Lediga jobb som Registrator i Norrköping

Se lediga jobb som Registrator i Norrköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Norrköping som finns hos arbetsgivaren.

Registrator till digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Ansök    Jul 2    Migrationsverket    Registrator
På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt! Beskrivning Vi söker en registrator till digitaliserings- och utvecklingsavdelningens kansli i Norrköping. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk milj... Visa mer
På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!
Beskrivning
Vi söker en registrator till digitaliserings- och utvecklingsavdelningens kansli i Norrköping.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Arbetsuppgifter
Som registrator vid Migrationsverket har du en nyckelfunktion när det gäller dokumentflödet inom organisationen. Främst innebär arbetet att bedöma, klassificera och registrera alla typer av handlingar enligt myndighetens klassificeringsstruktur och diarieplan. Vidare ingår i dina arbetsuppgifter att kontrollera handlingar i färdiga ärenden mot diarium samt att avsluta dessa, lämna information om diarieförda handlingar och ärenden, ansvara för att hantera inkomna handlingar samt arkivera handlingar i vårt närarkiv.

En viktig del i ditt arbeta är att vägleda, utbilda och ge service samt lämna information om registrering, arkivering samt diarieförda handlingar och ärenden, internt och externt. Vi har påbörjat arbetet med ett nytt digitalt diarie- och dokumenthanteringssystem och i det arbetet kommer du att delta.

Tjänsten är placerad i befattningsnivån administrativ handläggare.

Kvalifikationer
Personliga kompetenser

Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är kommunikativ med ett tydligt och pedagogiskt uttryck. I arbetet krävs att du är strukturerad, självgående och har en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Det är viktigt att du har förmågan att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och kan anpassa ditt handlande utifrån det.

Vidare har du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt justera ditt synsätt och förhållningssätt – ser möjligheterna i förändringar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, vi tror att din positiva inställning och din noggrannhet kommer ta dig långt.

Krav

- Du ska ha gymnasieexamen eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet.
- Du ska ha erfarenhet av databaserad ärendehantering samt god allmän data- och systemvana.
- Du ska vidare ha en god kommunikativ förmåga och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

Då tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass krävs det att du har svenskt medborgarskap.

Meriter

- Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet  av arbete som registrator och/eller tentamen/diplomering som certifierad registrator.
- Det är vidare meriterande att du har utbildning eller erfarenhet som informationscontroller. 
- Det är vidare meriterande om du har erfarenhet från motsvarande arbete i offentlig verksamhet.

Villkor
Anställningsform: tillsvidare med provanställning sex (6) månader 
Arbetstider: kontorstider med flextid
Placering: Norrköping
Tillträde: omgående eller enligt överenskommelse


Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras. Utifrån detta föreligger krav på svenskt medborgarskap.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om processen, kontakta gärna rekryteringsansvarig Lydia Blumenfeld, [email protected]

_________________________________________________________________________________________________________


Om rekryteringsprocessen
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/fragor-och-svar/Hur-ser-rekryteringsprocessen-ut-for-statliga-jobb/ kan du läsa mer om vad det innebär.


Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.


Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan ”Lediga jobb och intresseanmälan” på migrationsverket.se: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb-och-intresseanmalan.html


Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Registrator till vår centrala registratur, Kanslienheten

Ansök    Jul 9    Norrköpings kommun    Registrator
Nu söker vi en kollega som vill bli del av vårt härliga gäng med bra sammanhållning! Vilka är vi? Norrköpings kommuns kanslienhet tillhör kommundirektörens kontor. Kontoret har som uppdrag att ge stöd till kommunens samtliga verksamheter för att främja effektivitet, kvalitet och innovation. Avdelningen för demokrati och stöd samlar kommunövergripande funktioner och är uppdelade i enheterna juridik och utredning, kansli, stadsarkiv och överförmyndarenheten.... Visa mer
Nu söker vi en kollega som vill bli del av vårt härliga gäng med bra sammanhållning!
Vilka är vi?
Norrköpings kommuns kanslienhet tillhör kommundirektörens kontor. Kontoret har som uppdrag att ge stöd till kommunens samtliga verksamheter för att främja effektivitet, kvalitet och innovation. Avdelningen för demokrati och stöd samlar kommunövergripande funktioner och är uppdelade i enheterna juridik och utredning, kansli, stadsarkiv och överförmyndarenheten.

Kanslienheten är navet vad gäller kvalitetssäkring av beredningsprocessen för både tjänstepersonsorganisationen och den politiska beredningen, från initiering till avslut.

I kanslienheten så finns bland annat kommunens centrala registratur, informationssamordning, kommunsekretariat samt systemförvaltning. Enheten har 17 medarbetare och rapporterar till kommunstyrelsen.

Vår centrala registratur är en stödjande enhet även till kommunen som helhet. Vi skall nu rekrytera dig som, tillsammans med handläggare, skall leda detta arbete inom tillväxt- och utvecklingskontoret.

Dina arbetsuppgifter
Arbetet som registrator omfattar bland annat diarieföring, ärendehantering, arkivering, utlämnande av allmänna handlingar, sekretessbedömningar samt hantering av post och funktionsbrevlådor.

Kansliet är en stödjande enhet där fokus är att leda och samordna kommunens verksamheter till en effektiv och rättssäker dokument- och ärendehantering. I rollen som registrator kommer du tillsammans med dina kollegor att verka som stöd till övriga verksamheter i dessa frågor.

Du förväntas tillsammans med dina kollegor att ha ett nära samarbete med systemförvaltningen för kommunens gemensamma diarieföringssystem Public 360. Som en naturlig del av arbetet ingår även kontakt med medborgare.

Vem är du?
Vi söker dig som har en genomförd registratorsutbildning (diplomerad/certifierad/högskola) eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner som relevant.

Vi ser det som en förutsättning för att lyckas i den här tjänsten att du har erfarenhet av arbete som registrator eller motsvarande inom offentlig förvaltning och kunskaper om diarieföring i dokument- och ärendehanteringssystem.

Du skall ha en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift och god kännedom om de lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktionen, tex Tryckfrihetsförordningen, Offentlighets -och sekretesslagen, Arkivlagen och Dataskyddsförordningen.

För att passa i rollen söker vi dig som är driven och strukturerad med en god förmåga att hantera flera saker samtidigt. Du arbetar lika bra med rutinmässiga uppgifter som med mer komplexa ärenden.

Då rollen är stödjande behöver du ha en god social förmåga och ett intresse och en vilja att hjälpa andra. Du inger förtroende, är tydlig i din kommunikation, såväl muntligt som skriftligt. Det är också viktigt att du är trygg och stabil som person, att du snabbt anpassar dig till nya omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du trivs med olika samarbeten, samtidigt som du har förmågan att ta egna initiativ och arbeta självständigt.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid
Sista ansökningsdatum: 25 augusti
Kontakt: Kanslichef Julia Zetterstrand, 011-15 27 26KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Registrator

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi har lång erfarenhet från rekrytering – och bemanningsbranschen och vi vet hur viktigt det är med lokal närvaro. Vårt varumärke kännetecknas av ett högt personligt engagemang på alla nivåer – i relationen med våra kunder, kandidater och i relationen med våra konsulter. Vi vill med hög kompetens, ett genuint engagemang och prestigelöst arbetssätt smitta vår omgivning med positiv energi och inspiration och upplevas s... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi har lång erfarenhet från rekrytering – och bemanningsbranschen och vi vet hur viktigt det är med lokal närvaro. Vårt varumärke kännetecknas av ett högt personligt engagemang på alla nivåer – i relationen med våra kunder, kandidater och i relationen med våra konsulter. Vi vill med hög kompetens, ett genuint engagemang och prestigelöst arbetssätt smitta vår omgivning med positiv energi och inspiration och upplevas som en mötesplats dit företag och människor vänder sig när de vill ta nästa steg i utvecklingen. Clockwork finns i över tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr. Läs gärna mer på www.clockworkpeople.se

Dina arbetsuppgifter
Är du redo att ta nästa steg i din karriär inom dokument- och ärendehantering? Nodra söker nu en administrativ specialist som är skicklig i hantering av diarier och remisser. I denna roll kommer du att spela en central roll i vår organisation genom att säkerställa effektiv dokumenthantering och stödja vår kommunikation både internt och externt.

Arbetsuppgifter:

Diariehantering: Du kommer att ansvara för skapandet av nya ärenden, kontroll och registrering av dokument, samt arkivering och avslutning av ärenden i vårt dokumenthanteringssystem Norrdok/Public 360.

Remisshantering: Du stödjer Nodras remissamordnare genom att hantera inkommande remisser och bevaka vår funktionsbrevlåda.

Allmänna handlingar: Du ansvarar för utlämning av diarieförda allmänna handlingar när relevant handläggare inte är tillgänglig.

Din profil
Denna tjänst erbjuder dig en möjlighet att arbeta i en stödjande och dynamisk miljö där dina färdigheter inom administration och dokumenthantering kommer att värderas högt. Vi ser fram emot att du bidrar med din expertis för att hjälpa Nodra att uppnå våra mål inom effektiv informationshantering.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

- Flerårig erfarenhet av diarieföring, företrädesvis inom kommunalförvaltning.
- Vana av att arbeta med diariesystem, exempelvis Public 360.
- Goda kunskaper i Microsoft Office-paketet.
- Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
- Har ett noggrant och strukturerad arbetssätt.

Om du är den vi söker, tveka inte att skicka in din ansökan! Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan
Är det dig vi söker? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan! Sök tjänsten via vår hemsida www.clockworkpeople.se så snart som möjligt då vi kallar in kandidater löpande på intervju under ansökningsperioden, dock senast 30 juni . För vidare frågor kontakta Elin Sanfridsson.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Registrator till verksamhet- och ledningsstöd

Ansök    Apr 5    Norrköpings kommun    Registrator
Är du en serviceinriktad registrator som vill bidra till att utveckla en rättssäker och effektiv dokumenthantering? Då kan du vara den vi söker!  Vilka är vi? Verksamhets- och ledningsstöd är en nystartad enhet som kommer att formeras under 2024. Enheten har en central funktion i att stötta kommunens nystartade tillväxt- och utvecklingskontor i ledningskoordinering, registratur, informationssamordning, nämndsekreteraruppdrag och säkerhetssamordning.  T... Visa mer
Är du en serviceinriktad registrator som vill bidra till att utveckla en rättssäker och effektiv dokumenthantering? Då kan du vara den vi söker! 


Vilka är vi?

Verksamhets- och ledningsstöd är en nystartad enhet som kommer att formeras under 2024. Enheten har en central funktion i att stötta kommunens nystartade tillväxt- och utvecklingskontor i ledningskoordinering, registratur, informationssamordning, nämndsekreteraruppdrag och säkerhetssamordning. 

Tillväxt- och utvecklingskontorets uppdrag är att accelerera kommunens tillväxt- och utvecklingsarbete och främja en förstärkt livskvalitet för Norrköpings invånare. Kontoret består av sex avdelningar:


• Kommunikation, näringsliv, kultur och idrott
• Kontakt och service
• Bildning och unga
• Norrköpings innovationslabb
• Digitalisering och IT
• Ekonomi och personaladministration

Vi står inför en spännande resa med ett helt nytt kontor och en nystartad enhet där vi tillsammans kommer att utforma effektiva arbetssätt. Därför söker vi nu efter en registrator som vill vara med i det pågående utvecklings- och förbättringsarbetet där fokus är att kontorets ärende- och dokumenthantering ska vara effektiv och rättssäker. 

Dina arbetsuppgifter

I den här rollen kommer du tillsammans med dina kollegor att verka som stöd till samtliga enheter på tillväxt- och utvecklingskontoret i frågor som rör ärende- och dokumenthantering.

Tjänsten omfattar bland annat diarieföring, ärendehantering, arkivering, utlämnande av allmänna handlingar, sekretessbedömningar samt hantering av post och funktionsbrevlådor.

Vi strävar efter att arbeta på ett kvalitativt och informativt sätt. Din roll som registrator kommer därav att ha en rådgivande, utbildande och kravställande roll gentemot tjänstepersoner på tillväxt- och utvecklingskontoret.

Även kontakt med medborgare är ett naturligt inslag i ditt arbete. 

Vem är du?

Du har en genomförd registratorsutbildning (diplomerad/certifierad/högskola) eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner relevant.

Det är meriterande om du har en högskoleutbildning inom informationsvetenskap eller arkivvetenskap.

Du har minst ett års erfarenhet av registratur eller arbete med dokumentering av handlingar, gärna från likvärdig myndighet. 

Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med ärendehanteringsystemet public360. 

Som person är du trygg i dig själv, pålitlig och tar ansvar för din personliga prestation. Du är mån om kundnöjdhet och levererar lösningar på ett lugnt och tillmötesgående sätt till dem du finns till för. 

Som registrator hos oss lägger du stor vikt vid ett gott samarbetsklimat där du lyssnar, kommunicerar och löser meningsskiljaktigheter på ett konstruktivt sätt. 

Vi ser att du är skicklig på att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du ställer höga krav på kvalitet och utvärderar kontinuerligt ditt arbete för att nå goda resultat.

Då det finns rådgivande och utbildande inslag i tjänsten ser vi att du har en god förståelse för hur människor tar till sig information på olika sätt och anpassar dina instruktioner och anvisningar efter mottagaren.  

Du har god kännedom om tryckfrihetsförordningen och offentlighets- och sekretesslagen. 

Du har mycket god data- och systemvana. 

Tjänsten kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift. 

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten


Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag
Möjlighet till distansarbete: Ja, delvis utifrån verksamhetens behov
Sista ansökningsdatum: 12 maj
Kontakt: För frågor om tjänsten kontakta Enhetschef Kajsa Larsdotter på [email protected] och för frågor om rekryteringsprocessen kontakta Rekryteringsspecialist Therese Silvstam på [email protected] 

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Registrator

Känner du historien, förstår du samtiden och kan forma framtiden? Betydelsen av och samhällsnyttan med en välfungerande registratur och arkivverksamhet är tydlig. Nu söker vi en ny kollega till SMHIs registratur som vill bidra till myndighetens kollektiva minne, och såklart en hel del ordning och reda. Om enheten Registratorsfunktionen tillhör enheten Juridik och informationshantering. Enheten består av tre jurister, två arkivarier och två registratorer... Visa mer
Känner du historien, förstår du samtiden och kan forma framtiden? Betydelsen av och samhällsnyttan med en välfungerande registratur och arkivverksamhet är tydlig. Nu söker vi en ny kollega till SMHIs registratur som vill bidra till myndighetens kollektiva minne, och såklart en hel del ordning och reda.

