Lediga jobb som Markförhandlare i Norrköping

Se lediga jobb som Markförhandlare i Norrköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Norrköping som finns hos arbetsgivaren.

Markförvaltare till samhällsbyggnadskontoret

Ansök    Feb 24    Norrköpings kommun    Markförhandlare
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Trivs ... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Trivs du med många interna och externa kontakter, lägger stor vikt vid hög rättsmedvetenhet och professionalitet med god förståelse för uppdraget som kommunrepresentant? Då kan du vara en av våra nya markförvaltare!
Vilka är vi?

Samhällsbyggnadskontoret skapar värde för alla som bor och verkar i Norrköping. Hos oss samlas hela samhällsbyggnadsprocessen och varje kompetens är viktig för att vi ska nå våra mål. Här har du möjlighet att utvecklas och samtidigt bidra till att Norrköping växer på ett hållbart sätt. Tillsammans löser vi kluriga utmaningar genom att vara innovativa och modiga. Vill du vara med?

Läs mer om samhällsbyggnadskontoret och vårt erbjudande: Samhällsbyggnad

Markförvaltningen tillhör driftavdelningen och enheten Park och mark, som är indelad i grupperna Parkdrift och naturvård, Växthus Sylten och Markförvaltning. I gruppen Markförvaltning jobbar sju markförvaltare varav en gruppledare med att förvalta kommunens markreserv som främst består av kommande exploateringsmark.

Markreserven innehåller en stor variation av fastigheter och marktyper vilket stället höga krav på oss att ha en bred kompetensbas och kunna hantera många olika frågeställningar. Vi hanterar olika typer av arrendeavtal, övriga nyttjanderätter av större och mindre komplexitet, teknisk förvaltning samt skog, jordbruk och jaktfrågor med mera. 

Vi söker nu två drivna markförvaltare, en med teknisk inriktning till en nyinrättad tjänst och en som ska förvalta del av kommunens markreserv.

Dina arbetsuppgifter

Fokus i uppdraget med teknisk inriktning är att driva och säkerställa genomförande och kvalitét på delar av markförvaltningens tekniska förvaltning. Markförvaltningen genomför löpande olika typer av mark-, byggnations- och reparationsarbeten på de fastigheter som vi förvaltar varav vissa kräver mer teknisk kompetens och erfarenhet. Det rör sig exempelvis om större grävarbeten, renoveringar av byggnader eller andra funktioner.

Rollen innefattar ett beställaruppdrag där du agerar beställare och driver processen från avtal/ upphandling till slutförande. Ditt arbete genomförs ute i fält där du för dialog med såväl entreprenörer som hyresgäster eller arrendatorer.

I den andra tjänsten representerar du kommunen som markägare gentemot avtalsparter, allmänhet och näringsliv. Du ansvarar för förvaltningen av ett fastighetsbestånd både på kort och lång sikt avseende såväl avtalshantering och underhållsplanering. Beroende på fastighetens förutsättningar skiljer sig upplåtelseformer och möjligheter åt.

Du har ett ekonomiskt ansvar och analyserar behov för dina fastigheter utifrån de förutsättningar och livslängder som de har, framförallt beroende på planerade exploateringar. Tjänsten har även andra ansvarsområden som hantering av särskilda avtalstyper, sakkunnigansvar eller deltagande i olika forum. Dessa arbetsuppgifter kan i viss mån anpassas utifrån din kompetens och intresseområden.

Oavsett tjänst ingår många interna och externa kontakter i både stora och små frågor. Vi jobbar aktivt för kundfokus och bra bemötande samtidigt som vi lägger stor vikt vid hög rättsmedvetenhet och professionalitet med god förståelse för uppdraget som kommunrepresentant.

Vi erbjuder möjlighet till distansarbete på del av tjänsten.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom samhällsbyggnadsområdet, exempelvis inom fastighet, entreprenad, lantmäteri eller mark, alternativt en annan utbildning eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

För att trivas hos oss måste du vara flexibel, gilla stor variation inom uppdraget samt snabbt kunna ställa om till nya omständigheter. Du inspireras av att ha många frågor igång och trivs när det händer mycket och ingen dag är den andra lik. Du har en god förmåga att skapa strukturer och se vad som är viktigt i komplexa ärenden.

