir du anställd via oss på Poolia. Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Denna avgränsning är vår styrka och har gett oss gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor.
Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid. Visa mindre

Scrum Master till vårat team inom luftfart

Ansök    Dec 21    Transportstyrelsen    IT-samordnare
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid. Nu söker vi en kombinerad roll som Scrum Master/Systemutvecklare till vårt team inom luft i Norrköping Hos ... Visa mer
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Nu söker vi en kombinerad roll som Scrum Master/Systemutvecklare till vårt team inom luft i Norrköping

Hos oss får du chansen att jobba i ett team som skapar unika system som verkligen har betydelse för framtiden. Vårt arbete förändras kontinuerligt utifrån utvecklingen inom både teknik och samhälle. Det finns alltid möjlighet att utvecklas och vi vill ta tillvara på vår gemensamma kunskap på bästa sätt. Vi arbetar också för att du ska hitta en balans mellan jobb och fritid.

Nu söker vi dig! En Scrum Master som även kan systemutveckla, till vårt team som utvecklar och förvaltar IT-lösningar inom luftfartsområdet. Du kommer att ingå i vårat agila leveransteam som är en del av produktområdet för sjö och luftfart. Teamet består av systemutvecklare, kravanalytiker, produktspecialist, scrum master och produktägare. Gemensamt har vi ansvar för att omvandla verksamhetens behov till lösningar som underlättar i det dagliga arbetet och är hållbara över tid. Det kan innefatta såväl förvaltning som nyutveckling av interna samt externa IT-system och tjänster inom området för luftfart. Exempel på system vi arbetar med är externa webbtjänster inom drönare, nyutveckling av IT-stöd för examination av piloter samt förvaltning av IT-system som hanterar tillstånd och tillsyn inom Sveriges luftfart.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kan du förvänta dig samarbete, kunskap och glädje samt goda möjligheter till kompetensutveckling och flera interna karriärmöjligheter. Här finner du gemenskap och nybyggaranda. Vi på Transportstyrelsen har en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Inom friskvård erbjuder vi bland annat friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme på arbetstid. Hos oss är balans mellan arbete och privatliv viktigt, därför erbjuder vi dig fördelaktiga semesteravtal och flexibla arbetstider. Läs mer om hur det är att jobba på Transportstyrelsen. 

Du kommer att

Som Scrum Master har du uppgiften att främja samarbete och kommunikation i och utanför teamet med ett agilt förhållningssätt som grund. Rollen innebär att du förbereder, faciliterar och omhändertar utkomsterna av de agila mötena och andra liknande aktiviteter. Med ett kommunikativt och coachande förhållningssätt ledsagar du teamet mot att leverera värde utifrån de gemensamma regler ni har satt upp för att ständigt förbättra arbetet med att nå teamets mål, utveckla med rätt kvalitet och hålla en kontinuerlig och uthållig flödestakt . Du stöttar produktägaren i att hantera backloggen. Du kan också fungera som teamets talesperson i olika nätverk där inte specifik spetskompetens från någon annan teammedlem efterfrågas. Du bistår teamet med att identifiera hinder som finns för teamet och dess arbete, och tillsammans med andra teammedlemmar, andra Scrum Masters eller representanter för organisationen hjälper du till att röja undan dessa. 

Du måste ha


• erfarenhet av att arbeta som Scrum Master
• erfarenhet av att organisera/leda möten och andra aktiviteter samt stötta ditt team
• mycket god kunskap om Scrum, såväl som agila värderingar och principer genom dina tidigare erfarenheter
• minst 2 års arbetslivserfarenhet av systemutveckling med inriktining mot C#/.NET
• erfarenhet av coachande och kommunikativt ledarskap
• goda kunskaper i svenska och engelska.

Det är meriterande om du också har


• relevant utbildning inom området
• certifiering som Scrum Master (till exempel PSM, CSM eller motsvarande)
• arbete i Azure DevOps Server
• DevOpsSec.

Vi vill att du


• har ett brinnande intresse för människor, it och systemutveckling och vill fortsätta att utvecklas inom området
• är öppen, positiv och trivs i en organisation präglad av samarbete, gemenskap, kunskap och glädje
• har ett engagemang och vilja att utveckla idéer som ger nytta för våra medborgare.
• är nyfiken och inte rädd för att prova nya saker.

Vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens, din samarbetsförmåga och din förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. Eftersom arbetsuppgifterna innebär många kontakter så värdesätter vi din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intresserad?


Anställningen är tillsvidare med placering i Norrköping. Vi tillämpar normalt provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att man måste vara svensk medborgare och att säkerhetsprövning kommer att föregå beslut om anställning.

Du är välkommen att kontakta sektionschef Martin Christiansen, 010-495 45 40, [email protected]
Fackliga företrädare för Saco, Anneli Hjalmarsson, och för ST, Siv Nederman nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss. 

Ansök
Ansök via vår webbplats och bifoga ditt CV samt ett personligt brev märkt med referensnummer TSG 2023-6042 .  Vi behöver din ansökan senast den 22 januari 2024. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem och kan komma att använda urvalstest.

Välkommen att bli vår nya kollega!

Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 2000.

Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 12 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs mer om Transportstyrelsen


Kort om avdelning It

Avdelning It består av fem enheter med tillhörande sektioner. Vi är cirka 300 medarbetare.

Vi stöder samtliga avdelningar inom Transportstyrelsen både strategiskt och operativt i it-frågor. Vi arbetar med arkitektur, systemutveckling, förvaltning och drift av it-system samt infrastruktur. Visa mindre

Leveranskoordinator

Ansök    Sep 15    Kriminalvården    IT-samordnare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Vill du vara med och bidra till ett tryggare samhälle? Vår IT-avdelning genomför en stor satsning med fokus på en digital Kriminalvå... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du vara med och bidra till ett tryggare samhälle? Vår IT-avdelning genomför en stor satsning med fokus på en digital Kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa förutsättningar och lösningar som gör skillnad i vår verksamhet. Under 2023 växer avdelningen med 60-talet nya medarbetare inom flertalet roller inom systemutveckling; IT-infrastruktur, supportfunktioner samt projektledning och IT-säkerhet. Hos oss får du goda möjligheter att växa och kompetensutvecklas efter dina förutsättningar och intresseområden. Vi söker dig som har ett stort IT-intresse, kunskaper som kan berika vår digitaliseringsresa och som vill vara med och göra skillnad i samhället inom just din profession. Läs mer om oss på Krimtech.seARBETSUPPGIFTER
Som leveranskoordinator ansvarar du för att samordna leveransen till verksamheten och våra lokala mobila IT-tekniker, från beställning till driftsatt lösning, med mål att garantera leveransprecision och kvalitét. Du är spindeln i nätet för IT-leveranser på sektionen IT-servicecenter, i rollen får du hålla ihop lager, produktion, projekt och dialogen med IT-servicecenter så att verksamheten får rätt leverans vid rätt tidpunkt.

Här kommer du vara en viktig del av såväl funktionens som avdelningens vidare utveckling i syfte att stötta och driva myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Du utför koordinering, avrop, in- och utleveranser samt produktionsplanering av våra tjänster, där du driver proaktivt förbättringsarbete inom området. Stor delaktighet i framtagande av hur det framtida arbetssättet skall se ut samt fokus på att få smidighet för verksamheten. Du får också utveckla processer, instruktioner och arbetssätt kopplat till orderhantering, lagerhantering, frakthantering och produktionsplanering. Du kommer i samarbete med sektionen även genomföra direktupphandlingar samt arbeta med uppföljning och rapportering av inköpsstatistik samt avtalstrohet internt.

I din roll fungerar du som länk mellan IT-avdelningen, verksamhet och leverantör där du arbetar enligt samverkansmodell med leverantörsuppföljning. Detta i syfte att ständigt utveckla samarbete samt för att säkerställa att Kriminalvården når målen för kvalitet, kostnad och ledtider. Arbetet innebär många olika kontaktytor och du kommer att delta i tvärfunktionella samarbeten där leverantörsstyrningsfunktionen är avdelningens nav för området.


KVALIFIKATIONER
För rollen som leveranskoordinator söker vi dig som arbetar bra med andra människor och kan relatera till dessa på ett lyhört sätt. I arbetet kan du på egen hand planera, göra korrekta avvägningar samt organisera och prioritera ditt arbetet på ett effektivt sätt. Du är lugn och stabil med förmåga att fokusera på rätt saker i stressituationer och visar på omdöme i uttalande, agerande och beslut. Vidare har du god förståelse för människor tar till sig kunskap och kan anpassa ditt förhållningssätt till olika mottagare.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot inköp eller ekonomi alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Flerårig erfarenhet av inköp inom IT-området
• Flerårig erfarenhet av inköp avseende hårdvara samt IT-tjänster
• Erfarenhet av arbete med leveransuppföljning
• Erfarenhet av arbete med leverantörssamverkan
• Grundläggande kunskaper och förståelse inom IT, applikation och infrastruktur
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av inköp avseende mjukvara och licenser
• Erfarenhet av arbete med tjänstemodeller och tjänstekoncept
• Erfarenhet av offentliga upphandlingar
• Kunskap om LOU (Lagen om offentlig upphandling)
• Erfarenhet av att arbeta med assetregister, e-handelssystem, och ekonomisystem
• Erfarenhet av arbete inom statlig förvaltning

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Scrummaster/Teknisk koordinator till ett spännande uppdrag!