Om enheten

Registratorsfunktionen tillhör enheten Juridik och informationshantering. Enheten består av tre jurister, två arkivarier och två registratorer som nu ska bli tre och få en ny kollega. Arkiv och registratur ansvarar för att säkerställa en korrekt informationshantering och utgör ett viktigt stöd och informationsnav för hela SMHIs verksamhet.

Om tjänsten

Som registrator vid SMHI har du en viktig roll i att registrera, vårda, redovisa och tillgängliggöra handlingar i SMHIs verksamhet. Du hanterar myndighetens alla förekommande handlingstyper och arbetar stödjande och vägledande gentemot hela verksamheten i den praktiska informationshanteringen. Du är en del av registraturens bemanning under dagtid vilket innefattar arbetsuppgifter som att värdera och bedöma information utifrån sekretessnivå, registrera och hantera information i diariesystem och fysiskt arkiv samt att löpande föra en dialog med andra anställda om hur material bör hanteras. Frågor från det omgivande samhället, som begäran om att ta del av allmänna handlingar, hanteras självständigt eller genom samordning med anställda vid andra delar av myndigheten.

Registraturen har en samverkande roll inom SMHI, en god kännedom om myndigheten är därför viktig att utveckla. Du utbildar och agerar rådgivande inom diarieföring och offentlighetslagstiftning. Du tolkar lagar och föreskrifter med anknytning till registratorsuppgifter och stödjer medarbetare och chefer. Du är också delaktig i att ta fram rutiner och instruktioner för registraturen och för handläggare i verksamheten rörande informationshantering och diarieföring och arbetar i nära samarbete med kollegorna inom juridik, arkiv och säkerhet. Vid behov förekommer även arbetsuppgifter som vanligtvis sköts av våra arkivarier.

Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) är därför en förutsättning för anställning.

Om dig

Vi söker dig som har en registratorsutbildning, registratorscertifiering eller arkivarieutbildning, alternativt arbetslivserfarenhet som SMHI bedömer som likvärdig. Du har minst två års arbetslivserfarenhet i en bred roll som registrator i offentlig verksamhet där du har förvärvat kompetens om tryckfrihetsförordningen, offentlighets- och sekretesslagstiftningen och arkivlagen samt gärna erfarenhet av arkivverksamhet inom offentlig förvaltning. Du ska ha erfarenhet av att hantera och göra bedömningar utifrån olika slags information och kunna samarbeta nära med de övriga verksamheterna. Du behärskar MS Office eller motsvarande och har erfarenhet av diarieföringssystem. Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av hantering av säkerhetsklassad information, djupare kompetens inom relevant lagstiftning, kunskaper om digital- och av fysisk arkivhantering, kännedom om arkivförteckningssystem och informationshanteringssystem samt om du har arbetat i diarieföringssystemet W3D3.

Dina personliga egenskaper och förmågor är viktiga för att lyckas och trivas i rollen som registrator. Både i det operativa, strategiska och verksamhetsutvecklande arbetet ställs krav på att kunna identifiera, prioritera och utföra arbetsuppgifter på eget initiativ eller i samarbete med andra. Det ställer krav på eget driv och förmåga att planera arbetet, samt en god förmåga att kommunicera med och att bemöta andra.

I rollen som registrator har du tillgång till en stor mängd information av olika slag. Det är därför viktigt att hantera uppgifter på rätt sätt och med respekt för att innehållet kan vara av känslig karaktär, vilket ställer höga krav på integritet och att kunna axla statstjänstemannarollen.

Arkiv och registratur agerar struktur- och ordningsskapande för information som skapas på eller skickas till myndigheten. Därför behöver du vara kvalitetsmedveten, noggrann och strukturerad i ditt arbete.

Som registrator agerar du vägledande och stödjande i kontakt med andra inom hela SMHI, därför behöver du ha förmåga att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. I verksamheten förekommer frågor som måste prioriteras med kort varsel och du måste då ha förmåga att vara flexibel i din planering.

Anställningsform: Tillsvidareanställning                                   

Placeringsort: Norrköping

Sista ansökningsdag: 2024-05-12

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

SMHI är en beredskapsmyndighet och som anställd kan du komma att krigsplaceras vid myndigheten.

Tänk på att de handlingar och uppgifter du skickar till SMHI genom din ansökan blir en allmän handling. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på att i första hand skriva det som du bedömer är relevant i förhållande till kraven på tjänsten. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Visa mindre

Registrator

Ansök    Maj 20    Kriminalvården    Registrator
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Sektionen för informationsförvaltning söker nu en registrator till kriminalvårdens huvudkontor. Registraturen hör till gruppen för f... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Sektionen för informationsförvaltning söker nu en registrator till kriminalvårdens huvudkontor. Registraturen hör till gruppen för förvaltning av verksamhetsinformation där uppgiften att värdera och registrera myndighetens inkommande handlingar är en del av verksamheten för gruppen. Gruppen för förvaltning av verksamhetsinformation ansvarar också för att förvalta arkiv och säkerställa att dokumentation kring kriminalvårdens klienter tillgängliggörs när verksamheten är i behov av den.

ARBETSUPPGIFTER
Som registrator bedömer och hanterar du allmänna handlingar i enlighet med gällande bestämmelser. I rollen förväntas du att tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar.

En del av de dagliga arbetsuppgifterna är att hantera inkommen post till huvudkontoret och säkerställa att det som ska diarieföras hanteras skyndsamt. Du arbetar också med att värdera e-post som inkommer till myndighetens huvudbrevlåda och vidarebefordrar till rätt instanser eller diarieför. Det kan inkomma förfrågningar från allmänheten eller andra myndigheter via telefon och du förväntas kunna agera på ett korrekt sätt i den hanteringen.

Ärenden som är färdighandlagda kvalitetskontrollerar du, ad actalägger och sorterar in i närarkivet som är kopplat till registraturen. Du är behjälplig och stöttar medarbetare på huvudkontoret men också ute i hela landet så att de får rätt förutsättningar för att hantera sina handlingar korrekt. Det sker över telefon, per mail eller genom olika utbildningar och forum. I gruppen tar ni också fram olika typer av stödmaterial.

KVALIFIKATIONER
Du är lugn, kontrollerad och stabil i stressituationer. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du arbetar bra med andra människor. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Erfarenhet av arbete som registrator
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God läsförståelse i engelska
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller examen

Det meriterar om du har:
• Registratorutbildning
• Arkivarieutbildning
• Erfarenhet av arbete i dokument och ärendehanteringssystemet Platina
• Kunskaper i KVR
• Erfarenhet av arbete inom Kriminalvården
• Ytterligare språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Läs mer om säkerhetsprövningen på: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/rekryteringsprocessen/sakerhetsprovning-vid-rekrytering/

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Provanställning kan komma att tillämpas.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Registrator på deltid till statlig myndighet i Norrköping

Ansök    Jan 29    Novare Bemanning AB    Registrator
Är du registrator och vill bidra med din kunskap till en av Sveriges viktigaste myndigheter? Trivs du även med att arbeta självständigt? Då har vi en möjlighet till dig! Just nu söker vi efter en registrator på deltid till en myndighet i Norrköping. Vi erbjuder dig värde genom karriärsamtal, intervjuträning och välarbetad marknadsföring av din profil till uppdragsgivare som intresserar dig.?Vi vill bygga unika samarbeten med kunder, kandidater och våra ko... Visa mer
Är du registrator och vill bidra med din kunskap till en av Sveriges viktigaste myndigheter? Trivs du även med att arbeta självständigt? Då har vi en möjlighet till dig! Just nu söker vi efter en registrator på deltid till en myndighet i Norrköping.

Vi erbjuder dig värde genom karriärsamtal, intervjuträning och välarbetad marknadsföring av din profil till uppdragsgivare som intresserar dig.?Vi vill bygga unika samarbeten med kunder, kandidater och våra konsulter. Öppenhet, tillit, driv och engagemang är våra värderingar och vägleder oss i alla samarbeten. Det finns även möjlighet för dig med eget bolag att fakturera oss för arbetad tid.

Om uppdraget 

Vi på Novare Bemanning är en stolt och godkänd leverantör av det statliga ramavtalet i Sverige. Det betyder att vi ständigt får in tjänster från myndigheter där de söker skickliga registratorer. Just nu söker vi en registrator till en myndighet i Norrköping.

Myndigheten är just nu i behov av ett tillfälligt stöd till Registraturen som idag består av två medarbetare. Som registrator hos myndigheten blir du en viktig del i deras dagliga arbete. Du kommer bland annat att arbeta med diarieföring, registrering och postöppning.

Tjänsten är säkerhetsklassad, och du kan komma att behöva genomgå registerkontroll och eventuell säkerhetsprövning.

Exempel på övergripande arbetsuppgifter 

Daglig postöppning, registrering, diarieföring och expediering
Aktläggning och arkivering av diarieförda handlingar och ärenden
Kontakter med anställda och allmänhet vid offentliggörande av handlingar i enlighet med offentlighetsprincipen
Framtagande av information om pågående och avslutade ärenden
Ta fram statistik över pågående och avslutade ärende.


Krav för tjänsten 

Registratorsutbildning på högskolenivå eller likvärdig utbildning. Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning samt ett (1) års arbetslivserfarenhet som registrator
Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
Kunskaper om dokument- och ärendehanteringssystem (exempelvis Public360, W3D3 eller Visual Arkiv m.fl.)
Kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktion och ansvar
Kunna kommunicera obehindrat på svenska, såväl i tal som skrift


Uppdragsperiod och omfattning 

Uppdraget är på deltid ca 50-70% under kontorstider med planerad start omgående och pågår i ca 6 månader. Placeringsort är hos myndigheten i Norrköping.

Ansökan  

Då urval sker löpande kan tjänsten komma till att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Var därför beredd med din ansökan redan nu. Sista ansökningsdag är 2024-02-02. Du är varmt välkommen! 

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR. Om du däremot har frågor eller funderingar kring tjänsten så får du gärna kontakta Sofia Åhlin på [email protected]

Hoppas vi ses! 

Som konsult hos oss 

Novare Bemanning bygger karriärer och stöttar organisationer. Vi är ett personligt och samhällsengagerat bolag som erbjuder interims och bemanningstjänster till både den offentliga och privata sektorn. Tillsammans med oss bidrar du till ett hållbart arbetsliv. Vi tar personlig utveckling till en helt ny nivå och är en unik arbetsgivare i branschen.  

När du arbetar som konsult ute på uppdrag hos våra kunder kommer du att ha ett nära samarbete med din konsultchef. Du kommer att ha regelbundna avstämningar utifrån en aktiv feedback-kultur där du utvecklar ditt självledarskap och de verktyg som du behöver för att nå ditt önskade mål. Det finns även möjlighet för dig som interimskonsult som har eget bolag att vara underkonsult och fakturera oss för arbetad tid. 

Novare Koncernen är ett av Sveriges ledande HR Serviceföretag som årligen genomför ca 600 rekryteringar samt många bemannings och interimsuppdrag. Novare har funnits i 20 år och startades av Investor. 2014 köpte personalen ut företaget från Investor och ägs idag av nyckelpersoner inom personalen. Visa mindre

Registrator till myndighet i Norrköping!

Ansök    Jan 29    Poolia Sverige AB    Registrator
Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som registrator och vill ha ett nytt uppdrag på 50-70%? Då kan det här vara för dig. Vi söker nu en registrator till en myndighet i Norrköping. Tjänsten är ett konsultuppdrag med start så snart som möjligt och 6 månader framåt, med chans till förlängning. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Om tjänsten Arbetsuppgifter i urval: - daglig postöppning, registrering, diarieföring och e... Visa mer
Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som registrator och vill ha ett nytt uppdrag på 50-70%? Då kan det här vara för dig. Vi söker nu en registrator till en myndighet i Norrköping.

Tjänsten är ett konsultuppdrag med start så snart som möjligt och 6 månader framåt, med chans till förlängning.
Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Arbetsuppgifter i urval:
- daglig postöppning, registrering, diarieföring och expediering
- aktläggning och arkivering av diarieförda handlingar och ärenden
- kontakter med anställda och allmänhet vid offentliggörande av handlingar i enlighet med
- framtagande av information om pågående och avslutade ärenden
- ta fram statistik över pågående och avslutade ärende.
- offentlighetsprincipen.

Arbetets omfattning är 50-70%, och arbetet sker på plats hos kund i Norrköping.

Vem är du?
För den här rollen söker vi dig som kan arbeta självständigt efter en kortare introduktion. Du är engagerad, driven och noggrann.

Krav:
- Registratorsutbildning på högskolenivå eller likvärdig utbildning. Alternativt, gymnasium eller
likvärdig utbildning samt ett (1) års arbetslivserfarenhet som registrator
- Kunskaper om dokument- och ärendehanteringssystem (exempelvis Public360, W3D3 eller
Visual Arkiv m.fl.).
- Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt.
- Kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktion
och ansvar
- Kunna kommunicera obehindrat på svenska, både i tal och skrift.

Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Visa mindre

Registrator på deltid i Norrköping

Ansök    Jan 23    Bemannia Kontor AB    Registrator
Konsultuppdrag på en expertmyndighet i Norrtälje! Sök tjänsten som registrator idag! Om uppdraget Vi på Bemannia söker nu en registrator i Norrköping för ett konsultuppdrag på deltid. Uppdraget förväntas starta omgående efter rekryteringsprocessen och därefter pågå ca 6 månader. Behovet är på 50-70% och arbetstiderna är enligt överenskommelse med kund. I dagsläget arbetar det två medarbetare på registraturen som tillhör en enhet som består av sju anstäl... Visa mer
Konsultuppdrag på en expertmyndighet i Norrtälje! Sök tjänsten som registrator idag!