Du motiveras av att ta stort ansvar, hålla ihop och driva frågor till avslut. Du är en trygg person som kan stå stadigt även i tuffa situationer. Vidare har du förmåga att se till helheten och verksamhetens uppdrag i prioriteringar och arbetssätt. Du kommunicerar på ett smidigt och lösningsorienterat sätt och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Du är en lagspelare och ser det som en självklarhet att bidra till gruppens utveckling både kompetensmässigt samt i övrigt bidra till en god arbetsmiljö och arbetsglädje.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Antal lediga tjänster: 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid
Sista ansökningsdatum: 19 mars, urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. 
Kontakt: Enhetschef Therese Lilja, 011-15 16 51, [email protected] eller rekryteringsspecialist Alva Andersson, 011- 15 14 12, [email protected]


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Markförhandlare till infrastrukturprojekt

Ansök    Feb 3    Trafikverket    Markförhandlare
Vill du ta chansen att kombinera markförhandling och samhällsviktiga projekt? Trafikverket söker nu markförhandlare med fokus på att stötta väg- och järnvägsprojekt med olika komplexitet och omfattning; allt från exempelvis byggnation av busshållplatser till stora nybyggnationer som t ex Ostlänken. Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara ... Visa mer
Vill du ta chansen att kombinera markförhandling och samhällsviktiga projekt? Trafikverket söker nu markförhandlare med fokus på att stötta väg- och järnvägsprojekt med olika komplexitet och omfattning; allt från exempelvis byggnation av busshållplatser till stora nybyggnationer som t ex Ostlänken.
Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället. Så kom och bli en del av oss - och gör Sverige närmare!


Markförhandlare till infrastrukturprojekt

Arbetsuppgifter

Som markförhandlare är du med i hela kedjan från planläggning, projekteringsarbete, byggskede till överlämning av färdig anläggning. Inom ditt kompetensområde är du sakkunnig och delaktig i att utveckla interna arbetssätt. Det är en varierande roll där du självständigt och tillsammans med dina kollegor har ansvar för markåtkomstfrågor som bl. a innebär att:
förhandla om ersättning för köp av och intrång på fastigheter
upprätta fastighetsrättsliga avtal
hantera skadereglering/tvister
delta i planläggnings- och projekteringsarbete
representera Trafikverket i lantmäteriförrättningar samt andra kontakter med myndigheter och enskilda fastighetsägare

Vi jobbar i en lärande organisation där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter till varandra för att alltid utvecklas och förbättras. Det finns även möjlighet att driva eller delta i vårt utvecklingsarbete eller i utvecklingen av vårt arbetssätt.
För oss är det självklart att du ska få en bra start för att lyckas i rollen och vi har ett internt utbildningspaket för dig som vill utvecklas inom området.

Övrig information

Webbaserade tester kommer att användas som en del i denna rekryteringsprocess. Intervjuer kommer att ske via Skype i vecka 12.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill, möjlighet att ha en dialog med din chef kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor vissa dagar. 

Kvalifikationer

Vem är du?
För att trivas i den här tjänsten ska du vara trygg i din roll och i din kompetens. Du är kommunikativ i såväl tal som skrift och har lätt för att skapa relationer där du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Du trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra i projektform. Då arbetet innebär många kontakter med markägare och andra intressenter ställs höga krav på din sociala förmåga. Du ser helheter och ser lösningar på problem och du driver processer framåt på ett effektivt sätt.
Vi söker dig som:
har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom lantmäteri/samhällsbyggnad, infrastruktur- eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av fastighetsrättsliga frågor som du fått som exempelvis: exploateringsingenjör, lantmätare, agronom, jägmästare, ledningsägare, projektledare exploatering, mäklare med inriktning mot specialfastigheter, fastighetsförvaltare eller liknande.
har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
har körkort för personbil.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Här kan du läsa mer om oss på Trafikverket

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/ Visa mindre