Ansök    Apr 12    PersonalExpressen AB    IT-samordnare
Hjärtligt välkommen att arbeta som Scrummaster/Teknisk koordinator hos oss på PersonalExpressen! Hos oss får du ett engagerat, genuint och personligt bemötande samt en stor nyfikenhet kopplat såväl till dig som person samt yrkesutövare. Vi är Sveriges mest personliga konsultföretag! Just nu söker vi dig som vill vara med i en spännande resa tillsammans med ett mindre team där du får en betydande ledarroll. Här får du möjligheten att arbeta med strategiskt ... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som Scrummaster/Teknisk koordinator hos oss på PersonalExpressen!
Hos oss får du ett engagerat, genuint och personligt bemötande samt en stor nyfikenhet kopplat såväl till dig som person samt yrkesutövare. Vi är Sveriges mest personliga konsultföretag!
Just nu söker vi dig som vill vara med i en spännande resa tillsammans med ett mindre team där du får en betydande ledarroll. Här får du möjligheten att arbeta med strategiskt utveckling och förvaltning samtidigt som du kommer vara en förebild för de andra konsulterna. Denna tjänst är i Örebro och det finns även möjlighet till arbete på distans.
I denna roll söker vi dig som:
Har minst fyra års erfarenhet av att agera scrummaster för flera team samtidigt
Har erfarenhet av agila arbetssätt samt driftrelaterade frågor i en större organisation
Har erfarenhet av att utföra risk - och sårbarhetsanalyser
Har god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

PersonalExpressen bemannar professionella, ambitiösa och jordnära IT-konsulter efter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de konsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt självgående.
Utöver de spännande och varierande uppdragen kan vi erbjuda dig som konsult att alltid växa tillsammans med oss - både som kollegor och som människor. Vi ser oss som ett lag! Vi är övertygade om att den ambitionen från oss som arbetsgivare är det bästa receptet för en gemensam yrkesmässig framgång och för ett gemensamt privat välmående.
Välbetalda och spännande uppdrag i hela landet med oss på PersonalExpressen!
På PersonalExpressen upphandlar vi löpande gentemot de största statliga myndigheterna i Sverige och därmed kan du i en tid av stundande lågkonjuktur känna dig trygg med de uppdrag du får hos oss. Vi arbetar primärt gentemot offentliga kunder och har flertalet ramavtal med statliga myndigheter såsom Sveriges riksdag, regering, utrikesdepartement och övriga centrala myndigheter fördelade över hela landet. Utöver detta har vi också en lång rad samarbetspartners inom det privata näringslivet. Här får du alltså en unik möjlighet att bli erbjuden toppenuppdrag inom ditt kompetensområde, såväl till det offentliga som till det privata näringslivet.
Med oss på PersonalExpressen vid din sida kommer du alltid att ha möjlighet att själv styra din resa framåt. Först när du är både nöjd och stolt över de uppdrag du blir erbjuden kommer vi att vara nöjda och stolta över oss själva och vår egen insats. Låt oss ta oss an din framtid tillsammans!
Vårt långsiktiga perspektiv!
På PersonalExpressen har vi alltid ambitionen att kunna erbjuda våra konsulter längre uppdrag på plats ute hos våra kunder. Vår affärsidé är att arbeta nära både våra kunder och våra konsulter för att skapa förutsättningar till att utvecklas tillsammans över tid. Därför är det viktigt att du som arbetar som konsult hos oss kommer till en kund och uppdrag där du trivs och mår bra över tid. Samtidigt får du använda din yrkesmässiga kunskap och dina erfarenheter på ett så stimulerande och utvecklande sätt som möjligt. De flesta av våra konsulter på PersonalExpressen har jobbat tillsammans med oss i många år - det hoppas vi att du också kommer göra!
Sök in till oss på PersonalExpressen redan idag!
Har du några frågor eller funderingar går det utmärkt att ringa eller skicka ett mejl till ansvarig kontaktperson för denna annons. Kontaktuppgifter hittar du längre ned på denna sida.
Så snart du skickat in din ansökan till oss återkommer vi till dig för en inledande dialog. Där ges vi möjlighet att lära känna varandra lite närmare och förhoppningsvis även hitta en väg framåt tillsammans.
Stort tack och återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Visa mindre

Produktansvariga

Ansök    Dec 15    Migrationsverket    IT-samordnare
Vill ni vara med på vår digitaliseringsresa inom infrastruktur och plattformsområdet? Vi har stort fokus på standardisering, automatisering, säkerhet, utveckling och ny teknik. Vi söker dig som har erfarenhet av infrastrukturområdet och som önskar ett meningsfullt arbete i en tillåtande kultur. Som produkt- eller tjänsteansvarig hos oss underhåller och planerar du olika produkters livscykel tillsammans med specialistteam inom området. En vanlig arbets... Visa mer
Vill ni vara med på vår digitaliseringsresa inom infrastruktur och plattformsområdet? Vi har stort fokus på standardisering, automatisering, säkerhet, utveckling och ny teknik.

Vi söker dig som har erfarenhet av infrastrukturområdet och som önskar ett meningsfullt arbete i en tillåtande kultur.

Som produkt- eller tjänsteansvarig hos oss underhåller och planerar du olika produkters livscykel tillsammans med specialistteam inom området.

En vanlig arbetsvecka hos oss kan bestå i att

- du arbetar tillsammans med högt tekniskt kompetenta kollegor inom utveckling, underhåll och drift av mjukvara samt hårdvara, som spänner över kommunikation, windows och linuxplattformar, datacenterplattformar, telefoni och video områden
- säkerställa att våra infrastrukturleveranser stödjer verksamhetens behov och målbild
- arbeta med behovsinsamling, omvärldsbevakning och prioriteringar
- du ingår i ett team om 3-4 personer som arbetar med förutsättningsskapande arbete för våra specialister
- prioritera, planera, budgetera och följa upp inom specifikt produktområde.

Just nu söker vi produktansvariga som främst kommer att arbeta med telefoni-, video- och mötesteknik samt övergripande infrastrukturområden.

Därför behöver du kunna

- bidra med erfarenhet inom ovannämnda produktspecifika områden med planering, prioritering och uppföljning
- identifiera, analysera och dokumentera funktionella och icke-funktionella krav samt tillämpa dessa för utformning av IT-lösningar.
- Vi ser också att du har några års erfarenhet av tekniskt arbete/tekniskt ledningsarbete såsom förvaltningsledare, projektledare eller liknande.

Det är meriterande om du

- i grunden har en akademisk utbildning inom it/datavetenskap eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant för befattningen.

Som vår kollega på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en föränderlig miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning.

 För att nå din fulla potential och för att trivas hos oss behöver du vara bra på att arbeta med andra människor och relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du gillar att arbeta mot mål och jobbar hårt för att nå goda resultat. Ditt resultattänk syns i dina prioriteringar och i ditt agerande där du alltid sätter verksamhetens bästa i första rummet. Utmaningar i arbetet är något du aktivt söker och du analyserar och bryter ofta ner problem för att lösa komplicerade frågor. Vidare har du lätt för att ändra din riktning när omständigheter eller kravställning förändras.

- - Jag som blir din chef heter Fredrik Åsberg och för mig är prestigelöshet, driv och engagemang viktigt i både ledar- och medarbetarskapet. Det är tillsammans vi åstadkommer resultat och tillgodoser den nyttjande verksamhetens förväntningar och därför blir samarbetet, oavsett roll och organisatorisk tillhörighet, den kritiska framgångsfaktorn.

Några av fördelarna med att arbeta på Migrationsverket är möjligheten att påverka och förändra. Vi erbjuder en lärande miljö och bra balans mellan arbete och fritid. Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme samt ersättning upp till 90 % av lönen vid föräldraledighet är några av våra fina förmåner. Ett par gånger per år åker vi gemensamt iväg på konferens där vi workshopar, lyssnar på föreläsare, äter god mat och umgås tillsammans.

Läs mer om hur det att arbeta med IT på Migrationsverket https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Jobba-med-it.html och om våra förmåner https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Formaner-och-villkor.html

Anställningen är tillsvidare med placering i Norrköping. Vi tillämpar provanställning. Det finns goda möjligheter till distansarbete och vi har flexibla kontorsarbetstider.

Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 22 januari. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

 

_________________________________________________________________________________________________________


På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor, och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Varje dag söker sig människor till Sverige för att arbeta, studera, bo eller söka skydd här. Migrationsverkets uppdrag är att pröva ansök­ningar för dem som vill stanna i Sverige. I det större perspektivet bidrar vi till att migrationen till vårt land funge­rar och ett konkurrenskraftigt Sverige. Vi fyller en viktig roll i samhället - vårt jobb är viktigt på riktigt.


I vårt arbete som statstjänstemän handlar vi i enlighet med fattade beslut och visar omdöme vid uttalanden och agerande. Det krävs en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet hos oss och vi vägleds av den statliga värdegrunden och av mod, empati och tydlighet.


Vi använder urvalsfrågor i ansökningsförfarandet. Besvara dessa så utförligt du kan eftersom dina svar avgör om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. Vi använder också ofta tester för att vidare bedöma din skicklighet för den sökta tjänsten. Kallas du till intervju kan du behöva besvara frågor kopplat till säkerhet. 


För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.


Önskar du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på vår Lediga jobb-sida på webben https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb.html


Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi undanber oss därför telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

IS/IT-ansvarig

Till vår kund så söker vi just nu efter en IS/IT-ansvarig Huvudsakliga ansvarområden Generellt Övergripande ansvar för IT, video och telefoni hos kundens produktionsanläggning. Lokal IT support hos produktionsanläggning. Allmänt behjälplig med IT-frågor över telefon/Teams eller på plats. Hantering och administration av lokal IT-utrustning inklusive beställning och avveckling. Leasing av PC (hela livscykeln), inköp av annan utrustning samt installation a... Visa mer
Till vår kund så söker vi just nu efter en IS/IT-ansvarig

Huvudsakliga ansvarområden

Generellt

Övergripande ansvar för IT, video och telefoni hos kundens produktionsanläggning.
Lokal IT support hos produktionsanläggning. Allmänt behjälplig med IT-frågor över telefon/Teams eller på plats.
Hantering och administration av lokal IT-utrustning inklusive beställning och avveckling. Leasing av PC (hela livscykeln), inköp av annan utrustning samt installation av nya datorer till nyanställda eller vid byte. Register över befintlig utrustning.
Sammanhållande för lokala system inom produktionsanläggningen. Listan nedan enligt nuläge:
Norrköping: (Lotus Notes), LabVantage, Processviews, PI DataLink, Conlab/Convåg, Paperfront, Vince XL (behörighetsstruktur massbalans M3), användaradministration SuperOffice CRM, CodeIT.
Lidköping: SuperOffice CRM, CodeIT


IT- och informationssäkerhet

Administration av behörighet till IT-system och distributionslistor, kännedom om kundens IT-säkerhetsföreskrifter och riktlinjer och att arbetet utförs inom dessa ramar.


Övervakning och felsökning

Övervakning och felsökning på servrar, nätverksanslutningar i lokalt nätverk (till viss del i gemensamt nätverk).
Övervakning och felsökning IT- och telefoniutrustning i gemensamma utrymmen.


Övriga arbetsuppgifter

Agera som produktionsanläggningens kontaktperson gentemot IS/IT Division Energi, övriga bolag inom divisionen samt kundens övergripande IT.
Koordinering på produktionsanläggning av centrala initiativ från kundens IT.
Information till verksamheten om planerade förändringar samt status på större störningar.
Ha god kännedom om kunden och Division Energis aktuella policyer och riktlinjer.
Bistå verksamheten i kontakter med såväl externa leverantörer som central IT hos kunden.