Om uppdraget

Vi på Bemannia söker nu en registrator i Norrköping för ett konsultuppdrag på deltid. Uppdraget förväntas starta omgående efter rekryteringsprocessen och därefter pågå ca 6 månader. Behovet är på 50-70% och arbetstiderna är enligt överenskommelse med kund.

I dagsläget arbetar det två medarbetare på registraturen som tillhör en enhet som består av sju anställda. Enheten du kommer att tillhöra är enheten för Juridik och informationshantering.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket kräver att du genomgår en säkerhetsintervju och registerkontroll innan tjänsten kan påbörjas.

Dina arbetsuppgifter

I denna tjänst kan nedan arbetsuppgifter förekomma:

- daglig postöppning, registrering, diarieföring och expediering

- aktläggning och arkivering av diarieförda handlingar och ärenden

- kontakter med anställda och allmänhet vid offentliggörande av handlingar i enlighet med offentlighetsprincipen

- framtagande av information om pågående och avslutade ärenden

- ta fram statistik över pågående och avslutade ärende

Dina kvalifikationer

- Registratorsutbildning på högskolenivå eller likvärdig utbildning. Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning samt ett (1) års arbetslivserfarenhet som registrator

- Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt

- Kunskaper om dokument- och ärendehanteringssystem (exempelvis Public360, W3D3 eller Visual Arkiv m.fl.)

- Kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktion och ansvar

- Kunna kommunicera obehindrat på svenska, såväl i tal som skrift

Vad vi erbjuder dig

Som konsult på Bemannia erbjuder vi dig en nära kontakt med din konsultchef och en möjlighet till fler uppdrag via oss. Hos oss får du utvecklas på lärorika arbetsplatser och känna att din kompetens kommer till nytta.

Om ansökan

Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Ladda gärna upp ditt cv i word-format och på svenska. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, 2024-01-31

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryterare, Sanna Perjons, 2024-01-23

För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess når du oss under kontorstid på 070 884 96 00

Bemannia är ett publikt och svenskägt bemannings- och rekryteringsföretag som tillhandahåller kompetent och kvalificerad personal genom uthyrning, rekrytering och personalentreprenader inom Organisation & Ledarskap, PR & Information, Marknad & Sälj, Ekonomi, Juridik, HR & Personal, Fastighet & Teknik, IT & Data samt Kontor & Administration. Bemannia har ramavtal med merparten av Sveriges Myndigheter och Sveriges kommuner, dess förvaltningar och bolag. Bemannia är medlem i Kompetensföretagen och är ett auktoriserat Bemanningsföretag och Rekryteringsföretag samt har kollektivavtal med Unionen, Akademikerna, SEKO samt LO och Hotell- och Restauranganställdas förbund. Bemannia är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015, Ledningssystem för kvalitet, SS-EN ISO 14001:2015, Miljöledningssystem - krav och vägledning, SS-ISO 45001:2018, Ledningssystem för arbetsmiljö och SS-ISO/IEC 27001:2013 Ledningssystem för informationssäkerhet

Ledningen för bolaget har varit verksam i branschen i 40 år. Visa mindre

Registrator till digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Ansök    Nov 22    Migrationsverket    Registrator
På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt! Beskrivning Vi söker en registrator till digitaliserings- och utvecklingsavdelningens kansli i Norrköping. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk milj... Visa mer
På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!
Beskrivning
Vi söker en registrator till digitaliserings- och utvecklingsavdelningens kansli i Norrköping.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Arbetsuppgifter
Som registrator vid Migrationsverket har du en nyckelfunktion när det gäller dokumentflödet inom organisationen. Främst innebär arbetet att bedöma, klassificera och registrera alla typer av handlingar enligt myndighetens klassificeringsstruktur och diarieplan. Vidare ingår i dina arbetsuppgifter att kontrollera handlingar i färdiga ärenden mot diarium samt att avsluta dessa, lämna information om diarieförda handlingar och ärenden, ansvara för att hantera inkomna handlingar samt arkivera handlingar i vårt närarkiv.

En viktig del i ditt arbeta är att vägleda, utbilda och ge service samt lämna information om registrering, arkivering samt diarieförda handlingar och ärenden, internt och externt. Vi har påbörjat arbetet med ett nytt digitalt diarie- och dokumenthanteringssystem och i det arbetet kommer du att delta.

Tjänsten är placerad i befattningsnivån administrativ handläggare.

Kvalifikationer
Personliga kompetenser

Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är kommunikativ med ett tydligt och pedagogiskt uttryck. I arbetet krävs att du är strukturerad, självgående och har en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Det är viktigt att du har förmågan att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och kan anpassa ditt handlande utifrån det.

Vidare har du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt justera ditt synsätt och förhållningssätt – ser möjligheterna i förändringar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, vi tror att din positiva inställning och din noggrannhet kommer ta dig långt.

Krav

- Du ska ha gymnasieexamen eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet.
- Du ska ha erfarenhet av databaserad ärendehantering samt god allmän data- och systemvana.
- Du ska vidare ha en god kommunikativ förmåga och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

Då tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass krävs det att du har svenskt medborgarskap.

Meriter

- Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet  av arbete som registrator och/eller tentamen/diplomering som certifierad registrator.
- Det är vidare meriterande att du har utbildning eller erfarenhet som informationscontroller. 
- Det är vidare meriterande om du har erfarenhet från motsvarande arbete i offentlig verksamhet.

Villkor
Anställningsform: tillsvidare med provanställning sex (6) månader 
Arbetstider: kontorstider med flextid
Placering: Norrköping
Tillträde: omgående eller enligt överenskommelse
Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras. Utifrån detta föreligger krav på svenskt medborgarskap.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten kontakta enhetschef Anna Staaf, 010-4852363 

_________________________________________________________________________________________________________


Om rekryteringsprocessen
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/fragor-och-svar/Hur-ser-rekryteringsprocessen-ut-for-statliga-jobb/ kan du läsa mer om vad det innebär.


Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.


Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan ”Lediga jobb och intresseanmälan” på migrationsverket.se: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb-och-intresseanmalan.html


Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Registrator på deltid till statlig myndighet i Norrköping

Ansök    Jan 23    Novare Bemanning AB    Registrator
Är du registrator och vill bidra med din kunskap till en av Sveriges viktigaste myndigheter? Trivs du även med att arbeta självständigt? Då har vi en möjlighet till dig! Just nu söker vi efter en registrator på deltid till en myndighet i Norrköping. Vi erbjuder dig värde genom karriärsamtal, intervjuträning och välarbetad marknadsföring av din profil till uppdragsgivare som intresserar dig.?Vi vill bygga unika samarbeten med kunder, kandidater och våra k... Visa mer
Är du registrator och vill bidra med din kunskap till en av Sveriges viktigaste myndigheter? Trivs du även med att arbeta självständigt? Då har vi en möjlighet till dig! Just nu söker vi efter en registrator på deltid till en myndighet i Norrköping.

Vi erbjuder dig värde genom karriärsamtal, intervjuträning och välarbetad marknadsföring av din profil till uppdragsgivare som intresserar dig.?Vi vill bygga unika samarbeten med kunder, kandidater och våra konsulter. Öppenhet, tillit, driv och engagemang är våra värderingar och vägleder oss i alla samarbeten. Det finns även möjlighet för dig med eget bolag att fakturera oss för arbetad tid.

Om uppdraget 

Vi på Novare Bemanning är en stolt och godkänd leverantör av det statliga ramavtalet i Sverige. Det betyder att vi ständigt får in tjänster från myndigheter där de söker skickliga registratorer. Just nu söker vi en registrator till en myndighet i Norrköping.

Myndigheten är just nu i behov av ett tillfälligt stöd till Registraturen som idag består av två medarbetare. Som registrator hos myndigheten blir du en viktig del i deras dagliga arbete. Du kommer bland annat att arbeta med diarieföring, registrering och postöppning.

Tjänsten är säkerhetsklassad, och du kan komma att behöva genomgå registerkontroll och eventuell säkerhetsprövning.

Exempel på övergripande arbetsuppgifter 

Daglig postöppning, registrering, diarieföring och expediering
Aktläggning och arkivering av diarieförda handlingar och ärenden
Kontakter med anställda och allmänhet vid offentliggörande av handlingar i enlighet med offentlighetsprincipen
Framtagande av information om pågående och avslutade ärenden
Ta fram statistik över pågående och avslutade ärende.


Krav för tjänsten 

Registratorsutbildning på högskolenivå eller likvärdig utbildning. Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning samt ett (1) års arbetslivserfarenhet som registrator
Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
Kunskaper om dokument- och ärendehanteringssystem (exempelvis Public360, W3D3 eller Visual Arkiv m.fl.)
Kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktion och ansvar
Kunna kommunicera obehindrat på svenska, såväl i tal som skrift


Uppdragsperiod och omfattning 

Uppdraget är på deltid ca 50-70% under kontorstider med planerad start omgående och pågår i ca 6 månader. Placeringsort är hos myndigheten i Norrköping.

Ansökan  

Då urval sker löpande kan tjänsten komma till att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Var därför beredd med din ansökan redan nu. Sista ansökningsdag är 2024-01-29. Du är varmt välkommen! 

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR. Om du däremot har frågor eller funderingar kring tjänsten så får du gärna kontakta Miranda Nilsson på [email protected]

Hoppas vi ses! 

Som konsult hos oss 

Novare Bemanning bygger karriärer och stöttar organisationer. Vi är ett personligt och samhällsengagerat bolag som erbjuder interims och bemanningstjänster till både den offentliga och privata sektorn. Tillsammans med oss bidrar du till ett hållbart arbetsliv. Vi tar personlig utveckling till en helt ny nivå och är en unik arbetsgivare i branschen.  

När du arbetar som konsult ute på uppdrag hos våra kunder kommer du att ha ett nära samarbete med din konsultchef. Du kommer att ha regelbundna avstämningar utifrån en aktiv feedback-kultur där du utvecklar ditt självledarskap och de verktyg som du behöver för att nå ditt önskade mål. Det finns även möjlighet för dig som interimskonsult som har eget bolag att vara underkonsult och fakturera oss för arbetad tid. 

Novare Koncernen är ett av Sveriges ledande HR Serviceföretag som årligen genomför ca 600 rekryteringar samt många bemannings och interimsuppdrag. Novare har funnits i 20 år och startades av Investor. 2014 köpte personalen ut företaget från Investor och ägs idag av nyckelpersoner inom personalen. Visa mindre

Vi söker en registrator till SMHI i Norrköping

Ansök    Jan 19    Poolia Sverige AB    Registrator
Om tjänsten Just nu letar vi efter en erfaren registrator för ett spännande uppdrag hos SMHI i Norrköping. • omfattning: deltid, 50–70%, anpassat efter dina önskemål • start: snarast möjligt eller enligt överenskommelse • längd: 6 månader. Du blir anställd av oss på Dreamwork men kommer att arbeta på myndighetens huvudkontor i Norrköping. SMHIs verksamhet handlar om att samla väder-, vatten- och klimatrelaterade data, som vi sedan analyserar för att sk... Visa mer
Om tjänsten
Just nu letar vi efter en erfaren registrator för ett spännande uppdrag hos SMHI i Norrköping.
• omfattning: deltid, 50–70%, anpassat efter dina önskemål
• start: snarast möjligt eller enligt överenskommelse
• längd: 6 månader.
Du blir anställd av oss på Dreamwork men kommer att arbeta på myndighetens huvudkontor i Norrköping.

SMHIs verksamhet handlar om att samla väder-, vatten- och klimatrelaterade data, som vi sedan analyserar för att skapa underlag för beslutfattare och medborgare. Deras vision är ett hållbart samhälle i en värld i förändring tack vare vår kunskap om väder, vatten och klimat.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Arbetsuppgifterna kan bland annat omfatta:
• daglig postöppning, registrering, diarieföring och expediering
• aktläggning och arkivering av diarieförda handlingar och ärenden
• kontakter med anställda och anställda oh allmänhet vid offentliggörande av handlingar i enlighet med offentlighetsprincipen
• framtagande av information om pågående och avslutade ärenden
• ta fram statistik över pågående och avslutande ärenden.

Vem är du?
För att vara aktuell för rollen behöver du som söker ha:
• registratorsutbildning på högskolenivå eller likvärdig utbildning. Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning samt ett års arbetslivserfarenhet som registrator
• goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
• 6 månaders arbetslivserfarenhet som registrator eller arbetsuppgifter som bedöms som likvärdig
• kunskaper om dokument och- ärendehanteringssystem (gärna W3D3)
• kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktion och ansvar
• kunna kommunicera obehindrat på svenska, såväl i tal som skrift.
Som person är du lyhörd, utåtriktad och kommunikativ med god social förmåga och dessutom utrustad med såväl hög servicekänsla och tålamod. Vi lägger stor vikt vid att du är en självständig, strukturerad, ordningsam och noggrann person som tar ansvar för att driva ditt eget arbete framåt men även är bra på och uppskattar att samarbeta med andra.

Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV. Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Då säkerheten för oss, SMHI och dess anställda är viktig kommer vi innan anställning göra en kontroll.


Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Dreamwork. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Dreamwork av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Visa mindre

Registrator till Kanslienheten Norrköpings kommun.

Ansök    Jul 14    Norrköpings kommun    Registrator
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Nu söke... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Nu söker vi ytterligare en kollega till vår arbetsgrupp! Vi är ett härligt gäng med bra sammanhållning!
Vilka är vi?

Norrköpings kommuns kanslienhet, är en enhet som är organiserad inom kommunstyrelsens kontor. De andra enheterna är Stadsarkivet, Juridik, Utredning- och utvecklingsenheten samt Överförmyndaren.

Kanslienheten är navet vad gäller kvalitetssäkring av beredningsprocessen för både tjänstepersonsorganisationen och den politiska beredningen. I vår centralt placerade enhet så finns även bland annat registratur, informationssamordning, kommunsekretariat, systemförvaltning.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet som registrator omfattar bland annat diarieföring, ärendehantering, arkivering, utlämnande av allmänna handlingar, sekretessbedömningar samt hantering av post och funktionsbrevlådor.

Som en naturlig del av arbetet ingår kontakt med medborgare, vidare kommer du i rollen som registrator tillsammans med dina kollegor att verka som stöd till övriga verksamheter i frågor som rör ärende- och dokumenthantering.

Kansliet har ett pågående utvecklings- och förbättringsarbete där fokus är att Norrköpings kommuns ärende- och dokumenthantering ska vara effektiv och rättssäker. Här förväntas du tillsammans med dina kollegor att ha ett nära samarbete med systemförvaltningen för kommunens gemensamma diarieföringssystem Public 360.

Vem är du?

Vi söker efter dig som är strukturerad, noggrann och stresstålig. Du har också förmågan att hantera många uppgifter samtidigt och för att lyckas i rollen är det viktigt att du lätt kan ta till dig information och nya arbetsuppgifter.

Du trivs med olika samarbeten, samtidigt som du har förmågan att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta i en offentlig verksamhet och har god kännedom om de lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktionen, tex Tryckfrihetsförordningen, Offentlighets -och sekretesslagen, Arkivlagen och Dataskyddsförordningen.

Vi ser positivt på om du har erfarenhet av att arbeta i ett digitalt dokument- och ärendehanteringssystem.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten


Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid
Sista ansökningsdatum: 13 augusti
Kontakt: Julia Zetterstrand, 011-15 27 26


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Verksregistrator till strategi- och digitaliseringsenheten

Ansök    Nov 22    Migrationsverket    Registrator
På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt! Vill du ha ett viktigt och utvecklande arbete? Vill du delta i arbetet med att förbättra informationshanteringen och bidra till Migrationsverkets digitaliseringsarbete? Då är det här ett jobb för dig! Vi söker en verksregistrator till Migrationsverket. Som verks... Visa mer
På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!
Vill du ha ett viktigt och utvecklande arbete? Vill du delta i arbetet med att förbättra informationshanteringen och bidra till Migrationsverkets digitaliseringsarbete? Då är det här ett jobb för dig!

Vi söker en verksregistrator till Migrationsverket.

Som verksregistrator har du ansvar för övergripande registreringsfrågor, leder och kvalitetssäkrar myndighetens efterlevnad av registreringskraven enligt offentlighets- och sekretesslagstiftningen, och bidrar med dina kunskaper till myndighetens processer och digitaliseringsarbete.

Strategi- och digitaliseringsenheten

Du kommer att tillhöra Strategi- och digitaliseringsenheten, som ansvarar bl.a. dels för att stödja avdelningsdirektören i det strategiska arbetet med digitaliseringen av Migrationsverket, dels att genom informationsstyrning stödja informationsägaren i arbetet att säkerställa de analoga och digitala informationstillgångarna. Övergripande registreringsfrågor utgör en del av enhetens ansvar för informationsstyrning.

I den här rollen kommer du bland annat att:

- Ansvara för att samordna och säkerställa ett enhetligt arbetssätt, riktlinjer och rutiner för registrering och klassificering av verksamhetens allmänna handlingar och ärenden
- Förmedla verktyg och stöd för myndigheten att hantera och registrera allmänna handlingar och ärenden
- Kvalitetssäkra och följa upp rutiner, metoder och arbetssätt för medarbetare som arbetar med registreringsfrågor
- Initiera och utveckla styrande och stödjande riktlinjer och allmänna råd inom verksamhetsområdet
- Initiera behov av och ta fram funktionella krav i utvecklingsinsatser i utvecklingsprocessen för att förbättra myndighetens registrering av allmänna handlingar
- Delta i framtagande och uppdatering av myndighetens klassificeringsstruktur
- Utbilda och vägleda för en enhetlig tillämpning av registreringsfrågor på myndigheten
- Ansvara för myndighetens kontakter med Justitiekanslern angående JK-lista
- Svara på remisser och enkäter inom verksamhetsområdet. Vid behov medverka vid tillsyn från tillsynsmyndighet

Vem är du?

Vi vill att du har erfarenhet av att på ett strukturerat sätt samordna, leda och engagera kompetens och verksamhetsspecifika funktioner. Du är systematisk och metodisk till ditt arbetssätt och driver arbetet framåt. Du är en trygg och erfaren person och kan arbeta både självständigt och i utökade nätverk för att säkerställa behoven inom verksamhetsområdet. Som person kan du även pedagogiskt förklara komplexa frågor och det är viktigt för dig att skapa och bidra till goda relationer och samarbeten.

Vi söker dig som har:

- Akademisk utbildning med administrativ inriktning varav minst 30 HP med inriktning arkiv- eller informationsvetenskap eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
- Flerårig erfarenhet från arbete som registrator eller dokumentcontroller eller annan för rollen relevant flerårig arbetslivserfarenhet som omfattar hantering av digital informationshantering inom offentlig verksamhet
- Mycket goda kunskaper om regelverk och instruktioner som påverkar hantering av handlingar och ärenden på en myndighet, exempelvis offentlighets- och sekretesslagstiftningen och förvaltningslagen.
- Goda kunskaper om GDPR.
- God kommunikativ förmåga och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är önskvärt om du har:

- Erfarenhet av arbete med informationsklassificering, datafångst och att digitalisera information.
- Erfarenhet av arbete med kravställning, införande och utveckling av elektronisk dokument- och ärendehanteringslösning.
- Erfarenhet att arbeta med informationsvärdering.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Placering: Norrköping
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse 
Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Formaner-och-villkor.html.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 14 december 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

_________________________________________________________________________________________________________


Om rekryteringsprocessen
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/fragor-och-svar/Hur-ser-rekryteringsprocessen-ut-for-statliga-jobb/ kan du läsa mer om vad det innebär.


Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.


Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan ”Lediga jobb och intresseanmälan” på migrationsverket.se: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb-och-intresseanmalan.html


Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Registrator till Kanslienheten Norrköpings kommun

Ansök    Jul 18    Norrköpings kommun    Registrator
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Nu söke... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Nu söker vi ytterligare en kollega till vår arbetsgrupp! Vi är ett härligt gäng med bra sammanhållning!
Vilka är vi?

Norrköpings kommuns kanslienhet, är en enhet som är organiserad inom kommunstyrelsens kontor. De andra enheterna är Stadsarkivet, Juridik, Utredning- och utvecklingsenheten samt Överförmyndaren.

Kanslienheten är navet vad gäller kvalitetssäkring av beredningsprocessen för både tjänstepersonsorganisationen och den politiska beredningen. I vår centralt placerade enhet så finns även bland annat registratur, informationssamordning, kommunsekretariat, systemförvaltning.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet som registrator omfattar bland annat diarieföring, ärendehantering, arkivering, utlämnande av allmänna handlingar, sekretessbedömningar samt hantering av post och funktionsbrevlådor.

Som en naturlig del av arbetet ingår kontakt med medborgare, vidare kommer du i rollen som registrator tillsammans med dina kollegor att verka som stöd till övriga verksamheter i frågor som rör ärende- och dokumenthantering.

Kansliet har ett pågående utvecklings- och förbättringsarbete där fokus är att Norrköpings kommuns ärende- och dokumenthantering ska vara effektiv och rättssäker. Här förväntas du tillsammans med dina kollegor att ha ett nära samarbete med systemförvaltningen för kommunens gemensamma diarieföringssystem Public 360.

Vem är du?

Vi söker dig som har en genomförd registratorsutbildning (diplomerad/certifierad/högskola) eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner som relevant.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som registrator eller motsvarande inom offentlig förvaltning och kunskaper om diarieföring i dokument- och ärendehanteringssystem

Du skall ha en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift och god kännedom om de lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktionen, tex Tryckfrihetsförordningen, Offentlighets -och sekretesslagen, Arkivlagen och Dataskyddsförordningen.

Du skall vara strukturerad, noggrann och stresstålig. Du har också förmågan att hantera många uppgifter samtidigt och för att lyckas i rollen är det viktigt att du lätt kan ta till dig information och nya arbetsuppgifter.

Du trivs med olika samarbeten, samtidigt som du har förmågan att ta egna initiativ och arbeta självständigt.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten


Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid
Sista ansökningsdatum: 13 augusti
Kontakt: Julia Zetterstrand, 011-15 27 26


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Registrator till Berednings- och utredningsenheten

Ansök    Sep 5    Norrköpings kommun    Registrator
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Är du ... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Är du en person som tycker om ordning och reda? Vill du ha det övergripande ansvaret för vård- och omsorgskontorets diarium? Då kan du vara vår nya Registrator!

 

Vilka är vi?

Vård- och omsorgskontoret har cirka 4 000 medarbetare som tillsammans tillhandahåller stöd, vård och omsorg till människor i livets olika skeden. Den kommunalt drivna vård- och omsorgsverksamheten är indelad i tre områden: ordinärt boende, särskilt boende för äldre personer och verksamheter för personer med funktionsnedsättning. Därutöver finns också verksamheter som drivs i privat regi på nämndens uppdrag.

Kontorets berednings- och utredningsenhet arbetar med att bidra till en god och säker vård och omsorg för nämndens målgrupper genom professionell beredning och utredning. Enheten omfattar verksamhetschef, utredare, nämndsekreterare, administratör som bland annat arbetar med arkivering samt vård- och omsorgskontorets FoU-grupp.

 

Dina arbetsuppgifter

Som registrator vid vård- och omsorgskontoret arbetar du med att säkerställa en korrekt hantering av alla handlingar. Vi arbetar i dokument- och ärendehanteringssystemet NorrDok (Public360).

Du ansvarar bland annat för diarieföring, utlämnande av handlingar, hantering av vård- och omsorgskontorets funktionsbrevlåda samt arkivering. I din roll som registrator kommer du bli vår specialist i dokumenthanteringsfrågor och användningen av NorrDok, där du på ett pedagogiskt sett ger stöd åt kollegor, administratörer och chefer. I tjänsten ingår också att vara arkivredogörarare och ansvara för arkivering av nämndens handlingar.

Du kommer att ingå i en grupp med nämndsekreterare, arkivadministratören och informationssamordnaren och i en annan grupp med kontorets fyra registratorer.

Vi har flera utvecklingsområden inom vår verksamhet, där du kommer medverka utifrån ditt kompetensområde.

Vi söker dig som vill arbeta både operativt och verksamhetsutvecklande med kontorets diarium, hantering av handlingar och arkivering.

 

Vem är du?

Du har akademisk examen med inriktning mot arkiv- och informationsvetenskap, offentlig förvaltning, statsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser det som positivt om du har genomgått en registratorsutbildning samt har flera års erfarenhet av arbete inom området.

Du har kunskap om offentlighetsprincipen, offentlighets- och sekretesslagen, arkivlagen, förvaltningslagen, kommunallagen och dataskyddsförordningen GDPR samt ser det som spännande att få ta till dig ny kunskap inom området.

Du har också kunskap om dokument- och ärendehanteringssystem till exempel Public360 och din höga digital kompetens gör att du snabbt kan sätta dig in nya administrativa system.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra, tänker strategiskt och kommunicerar på ett tydligt sätt så att mottagaren förstår. Vidare är du strukturerad, initiativtagande, självgående och serviceinriktad. Du är en flexibel person som har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och är stabil även i stressade situationer.

För tjänsten krävs att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

 

Information om tjänsten

Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag
Sista ansökningsdatum: 25 September

Kontakt: Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du verksamhetschef Helena Axestam på 011-15 10 39, [email protected] eller rekryteringsspecialist Alva Andersson på 011-15 14 12, [email protected].


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Registrator till kompetensförsörjningskontoret

Ansök    Jan 3    Norrköpings kommun    Registrator
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Har du... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Har du goda kunskaper om offentlighetsprincipen, allmänna handlingar och diarieföring? Då kan du vara kompetensförsörjningskontorets nya registrator.
Vilka är vi?

Kompetensförsörjningskontoret är tjänstemannastöd för kompetensförsörjningsnämnden. Kontorets verksamheter bidrar till att skapa förutsättningar och möjligheter till att Norrköping ska vara en plats där alla människor mår bra och har framtidstro.

Inom kontoret är vi cirka 350 anställda som ansvarar för försörjningsstöd och annat bistånd enligt socialtjänstlagen, kommunala arbetsmarknadsåtgärder, samhällsorientering, budget-och skuldrådgivning, bosättningslagen samt vuxenutbildning från SFI till yrkeshögskola. Oavsett verksamhet har vi ett gemensamt uppdrag i att erbjuda medborgare möjlighet att växa och utvecklas och där vägen till egen försörjning ska vara så kort som möjligt.

Till enheten kansli och ekonomi söker vi nu en registrator med ansvar för informationssamordning. Kansliet innehåller flera experter inom olika områden där alla tar ett stort ansvar inom sitt expertisområde.

Dina arbetsuppgifter

Som registrator är du en del av kontorets kansli och arbetar med hantering av hela ärendeflödet, från diarieföring av inkomna uppgifter och handlingar, kvalitetsgranskning av registreringar till sekretessbedömningar och utlämnande av handlingar till allmänheten. I rollen är du specialist inom dokumenthanteringsfrågor och NorrDok samt stöttar kollegor, chefer eller andra i frågor som rör ärende- och dokumenthantering.

Du ansvarar för informationssamordning och att utveckla kontorets systematiska arbete inom områdena informationssäkerhet, dataskyddsarbete/GDPR, arkivering/gallring och dokumenthantering. Det kan till exempelvis innefatta informationsklassning, riskanalyser, upprättande av nämndens informationshanteringsplan samt övriga frågor som rör informationshantering och säkerhet för skyddsvärd information. Rollen deltar även i arbetet med digitalisering inom kontoret.

I ditt arbete har du ett samarbete med kommunstyrelsens kansli och stadsarkivet. Du har också ett nära samarbete med medarbetare inom kontoret. Du tillser att nödvändiga verksamhetsspecifika styrdokument, som till exempel informationshanteringsplan, finns och hålls uppdaterade samt utbildar medarbetare inom ärendehanteringssystemet Norrdok.

Under 2023 pågår ett uppdrag inom kontoret för att se över kontorets rutiner för hantering av allmänna handlingar. Detta uppdrag innebär att se över processflöden, informera/utbilda i verksamheten och att implementera nya arbetssätt.

I rollen ingår även att vara ett stöd till nämndsekreterare, vid frånvaro eller som back-up, arbetet innebär att kunna arbeta i hela ärendeprocessen för nämndadministration.