Kompetensprofil

Relevant kompetens inom ämnesområdet
Flerårig erfarenhet av arbete med övergripande ansvar för IT och telefoni
Mycket goda praktiska kunskaper inom IT omfattande både hård- och mjukvara
Goda kunskaper och stor vana vid arbete med affärssystem och MS Office-paketet
Goda sociala egenskaper med förmåga att skapa goda relationer
Serviceinriktad och prestigelös
Strukturerad och metodisk
Förmåga att sätta upp och driva arbetet mot mål och hålla deadlines
Förmåga att samarbeta med helhetssyn på verksamheten


Tjänsten är på heltid och tillsvidare med en provanställning på 6 månader.

Din ansökan

Låter rollen intressant och passande? Ansök i så fall omgående för vi intervjuar löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi är flera rekryterare som hanterar rekryteringen av denna tjänst, vid frågor gällande den här rekryteringen eller tjänsten når du oss enklast på e-post [email protected]

Vi kan enbart ta emot och bearbeta din ansökan genom att du registrerar ditt CV i vår portal. Med avseende på GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Varmt välkommen med din ansökan! Uppdraget är en del av Quest Consulting personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Quest Consulting och arbeta som konsult hos vår kund.

Om oss

Quest Consulting är ett auktoriserat konsultbolag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension. Vi är specialiserade inom IT, Teknik, HR, Administration och Ekonomi. Vår målsättning är att vara din personliga samarbetspartner och just därför är det så viktigt för oss att arbeta efter våra kärnvärden där våra ledord är att vara Personliga, Nyskapande och Professionella. Visa mindre

IT-administratör till Digitaliseringsavdelningen

Ansök    Nov 23    Norrköpings kommun    IT-samordnare
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Brinne... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Brinner du för service? Då kanske du är en av våra nya IT-administratörer till Backoffice!
Vilka är vi?

Norrköpings kommun har höga ambitioner avseende digitalisering och strävar efter att hitta moderna och innovativa lösningar för alla som lever, verkar och gör besök i Norrköping. På Digitaliseringsavdelningen är vi omkring 90 anställda som arbetar brett inom IT- och verksamhetsutveckling med teknikens hjälp.

Vi stödjer kommunkoncernens verksamheter med support, drift, förvaltning och utveckling. Vi är också stolta över vårt tjänsteutbud som ständigt utvecklas och vårt viktiga arbete med IT-säkerhet. Tillsammans bidrar vi till en modern kommunkoncern som drar nytta av digitaliseringens möjligheter.

Kundservice IT är en av enheterna på Digitaliseringsavdelningen där Backoffice, Närservice, Servicedesk och E-learning ingår. Vårt uppdrag är att stödja och hjälpa övriga verksamheter inom Norrköpings kommun och deras ca 12 000 användare i IT-relaterade frågor.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som IT-administratör i Backoffice tar du emot inkommande beställningar från våra kunder. Beställningarna gäller IT-produkter (hård- och mjukvara) samt behörigheter till kommunens system.

Du lägger beställningar till våra olika leverantörer, där även leveransbevakningen ingår. I övrigt arbetar du med tilldelning av behörigheter, underhåll av kommunens inventarieregister för IT-produkter och kontering av  fakturor.

Via telefon och mail svarar du på frågor gällande produkter, leveranser, fakturor mm. Du har ett nära samarbete med främst medarbetarna inom Digital arbetsplats och Närservice. Vissa leverantörskontakter ingår även i rollen.

Vem är du?

Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens och med minst 2 års erfarenhet från liknande arbete i en större organisation. Du har goda IT-kunskaper, vilket innebär att du är van att hantera ärendehanteringssystem samt officepaket. Även har dokumenterad erfarenhet med  kundrelationer via telefon.

Rollen ställer stora krav på din förmåga att uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift. Du har vidare goda kunskaper inom IT-produktrelaterat sortiment med ett intresse att ta del av produktförändringar som sker.

Eftersom du kommer vara avdelningens ansikte ut mot våra kunder, lägger vi stor vikt vid att du har en mycket god servicekänsla. Arbetet ställer krav på noggrannhet och förmåga att arbeta självständigt, men att du även trivs med att arbeta i grupp tillsammans med de andra kollegorna på Digitaliseringsavdelningen.

Sammanfattningsvis söker vi dig som brinner för service och är engagerad och ansvarstagande. 

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten


Antal lediga tjänster: 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag
Sista ansökningsdatum: 16 december, urval och intervjuer kan komma att ske löpande
Kontakt: Enhetschef Kundservice IT Ami Fransson, [email protected] och Rekryteringsspecialist Alva Andersson, 011- 15 14 12, [email protected]


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

IT-samordnare till Kommunal Öst

Ansök    Okt 24    Kommunal Öst    IT-samordnare
Kommunal är ett fackförbund med över en halv miljon medlemmar. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i övrigt. Nu söker vi en IT-samordnare till Kommunal Öst med placering i Norrköping. Kommunal Öst, en av Kommunals 13 lokalavdelningar, har till uppgift att samordna och stötta Kommunals sektioner i Östergötlands, Södermanlands och Gotlands län. Arbetsuppgifter Arbetet som IT-samordnare innebär varier... Visa mer
Kommunal är ett fackförbund med över en halv miljon medlemmar. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i övrigt. Nu söker vi en IT-samordnare till Kommunal Öst med placering i Norrköping.
Kommunal Öst, en av Kommunals 13 lokalavdelningar, har till uppgift att samordna och stötta Kommunals sektioner i Östergötlands, Södermanlands och Gotlands län.
Arbetsuppgifter
Arbetet som IT-samordnare innebär varierande arbetsuppgifter. Huvuduppdraget är att vara användarsupport till kollegor på avdelningen och sektioner. Du hanterar telefoni och IT-utrustning, registrering och dokumentation i vårt ärendehanteringssystem, behörighetsadministration samt inventering och kontroll av utrustning. I arbetet ingår även att samverka med leverantörer och Kommunals centrala IT-enhet i Stockholm som sköter driften av Kommunals IT-miljö.
En del av arbetet som IT-samordnare innebär också nära samarbete med avdelningens kommunikatör genom att skapa innehåll till och uppdatera sociala medier.
Kvalifikationer
Vi söker dig med minst gymnasial utbildning och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi förutsätter att du har mycket god datorvana och goda kunskaper inom Office 365 samtliga program såsom Outlook, Sharepoint och Teams. Erfarenhet av arbete inom ideella organisationer, gärna fackförbund, är meriterande. Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar och inser värdet av fackligt arbete.
Personliga egenskaper
Som person är du noggrann och strukturerad samt van att planera ditt arbete självständigt och effektivt. Du är flexibel och trivs att arbeta i en miljö med stundtals högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta med andra och bidrar till ett gott arbetsklimat. Det är viktigt att du känner dig bekväm i en utbildande roll och du är pedagogisk i ditt sätt att kommunicera med andra.
Anställningsvillkor och förmåner
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Kommunals Östs kontor, Lindövägen 5 i Norrköping. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Handelsanställdas förbund. Eftersom det förekommer resor i tjänsten är B-körkort och tillgång till egen bil ett krav.
Övrigt
Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten.
Kontakt
Har du frågor kring tjänsten, kontakta administrativ chef Sonja Hallsten, 010-442 87 52. Fackliga frågor kring tjänsten besvaras av ombudsman Annika Onttonen, Handelsanställdas förbund, 010-450 81 23.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 2022-11-06 Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Det innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt före sista ansökningsdag löpt ut. Ansök därför så snart som möjligt, eller tipsa en vän! Visa mindre

IT-säkerhetssamordnare - Norrköping

Ansök    Okt 10    Statens Servicecenter    IT-samordnare
Vill du vara en del av att... • Utveckla en säker och effektiv statsförvaltning? • Se till att Statens servicecenters it-funktioner alltid finns tillgängliga? • Kontrollera att verksamhetskritiska applikationer är säkra? • Ställa rätt krav för att skapa och upphandla säkra applikationer och it-tjänster? ... Då kan den här tjänsten som it-säkerhetssamordnare vara något för just DIG. Läs mer kring it-avdelningen och om arbetsuppgifterna nedan.    Staten... Visa mer
Vill du vara en del av att...


• Utveckla en säker och effektiv statsförvaltning?
• Se till att Statens servicecenters it-funktioner alltid finns tillgängliga?
• Kontrollera att verksamhetskritiska applikationer är säkra?
• Ställa rätt krav för att skapa och upphandla säkra applikationer och it-tjänster?

... Då kan den här tjänsten som it-säkerhetssamordnare vara något för just DIG. Läs mer kring it-avdelningen och om arbetsuppgifterna nedan. 

 

Statens servicecenters it-avdelning ansvarar för att förvalta och utveckla myndighetens it-miljö samt leverera it-tjänster till verksamheten. Statens servicecenter nyttjar i hög grad externa leverantörer för drift och support av it-infrastrukturen och applikationsportföljen.

På IT-avdelningen finns tre placeringsorter, Östersund, Gävle eller Norrköping, du väljer den som passar dig bäst, i kombination med hemarbete för att hitta en bra livsbalans. Avdelningen består av fyra enheter: it-projektenheten, it-leveransenheten, it-förvaltningsenheten och den som du kan bli en del av, Arkitektur- och it-säkerhetsenheten. Vi är totalt cirka 60 medarbetare på avdelningen och vi representerar en arbetsplats med hög kompetens, trevliga kollegor och ett närvarande ledarskap. Vi uppmuntrar till ökad mångfald och jämställdhet.

Från och med 1 oktober 2022 är Statens servicecenter en beredskapsmyndighet. Myndigheten har därmed uppgiften att aktivt bidra till att göra de finansiella systemen säkrare vilket leder till ett robustare samhälle. Du blir en viktig länk i denna utvecklingsresa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet med it-säkerhet inom Statens servicecenter handlar om att förebygga, upptäcka och säkerställa åtgärder av teknisk natur såväl som brister relaterade till arbetssätt. I din roll som it-säkerhetssamordnare har du många bollar i luften och stöttar primärt vår förvaltning och projekt med metodik och genomförande av it-säkerhetshöjande aktiviteter.  

Vi erbjuder en tjänst med stora möjligheter till eget ansvar och frihet i utförande av arbetsuppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter:


• Kontinuitetsarbete

• Revidera och förvalta kontinuitetsplan
• Planera och leda övningar
• Stödja förvaltningsledare i arbetet med återställningsplaner

• Säkerhetsgranskningar av pågående leveranser och nya systemstöd

• Planera och avropa externt stöd för säkerhetsgranskning
• Planera och följa upp effekter av vidtagna säkerhetsåtgärder i en leverans


I tjänsten ingår att du tar en aktiv roll i hanteringen av it-säkerhetsincidenter samt att du bidrar till områdets utveckling och enhetens totala it-säkerhetsförmåga.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• Relevant akademisk examen eller motsvarande annan utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
• Dokumenterad erfarenhet från att ha arbetat med it-säkerhet eller projektledning relaterat till it.