Vem är du?

Vi söker dig med goda kunskaper om offentlighetsprincipen, allmänna handlingar, diarieföring och de regelverk som styr kommunens dokument- och informationshantering. Du är van vid digitala arbetssätt och att arbeta med olika verksamhetssystem.

Du har högskoleutbildning eller kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Vi ser gärna att du har arbetat med ärendehantering inom området eller som registrator tidigare. Erfarenhet av att hålla utbildningar och utforma riktlinjer/rutiner inom området är meriterande.

Du har lätt för att samarbeta med andra, kommunicera på ett tydligt sätt, är strukturerad, initiativtagande, självgående och serviceinriktad.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten


Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträdesdatum:  Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
Arbetstid: Dag
Sista ansökningsdatum: 29 januari 
Kontakt: Vid frågor om tjänsten kontakta ekonomichef/verksamhetschef för verksamhetsstöd Katarina Onmalm, [email protected]. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsspecialist Alva Andersson, [email protected]


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Registrator till samhällsbyggnadskontoret

Ansök    Jan 9    Norrköpings kommun    Registrator
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Gillar... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Gillar du service och struktur? Har du kunskaper om och intresse av avancerad administration? Vill du vara en person i vårt registrators-team? Då kan det här vara tjänsten för dig!
Vilka är vi?

Samhällsbyggnadskontoret skapar värde för alla som bor och verkar i Norrköping. Hos oss samlas hela samhällsbyggnadsprocessen och varje kompetens är viktig för att vi ska nå våra mål. Här har du möjlighet att utvecklas och samtidigt bidra till att Norrköping växer på ett hållbart sätt. Tillsammans löser vi kluriga utmaningar genom att vara innovativa och modiga. Vill du vara med?

Läs mer om samhällsbyggnadskontoret och vårt erbjudande: Samhällsbyggnad

Enheten Dokument och nämnd är ett stöd inom samhällsbyggnadskontoret för hantering av allmänna och tekniska handlingar. Vi ansvarar för posthantering, registrering, arkivering, diarieföring och utlämnande av allmänna handlingar.

Här finns också kommunens digitala tekniska arkiv som arbetar med skanning, registrering och utlämnande av tekniska handlingar. Vi ser också till att nämnder och politiker får underlag och att nämndsammanträdena protokollförs. Kontorets informationssamordnare finns också inom enheten.

Dina arbetsuppgifter

Som registrator kommer du att arbeta med posthantering, registrering av handlingar och ärenden, skanning och arkivering. I tjänsten ingår också att vara arkivredogörare och hantera löpande arkivarbete samt samordning och utlämnande av handlingar.

En stor del av dina arbetsuppgifter kommer också att innebära informationskartläggning av kontorets verksamhet. Du jobbar även med att ge stöd till chefer och kollegor hur exempelvis handlingar och arkivfrågor ska hanteras.

Som registrator kommer du arbeta tillsammans med fem kollegor och i gruppen finns ett gott samarbete och stark gemenskap. Vi håller regelbundna möten för att diskutera och utveckla våra arbetsuppgifter.

Interna projekt kan förekomma där vi bland annat arbetar för att digitalisera våra arbetsprocesser mot ett e-arkiv.

Vem är du?

Vi ser att du har en högskoleutbildning med inriktning mot arkiv- och informationsvetenskap eller likvärdig kompetens förvärvad på annat sätt. Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet av informationskartläggning och informationshanteringsplaner.

Du ska ha kunskap om offentlighetsprincipen, offentlighets- och sekretesslagen, arkivlagen, förvaltningslagen, kommunallagen och dataskyddsförordningen, GDPR. Du har också kunskap om officepaketet, dokument- och ärendehanteringssystem till exempel Public 360 och kan snabbt sätta dig in i nya administrativa system samt har erfarenhet av registratorsarbete inom offentlig verksamhet.

Som person har du ett strukturerat arbetssätt, är stabil och serviceinriktad. Att hjälpas åt och arbeta i team är något som kommer naturligt för dig och du förstår vikten av samarbete. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig efter ändrade omständigheter och är stabil även i pressade situationer.

Vidare har du förmåga att situationsanpassa ditt förhållningssätt och kan skilja på det personliga och det professionella. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dem framåt.

Du har goda kunskaper i det svenska språket, en god språklig analytisk förmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten


Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Längd på anställning: 
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag
Sista ansökningsdatum: 15 februari
Kontakt: Enhetschef för Dokument och nämnd Mikael Ankelius, 011-15 16 38 eller [email protected]
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Registrator

Ansök    Aug 31    Kriminalvården    Registrator
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Kriminalvårdens huvudkontor söker nu två registratorer. Befattningarna är placerade vid sektionen för informationsförvaltning som är... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens huvudkontor söker nu två registratorer. Befattningarna är placerade vid sektionen för informationsförvaltning som är organiserad under Kriminalvårdens rättsavdelning. Sektionen för informationsförvaltning har ett operativt ansvar för Kriminalvårdens diarie, registratur och arkiv på nationell nivå samt myndighetens klientjournalarkiv. Sektionen ansvarar också för myndighetens informationsförvaltning med dokumenthanteringsplaner, processutveckling, arkiv och digital verksamhetsutveckling inom området. Sektionen ger även rådgivning om diarieföring och arkiv samt bedriver utbildning.

Kriminalvården använder dokument och ärendehanteringssystemet Platina.

ARBETSUPPGIFTER
Som registrator är du ett viktigt verksamhetsstöd i Kriminalvårdens hantering av allmänna handlingar. Du ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring och är van vid både fysisk hantering av handlingar som att använda digitala ärende- och dokumenthanteringssystem. Som registrator bedömer och hanterar du allmänna handlingar i enlighet med gällande bestämmelser. I rollen förväntas du tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar, samt med hjälp av din pedagogiska förmåga informera och utbilda medarbetare i diarieföring i det allmänna diariet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

• delta i postöppning
• hantera inkommen post och e-post
• diarieföra ärenden och handlingar
• ad acta ärenden och sortera in i närarkiv, samt avställa till centralarkiv
• söka och ta fram ärenden till medarbetare inom Kriminalvården
• stödja medarbetare internt med din kompetens via telefon och e-post
• agera på förfrågningar från allmänheten, andra myndigheter och massmedia vid begäran om att få ut allmänna handlingar
• tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar
• informera och utbilda medarbetare i diarieföring och hanteringen av handlingar samt användningen av digitala verktyg inom området

KVALIFIKATIONER
Du arbetar bra med andra människor. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.- Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har
• Relevant utbildning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenheter som registrator som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av att aktivt arbete som registrator inom statlig förvaltning
• Mycket god kunskap att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• God kunskap att uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska
• Mycket god datorvana och förmåga att arbeta i Word och Excel
• Kunskap i något dokument- och ärendehanteringssystem

Det är meriterande om du har
• Erfarenhet av diarieföring och hantering av allmänna handlingar
• Erfarenhet av arbete inom Kriminalvården
• Erfarenhet av att arbeta med dokument- och ärendehanteringssystemet Platina
• Pedagogisk erfarenhet
• God kunskap i Platina
• Kunskaper inom diarieföring och regelverk för hantering av allmänna handlingar

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Registrator till registraturenheten

Ansök    Feb 22    Migrationsverket    Registrator
Vi söker en registrator till registraturenheten i Norrköping. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi  erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som registrator vid Migrationsverket har du en nyckelfunktion när det gäller dokumentflödet inom organisationen. Främst innebär arbetet att ... Visa mer
Vi söker en registrator till registraturenheten i Norrköping.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi  erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som registrator vid Migrationsverket har du en nyckelfunktion när det gäller dokumentflödet inom organisationen. Främst innebär arbetet att bedöma, klassificera och registrera alla typer av handlingar enligt myndighetens klassificeringsstruktur och diarieplan. Vidare ingår i dina arbetsuppgifter att kontrollera handlingar i färdiga ärenden mot diarium samt att avsluta dessa, lämna information om diarieförda handlingar och ärenden, ansvara för att hantera inkomna handlingar samt arkivera handlingar i vårt närarkiv.

En viktig del i ditt arbeta är att vägleda, utbilda och ge service samt lämna information om registrering, arkivering samt diarieförda handlingar och ärenden, internt och externt. Du kommer också behövas i vårt arbete med att utveckla verksamheten och de stödsystem vi använder.

Tjänsten är placerad i befattningsnivån administrativ handläggare.

 

Personliga kompetenser

Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är kommunikativ med ett tydligt och pedagogiskt uttryck. I arbetet krävs att du är strukturerad, självgående och har en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Det är viktigt att du har förmågan att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och kan anpassa ditt handlande utifrån det.

Vidare har du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt justera ditt synsätt och förhållningssätt – ser möjligheterna i förändringar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, vi tror att din positiva inställning och din noggrannhet kommer ta dig långt.

Krav

Du ska ha gymnasieutbildning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet. Du ska ha erfarenhet av databaserad ärendehantering samt god allmän data- och systemvana. Du ska vidare ha en god kommunikativ förmåga och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Tjänsten kräver att Du har svenskt medborgarskap.

Meriter

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av arbete som registrator och/eller tentamen/diplomering som certifierad registrator.

 

Upplysningar

- Anställningsform: tillsvidare (provanställning om sex månader kan bli aktuellt).
- Arbetstider: kontorstider med flextid.
- Lön: vi tillämpar individuell lönesättning.
- Placering: Norrköping
- Tillträde: omgående eller enligt överenskommelse
- Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras. Utifrån detta föreligger krav på svenskt medborgarskap

 

Vill du veta mer

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten kontakta enhetschef Anna Staaf, 010-4852363 eller registrator Laila Moser 010-4851377.

 

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 13 mars 2022. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet.


I vårt arbete som statstjänstemän handlar vi i enlighet med fattade beslut och visar omdöme vid uttalanden och agerande. Det krävs en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet hos oss och vi vägleds av den statliga värdegrunden och av mod, empati och tydlighet.


Vi använder urvalsfrågor i ansökningsförfarandet. Besvara dessa så utförligt du kan eftersom dina svar avgör om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. Vi använder också ofta tester för att vidare bedöma din skicklighet för den sökta tjänsten. Kallas du till intervju kan du behöva besvara frågor kopplat till säkerhet. 


För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.


Önskar du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på vår Lediga jobb-sida på webben https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb.html Visa mindre

Registrator

Ansök    Maj 9    Transportstyrelsen    Registrator
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid. Om jobbet Vill du vara en i vårt team som arbetar med en del av vår organisations centrala delar vad gäller ... Visa mer
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Om jobbet
Vill du vara en i vårt team som arbetar med en del av vår organisations centrala delar vad gäller hantering av allmänna handlingar? Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vår registratur.

Som registrator på Transportstyrelsen är du spindeln i nätet och tillsammans med dina kollegor ser du till att myndighetens handlingar hanteras enligt gällande lagstiftning när det gäller registrering och utlämnande av allmänna handlingar. På enheten driver vi ett arbete som innebär att vi på central registratur  samarbetar över orterna för att nå hög nivå av enhetlighet och rättsäkerhet. Vi hanterar ärendeflöden för våra huvudorter Norrköping, Örebro och Borlänge. Det innebär att du kommer att få en mycket central roll inom myndigheten och ges inblick i många olika spännande situationer. Du är en viktig medarbetare som ges delaktighet och insyn.

Hos oss är du viktig
Gillar du att jobba tillsammans och vill du utvecklas i din yrkesroll? Hos oss kan du förvänta dig karriärsutveckling, ett modernt chefs- och medarbetarskap samt ett hållbart arbetsliv. Vi är en trygg arbetsplats som månar om din hälsa med tid för friskvård på arbetstid, flexibla arbetstider och väl tilltaget antal semesterdagar.

Läs mer om hur det är att jobba på Transportstyrelsen

Du kommer att

• svara för att handlingar som upprättas eller inkommer via post, e-post och fax registreras och distribueras på ett riktigt sätt enligt gällande lagar, förordningar och interna rutiner
• utföra sedvanliga arkivarbetsuppgifter
• klassificera handlingar i enlighet med myndighetens klassificeringsstruktur
• ta emot och hantera förfrågningar från allmänheten om bl.a. utlämnande av allmänna handlingar
• upprätta och följa upp JK-listor för ärendehantering och jobba löpande med uppföljning av öppna ärenden
• registrera handlingar i Transportstyrelsens diarium W3D3
• utbilda/handleda handläggare och grupper i diarieföring
• kontinuerligt se över och uppdatera våra rutinbeskrivningar
• delta i arbetet med att hitta nya effektiva arbetssätt.

Du måste ha

• slutförd gymnasieutbildning
• god kunskap/erfarenhet om de lagar och förordningar som styr registrering och utlämnande av allmänna handlingar inom offentlig förvaltning
• aktuell erfarenhet som registrator  eller annat erfarenhet av diarieföring
• mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska.

Det är meriterande om du också har

• erfarenhet av elektronisk ärendehantering
• är diplomerad registrator eller har annan utbildning inom dokument och informationshantering eller arkiv. 

Vi vill att du

• flexibel då du ofta behöver ändra din plan för dagen
• har god samarbetsförmåga samt servicekänsla
• är trygg att prata inför grupper då du kommer att hålla i utbildningar
• en god kommunikatör som stärker det goda samarbetet i gruppen
• driven och har hög initiativförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information
Anställningen är visstid till och med 31 augusti 2023 med möjlighet till förlängning med placering i Norrköping. Resor mellan våra huvudorter Norrköping, Borlänge och Örebro kan förekomma.

Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att genomföras enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Du är välkommen att kontakta

Sektionschef Faten Isik via e-post [email protected]

Saco, Johan Stenborg och ST, Gunilla Ejeskog nås via vår växel på 0771-503 503. 

Ansök
Ansök via vår webbplats och bifoga ditt CV samt ett personligt brev märkt med referensnummer TSG 2022-4306.  Vi behöver din ansökan senast den 29maj. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem och kan komma att använda urvalstest.

Välkommen att bli vår nya kollega!
Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 1 870.

Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 12 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs mer om Transportstyrelsen


Kort om avdelning Juridik

Avdelning Juridik består av sex enheter. Alla enheter styr och stöder myndighetens olika avdelningar i juridiska frågor samt ansvarar för registratur, reception och växel. Vi finns på flera orter. Vår huvudort är Norrköping.

Vi bidrar till en enhetlig och effektiv hantering av Transportstyrelsens behov av styrning och stöd i juridiska frågor och i språkliga frågor inom regelgivning. Vi bidrar med styrning och stöd i diarieföring, ad acta och arkivläggning, passerkortshantering, besöksmottagning och växel. Visa mindre

LFV söker registrator till Registratur

Ansök    Okt 22    Luftfartsverket    Registrator
Avdelning Gemensamma tjänster ansvarar för att leverera administrativa stödtjänster till LFVs övriga avdelningar, koncernfunktioner och bolag. Verksamheten omfattar inköpsverksamhet, lokaler och service, ekonomi, HR, lönehantering, utbildning, kommunikation, registratur och arkiv samt flygsäkerhetsarbete.  I Registraturens grunduppdrag ingår att arbeta med informationshantering, så som att identifiera nya och ändrade lagkrav inom ansvarsområdet och vid be... Visa mer
Avdelning Gemensamma tjänster ansvarar för att leverera administrativa stödtjänster till LFVs övriga avdelningar, koncernfunktioner och bolag. Verksamheten omfattar inköpsverksamhet, lokaler och service, ekonomi, HR, lönehantering, utbildning, kommunikation, registratur och arkiv samt flygsäkerhetsarbete. 

I Registraturens grunduppdrag ingår att arbeta med informationshantering, så som att identifiera nya och ändrade lagkrav inom ansvarsområdet och vid behov ta fram förslag på interna styrande  dokument samt ansvara för uppdatering av dessa.

Gruppen ingår i enheten Kommunikation. Registraturens huvuduppgifter är att: 


• Kvalitetsgranska registrerade uppgifter i dokument- och ärendehanteringssystemet. 
• Hitta lösningar för att hantera verksamhets­information som förenklar för verksamheten att ta hand om, hålla ordning på och ha tillgång till sin information.
• Ta fram och utveckla metoder i registraturens arbete.
• Delta och utföra utrednings- och effektiviseringsarbete inom informationshantering.

Vi söker nu registrator till Registraturen.

Din roll
Som registrator kommer du att arbeta med LFVs allmänna handlingar, uppföljning och kvalitetsarbete i diariet samt hantera en stor mängd säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.

Arbetet innebär i stor utsträckning att administrera säkerhetsprövningar, bistå i beredskapsarbete samt att hantera information och handlingar som omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningens regelverk (säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter). Det dagliga arbetet sker i ett antal tekniska system och du ansvarar för att göra en första bedömning och prioritering av inkommande information.

Du kommer att arbeta i en IT?baserad miljö där datorn blir ditt främsta verktyg. Rollen innebär att du har mycket kontakter med kollegorna i gruppen och handläggare i LFVs verksamhet.

Vi förväntar oss att du kommer att bidra till att utveckla arbetssätt för att verksamheten skall kunna bedrivas ännu mer effektivt och informationssäkert. Vi erbjuder dig att, tillsammans med kompetenta medarbetare, arbeta med spännande och varierande uppdrag.

Din profil
Vi söker dig som:


• Är diplomerad registrator eller som har arbetat i mer än 1 år som registrator.
• Erfarenhet av hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.
• Har mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska.
• Har goda kunskaper i tal och skrift i engelska.
• Goda kunskaper i Officepaketet. 

Det är även meriterande om du har:


• Utbildning inom informationssäkerhet.
• Arbetserfarenhet från annan statlig myndighet, gärna där du har arbetat med säkerhetsskyddsklassificerad information. 

Som person är du noggrann, har god prioriteringsförmåga, en hög serviceambition och är strukturerad i ditt arbetssätt. Du har hög integritet, en god analytisk förmåga och tycker om att arbeta både självständigt och i grupp. Det är viktigt att du ger korrekt service och stöd till medarbetare och allmänheten, är lösnings- och utvecklingsinriktad  samt kan växla mellan olika arbetsuppgifter och svårighetsgrader.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning och förmåner
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Innan anställning genomför LFV en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest. Denna tjänst kräver svenskt medborgarskap.

Tänkt tillträde februari/mars år 2022.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor. Visa mindre

SMHI söker Registrator

SMHI söker en registrator som vill jobba tillsammans med kvalificerade kollegor i en spännande och mångfacetterad verksamhet som bidrar till ett hållbart samhälle. SMHIs registratur tillhör IT-avdelningen. Enheten består av Informationssäkerhetspersonal, Arkivarier och Registratorer och har till uppgift att agera styrande för hela SMHI inom säkerhet samt arkiv och informationshantering. Registraturen vid SMHI är central, vilket innebär att man arbetar mo... Visa mer
SMHI söker en registrator som vill jobba tillsammans med kvalificerade kollegor i en spännande och mångfacetterad verksamhet som bidrar till ett hållbart samhälle.

SMHIs registratur tillhör IT-avdelningen. Enheten består av Informationssäkerhetspersonal, Arkivarier och Registratorer och har till uppgift att agera styrande för hela SMHI inom säkerhet samt arkiv och informationshantering.

Registraturen vid SMHI är central, vilket innebär att man arbetar mot samtliga avdelningar på myndigheten. Tjänsten består av sedvanliga arbetsuppgifter inom en statlig myndighets registratorsfunktion; värdera information, registrera och tillhandahålla allmänna handlingar samt göra sekretessbedömningar. Du bedömer handlingar, ser till att de hamnar hos rätt handläggare vid myndigheten samt sorterar och arkiverar handlingar i myndighetens diariearkiv. Du deltar även i olika utvecklingsarbeten rörande elektronisk dokumenthantering, registrering och arkivering. Även andra arbetsuppgifter kopplade till arkivfunktionen förekommer.

En viktig del av tjänsten är att agera rådgivande och vid behov kravställande till medarbetare och chefer över hela myndigheten. Du tolkar lagar och föreskrifter med anknytning till registratorsuppgiften. Du kommer även att utbilda inom diarieföring och offentlighetslagstiftning.

SMHI erbjuder en tillsvidareanställning med placering i Norrköping. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är ett krav.

Din profil

Du har genomgått registrators- eller arkivarieutbildning alternativt besitter arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig av SMHI. Du har god kännedom om relevant lagstiftning inom arbetsområdet. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från liknande tjänst inom offentlig verksamhet. Relevanta certifieringar inom området, kunskaper i digital och fysisk arkivhantering samt hantering av säkerhetsklassad information ses också som meriterande.

Du har goda datorkunskaper och är inte främmande för att lära dig nya system. Vi vill att du har ett intresse och vilja att aktivt delta i utvecklingen av registratorsfunktionen inför framtida krav och förväntningar.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Tjänsten kräver omdöme och integritet, du har förmågan att hantera information på ett sakligt och objektivt sätt. Du är självgående och ansvarstagande för dina uppgifter, samtidigt är du kvalitetsmedveten och löser problem tillsammans med dina närmaste kollegor vid behov. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt samt har förmåga till att bidra i konstruktiv dialog. Du hänger med i svängarna och har förmåga att prioritera om och växla tempo vid behov.

Goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift samt goda kunskaper i engelska, är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Mikael Magnusson eller HR specialist Anders Magnestrand. Fackliga representanter är för SACO Anders Ekner och för ST Eva Larsson. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post [email protected].

Din ansökan

Vänta inte med din ansökan, du behöver dock ansöka senast 2022-01-09.
SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Tänk på att de handlingar och uppgifter du skickar till SMHI genom din ansökan blir en allmän handling. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på att i första hand skriva det som du bedömer är relevant i förhållande till kraven på tjänsten. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Visa mindre

Registrator till samhällsbyggnadskontoret

Ansök    Dec 16    Norrköpings kommun    Registrator
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Samhällsbyggnadskontoret växer och från årsskiftet kommer ansvaret att utveckla och förvalta kommunens lokaler att ingå i kontorets uppdrag. Vi kommer att vara cirka 460 medarbetare som på uppdrag av kommunstyrelsen, byggnads- och miljöskyddsnämnden, samhällsplaneringsnämnden och tekniska nämnden, ansvarar för att Norrköping fortsätter växa, utvecklas och sköts om samt säkerställa en hållbar livsmiljö för alla, nu och i framtiden.

Vi ska också skapa förutsättningar för hållbara, trygga och pedagogiska miljöer som ger plats för upplevelser, kreativitet, trivsel och liv.

Samhällsbyggnadskontorets avdelningar har ett nära samarbete och en viktig roll i att hela samhällsbyggnadsprocessen fungerar effektivt och samordnat.

Tjänsten kommer att vara placerad i enheten Dokument och nämnd.

Enheten Dokument och nämnd tillhör avdelningen Utveckling och verksamhetsstöd, och är ett stöd i hanteringen av allmänna och tekniska handlingar. Vi ansvarar för posthantering, registrering, diarieföring och utlämnande av allmänna handlingar. Här finns kommunens digitala tekniska arkiv som arbetar med skanning, registrering och utlämnande av tekniska handlingar. Vi ser också till att våra politiker får bra underlag för beslut och att nämndsammanträdena protokollförs. Kontorets informationssamordnare finns också inom  enheten.

ARBETSBESKRIVNING

Som registrator vid samhällsbyggnadskontoret ingår du i registratorsgruppen tillsammans med sex kollegor. I gruppen finns ett gott samarbete och en stark gemenskap.

Tillsammans ansvarar ni för posthantering, registrering av handlingar och ärenden, skanning och arkivering. I tjänsten ingår också att vara arkivredogörarare och hantera det löpande arkivarbetet. Utöver detta är en stor del i tjänsten samordning av och utlämnade av allmänna handlingar.

Du kommer att ingå i kontorets nätverk för informationshantering och i det ansvara för informationshanteringsfrågor inom bland annat fastighetsförvaltningsområdet.

DIN PROFIL

Du har akademisk utbildning med inriktning mot arkiv- och informationsvetenskap eller likvärdig kompetens förvärvad på annat sätt.

Vi ser att du har kunskap om offentlighetsprincipen, offentlighets- och sekretesslagen, arkivlagen, förvaltningslagen, kommunallagen och dataskyddsförordningen GDPR.

Du har också kunskap om officepaketet, dokument- och ärendehanteringssystem ex. Public360 och kan snabbt sätta dig in nya administrativa system.

Du har erfarenhet av registratorsarbete inom offentlig verksamhet.

Du har ett strukturerat arbetssätt, är stabil och serviceinriktad. Att hjälpas åt och arbeta i team är något som kommer naturligt för dig och du förstår vikten av samarbete. 

Du är en flexibel person har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och är stabil även i stressade situationer. Vidare har du förmåga att se relationer i sitt rätta perspektiv, och skiljer på det personliga och professionella.

Du har goda kunskaper i det svenska språket, en god språklig analytisk förmåga och lätt för att utrycka dig i tal och skrift.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta enhetschef Pernilla Nilsson på 011-15 16 38, [email protected].

Vi vill ha din ansökan senast den 10 januari.
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Registrator

SMHI söker en registrator som vill jobba tillsammans med kvalificerade kollegor i en spännande och mångfacetterad verksamhet som bidrar till ett hållbart samhälle. Enheten består av IT-arkitekter, Informationssäkerhetspersonal, Arkivarier och Registratorer med uppgift att agera styrande inom sina områden Arkiv och informationshantering, Arkitektur och Säkerhet. SMHI har en central registratur vilket innebär att man arbetar nära samtliga avdelningar på my... Visa mer
SMHI söker en registrator som vill jobba tillsammans med kvalificerade kollegor i en spännande och mångfacetterad verksamhet som bidrar till ett hållbart samhälle.

Enheten består av IT-arkitekter, Informationssäkerhetspersonal, Arkivarier och Registratorer med uppgift att agera styrande inom sina områden Arkiv och informationshantering, Arkitektur och Säkerhet.

SMHI har en central registratur vilket innebär att man arbetar nära samtliga avdelningar på myndigheten. Tjänsten består av sedvanliga arbetsuppgifter inom en statlig myndighets registratorsfunktion; värdera information, registrera och tillhandahålla allmänna handlingar samt sekretessbedömning. Tillsammans med kollegor ansvarar du för diariearkiv. Du kommer att göra bedömning av handling och skicka dem till rätt handläggare samt sortera in handlingar i myndighetens diariearkiv. Du deltar även i olika utvecklingsarbeten rörande elektronisk dokumenthantering, registrering och arkivering. Även arbetsuppgifter kopplade till arkivfunktionen förekommer.

Du kommer att vara rådgivande till medarbetare över hela myndigheten och tolka lagar och föreskrifter med anknytning till registratorsuppgiften. Du kommer även att utbilda inom diarieföring och offentlighetslagstiftning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping

Din profil

Du har genomgått registrators- eller arkivarieutbildning alternativt besitter arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig av SMHI. Du har god kännedom om relevant lagstiftning inom arbetsområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande tjänst inom offentlig verksamhet. Relevanta certifieringar inom området, kunskaper i digital och fysisk arkivhantering samt hantering av säkerhetsklassad information ses som meriterande.

Du har goda datorkunskaper och är inte främmande för att lära dig nya system Vi vill att du har ett intresse och en vilja att aktivt delta i utvecklingen av registratorsfunktionen inför framtida krav och förväntningar.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i tjänsten krävs att du är trygg i din tjänsteutövning, är självgående samt har lätt för att bygga goda professionella relationer och att samarbeta med andra. Det är viktigt att du har en hög integritet och att du är tydlig i din kommunikation och van att kommunicera muntligt och skriftligt. Vidare att du är kvalitetsmedveten, noggrann och flexibel.

Goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift samt goda kunskaper i engelska är ett krav.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är ett krav. Innan anställning kommer säkerhetsprövning att genomföras.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Tomas Karlsson eller HR specialist Anders Magnestrand. Fackliga representanter är för SACO Anders Ekner och för ST Christina Sverker. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post [email protected].

Din ansökan

Klicka på ANSÖK längre ner i annonsen och fyll i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan senast 2020-12-20
SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om. Visa mindre

LFV söker registrator till Registratur

Ansök    Okt 21    Luftfartsverket    Registrator
Avdelning Gemensamma tjänster ansvarar för att leverera administrativa stödtjänster till LFVs övriga avdelningar, koncernfunktioner och bolag. Verksamheten omfattar inköpsverksamhet, lokaler och service, ekonomi, HR, lönehantering, utbildning, kommunikation, registratur och arkiv samt flygsäkerhetsarbete.  I Registraturens grunduppdrag ingår att arbeta med informationshantering, så som att identifiera nya och ändrade lagkrav inom ansvarsområdet och vid be... Visa mer
Avdelning Gemensamma tjänster ansvarar för att leverera administrativa stödtjänster till LFVs övriga avdelningar, koncernfunktioner och bolag. Verksamheten omfattar inköpsverksamhet, lokaler och service, ekonomi, HR, lönehantering, utbildning, kommunikation, registratur och arkiv samt flygsäkerhetsarbete. 

I Registraturens grunduppdrag ingår att arbeta med informationshantering, så som att identifiera nya och ändrade lagkrav inom ansvarsområdet och vid behov ta fram förslag på interna styrande  dokument samt ansvara för uppdatering av dessa.

Gruppen ingår i enheten Kommunikation. Registraturens huvuduppgifter är att: 


• Kvalitetsgranska registrerade uppgifter i dokument- och ärendehanteringssystemet. 
• Hitta lösningar för att hantera verksamhets­information som förenklar för verksamheten att ta hand om, hålla ordning på och ha tillgång till sin information.
• Ta fram och utveckla metoder i registraturens arbete.
• Delta och utföra utrednings- och effektiviseringsarbete inom informationshantering.

Vi söker nu registrator till Registraturen.

Din roll
Som registrator kommer du att arbeta med LFVs allmänna handlingar, uppföljning och kvalitetsarbete i diariet samt hantera en stor mängd säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.

Arbetet innebär i stor utsträckning att administrera säkerhetsprövningar, bistå i beredskapsarbete samt att hantera information och handlingar som omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningens regelverk (säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter). Det dagliga arbetet sker i ett antal tekniska system och du ansvarar för att göra en första bedömning och prioritering av inkommande information.

Du kommer att arbeta i en IT?baserad miljö där datorn blir ditt främsta verktyg. Rollen innebär att du har mycket kontakter med kollegorna i gruppen och handläggare i LFVs verksamhet.

Vi förväntar oss att du kommer att bidra till att utveckla arbetssätt för att verksamheten skall kunna bedrivas ännu mer effektivt och informationssäkert. Vi erbjuder dig att, tillsammans med kompetenta medarbetare, arbeta med spännande och varierande uppdrag.

Din profil
Vi söker dig som:


• Är diplomerad registrator eller som har arbetat i mer än 1 år som registrator.
• Erfarenhet av hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.
• Har mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska.
• Har goda kunskaper i tal och skrift i engelska.
• Goda kunskaper i Officepaketet. 

Det är även meriterande om du har:


• Utbildning inom informationssäkerhet.
• Arbetserfarenhet från annan statlig myndighet, gärna där du har arbetat med säkerhetsskyddsklassificerad information. 

Som person är du noggrann, har god prioriteringsförmåga, en hög serviceambition och är strukturerad i ditt arbetssätt. Du har hög integritet, en god analytisk förmåga och tycker om att arbeta både självständigt och i grupp. Det är viktigt att du ger korrekt service och stöd till medarbetare och allmänheten, är lösnings- och utvecklingsinriktad  samt kan växla mellan olika arbetsuppgifter och svårighetsgrader.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning och förmåner
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Innan anställning genomför LFV en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest. Denna tjänst kräver svenskt medborgarskap.

Tänkt tillträde februari/mars år 2022.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor. Visa mindre

Registrator

Ansök    Jun 1    Kriminalvården    Registrator
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Sektionen för informationsförvaltning utformar styrande handlingar för dokument- och ärendehantering och ger råd och stöd inom sekti... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Sektionen för informationsförvaltning utformar styrande handlingar för dokument- och ärendehantering och ger råd och stöd inom sektionens ansvarsområden. Inom sektionen finns Kriminalvårdens centrala funktioner för registratur och arkivhantering, myndighetens arkivarier och den verksamhetsnära förvaltningen av dokument- och ärendehanteringssystemet Platina.

ARBETSUPPGIFTER
Som registrator kommer du att ha en nyckelroll i arbetet med att värdera information och registrera allmänna handlingar i myndighetens diarium. Utöver det löpande arbetet kommer du att arbeta med att effektivisera vår ärendehantering, i nära samverkan med arkivarier och förvaltningsorganisationen för vårt dokument- och ärendehanteringssystem.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som arbetar bra med andra och som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt är en kunskapsresurs för dina kollegor. I arbetet tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller examen
• Erfarenhet av arbete som registrator
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Registratorutbildning
• Arkivarieutbildning
• Erfarenhet av arbete med att effektivisera registratorsfunktion och det dagliga arbetet för registratorsfunktion
• Erfarenhet av arbete med förvaltning av IT-system
• Erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystemet Platina

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Assistent med inriktning registrator till Samhällsbyggnadskontoret

Ansök    Nov 5    Norrköpings kommun    Registrator
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Norrköping är en av de svenska kommuner som växer snabbast. Vi står inför en omfattande stadsomvandling och nya stadsdelar växer fram. Ostlänken och en ny centralstation ska byggas liksom Inre hamnen – det största stadsutvecklingsprojektet i vår stads historia. 

På Samhällsbyggnadskontoret arbetar cirka 400 personer i ett nära samarbete för att hela samhälls­byggnadsprocessen ska fungera effektivt och samordnat. Vi jobbar på uppdrag av kommun­styrelsen, byggnads- och miljöskyddsnämnden, samhällsplaneringsnämnden och tekniska nämnden.

Enheten Dokument och nämnd ligger under avdelningen Ekonomi och administration, och är ett stöd i hanteringen av allmänna och tekniska handlingar. Vi ansvarar för posthantering, registrering, diarieföring och utlämnande av allmänna handlingar. Här finns kommunens digitala tekniska arkiv som arbetar med skanning, registrering och utlämnande av tekniska handlingar. Vi ser också till att våra politiker får bra underlag för beslut och att nämndsammanträdena protokollförs.

ARBETSBESKRIVNING

Som assistent ingår du i registratorsgruppen tillsammans med tre kollegor, i gruppen finns ett gott samarbete och en stark gemenskap.

Tillsammans ansvarar ni för postöppning, registrering av handlingar och ärenden, skanning och arkivering.

Utöver detta är en stor del i tjänsten samordning av och utlämnade av allmänna handlingar.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har registratorsutbildning och/eller arkivutbildning eller likvärdig kompetens förvärvad på annat sätt. Du har goda kunskaper i offentlighetsprincipen, offentlighets- och sekretesslagen, arkivlagen, förvaltningslagen och kommunallagen.

Har du erfarenhet av registratorsarbete inom offentlig verksamhet är det meriterande.

Du har ett strukturerat arbetssätt, och är stabil och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga och lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter, du är stabil även i stressade situationer.

Vidare har du förmåga att se relationer i sitt rätta perspektiv, och skiljer på det personliga och professionella.

Du har också en god språklig analytisk förmåga och lätt för att utrycka dig i tal och skrift.

Du är van vid att arbeta i dokument- och ärendehanteringssystem, exempelvis Public 360, och har lätt för att snabbt sätta dig in i nya administrativa system.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på sex månader, från tillträdesdatum, med möjlighet för förlängning. Tillträde sker enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta enhetschef Pernilla Nilsson på 011-15 16 38, [email protected], eller rekryteringsspecialist Anna-Therése Dijak, på 011-15 30 43, [email protected].

Vi vill ha din ansökan senast den 22 november. Urval kan komma att ske löpande.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Registrator (Vikarie) till kriminalvårdens huvudkontor

Ansök    Okt 13    Kriminalvården    Registrator
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Kriminalvårdens huvudkontor söker nu två vikarierande registratorer. Befattningarna är placerad vid sektionen för informationsförvaltning som är organiserad under avdelningen för ledningsstöd. Sektionen ansvarar för ... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens huvudkontor söker nu två vikarierande registratorer. Befattningarna är placerad vid sektionen för informationsförvaltning som är organiserad under avdelningen för ledningsstöd. Sektionen ansvarar för Kriminalvårdens registratur och arkivhantering på nationell nivå samt myndighetens klientjournalarkiv. Sektionen har i uppgift att svara för utformning av dokumenthanteringsplaner samt rådgivning om diarieföring och arkivhantering. Kriminalvården använder dokument och ärendehanteringssystemet Platina.

ARBETSUPPGIFTER
Som registrator är du ett viktigt verksamhetsstöd i Kriminalvårdens hantering av allmänna handlingar. Du ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring och är van vid digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem. Som registrator bedömer och hanterar du allmänna handlingar i enlighet med gällande bestämmelser. I rollen förväntas du tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar, samt med hjälp av din pedagogiska förmåga informera och utbilda medarbetare i diarieföring i det allmänna diariet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att delta i postöppningen, hantera inkommen post och e-post. Diarieföra ärenden och handlingar, ad acta ärenden, sortera in i närarkiv samt avställa till centralarkiv, söka och ta fram ärenden till medarbetare inom Kriminalvården. Du kommer även att stödja medarbetare internt med din kompetens, agera på förfrågningar från allmänheten och andra myndigheter samt massmedia vid begäran om att få ut allmänna handlingar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som arbetar bra med andra människor. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du gör även korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samt visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du arbetar bra med komplexa frågor. Analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem. Du har även lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheterna i förändringar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Relevant utbildning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenheter som registrator som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av att aktivt arbetat som registrator inom statlig förvaltning
• Mycket god kunskap att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• God kunskap att uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska
• Mycket god datorvana och förmåga att arbete i Word och Excel
• Kunskap i något dokument- och ärendehanteringssystem

Det är meriterande om du har:
• Pedagogisk utbildning
• Erfarenhet av arbete inom Kriminalvården
• Erfarenhet av att arbeta med dokument- och ärendehanteringssystemet Platina
• Erfarenhet av att hålla utbildningar

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Registrator

Ansök    Aug 12    Transportstyrelsen    Registrator
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.  Ditt framtida arbete Vill du vara en i vårt gäng som arbetar med en del av vår organisations centrala dela... Visa mer
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid. 

Ditt framtida arbete

Vill du vara en i vårt gäng som arbetar med en del av vår organisations centrala delar vad gäller hantering av allmänna handlingar? Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vår registratur. Vi söker dig som trivs med ett arbete som verkligen gör skillnad!  

Som registrator på Transportstyrelsen är du spindeln i nätet och tillsammans med dina kollegor ser du till att myndighetens handlingar hanteras enligt gällande lagstiftning när det gäller registrering och utlämnande av allmänna handlingar. På enheten driver vi ett arbete som innebär att vi jobbar alltmer ortsövergripande, vi hanterar ärendeflöden för våra huvudorter Norrköping, Örebro och Borlänge. Det innebär att du kommer att få en mycket central roll inom myndigheten och ges inblick i många olika spännande situationer, och du är en viktig medarbetare som ges delaktighet och insyn. 

Dina framtida arbetsuppgifter


• svara för att handlingar som upprättas eller inkommer via post, e-post och fax registreras och distribueras på ett riktigt sätt enligt gällande lagar, förordningar och interna rutiner
• utföra sedvanliga arkivarbetsuppgifter
• klassificera handlingar i enlighet med myndighetens klassificeringsstruktur
• ta emot och hantera förfrågningar från allmänheten om bl.a. utlämnande av allmänna handlingar
• upprätta och följa upp JK-listor för ärendehantering och jobba löpande med uppföljning av öppna ärenden
• registrera handlingar i Transportstyrelsens diarium W3D3
• utbilda/handleda handläggare i diarieföring
• kontinuerligt se över och uppdatera våra rutinbeskrivningar
• delta i arbetet med att hitta nya effektiva arbetssätt.

Du måste ha


• en fullgjord gymnasieutbildning
• god kunskap om de lagar och förordningar som styr registrering och utlämnande av allmänna handlingar inom offentlig förvaltning
• aktuell erfarenhet som registrator eller med uppgifter som arbetsgivaren bedömer som motsvarande
• god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska och engelska.

Det är meriterande om du också är/har


• diplomerad registrator
• en utbildning inom arkiv eller dokument/informationshantering, eller har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• erfarenhet av elektronisk ärendehantering
• erfarenhet av att arbeta i statlig förvaltning

Dina viktiga egenskaper


• har en god planerings- och organisationsförmåga och ett utvecklat sinne för noggrannhet och struktur
• ödmjukhet
• hög nivå av flexibilitet då du ofta behöver ändra din plan för dagen
• har god samarbetsförmåga samt hög integritet och servicekänsla
• en god kommunikatör som stärker det goda samarbetet i gruppen
• du är stresstålig och gillar att arbeta i ett högt tempo
• är lösningsorienterad och kan fatta självständiga beslut
• är positiv och bidrar till ett bra arbetsklimat
• engagerar dig i vårt arbete med ständiga förbättringar och med dina erfarenheter bidrar till nya sätt att arbeta. 

Vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens, din samarbetsförmåga och din förmåga att arbeta både självständigt så väl som i team. För att trivas i rollen uppskattar du ett högt arbetstempo och en fartfylld miljö. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 Mer information

Anställningen är tillsvidare med placering i Norrköping. Resor mellan våra huvudorter Norrköping, Borlänge och Örebro förekommer.

Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att föregå beslut om anställning.

Du är välkommen att kontakta

Sektionschef Faten Isik via e-post [email protected]

Saco, Astrid Edlund och ST, Linn Holmström nås via vår växel på 0771-503 503. 

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.  

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Därför behöver vi din ansökan senast den 30 augusti 2020 märkt med referensnummer TSG 2020-6845. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess. 

Välkommen att bli vår nya kollega!


Kort om Transportstyrelsen

Antalanställda:
Ca 1 870.