Vidare ska du ha följande förmågor:


• Vara förtroendeingivande
• Kunna vara självständig i ditt arbete
• Kunna arbeta strukturerat
• Ha god kommunikativ förmåga som gör att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska för att tydligt kunna förmedla budskap
• Ha god samarbetsförmåga och kunna samverka med andra organisationer och intressenter för att åstadkomma resultat

Dessutom är det meriterande om du har:


• Erfarenhet av arbete med ledningssystem inom informationssäkerhet (ISO27001 eller motsvarande)
• Certifiering som CISSP, Security+ eller motsvarande
• Dokumenterad erfarenhet av etablerade projektmetodiker som PEJL, PPS, PROPS eller motsvarande
• Dokumenterad erfarenhet av IT-säkerhetsarbete inom följande områden:

• Bedömning och hantering av risker
• IT-säkerhetsgranskning


Övrigt
Anställningen är 100 % och tillsvidare. Vi tillämpar vanligtvis sex månaders provanställning. Anställningen är placerad i antingen Östersund, Gävle eller Norrköping. Startdatum efter överenskommelse. Anställningen kan innebära visst resande.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 31 oktober. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

För att kunna göra en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår kan vi inte göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas, du måste därför vara svensk medborgare.

 

 

________________________________________________

Hos oss får du bidra med din kompetens i tjänster som ligger nära medborgare och myndigheter.

Statens servicecenters uppdrag är att erbjuda effektiv service till medborgare och myndigheter. Vi ansvarar för Sveriges statliga servicekontor där vi vägleder besökare i frågor som rör Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Vi bidrar även till en effektivare statsförvaltning genom att leverera administrativa tjänster och konsultstöd till myndigheter. Vi är experter inom ekonomi, lön och HR.

Vår verksamhet finns i hela landet. Huvudkontor finns i Gävle. Vi är också en beredskapsmyndighet inom sektorn ekonomisk säkerhet. Tillsammans är vi 1 600 medarbetare. 

 


Statens servicecenter verkar för en diskrimineringsfri arbetsplats med ökad mångfald och jämställdhet.

Vi har gjort medieval för våra annonser och undanber kontakter från medie- och rekryteringsföretag. Visa mindre

ISA-Samordnare till ISA-funktionen vid IT-säkerhetsenheten

Ansök    Feb 16    Migrationsverket    IT-samordnare
Vi söker en samordnare till ISA-funktionen vid IT-säkerhetsenheten i Norrköping. Migrationsverket genomgår ett omfattande förändringsarbete med fokus på digitalisering för effektivare processer och arbetssätt inom verksamheten. Det innebär att det ställs stora krav på Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen (DUA) för att utveckla infrastruktur, system och support som stödjer de nya arbetssätten och svarar upp mot höga krav på tillgänglighet, informa... Visa mer
Vi söker en samordnare till ISA-funktionen vid IT-säkerhetsenheten i Norrköping.

Migrationsverket genomgår ett omfattande förändringsarbete med fokus på digitalisering för effektivare processer och arbetssätt inom verksamheten. Det innebär att det ställs stora krav på Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen (DUA) för att utveckla infrastruktur, system och support som stödjer de nya arbetssätten och svarar upp mot höga krav på tillgänglighet, informationskvalité och effektivitet. DUA består av fyra sektioner som arbetar med teknikutveckling, systemutveckling, produktion och support. Denna tjänst placeras vid ISA-funktionen under IT-säkerhetsenheten.

Arbetsuppgifter
Som ISA-samordnare ansvarar du för genomförandet av Informationssäkerhetsanalyser (ISAer) genom hela flödet från beställning och bokningar, workshops för informationsklassning och riskanalys, upprättandet av handlingsplan samt dokumentation och återkoppling. En stor del av arbetet ligger i att hålla workshops och handleda verksamheten genom dessa och att styra diskussionerna inom ramen för workshopen.
I arbete ingår även analys av dokumentation som ingår som underlag till dessa workshops.

Personliga kompetenser
Du tar initiativ, arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande och förändrar din inriktning när målen ändrar sig. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp.

Krav

- Relevant akademisk utbildning inom området eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt.
- Erfarenhet av samordning, styrning och uppföljning.
- Erfarenhet av riskanalyser och informationsklassningar
- Kunskap om informationssäkerhet (LIS, ISO 27001), GDPR, OSL.
- God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig mycket väl i tal och skrift på svenska.
- Svenskt medborgarskap.

Meriterande

- Kunskap om och erfarenhet av myndighetsarbete.
- Erfarenhet av arbete som dataskyddsombud.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstider
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placeringsort: Norrköping
Tillträde: Enligt överenskommelse

Tjänsten innebär inplacering i säkerhetsklass samt godkänd lämplighetsprövning av Migrationsverkets säkerhetsavdelning, varför på svenskt medborgarskap är ett krav för denna tjänst.

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande tjänsten kan du kontakta rekryterande enhetschef Peter Gyarmati på [email protected]

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 1 mars 2022. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet.


I vårt arbete som statstjänstemän handlar vi i enlighet med fattade beslut och visar omdöme vid uttalanden och agerande. Det krävs en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet hos oss och vi vägleds av den statliga värdegrunden och av mod, empati och tydlighet.


Vi använder urvalsfrågor i ansökningsförfarandet. Besvara dessa så utförligt du kan eftersom dina svar avgör om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. Vi använder också ofta tester för att vidare bedöma din skicklighet för den sökta tjänsten. Kallas du till intervju kan du behöva besvara frågor kopplat till säkerhet. 


För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.


Önskar du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på vår Lediga jobb-sida på webben https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb.html Visa mindre

LFV söker Förvaltningsledare Presentationssystem Torn

Ansök    Maj 5    Luftfartsverket    IT-samordnare
På LFV gör vi just nu en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar. Vi växer som organisation och söker därför dig som vill vara med och forma framtidens flygtrafiktjänst och bidra till smarta lösningar för morgondagens flyg. LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning för civil och militär luftfart med tillhörande tjänster. Våra flygledare leder dagligen cirka 2000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen ... Visa mer
På LFV gör vi just nu en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar. Vi växer som organisation och söker därför dig som vill vara med och forma framtidens flygtrafiktjänst och bidra till smarta lösningar för morgondagens flyg.

LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning för civil och militär luftfart med tillhörande tjänster. Våra flygledare leder dagligen cirka 2000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter att driva digitaliseringen. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor. Läs mer om LFV!

Avdelningen System och Utveckling (SoU) bedriver kommunikations-, navigations- och övervakningstjänster. Avdelningen ansvarar dessutom för LFVs administrativa informationsteknologi, utvecklingsverksamhet samt systemplanering och anskaffning. Totalt är vi ca 170 anställda.

I rollen som Systemansvarig Presentationssystem Torn tillhör du enheten Teknik Operations som ansvarar för LFVs tekniska utrustningar för flygtrafikledningstjänst, flygbriefingtjänst och flygvädertjänst. Vi är ca 25 anställda på enheten som utgörs av systemingenjörer, systemansvariga och gruppchefer. Vi genomgår en större organisationsförändring och söker därför ytterligare en Systemansvarig med ansvar för presentationssystem Torn. Vi söker dig som vill styra och leda utvecklingen samt förvaltningen i en teknisk orienterad verksamhet inom de områden du ansvarar för samt har ett stort intresse för att hitta nya vägar framåt för att effektivisera verksamheten inom allt från arbetssätt till nyttjande av tekniken.

LFVs förvaltningsmodell bygger på PM3 och rollen Systemansvarig är motsvarande Förvaltningsledare Teknik/IT.

Din roll

I din roll som Systemansvarig Presentationssystem Torn är du ansvarig för utveckling och förvaltning av presentationssystemen inom torn. Du blir ansvarig för en stor del av Arlanda tornutrustning och vi förutser att det blir många spännande uppgifter kopplat till drönare framöver.

I rollen ingår också att vara ägare för de investeringar, aktiviteter, uppdrag eller projekt som initieras inom systemområdet. Tillsammans med verksamheten utformar du en utvecklings- och förvaltningsplan och verkar för ett ändamålsenligt och effektivt systemstöd. Du säkerställer att tekniska aktiviteter utförs på ett kvalitetssäkrat sätt i enlighet med gällande arbetssätt och att lösningar är utformade och framtagna i enlighet med de riktlinjer som finns i LFVs ledningssystem.

Arbetet innefattar aktiviteter avseende flygsäkerhet, styrning, budgetansvar, utveckling, ändringshantering, användarstöd, underhåll och drift. Systemansvarig har, utöver god teknisk överblick, kunskap om den verksamhet som systemet stödjer och analyserar löpande verksamhetens och omvärldens strategier, krav och behov. Till din hjälp har du ditt förvaltningsteam med mycket kunniga och erfarna tekniker och ingenjörer.

Då vi har anläggningar runt om i Sverige och bedriver del av utveckling i internationella program ingår en del resor i tjänsten.

Din profil

För att vara framgångsrik i rollen som Systemansvarig behöver du följande kvalifikationer och erfarenheter:


• Under flera år arbetat i en liknande roll, med fördel som objektägare, förvaltningsledare, funktionsansvarig eller som projektledare
• Relevant akademisk examen eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt
• Goda kunskaper i svenska och engelska med god förmåga att uttrycka sig i såväl tal som text

Det är meriterande om du också har:


• Erfarenhet av tekniska system och operativ verksamhet inom flygtrafiktjänsten eller motsvarande områden
• Erfarenhet av att tolka nationella och internationella regelverk
• Erfarenhet från chefs-/ledarbefattning
• Kunskaper och erfarenhet av att arbeta enligt rutiner/processer baserade på ITIL/pm3

Som person har du mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du kan vara drivande och arbeta självständigt. Du behöver också ha god analytisk förmåga och leverera med hög kvalitet. Du har också en förmåga att engagera och motivera kollegor.

Anställning och förmåner

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med placering i Norrköping, Sturup eller Arlanda. Innan anställning genomför LFV en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest. Dessa tjänster kräver svenskt medborgarskap.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor. Visa mindre

Förvaltningsledare inom ekonomi - Norrköping

Ansök    Apr 13    Statens Servicecenter    IT-samordnare
Statens servicecenters uppdrag är att erbjuda effektiv service till medborgare och myndigheter. Vi ansvarar för Sveriges lokala servicekontor där vi ger information och service från Skatteverket, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vi bidrar även till en effektivare statsförvaltning genom att leverera administrativa tjänster och konsultstöd till statliga myndigheter inom ekonomi, lön och HR. Tillsammans är vi cirka 1500 anställda... Visa mer
Statens servicecenters uppdrag är att erbjuda effektiv service till medborgare och myndigheter. Vi ansvarar för Sveriges lokala servicekontor där vi ger information och service från Skatteverket, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vi bidrar även till en effektivare statsförvaltning genom att leverera administrativa tjänster och konsultstöd till statliga myndigheter inom ekonomi, lön och HR. Tillsammans är vi cirka 1500 anställda.
Servicekontoren finns över hela landet, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vårt huvudkontor finns i Gävle.

Hos oss får du bidra med din kompetens i arbetet för en effektivare statsförvaltning nära medborgaren.

Divisionen myndighetsservice söker nu en förvaltningsledare. Tjänsten ligger inom ramen för avdelningen Ledningsstöd som har verksamhet i Östersund, Stockholm, Gävle och Norrköping.

 Avdelningen för Ledningsstöd har verksamhetsansvar för:


• Samordning och planering för anslutning av nya kundmyndigheter till våra tjänsteområden.
• Förvaltning av divisionens verksamhetssystem.
• Divisionens utvecklingsarbete.
• Processamordning inom divisionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Statens servicecenters verksamhet och tjänster utförs till stor del i verksamhetssystem upphandlade via privata leverantörer genom licensavtal, tjänsteavtal och konsultavtal.

I arbetet som Förvaltningsledare inom förvaltningsområdet ekonomi ska du säkerställa att Statens servicecenter har kvalitativa och kostnadseffektiva systemstöd. Förvaltningsledaren kommer förvalta och driva utvecklingen framåt för våra tjänsteområden redovisning, e-handel och betalningar.

Du kommer att ha många kontakter med övriga delar av myndigheten, främst mot tjänsteområdena redovisning, e-handel inkl. betalningar och löneutbetalningar men också mot IT-, rätts- och inköpsavdelningen. Kontakter med leverantörer, banker och samverkan med andra myndigheter är också vanligt förekommande. Mot bakgrund av myndighetens uppdrag är frågorna ofta utmanande och komplexa samt ställer stora krav på analysförmåga och förståelse för verksamheten.

Förvaltningsledaren kommer att jobba i ett team där fokus ligger på upprätta förvaltningsplan inkl. budget samt hantera löpande rapportering och uppföljning av kostnader och aktiviteter inom förvaltningsobjektet. Vi vill särskilt stärka vår kompetens inom betalningsområdet.

Rollen innebär också ledning av uppdrag, koordinering av olika frågor med andra förvaltningsobjekt samt ingå som resurs i verksamhetens projekt. Du har ett operativt leverantörsstyrningsansvar gentemot leverantörer av systemstöden. Förvaltningsledaren medverkar vid upphandling av systemstöd samt verkar för ett gott utvecklingssamarbete med leverantören under pågående avtalsperiod. Förvaltningsledaren kan komma att medverka i hantering av tvistefrågor och andra frågor kopplade till avtalsförvaltning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• Högskoleexamen inom systemvetenskap eller ekonomi, alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Minst 3 års erfarenhet av förvaltningsledning/systemförvaltning

Vidare ska du ha följande förmågor:


• Ha en god analysförmåga med förmåga att lösa problem.
• Ha god samarbetsförmåga, både med interna- och externa parter.
• Vara mål- och resultatinriktad.
• Är nyfiken på utvecklingen inom ditt område och har stor personlig drivkraft och engagemang
• Kunna skapa ordning och strukturer men har samtidigt ett pragmatiskt förhållningssätt
• Kunna kommunicera väl på svenska både muntligt och skriftligt.

Dessutom är det meriterande om du har:


• Kunskap/erfarenhet av e-handelssystem som Visma Proceedo
• Kunskap/erfarenhet av ekonomisystem som Unit4 ERP (Agresso)
• Kunskap/erfarenhet av cash management
• Kunskap/erfarenhet av integrationer mellan olika system
• Erfarenhet av avtals- och leverantörsuppföljning 
• Erfarenhet av upphandlingsarbete inom lagen om offentlig upphandling (LOU)

Övrigt
Anställningen är tillsvidare och heltid. Anställningen är placerad antingen i Östersund, Norrköping och Stockholm. 

Välkommen med din ansökan innehållande CV samt personligt brev senast 3 maj 2022. I ditt CV ska det tydligt framgå år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste därför vara svensk medborgare.


Statens servicecenter verkar för en diskrimineringsfri arbetsplats med ökad mångfald och jämställdhet.

Vi har gjort medieval för våra annonser och undanber kontakter från medie- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Utvecklingsinriktad och driven Förvaltningsledare till servicekontor

Ansök    Feb 7    Statens Servicecenter    IT-samordnare
Statens servicecenters uppdrag är att erbjuda effektiv service till medborgare och myndigheter. Vi ansvarar för Sveriges lokala servicekontor där vi ger information och service från Skatteverket, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vi bidrar även till en effektivare statsförvaltning genom att leverera administrativa tjänster och konsultstöd till statliga myndigheter inom ekonomi, lön och HR. Tillsammans är vi cirka 1500 anställda... Visa mer
Statens servicecenters uppdrag är att erbjuda effektiv service till medborgare och myndigheter. Vi ansvarar för Sveriges lokala servicekontor där vi ger information och service från Skatteverket, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vi bidrar även till en effektivare statsförvaltning genom att leverera administrativa tjänster och konsultstöd till statliga myndigheter inom ekonomi, lön och HR. Tillsammans är vi cirka 1500 anställda.
Servicekontoren finns över hela landet, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vårt huvudkontor finns i Gävle.

Hos oss får du bidra med din kompetens i arbetet för en effektivare statsförvaltning nära medborgaren.

Avdelningen ledningsstöd finns inom division medborgarservice där servicekontorsverksamheten bedrivs med hjälp av cirka 800 servicehandläggare på 118 servicekontor. Ledningsstöd ansvarar dels för stöd till medarbetare och chefer, dels för samordning och resurser till divisionens verksamhetsutveckling. Verksamhetsuppföljning, projekt- och förändringsledning, systemstöd för verksamheten, internkommunikation, och kompetensutvecklingsinsatser är exempel på avdelningens arbetsuppgifter. Avdelningen ansvarar även för samverkan mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Avdelningen har 16 medarbetare och är uppdelad i två enheter, enheten för utveckling och enheten för produktion och förvaltning. Avdelningen ledningsstöd kännetecknas av hög kompetens, trevliga kollegor och ett högt engagemang. Ledarskapet är inkluderande och med en hög grad av tillit.

Under 2022 – 2025 är fokus på att öppna nya servicekontor enligt regeringens uppdrag och att utveckla samverkan med andra myndigheter parallellt med utveckling av arbetssätt, teknik och systemstöd.

Nu söker vi en driven, strukturerad och utvecklingsinriktad Förvaltningsledare verksamhet, till enheten för produktion och förvaltning som ersättning för nuvarande förvaltningsledare som går vidare till ett annat internt uppdrag.

Förvaltningsobjekten är köhanteringssystemet på servicekontor och ett systemstöd för bokning av besöksrum på servicekontor. Köhanteringssystemet ger förutom stöd med köhantering det vill säga kölappar, ködisplayer och så vidare, även funktionalitet för att mäta kundnöjdhet, tidsbokning för vissa ärendeslag och inte minst underlag för verksamhetsuppföljning då alla besök och ärenden registreras. Förutom systemstöden nyttjar servicehandläggarna teknik såsom så kallade kundarbetsplatser, videomötesteknik för stöd till kunder på distans och externa verksamhetssystem.

Du rapporterar till enhetschef som är placerad i Stockholm, medan dina kollegor finns i Stockholm och i andra delar av landet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tillsammans med förvaltningsledare IT ansvarar du för planering, leverans och uppföljning i enlighet med beslutad förvaltningsplan, vilken syftar till att vidmakthålla och vidareutveckla våra system och användarstöd. Du ansvarar för förvaltningsbudget och uppföljnings- och prognosarbete. Du säkrar att system och användarstöd är tillgängliga enligt överenskomna servicenivåer. Du stöttar även i arbetet med den strategiska planeringen för förvaltningsområdet och den årliga förvaltningsplanen. Du säkerställer också att gällande riktlinjer efterlevs. Förvaltningsarbetet sker enligt förvaltningsmodellen SVIT.

Förutom förvaltningsledarrollen samordnar du också verksamhetens teknikrelaterade frågor gentemot andra förvaltningsledare på IT-avdelningen avseende telefoni, videomöte m.m.

Med utgångspunkt i din roll deltar du i utvecklingsprojekt av olika slag. Du säkrar en nära dialog med verksamheten och att behov samlas in och omhändertas samt att systemen är användbara. Utvecklingen sker tillsammans med dina kompetenta kollegor och ger dig en möjlighet att utvecklas inom ditt ansvarsområde. Din vilja och förmåga att bygga upp och underhålla många kontaktytor i verksamheten är viktig för att lyckas med uppdraget.

Sammanfattningsvis är du trygg med arbetssättet inom förvaltningsorganisationen, du går igång på mixen av återkommande arbetsuppgifter och utvecklingsaktiviteter och inte minst trivs du med att jobba i olika konstellationer där både du själv och verksamheten utvecklas.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• Relevant akademisk examen som systemvetare, ingenjör eller motsvarande som bedöms som relevant för tjänsten
• Minst tre års erfarenhet av att ha arbetat som förvaltningsledare, systemägare, eller systemansvarig eller motsvarande, gärna i en större organisation
• Erfarenhet av projektledning eller verksamhetsutveckling i projektform
• Erfarenhet av att ha arbetat med uppföljning av IT-leveranser som utförare eller beställare

Vidare ska du ha följande förmågor:


• Du trivs i en vardag med många kontaktytor och fokus på utveckling och förbättring
• Att uppfylla mål med stor drivkraft att åstadkomma resultat i samverkan med olika intressenter
• Att självständigt ta ansvar för dina arbetsuppgifter
• Att få genomslag hos andra genom att du är förtroendeingivande internt såväl som externt
• Du trivs att arbeta i lag, såväl som självständigt
• Att bidra positivt till arbetsgruppens klimat
• Att kommunicera väl i tal och skrift och är trygg med att kommunicera såväl med leverantörer som med enskilda användare
• Du har ett säkerhetsmedvetet förhållningssätt och god förståelse för IT-teknisk säkerhet

Dessutom är det meriterande om du har:


• Erfarenhet från annan statlig verksamhet
• Erfarenhet av arbetssätt enligt förvaltningsmodell som Pm3, SVIT etc.

Övrigt
Anställningen är 100% och tillsvidare. Vi tillämpar vanligtvis sex månaders provanställning.

Anställningen är placerad i Stockholm eller Norrköping. Resor kan förekomma.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 20 februari 2022. I din ansökan ska det tydligt framgå år och månad för dina arbeten samt en kort beskrivning kring arbetsuppgifterna. Vi planerar att hålla intervjuer under vecka 8-9.


Statens servicecenter verkar för en diskrimineringsfri arbetsplats med ökad mångfald och jämställdhet.

Vi har gjort medieval för våra annonser och undanber kontakter från medie- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Förvaltningsledare IT inom lön - Norrköping

Ansök    Jan 19    Statens Servicecenter    IT-samordnare
Statens servicecenters uppdrag är att erbjuda effektiv service till medborgare och myndigheter. Vi ansvarar för Sveriges lokala servicekontor där vi ger information och service från Skatteverket, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vi bidrar även till en effektivare statsförvaltning genom att leverera administrativa tjänster och konsultstöd till statliga myndigheter inom ekonomi, lön och HR. Tillsammans är vi cirka 1500 anställda... Visa mer
Statens servicecenters uppdrag är att erbjuda effektiv service till medborgare och myndigheter. Vi ansvarar för Sveriges lokala servicekontor där vi ger information och service från Skatteverket, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vi bidrar även till en effektivare statsförvaltning genom att leverera administrativa tjänster och konsultstöd till statliga myndigheter inom ekonomi, lön och HR. Tillsammans är vi cirka 1500 anställda.
Servicekontoren finns över hela landet, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vårt huvudkontor finns i Gävle.

Hos oss får du bidra med din kompetens i arbetet för en effektivare statsförvaltning nära medborgaren.

Statens servicecenters IT-avdelning ansvarar för att förvalta och utveckla myndighetens IT-miljö samt leverera IT-tjänster till verksamheten. Statens servicecenter nyttjar i hög grad externa leverantörer för drift och support av IT-infrastrukturen och applikationsportföljen. En viktig del i uppdraget är att kunna upphandla, följa upp och utveckla IT-tjänster som levereras av externa leverantörer.

IT-avdelningen är lokaliserad i Östersund, Gävle och Norrköping och består av fyra enheter, IT-projektenheten, IT-arkitektur- och säkerhetsenheten, IT-leveransenheten och IT-förvaltningsenheten. Vi är totalt cirka 50 medarbetare och vi representerar en arbetsplats med hög kompetens, trevliga kollegor och ett närvarande ledarskap. Vi uppmuntrar till ökad mångfald och jämställdhet.

Du kommer att tillhöra IT förvaltningsenheten som består av cirka 15 medarbetare. Enheten IT-förvaltning ansvarar för att leda den IT-nära förvaltningen i enlighet med myndighetens förvaltningsmodell. Tillsammans med de andra förvaltningsledarna ansvarar du för planering, prioritering, leverans och uppföljning i enlighet med beslutade förvaltningsplaner, vilka syftar till att vidmakthålla och vidareutveckla våra IT-tjänster och användarstöd.  Som förvaltningsledare ansvarar du för förvaltningsbudget och löpande uppföljnings- och prognosarbete. Du säkrar att IT-tjänsterna är tillgängliga för verksamheten enligt överenskomna servicenivåer. Du deltar kontinuerligt i enhetens fortsatta arbete med kontinuitetsplanering, utveckling av arbetssätt, rutiner och processer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I arbetet som Förvaltningsledare på IT för förvaltningsområdet Lön ska du säkerställa att Statens servicecenter har ett kvalitativt och kostnadseffektivt systemstöd. Du ansvarar för att verkställa den IT-nära delen av förvaltningsplanen med tillhörande aktiviteter och budget. Du stöttar arbetet med att driva den strategiska planen gällande förvaltningsområden och i samarbete med verksamheten upprätta förvaltningsplan för kommande period. Du säkerställer att gällande riktlinjer efterlevs. Din vilja att bygga upp och underhålla många kontaktytor hos verksamheten och de externa leverantörerna är viktig för att lyckas med uppdraget. Du säkerställer att alla tekniska samband (t.ex integrationer, inloggning) fungerar tillfredsställande. Ditt ansvar är också att säkerställa att externa leverantörer styrs utifrån gällande rutiner och finns tillgängliga vid behov.

Vi är en dynamisk verksamhet så arbetsuppgifter och ansvarsområden över tid, kan variera utifrån myndighetens behov. Vi erbjuder en tjänst med stor möjlighet till eget ansvar och frihet i utförande av arbetsuppgifter. Du stöttas med kompetenta arbetskollegor och utbildningsmöjligheter för din fortsatta utveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• Relevant akademisk examen som systemvetare, ingenjör eller motsvarande examen alternativt jämförbar kunskap erhållen genom arbetserfarenhet
• Gedigen erfarenhet av att ha arbetat som tjänsteägare, förvaltningsledare, systemägare, systemansvarig eller motsvarande roll på utförar- eller beställarsidan, gärna i en större organisation
• Erfarenhet av IT-tjänstestyrning eller förvaltningsstyrning
• Erfarenhet av att ha arbetat med uppföljning av IT-leveranser som utförare eller beställare

Vidare ska du ha följande förmågor:


• Att skapa struktur i ditt arbete
• Att uppfylla mål med stor drivkraft att åstadkomma resultat i samverkan med olika intressenter
• Att självständigt ta ansvar för dina arbetsuppgifter
• Du trivs att arbeta i team, såväl som självständigt
• Du har god vana av att kommunicera, såväl med leverantörer som med användare
• Du har ett säkerhetsmedvetet förhållningssätt

Dessutom är det meriterande om du har:


• Haft eget budgetansvar, inklusive att skapa initial budget, uppföljning och förändring.
• Erfarenhet av grundläggande ITIL Processer
• Erfarenhet av grundläggande projektstyrning inom IT
• Erfarenhet av upphandling under Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Övrigt
Anställningen är 100% och tillsvidare. Vi tillämpar vanligtvis sex månaders provanställning. Anställningen är placerad i Östersund, Gävle eller Norrköping. Resor i tjänsten kommer bli aktuellt, bl a till Östersundskontoret där stor del av IT-avdelningen finns.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2 februari. 

Intervjuer kommer preliminärt att hållas via Skype vecka 6 2022 och fysiskt på Östersundskontoret vecka 7 2022. Eventuellt säkerhetsprövningssamtal genomförs fysiskt på Östersundskontoret vecka 7 2022.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas, du måste därför vara svensk medborgare. 


Statens servicecenter verkar för en diskrimineringsfri arbetsplats med ökad mångfald och jämställdhet.

Vi har gjort medieval för våra annonser och undanber kontakter från medie- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Förvaltningsledare IT inom lön - Norrköping

Ansök    Dec 8    Statens Servicecenter    IT-samordnare
Statens servicecenters uppdrag är att erbjuda effektiv service till medborgare och myndigheter. Vi ansvarar för Sveriges lokala servicekontor där vi ger information och service från Skatteverket, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vi bidrar även till en effektivare statsförvaltning genom att leverera administrativa tjänster och konsultstöd till statliga myndigheter inom ekonomi, lön och HR. Tillsammans är vi cirka 1500 anställda... Visa mer
Statens servicecenters uppdrag är att erbjuda effektiv service till medborgare och myndigheter. Vi ansvarar för Sveriges lokala servicekontor där vi ger information och service från Skatteverket, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vi bidrar även till en effektivare statsförvaltning genom att leverera administrativa tjänster och konsultstöd till statliga myndigheter inom ekonomi, lön och HR. Tillsammans är vi cirka 1500 anställda.
Servicekontoren finns över hela landet, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vårt huvudkontor finns i Gävle.

Hos oss får du bidra med din kompetens i arbetet för en effektivare statsförvaltning nära medborgaren.

Statens servicecenters IT-avdelning ansvarar för att förvalta och utveckla myndighetens IT-miljö samt leverera IT-tjänster till verksamheten. Statens servicecenter nyttjar i hög grad externa leverantörer för drift och support av IT-infrastrukturen och applikationsportföljen. En viktig del i uppdraget är att kunna upphandla, följa upp och utveckla IT-tjänster som levereras av externa leverantörer.

IT-avdelningen är lokaliserad i Östersund, Gävle och Norrköping och består av fyra enheter, IT-projektenheten, IT-arkitektur- och säkerhetsenheten, IT-leveransenheten och IT-förvaltningsenheten. Vi är totalt cirka 50 medarbetare och vi representerar en arbetsplats med hög kompetens, trevliga kollegor och ett närvarande ledarskap. Vi uppmuntrar till ökad mångfald och jämställdhet.

Du kommer att tillhöra IT förvaltningsenheten som består av cirka 15 medarbetare. Enheten IT-förvaltning ansvarar för att leda den IT-nära förvaltningen i enlighet med myndighetens förvaltningsmodell. Tillsammans med de andra förvaltningsledarna ansvarar du för planering, prioritering, leverans och uppföljning i enlighet med beslutade förvaltningsplaner, vilka syftar till att vidmakthålla och vidareutveckla våra IT-tjänster och användarstöd.  Som förvaltningsledare ansvarar du för förvaltningsbudget och löpande uppföljnings- och prognosarbete. Du säkrar att IT-tjänsterna är tillgängliga för verksamheten enligt överenskomna servicenivåer. Du deltar kontinuerligt i enhetens fortsatta arbete med kontinuitetsplanering, utveckling av arbetssätt, rutiner och processer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I arbetet som Förvaltningsledare på IT för förvaltningsområdet Lön ska du säkerställa att Statens servicecenter har ett kvalitativt och kostnadseffektivt systemstöd. Du ansvarar för att verkställa den IT-nära delen av förvaltningsplanen med tillhörande aktiviteter och budget. Du stöttar arbetet med att driva den strategiska planen gällande förvaltningsområden och i samarbete med verksamheten upprätta förvaltningsplan för kommande period. Du säkerställer att gällande riktlinjer efterlevs. Din vilja att bygga upp och underhålla många kontaktytor hos verksamheten och de externa leverantörerna är viktig för att lyckas med uppdraget. Du säkerställer att alla tekniska samband (t.ex integrationer, inloggning) fungerar tillfredsställande. Ditt ansvar är också att säkerställa att externa leverantörer styrs utifrån gällande rutiner och finns tillgängliga vid behov.

Vi är en dynamisk verksamhet så arbetsuppgifter och ansvarsområden över tid, kan variera utifrån myndighetens behov. Vi erbjuder en tjänst med stor möjlighet till eget ansvar och frihet i utförande av arbetsuppgifter. Du stöttas med kompetenta arbetskollegor och utbildningsmöjligheter för din fortsatta utveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• Relevant akademisk examen som systemvetare, ingenjör eller motsvarande examen som bedöms som relevant för tjänsten
• Gedigen erfarenhet av att ha arbetat som tjänsteägare, förvaltningsledare, systemägare, systemansvarig eller motsvarande roll på utförar- eller beställarsidan, gärna i en större organisation
• Erfarenhet av IT-tjänstestyrning eller förvaltningsstyrning
• Erfarenhet av att ha arbetat med uppföljning av IT-leveranser som utförare eller beställare

Vidare ska du ha följande förmågor:


• Att skapa struktur i ditt arbete
• Att uppfylla mål med stor drivkraft att åstadkomma resultat i samverkan med olika intressenter
• Att självständigt ta ansvar för dina arbetsuppgifter
• Du trivs att arbeta i team, såväl som självständigt
• Du har god vana av att kommunicera, såväl med leverantörer som med användare
• Du har ett säkerhetsmedvetet förhållningssätt

Dessutom är det meriterande om du har:


• Haft eget budgetansvar, inklusive att skapa initial budget, uppföljning och förändring.
• Erfarenhet av grundläggande ITIL Processer
• Erfarenhet av grundläggande projektstyrning inom IT
• Erfarenhet av upphandling under Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Övrigt
Anställningen är 100% och tillsvidare. Vi tillämpar vanligtvis sex månaders provanställning. Anställningen är placerad i Östersund, Gävle eller Norrköping. Resor i tjänsten kommer bli aktuellt, bl a till Östersundskontoret där stor del av IT-avdelningen finns.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 16 januari. 

Intervjuer kommer preliminärt att hållas via Skype vecka 4 2022 och fysiskt på Östersundskontoret vecka 5 2022. Eventuellt säkerhetsprövningssamtal genomförs fysiskt på Östersundskontoret vecka 5 2022.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas, du måste därför vara svensk medborgare. 


Statens servicecenter verkar för en diskrimineringsfri arbetsplats med ökad mångfald och jämställdhet.

Vi har gjort medieval för våra annonser och undanber kontakter från medie- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Förvaltningsledare IT

Ansök    Okt 4    DWT Consulting AB    IT-samordnare
DWT Consulting är ett mindre konsultbolag som just nu expanderar. DWT har sina kunder främst i Stockholm, men även i Göteborg och Malmö. Vi arbetar både mot myndigheter och privata aktörer. Som anställd hos oss så arbetar man främst ute hos kund, men även inhouse projekt förekommer. Uppdragsbeskrivning Kunden har behov av en konsult inom området Förvaltningsledare IT. Kunden använder sig av PM3 som förvaltningsmodell och Konsulten kommer att ansvara för fö... Visa mer
DWT Consulting är ett mindre konsultbolag som just nu expanderar. DWT har sina kunder främst i Stockholm, men även i Göteborg och Malmö. Vi arbetar både mot myndigheter och privata aktörer. Som anställd hos oss så arbetar man främst ute hos kund, men även inhouse projekt förekommer.
Uppdragsbeskrivning
Kunden har behov av en konsult inom området Förvaltningsledare IT. Kunden använder sig av PM3 som förvaltningsmodell och Konsulten kommer att ansvara för förvaltningsledning IT och uppdragsledning för tre av deras mindre förvaltningsprojekt. Som förvaltningsledare IT är man verksamhetens primära kontakt inom berört område och arbetar tillsammans med verksamheten och övriga medarbetare på IT-avdelningen för att realisera uppsatta mål.


I uppdraget ingår bland annat att koordinera och samordna interna resurser och leverantörer, rapportera status och avvikelser till styrgrupp samt objektägare IT, ta fram förvaltningsplaner och budgetunderlag samt andra inom förvaltnings- eller uppdragsledningen förekommande arbetsuppgifter.
Ska-krav (Obligatoriska krav)
Minst fyra (4) års erfarenhet som förvaltningsledare IT, projektledare IT eller en roll som
Sjöfartsverket bedömer som likvärdig.
Konsulten ska ha arbetat som förvaltningsledare IT, projektledare IT eller en roll som
Sjöfartsverket bedömer som likvärdig, i minst två (2) referensuppdrag som:
• Omfattat minst 500 timmar
• Innefattat arbete med rapportering till styrgrupper eller motsvarande
• Innefattat koordinering av flertalet aktiviteter samt arbetsledning av minst fyra (4) personer
Goda kunskaper i svenskaMervärdeskrav
Minst två (2) års erfarenhet av ledarroll kopplat till systemutveckling med agila
arbetsmetoder.
Minst två (2) års erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer kopplat till införande eller
livscykelhantering av IT-system
Erfarenhet av att arbeta med upphandlingar av IT-system
Erfarenhet av projektledning eller förvaltning av IT-tjänster kopplade till ett eller flera av
verksamhetsområdena kommunikation, juridik, ledning och styrning. Exempel, erfarenhet av
intranät, externwebb, e-arkiv, diarie- och ledningssystem.Det viktiga för oss är att du trivs och att du får en lön som du är nöjd med. Du kommer att arbeta med ett härligt team samt så kommer du beroende av erfarenhet få en lön mellan 40.000 - 70 000/månad. Visa mindre

E-handel & Social media manager

Lockas du av kreativt tänkande med mycket skärmtid ? Vi söker en skicklig utvecklare av sociala medier som brinner för sociala kontakter. Hos Sunsafe kommer du få en nyckelroll att bygga kundrelationer och skapa värden för våra kunder. Sunsafe i Östergötland AB är ett lokalt företag som arbetar med försäljning och montage av fönstervillarelaterade produkter. Din viktigaste uppgift blir att öka vår närvaro på social media och hitta nya målgrupper i vår E-ha... Visa mer
Lockas du av kreativt tänkande med mycket skärmtid ? Vi söker en skicklig utvecklare av sociala medier som brinner för sociala kontakter. Hos Sunsafe kommer du få en nyckelroll att bygga kundrelationer och skapa värden för våra kunder.
Sunsafe i Östergötland AB är ett lokalt företag som arbetar med försäljning och montage av fönstervillarelaterade produkter.
Din viktigaste uppgift blir att öka vår närvaro på social media och hitta nya målgrupper i vår E-handel där kundens lösningar är relevanta.
Hos Sunsafe får du vara med på en verklig tillväxtresa i en föränderlig bransch. För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter, du får ett stabilt och starkt bolag i ryggen men får samtidigt använda ditt eget driv, din kreativa anda för att forma och skapa din framtid.
Vi erbjuder:
* Möjligheten att få arbeta i ett bolag som har en stark utvecklingspotential * En platt organisation där beslutsvägarna är korta * Frihet under ansvar
ARBETSUPPGIFTER
Du ansvarar för hela hanteringen av social media och löpande hantering av E-handel. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat ansvar för orderhantering och planering för E-handel, skapa kundrelationer och kundutveckling via social medier (Facebook, Twitter, Instagram) Vidare kommer du att vara med och utforma nya strategier inom E-handel och social media.
* Skapa starka affärsrelationer vilket bidrar till ett effektivt och mervärdesskapande samarbete
* Verkställa planer i enlighet med företagets taktiska plan för året
* Hantera inkommande ärenden från kunder gällande exempelvis order, frakter och supportfrågor
VI SÖKER DIG SOM
* Som har några års erfarenhet att hantera social media, gärna erfarenhet av E-handelförsäljning, (Woocommerce och Wordpress)
* Talar och skriver svenska flytande, meriterande är grundläggande kunskaper i engelska
Vi välkomnar sökande i alla åldrar, har du någon form av lönebidrag anpassar vi gärna arbetsplatsen och arbetstider efter förmåga
I denna process kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Uppdragsledare till IT-avdelningen, Sektionen Polisiära gemensamma system,

Ansök    Feb 22    Polismyndigheten    IT-samordnare
IT-avdelningen blir en gemensam avdelning inom Polismyndigheten. IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla IT-tjänster till hela Polismyndigheten. I uppdraget ingår också att samverka i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet, främst genom det så kallade RIF-samarbetet (rättsväsendets informationsförsörjning) samt att aktivt bidra till det rättsvårdande arbetet inom EU. Avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta oc... Visa mer
IT-avdelningen blir en gemensam avdelning inom Polismyndigheten. IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla IT-tjänster till hela Polismyndigheten.
I uppdraget ingår också att samverka i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet, främst genom det så kallade RIF-samarbetet (rättsväsendets informationsförsörjning) samt att aktivt bidra till det rättsvårdande arbetet inom EU.
Avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och it-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar it- och informationssäkerhet samt signalskydd.

ARBETSUPPGIFTER
Som anställd hos oss kommer du vara placerad i ett litet men engagerat team tillsammans med två produktspecialister. Teamet ansvarar för att förvalta Polismyndighetens samarbetsplattformar och att bidra med metodstöd för IT-utveckling. I ditt arbete som uppdragsledare på Polismyndighetens IT-avdelning kommer du stötta metodstödsgruppens arbete att införa samarbetsplattformar för de polisiära verksamheterna men även andra utvecklingsuppdrag inom sektionens övriga grupper vilka ansvarar för att leverera förmågor bland annat inom mobila applikationer, GIS, beslutssystem samt integrationslösningar.

I ditt arbete som uppdragsledare hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och agila team där ditt ansvar bland annat kommer innebära följande:

• Du arbetar nära produktägaren.
• Du genomföra workshops och leder möten.
• Du samverkar med verksamheten som representeras av processägare och poliser från landets alla regioner. Samverkan sker även med andra
myndigheter och leverantörer.
• Du bedriver förändringsarbete på lång och kort sikt utifrån verksamhetens behov.
• Du ansvarar för att leveranser sker i tid och med kvalitet.
• Du planerar och administrerar fortlöpande arbetet och ansvarar för att rätt information når rätt grupper.
• Du dokumenterar arbetet samt upprättar rutiner och beskrivningar.
• Vid behov koordinerar och samordnar du arbetet mellan olika grupper på IT-avdelningen och
i verksamheten.
• Du stöttar i arbete inom upphandling och kravställning.

Polismyndighetens IT-avdelning arbetar enligt moderna agila principer där alla är aktivt med och bidrar till vår utveckling av arbetssätt och metodik. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Arbetet kommer ställa krav på regelbundna resor till Stockholm, då ditt arbete kommer att innebära ett tätt samarbete med många olika grupper inom IT. Majoriteten av grupperna inom IT sitter idag placerade på Kungsholmen, Stockholm.


KVALIFIKATIONER
KRAV - Skallkrav
• Akademisk examen på minst kandidatnivå inom systemvetenskap, datavetenskap eller
motsvarande relevant examen.
Alternativt motsvarande förvärvad kunskap, som minst fem års erfarenhet av arbete inom
IT eller erfarenhet som
Polismyndigheten bedömer vara relevant.
• Har under de senaste fem åren minst två års erfarenhet av att leda komplexa IT-uppdrag.
• Har under de senaste fem åren minst två års erfarenhet av kravarbete och
systemförvaltning inom IT.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.


Meriterande - Meriterande - viktig
Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av teamledning.
• Erfarenhet av projektledning inom IT alternativt teknisk projektledning.
• Erfarenhet av JIRA och Confluence eller liknande samarbetsplattformar.
• Erfarenhet av att arbeta agilt.
• Har erfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet.
• Har kunskaper gällande offentlig upphandling.

Personliga egenskaper - Meriterande - viktig
Vi söker dig som:
• Har en personlig mognad
• Är självgående och ansvarstagande
• Är flexibel, lösningsorienterad och förändringsbenägen
• Har en god samarbetsförmåga
• Är strukturerad
• Är kvalitetsmedveten

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Norrköping med krav på regelbundna resor till Stockholm

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Lokalsamordnande handläggare, Norrköping

Ansök    Jul 22    Polismyndigheten    IT-samordnare
Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens it-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 32 000 medarbetare. It-avdelninge... Visa mer
Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens it-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 32 000 medarbetare. It-avdelningens kansli tillhandahåller stöd och styrning inom områdena administration, ekonomi och uppföljning samt it-inköp och därtill juridiskt stöd avseende it-upphandlingar.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en handläggare med inriktning mot it-avdelningens lokal- och arbetsplatssamordning avseende våra kontor i Norrköping, Linköping och Göteborg. Du kommer att vara it-kansliets representant på dessa orter inom övergripande administrativt stöd och tillika spindeln i nätet för samtliga frågor som berör lokaler och arbetsplatser. Du arbetar proaktivt och långsiktigt med arbetsplatssamordning samtidigt som du är flexibel och snabb i ditt sätt att lösa akuta utmaningar. Du arbetar självständigt och samverkar såväl inom som utom avdelningen för att på ett effektivt sätt lösa ditt uppdrag.

Arbetsmiljöfrågor är något du gärna engagerar dig i och på sikt kommer du att ha en central roll i avdelningens systematiska arbetsmiljöarbete. Att ge service är något du ser som självklart i ditt förhållningssätt mot de du möter i din vardag och du behöver ha förmågan att arbeta strukturerat med många detaljer utan att tappa helhetsperspektivet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Erfarenhet av motsvarande administrativt arbete inom annan likvärdig större organisation
• Vana av arbeta systematiskt med stödjande och administrativa uppgifter
• Mycket god förmåga att kommunicera professionellt både muntligt och skriftligt på svenska.

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att arbete som kontorsansvarig eller motsvarande roll
• Erfarenhet av att arbeta med samordning eller planering av lokaler och arbetsmiljö
• Erfarenhet från att arbeta med en stödjande administrativ roll vid Polismyndigheten, eller motsvarande organisation
• Kunskap om Polismyndighetens verksamhet och organisation

Personliga egenskaper
För att lyckas i arbetet behöver du vara en social och driven person som gillar att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är bra på att skapa goda relationer och är samarbetsinriktad. Du är strukturerad, flexibel, målinriktad och samtidigt prestigelös. Du kan snabbt byta fokus för att hantera aktuella frågor här och nu.
Du har förmågan att kunna prioritera och agera professionellt även under stress, samt har god förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva ditt arbete framåt.

Du kommer att arbeta i medborgarnas tjänst och därför är det viktigt att du förstår vidden av det förtroendeskapande arbete det innebär att arbeta inom polisen.

Vi kommer i denna rekrytering lägga mycket stor vikt vid de personliga egenskaperna.

ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Norrköping
Då ditt ansvarsområde även täcker Linköping samt Göteborg förekommer dagsresor inom tjänsten, ca 1-2 dagar i månaden (mer tätt vid behov).

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Teknisk produktspecialist till it-avdelningen med placering i Norrköping

Ansök    Sep 4    Polismyndigheten    IT-samordnare
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en teknisk produktspecialist till it-avdelningen i Norrköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Som IT-specialist hos Polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckl... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en teknisk produktspecialist till it-avdelningen i Norrköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som IT-specialist hos Polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckla dig själv genom spännande internationella samarbeten. IT-avdelningen är helt avgörande för att Polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden.
Idag är vi över 950 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder lösningarna. Nu söker vi fler IT-specialister som söker en större uppgift. Är det du?


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att jobba i ett positivt och engagerat team fördelat på systemutvecklare, testare, uppdragsledare, scrum-master och kravanalytiker. Vi jobbar med att utveckla och förvalta system för nationella och internationella efterlysningssystem samt inrese- och gränskontroll. Under närmsta året kommer vi påbörja arbetet med att utveckla ett system för att förbättra den yttre gränskontrollen av Schengenområdet för att säkerställa att de personer som befinner sig inom Schengenterritoriet har laglig rätt att vistas där samt att förebygga och motverka terrorbrott.

Som produktspecialist hos oss kommer du att i din roll kommer du att stödja verksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring områdets produkter och it-stöd. Det viktigaste för oss är att du är tekniskt intresserad, engagerad, prestigelös, kommunikativ och har ett eget driv. Du har en naturlig fallenhet för att kommunicera med olika slags människor och är duktig på att pedagogiskt förklara och stötta.

Som produktspecialist förväntas du kunna arbeta med:
• Stå i behovsdialog med verksamheten. Du förväntas även agera som rådgivare och expert gentemot verksamheten
• Genomföra dialoger med leverantörer
• Planera och genomföra användartester
• Löpande förbättringsarbete av både rutiner och processer och där du gärna kommer med idéer och tar egna initiativ

Vi arbetar enligt moderna agila principer vilket ger stora möjligheter för alla att vara med och påverka arbetssätt och vår vardag. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför erbjudas möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Som anställd på Norrköpingskontoret får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka samtidigt som du är viktig del av en av Sveriges största och mest spännande myndigheter.

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
• Relevant akademisk utbildning inom it eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
• Minst 3 års erfarenhet i rollen som teknisk produktspecialist
• Erfarenhet av agila arbetsmetoder
• God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av:
• (såväl sökfrågor som -script) mot databaser i exempelvis Oracle, MS och/eller My
• Erfarenhet av Linux
• Samarbete med externa leverantörer
• Att snabbt sätta dig in i hur nya verksamheter och it-lösningar fungerar

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och som vågar ta för dig. Då arbetet sker i team är det viktigt att du kan samarbeta med andra. Det är viktigt att du är prestigelös och har förmåga att sätta dig in i och förstå verksamhetens utmaningar. Du behöver ha mycket god analytisk förmåga och förmåga att prioritera eftersom du kommer vara tvungen att hantera en stor mängd information; avseende verksamhetskrav, lagstiftning och olika användargrupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Norrköping

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Objektspecialist till vår systemförvaltning

Ansök    Maj 14    Transportstyrelsen    IT-samordnare
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid. Ditt framtida a... Visa mer
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet.

Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Ditt framtida arbete

Vi söker objektspecialist till sektionen för verksamhetsnära stöd och förvaltning. Som objektspecialist kommer du att vara bryggan mellan IT och verksamhet, där du dagligen jobbar med verksamhetsutveckling med stöd av IT som en del av vår systemförvaltning. Sektionen tillhör Staben på Sjö- och luftfartsavdelningen.

Du kommer ingå i ett team med bland annat andra objektspecialister samt en förvaltningsledare, och arbeta med verksamhetsnära förvaltning av sjö- och luftfartsavdelningens IT-stöd. Du kommer att vara kärnverksamhetens länk mot vår IT-organisation.

I vår förvaltningsorganisation arbetar vi utifrån förvaltningsmodellen pm3. Vi har ett 50-tal IT-applikationer som ingår i avdelningens gemensamma förvaltningsobjekt. 

Förutom att delta i olika förvaltningsaktiviteter kommer du att delta i projekt.

I rollen som objektspecialist kommer du att bygga upp en kunskap om sjö- och luftfartsavdelningens verksamhet. En viktig del är att vara ett stöd för verksamheten och, utifrån deras behov, medverka till lösningarna och förmedla utvecklingsbehov till vårt utvecklingsteam. Ett av våra viktigaste redskap dagligen är kommunikation och förmågan att bygga relationer. 

Dina framtida arbetsuppgifter är att


• samla in behov och bereda underlag för ändringar i IT-stöd
• ansvara för att driva och genomföra förvaltningsaktiviteter
• ansvara för att testfall tas fram samt stödja vid test/verifiering av leveranser
• ge användarstöd för verksamheten i IT-lösningens funktionalitet 
• vara stöd vid incidenter och felsökning i förvaltningsobjektets IT-stöd
• delta och hålla i olika möten, exempelvis förvaltningsmöten och superanvändarmöten
• upprätthålla och kvalitetssäkra dokumentation
• vid behov hålla utbildning för kärnverksamheten i IT-stödet

Du måste ha


• akademisk utbildning relevant för arbetsuppgifterna eller motsvarande kunskaper förvärvade på ett sätt som vi bedömer likvärdigt
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du också har


• erfarenhet av pm3
• erfarenhet av agila arbetssätt
• erfarenhet av och har arbetat med flertalet av arbetsuppgifterna ovan
• erfarenhet av att leda projekt och/eller komplexa/större aktiviteter. 

Vi vill att du


• har förmåga att arbeta strukturerat
• har en god social förmåga
• är kommunikativ och lyhörd
• har ett proaktivt förhållningssätt
• är samarbetsorienterad och hittar lösningar tillsammans med andra
• har förmåga att prioritera och att självständigt leverera med hög kvalitet
• har ett starkt intresse att lära nytt och utvecklas i din roll

Eftersom arbetsuppgifterna innebär många kontakter inom och utanför Transportstyrelsen så värdesätter vi din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt. Ett av våra viktigaste redskap dagligen är kommunikation och förmågan att bygga relationer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Mer information

Anställningen är tillsvidare med placering i Norrköping. Vi vill att du börjar så snart som möjligt. Vi tillämpar normalt provanställning.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att föregå beslut om anställning. 

Du är välkommen att kontakta sektionschef Elisabeth Alenbrand på 010 - 49 53 257, [email protected].

Saco, Christina Östberg och ST, Leena Sutela/Jeanette Hultin, nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss. 

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill därför behöver din ansökan senast den 5:e juni 2019 märkt med referensnummer TSG TSG 2019-3468. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem.
Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess. 

Välkommen att bli vår nya kollega!


Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 1 870.

Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 13 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs mer om Transportstyrelsen


Kort om avdelning Sjö- och luftfart

Sjö- och luftfart utformar regler, prövar och ger tillstånd, utövar tillsyn och för statistik över olyckor, tillbud och trafikutvecklingen inom sjö- och luftfarten. Vi arbetar för en effektiv marknad med en sund konkurrens. Vi finns i Norrköping, Stockholm, Göteborg och Malmö och har 350 medarbetare. Visa mindre