Verksamhetsområde:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd, och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 13 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.
Huvudkontoret ligger i Norrköping Visa mindre

Flexibelt extrajobb som ID-administratör

Ansök    Jun 29    Svensk E-Identitet AB    Registrator
Om jobbet Svensk e-identitet erbjuder ett flexibelt extrajobb som ID-administratör. Jobbet innebär i korthet att hämta ut REK-försändelser som innehåller vårdpersonals tjänstelegitimationer, så kallade SITHS-kort, hos ett postombud för att sedan lämna det vidare till den person inom vården som står som kortinnehavare - via ett personligt möte. Kortutlämningen sker enligt en fastställd rutin. Alla som har fyllt 18 år (18 år är minimumkrav för att få hantera... Visa mer
Om jobbet
Svensk e-identitet erbjuder ett flexibelt extrajobb som ID-administratör. Jobbet innebär i korthet att hämta ut REK-försändelser som innehåller vårdpersonals tjänstelegitimationer, så kallade SITHS-kort, hos ett postombud för att sedan lämna det vidare till den person inom vården som står som kortinnehavare - via ett personligt möte. Kortutlämningen sker enligt en fastställd rutin. Alla som har fyllt 18 år (18 år är minimumkrav för att få hantera SITHS-kort) och som har en fast adress där man befinner sig minst två vardagar per vecka har klarat de första urvalskriterierna.


Det här är Svensk e-identitet
Svensk e-identitet är marknadens främsta och tryggaste leverantör av molntjänster för inloggning, autentisering och signering till webbplatser och applikationer. Bolaget erbjuder också som landets största aktör heltäckande ombudstjänster för HSA och SITHS. I snart ett decennium har vi utvecklat en tung produktportfölj som fortsätter växa. Idag består den av ett fyrtiotal tjänster som stödjer fem miljoner inloggningar varje månad. Därmed hjälper vi ett tusental kunder hos kommuner, vårdgivare, företag, systemleverantörer, myndigheter, lärosäten och många andra att kunna effektivisera sina verksamheter, följa allt mer skärpta lagkrav och underlätta för sina användare och kunder.
Sedan oktober 2017 är Visma delägare, samtidigt som de tre grundarna och deras stora kompetens finns kvar i bolaget. Vi är drygt 35 medarbetare på huvudkontoret centralt på gågatan i Uppsala samt i Göteborg. Läs mer på www.e-identitet.se .


Vi söker dig som:
- Har fyllt 18 år
- Behärskar flytande svenska i tal och skrift
- Kan ha SITHS-korten inlåsta i någon typ av förvaringsutrymme, låda/skåp/rum eller liknande i väntan på kortutlämning
- Har en positiv inställning
- Brinner för att jobba med människor
- Har egen bärbar dator - PC (ej Linux eller Mac)
- Har egen mobiltelefon
- Är ansvarstagande och att du ser det som en självklarhet att hålla bokade tider
- God datorvana
- Tycker om att ha många personkontakter och att arbeta självständigt, samt har en positiv inställning.
- Är självgående


Tjänsten innebär konkret att du:
Hämtar REK-försändelser innehållande SITHS-kort hos ditt närmaste postombud.
Bokar tid för utlämning av SITHS-kort med kortanvändare.
Lämnar ut SITHS-kort till kortanvändare vid personliga möten.
Administrerar utlämningen i systemet SITHS Admin.
Ha kontakt med Svensk e-identitet.Du kommer innan start att få genomgå en kort webbutbildning.


Det är meriterande
– om du själv jobbar inom vård och omsorg
– om du har ett giltigt SITHS-kort (ej Telia e-leg)


Omfattning
Då vi har stor geografisk spridning på våra kunder så kan tjänsten innebära utlämning av allt från noll kort till flera stycken i veckan.


Ersättning
För varje utlämnat SITHS-kort ges en ersättning om 500 kr brutto, inklusive semesterersättning. Ersättningen betalas ut som lön via www.frilansfinans.se Eventuella avgifter som nämns är redan avdragna i ersättningen från oss. Dvs du får 500 kr per SITHS-kort i lön, innan avdrag av eventuell inkomstskatt.


Urval och ansökan
Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
Ansökan skickar du in genom att fylla i ett formulär via följande länk:
https://e-identitet.se/kortutlamningskontor-ansokan/


Mer information
http://e-identitet.se/tjana-pengar-som-kortutlamningskontor Visa mindre

Registrator, timanställning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Tjänsten är placerad på sektionen för informationsförvaltning, vilken utformar st... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Tjänsten är placerad på sektionen för informationsförvaltning, vilken utformar styrande handlingar för dokument- och ärendehantering och ger råd och stöd inom sektionens ansvarsområden. Inom sektionen finns Kriminalvårdens centrala funktioner för registratur och arkivhantering, myndighetens arkivarier och den verksamhetsnära förvaltningen av dokument- och ärendehanteringssystemet Platina.

ARBETSUPPGIFTER
Som registrator vid Kriminalvårdens huvudkontor kommer du att ha en nyckelroll i arbetet med att informationsvärdera och hantera allmänna handlingar som kommer in till myndighetens centrala e-brevlåda samt övriga informationskanaler. Du kommer att registrera allmänna handlingar, avsluta ärenden och sortera in ärenden i arkiv.

Du kommer även att ha en stödjande och rådgivande roll gentemot huvudkontorets medarbetare samt Kriminalvårdens sex regioner gällande diarieföringsfrågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du arbetar bra med andra och är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. I ditt arbete tar du initiativ, sätter igång processer och uppnår resultat. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och är en kunskapsresurs för andra.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Studier från universitet eller högskola, gärna med inriktning på arkiv- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som Kriminalvården bedömer relevant.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Erfarenhet av att ha arbetat som registrator inom offentlig förvaltning.
• Erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystemet Platina.

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Registrator till utbildningskontoret

Ansök    Jun 25    Norrköpings kommun    Registrator
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Utbildningskontoret är en del av kommunens utbildningsorganisation där vi arbetar med frågor inom förskola, grundskola, fritidshem, särskola, gymnasieskola och frititdsgårdar. Kontorets medarbetare utreder, tar fram underlag och analyserar till såväl politiska nämnder som verksamhet och skolledningar. Kontoret ger också service till kommuninvånarna.

Förändringar i personalgruppen gör att vi nu söker en registrator till utbildningskontoret.

ARBETSBESKRIVNING

Är du en person som tycker om när det är ordning och reda? Trivs du i rollen att få arbeta självständigt? Vill du ha det övergripande ansvaret för utbildningskontorets diarium? Då är det här en tjänst för dig.

Vi arbetar i NorrDok (Public360) där vi säkerställer en korrekt hantering av alla handlingar. Hos oss ansvarar du för registrering och utlämnande av handlingar. I din roll som registrator ser vi gärna att du blir vår specialist i dokumenthanteringsfrågor och användningen av NorrDok, där du ger stöd åt kollegor, assistenter och chefer.

I arbetet ingår nämndadministration tillsammans med andra kollegor. Vi har flera utvecklingsområden inom vår stab, och där kommer du att medverka utifrån ditt kompetensområde.

DIN PROFIL

Vi söker dig som vill arbeta både operativt och verksamhetsutvecklande med myndighetens diarium, hantering av handlingar och nämndadministration. Du har akademisk utbildning på kandidatnivå inom arkiv- och informationsvetenskap, offentlig förvaltning, statsvetenskap eller annan lämplig högskoleutbildning.

Det är meriterande om du har genomgått registratorsutbildning. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av arbete inom området. Vi kommer att värdesätta om du har arbetat som registrator, nämndsekreterare eller handläggare inom offentlig förvaltning, gärna med myndighetsutövning. 

Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av offentlighets- och sekretesslagen, förvaltningslagen och arkivlagen.

Du har kunskap och insikt i regelverket kring GDPR och är angelägen om att ta till dig ny kunskap inom området. För tjänsten krävs att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och att du har en hög digital kompetens.

Du har lätt för att samarbeta med andra, tänker strategiskt, kommunicerar på ett tydligt sätt, är strukturerad, initiativtagande, självgående och serviceinriktad.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start i september.

För mer information kontakta administrativ chef Linnea Lagnström, 011-15 34 14  [email protected]. eller tf stabschef Vanesa Blanco 011- 15 30 60 [email protected] 

Vi vill ha din ansökan senast den 14 augusti.

 


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Informationscontroller till registraturenheten

Migrationsverket söker informationscontroller till registraturenheten med placering i Norrköping eller Stockholm Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande. Registraturenheten har en nyckelfunktion när det gäller informationsflödet inom organisationen. Och säkerställer att o... Visa mer
Migrationsverket söker informationscontroller till registraturenheten med placering i Norrköping eller Stockholm

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld.

Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Registraturenheten har en nyckelfunktion när det gäller informationsflödet inom organisationen. Och säkerställer att organisationen uppfyller de krav som är förknippade med offentlighetsprincipen som är en viktig förutsättning i vårt demokratiska system. På enheten arbetar 14 medarbetare nära varandra i ett teambaserat arbetssätt. Samarbete och prestigelöshet genomsyrar vår vardag.

Nu letar vi efter dig som är utvecklingsinriktad och tillsammans med oss vill skapa framtidens informationsförvaltning!Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som informationscontroller har du en nyckelfunktion i vårt utvecklingsarbete där vi arbetar för att uppnå en effektiv informationsförvaltning som gynnar våra verksamheter och uppfyller lagens krav.

I arbetet ingår också sedvanliga registratorsuppgifter som postöppning, registrering, återsökning av handlingar samt hantering av Migrationsverkets officiella e-postlåda.Personliga kompetenser

Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt, vidare arbetar du strukturerat och noggrant. Du håller dig à jour med det som händer inom ditt fackområde. Som informationscontroller besitter du viktig kunskap på området som du gärna bidrar med till dina kollegor. Du visar ett gott omdöme, har god samarbets- och kommunikationsförmåga och förstår vikten av god service och bemötande.

Krav

- Samhällsvetenskaplig högskoleutbildning.
- Erfarenhet av digital ärendehantering samt god allmän data- och systemvana.
- Flerårig erfarenhet av arbete med informationsförvaltning (registratur eller arkiv) inom offentlig verksamhet.
- God kommunikativ förmåga och goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
- God kännedom om Offentlighet- och sekretesslagen, förvaltningslagen samt GDPR.

Meriter

- Erfarenhet av utvecklingsarbete inom ovanstående områden.
- Kunskap i engelska i tal och skrift.Upplysningar

Anställningsform: tillsvidare med inledande 6 månaders provanställning

Omfattning: heltid

Arbetstider: kontorstider

Vi tillämpar individuell lönesättning

Placering: Norrköping eller Sundbyberg (innebär regelbundna resor till Norrköping)

Tillträde: omgående eller enligt överenskommelseVill du veta mer?

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till rekryterande chef Susanna Johansson Shaibu, 010-203 62 19.Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast söndag den 24 november 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar, likväl som ansökningar med ofullständigt CV. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet. Visa mindre

Sommarvikarierande registrator

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Sektionen för informationsförvaltning utformar styrande handlingar för dokument- ... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Sektionen för informationsförvaltning utformar styrande handlingar för dokument- och ärendehantering och ger råd och stöd inom sektionens ansvarsområden. Inom sektionen finns Kriminalvårdens centrala funktioner för registratur och arkivhantering, myndighetens arkivarier och den verksamhetsnära förvaltningen av vårt dokument- och ärendehanteringssystem.

ARBETSUPPGIFTER
Som registrator vid Kriminalvårdens huvudkontor kommer du att ha en nyckelroll i arbetet med att informationsvärdera och hantera information som kommer in till myndighetens centrala e-brevlåda samt övriga informationskanaler. Du kommer att registrera allmänna handlingar, avsluta ärenden i myndighetens diarium och sortera in och hämta ut ärenden i vårt arkiv.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och som har ett intresse samt en vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är social och trivs med att knyta nya kontakter och skapa goda relationer. Du är självständig och van vid att ta egna initiativ samtidigt som du är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbete. Du är van vid att arbeta strukturerat och göra rätt prioriteringar under viss tidspress.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• Registratorsutbildning.
• Arbetat som registrator eller med motsvarande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Utvecklingsorienterad registrator

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Sektionen för informationsförvaltning utformar styrande handlingar för dokument- ... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Sektionen för informationsförvaltning utformar styrande handlingar för dokument- och ärendehantering och ger råd och stöd inom sektionens ansvarsområden. Inom sektionen finns Kriminalvårdens centrala funktioner för registratur och arkivhantering, myndighetens arkivarier och den verksamhetsnära förvaltningen av dokument- och ärendehanteringssystemet Platina.

ARBETSUPPGIFTER
Som registrator vid Kriminalvårdens huvudkontor kommer du att ha en nyckelroll i arbetet med att informationsvärdera och hantera information som kommer in till myndighetens centrala e-brevlåda samt övriga informationskanaler. Du kommer att registrera allmänna handlingar, avsluta ärenden och arbeta med kvalitetssäkring i myndighetens diarium. Utöver det löpande arbetet kommer du att arbeta med att effektivisera och utveckla vår ärendehantering, i nära samverkan med arkivarier och förvaltningsorganisationen för vårt dokument- och ärendehanteringssystem.

Du kommer även, i rollen som registrator, att ha en stödjande och rådgivande roll gentemot huvudkontorets medarbetare samt Kriminalvårdens sex regioner gällande diarieföringsfrågor. Som registrator ansvarar du också för att informera och utbilda medarbetare vid huvudkontoret om hantering av allmänna handlingar i myndigheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och som har ett intresse samt en vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är social och trivs med att knyta nya kontakter och skapa goda relationer. Du är självständig och van vid att ta egna initiativ samtidigt som du är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbete. Du är van vid att arbeta strukturerat och göra rätt prioriteringar under viss tidspress.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Arbetat som registrator.
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• Registratorsutbildning.
• Arkivarieutbildning.
• Arbetat med att effektivisera registratorsfunktion och det dagliga arbetet för registratorsfunktion.
• Arbetat med verksamhetsutveckling inom registratur.
• Arbetat med förvaltning av IT-system.
• Tidigare arbetat i dokument- och ärendehanteringssystemet Platina.

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre