Lediga jobb som Socionom i Norrköping

Se lediga jobb som Socionom i Norrköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Norrköping som finns hos arbetsgivaren.

Föreståndare HVB

Ansök    Maj 3    Actitreat AB    Socionom
Actitreat bedriver HVB-boenden för flickor i högstadieåldern med psykisk ohälsa och psykosocial problematik och eventuellt inledande kriminalitet och droganvändning. Hos våra boende ungdomar är det mycket vanligt med olika diagnoser såsom neuropsykiatriska. Som föreståndare är du den som leder och strukturerar arbetet i verksamheten. Fokus ligger på personal- och behandlingsfrågor men även de flesta andra frågor i verksamheten är du som föreståndare ytters... Visa mer
Actitreat bedriver HVB-boenden för flickor i högstadieåldern med psykisk ohälsa och psykosocial problematik och eventuellt inledande kriminalitet och droganvändning. Hos våra boende ungdomar är det mycket vanligt med olika diagnoser såsom neuropsykiatriska.
Som föreståndare är du den som leder och strukturerar arbetet i verksamheten. Fokus ligger på personal- och behandlingsfrågor men även de flesta andra frågor i verksamheten är du som föreståndare yttersta ansvarig för. Du skall verka för att en positiv och medmänsklig människosyn genomsyrar allt i verksamheten, att vi har en trygg och varm miljö där våra ungdomar har möjlighet att utvecklas.
Som föreståndare kommer du att ansvara för att planera, samordna, följa upp och leda ärenden kring:
Ungdomarna genom att stödja ungdomen från studiebesök till dess att ungdomen tagit sitt nästa steg i sin utveckling (nästa insats eller hem).
Medarbetarna från rekrytering, genom introduktion till anställning och under anställningen
Kunderna (socialsekreterare/handläggare) från placeringsförfrågan till dess att ungdomen flyttar ut.
Utveckling och förbättring från nuläget till önskat läge när det gäller samtliga processer i verksamheten.

Actitreat arbetar aktivt med evidensbaserade metoder såsom KBT, MI och LAB (lågaffektivt bemötande) och du måste vara väl förtrogen med dessa och använda dessa för att nå resultat i behandlingen. Vi har ett aktivt nätverksarbete med utbildningar och täta kontakter där vi stöttar och vägleder. Som föreståndare ansvarar du för en bibehållen hög kvalitet i detta arbete.
Vi söker dig som gillar utmaningar, är disciplinerad, handlingskraftig, stresstålig och är lösningsorienterad. Du behöver vara en strukturerad, lugn och stabil person med god inlevelseförmåga, tålamod, förmåga att sätta gränser, vara konsekvent, lyhörd samt ha förmåga att fatta beslut.
Som föreståndare erbjuds du ett arbete med mycket ansvar men som med tiden också leder till stor handlingsfrihet att skapa ”din egna verksamhet” som formas utifrån din kreativitet och handlingskraft.
Tjänsten är helt kopplad till uppdraget att som föreståndare ansvara för vårt tillstånd i verksamheten. Detta innebär primärt ansvar att följa det som anges i vårt tillstånd inklusive de lagar och förordningar som styr verksamheter under SoL. Det innebär också att du ansvarar för kvalitetssäkring, metoder, och metodutveckling som syftar till att framtidssäkra verksamheten.
Vi söker dig som är socionom, beteendevetare eller har likvärdig utbildning samt har minst fem års erfarenhet av behandlingsarbete.
B-körkort krävs. Visa mindre

Familjehem/jourhem sökes

Ansök    Jul 9    Vivant Assistans AB    Socionom
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt ... Visa mer
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Om uppdraget
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.

Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet. Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.

Familjehem
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.

Jourhem
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.
För att kunna bli familjehem/jourhem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.
Vill du veta mera eller har frågor kan du alltid kontakta oss på [email protected]

Med vänliga hälsningar
Trygga barn Vivant Visa mindre

Ungdomsbehandlare

Svenska Behandlingsfamiljer AB växer vidare och nu måste vi förstärka vårt team av ungdomsbehandlare. Svenska Behandlingsfamiljer har tillstånd från IVO för konsulentstödda familjehem och för öppenvård. Därför söker vi nu ungdomsbehandlare till vår verksamhet i Norrköping. Vi söker samtidigt kvalificerade kontaktpersoner och färdighetstränare till öppenvården (behovs- och timanställda). Vi arbetar med evidens- och manualbaserade behandlingsmetoder, engage... Visa mer
Svenska Behandlingsfamiljer AB växer vidare och nu måste vi förstärka vårt team av ungdomsbehandlare. Svenska Behandlingsfamiljer har tillstånd från IVO för konsulentstödda familjehem och för öppenvård.
Därför söker vi nu ungdomsbehandlare till vår verksamhet i Norrköping. Vi söker samtidigt kvalificerade kontaktpersoner och färdighetstränare till öppenvården (behovs- och timanställda). Vi arbetar med evidens- och manualbaserade behandlingsmetoder, engagerar oss högt, gillar att utveckla och utvärdera vad vi gör, att samarbeta och att möta familjerna där de befinner sig. Det kan innebära att vi har samtal i hemmen eller där det passar, utifrån ungdomarna och familjerna. Vi har också möjlighet till alternativa lösningar/vårdfläta inom familjehem och öppenvård om det behövs.
Till tjänsten som Ungdomsbehandlare söker vi dig som vill:
Arbeta med psykosocialt förändrings- och behandlingsarbete i barnets/ungdomens och familjens hemmamiljö, tillsammans med ett behandlingsteam med samordnare.
Arbeta med barn/ungdom och deras familjer i ett behandlande/stödjande syfte i de sammanhang ungdomarna befinner sig.
Arbeta enligt evidensbaserade metoder, manual, skattningsformulär och dokumentationssystem (STS)
Kvalifikationskrav
Vi söker socionom, socialpedagog eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig. Ett plus är om du har erfarenhet av psykosocialt arbete och självklart har ett brinnande intresse för att jobba med ungdomar i deras sammanhang.
Personliga egenskaper/ Kompetens: Som person tycker du om och har lätt för att arbeta i team. Arbetet ställer stora krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du har förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer. Visst arbete på kvällar sker samt en del telefonberedskap. Du är trevlig och stöttande och sprider glädje.
För mer info om Svenska Behandlingsfamiljers verksamhet se www.svenskabehandlingsfamiljer.se.
Körkort: B-körkort fordras. Bra om du har tillgång till egen bil.
Varaktighet/Arbetstid: Deltid (25%-75%) eller Tillsvidareanställning 100%. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2024-05-31. Urval sker löpande.
Du är välkommen med din ansökan, (cv och personligt brev) snarast, då urval sker löpande.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via mail.
För anställning hos oss krävs fortlöpande godkända utdrag ur misstanke- och belastningsregistret Visa mindre

Familjehem/jourhem sökes

Ansök    Feb 26    Vivant Assistans AB    Socionom
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt ... Visa mer
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!

Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.


Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.


I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!

Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.

Om uppdraget

Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??


Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.

Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?Familjehem?

Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.

Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??

Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??

En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.Jourhem?

Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??

För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?

Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??

Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??

För att kunna bli familjehem/jourhem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?

Vill du veta mera eller har frågor kan du alltid kontakta oss på [email protected]

Med vänliga hälsningar

Trygga barn Vivant Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Feb 8    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Feb 27    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Jan 6    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Studentmedarbetare till Samhällsbyggnadskontoret

Ansök    Nov 29    Norrköpings kommun    Socionom
Bli en drivande kraft i vårt engagerade team på Samhällsbyggnadskontoret i Norrköpings kommun på Natur och Bygg. Som socionomstudent kommer du att vara en nyckelspelare i vår hållbara och inkluderande arbetsmiljö, där du aktivt stödjer individuell utveckling och gör verklig skillnad för individer. Välkommen med din ansökan och bli en del av en meningsfull gemenskap! Vilka är vi? Vi är den kommunala entreprenören som ansvarar för drift och skötsel, främ... Visa mer
Bli en drivande kraft i vårt engagerade team på Samhällsbyggnadskontoret i Norrköpings kommun på Natur och Bygg. Som socionomstudent kommer du att vara en nyckelspelare i vår hållbara och inkluderande arbetsmiljö, där du aktivt stödjer individuell utveckling och gör verklig skillnad för individer. Välkommen med din ansökan och bli en del av en meningsfull gemenskap!

Vilka är vi?

Vi är den kommunala entreprenören som ansvarar för drift och skötsel, främst av yttre områden kring stadens fastigheter samt röjning i skog- och naturvårdsområden. Vår verksamhet omfattar även ett snickeri och en verkstad för underhåll av maskiner och utrustning. Vi utför uppdrag åt kommunala och offentliga organisationer och anpassar vårt arbetssätt efter individuella förutsättningar för de personer som deltar i verksamheten. Med två depåer, belägna på Sylten och Bråvalla, samt vårt snickeri på Bangårdsgatan, är vi närvarande och verksamma över hela området.

Idag är vi cirka tjugo anställda och engagerar omkring 55 deltagare i vår verksamhet. Vår enhet ingår i Samhällsbyggnadskontorets avdelning för Drift- och underhåll, som även har ansvaret för att sköta kommunens park- och naturmark, gator- och vägar, spår för spårvagnar och industrispår, spårvagnsverkstad samt fastighetsförvaltning och skötsel.

Dina arbetsuppgifter

Som studentmedarbetare hos oss kommer du att samarbeta med arbetskonsulenter som fokuserar på deltagarnas individuella utveckling. Målet är att stärka varje individ så att de kan övergå till annan sysselsättning eller utbildning.

Du kommer att följa arbetskonsulenten i deras arbete med deltagarnas utveckling och ge stöd genom både utmanande samtal om beteendeförändringar och mer coachande samtal för personliga framsteg. Med vissa deltagare kommer du att fokusera på att hjälpa dem att hitta motivation, stötta dem i problemhantering och tillsammans arbeta fram praktiska lösningar för vardagen. Du kommer att arbeta nära våra arbetslags gruppledare och fungera som deras bollplank när situationer uppstår som behöver hanteras.

Vi strävar nu också efter att vara mer proaktiva på arbetsmarknaden genom att skapa kontakter som kan leda till praktikplatser eller anställningar hos andra verksamheter och arbetsgivare. Du kommer därför att samarbeta med många personer både internt inom kommunen och med externa aktörer. Eftersom detta är en delvis ny inriktning för oss, kommer det att krävas utvecklingsarbete som du självständigt får driva genom att bygga upp kontaktnät och hitta arbetsprocesser och arbetssätt för detta.

Vem är du?

Vi söker dig som ska påbörja termin 6 på socionomprogrammet vid Linköpings universitet.

Vi önskar att du är trygg, stabil och har ett positivt förhållningssätt samtidigt som du trivs med att arbeta i grupp. Du har lätt för att skapa kontakt och har förmågan att inspirera förtroende i möten.

Du anpassar dig lätt till ändrade omständigheter och kan vara rak och tydlig i både kommunikation och dokumentation. Din lyhördhet och förmåga att bidra till ett positivt arbetsklimat är viktiga kvaliteter.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Timavlönad anställning under termin 6 och 7, med en omfattning upp till 25% av en heltidstjänst per månad
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag, arbetstiden anpassas efter studierna
Sista ansökningsdatum: 17 december, men vi arbetar löpande med urvalsprocessen under ansökningsperioden
Kontakt: Enhetschef Aisa Jahic på 011-155131 eller rekryteringsspecialist Robert Brandt på 011-15 16 21 eller [email protected]


KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Föreståndare HVB

Ansök    Nov 30    Actitreat AB    Socionom
Actitreat bedriver HVB-boenden för flickor i högstadieåldern med psykisk ohälsa och psykosocial problematik och eventuellt inledande kriminalitet och droganvändning. Hos våra boende ungdomar är det mycket vanligt med olika diagnoser såsom neuropsykiatriska. Som föreståndare är du den som leder och strukturerar arbetet i verksamheten. Fokus ligger på personal- och behandlingsfrågor men även de flesta andra frågor i verksamheten är du som föreståndare ytters... Visa mer
Actitreat bedriver HVB-boenden för flickor i högstadieåldern med psykisk ohälsa och psykosocial problematik och eventuellt inledande kriminalitet och droganvändning. Hos våra boende ungdomar är det mycket vanligt med olika diagnoser såsom neuropsykiatriska.
Som föreståndare är du den som leder och strukturerar arbetet i verksamheten. Fokus ligger på personal- och behandlingsfrågor men även de flesta andra frågor i verksamheten är du som föreståndare yttersta ansvarig för. Du skall verka för att en positiv och medmänsklig människosyn genomsyrar allt i verksamheten, att vi har en trygg och varm miljö där våra ungdomar har möjlighet att utvecklas.
Som föreståndare kommer du att ansvara för att planera, samordna, följa upp och leda ärenden kring:
Ungdomarna genom att stödja ungdomen från studiebesök till dess att ungdomen tagit sitt nästa steg i sin utveckling (nästa insats eller hem).
Medarbetarna från rekrytering, genom introduktion till anställning och under anställningen
Kunderna (socialsekreterare/handläggare) från placeringsförfrågan till dess att ungdomen flyttar ut.
Utveckling och förbättring från nuläget till önskat läge när det gäller samtliga processer i verksamheten.

Actitreat arbetar aktivt med evidensbaserade metoder såsom KBT, MI och LAB (lågaffektivt bemötande) och du måste vara väl förtrogen med dessa och använda dessa för att nå resultat i behandlingen. Vi har ett aktivt nätverksarbete med utbildningar och täta kontakter där vi stöttar och vägleder. Som föreståndare ansvarar du för en bibehållen hög kvalitet i detta arbete.
Vi söker dig som gillar utmaningar, är disciplinerad, handlingskraftig, stresstålig och är lösningsorienterad. Du behöver vara en strukturerad, lugn och stabil person med god inlevelseförmåga, tålamod, förmåga att sätta gränser, vara konsekvent, lyhörd samt ha förmåga att fatta beslut.
Som föreståndare erbjuds du ett arbete med mycket ansvar men som med tiden också leder till stor handlingsfrihet att skapa ”din egna verksamhet” som formas utifrån din kreativitet och handlingskraft.
Tjänsten är helt kopplad till uppdraget att som föreståndare ansvara för vårt tillstånd i verksamheten. Detta innebär primärt ansvar att följa det som anges i vårt tillstånd inklusive de lagar och förordningar som styr verksamheter under SoL. Det innebär också att du ansvarar för kvalitetssäkring, metoder, och metodutveckling som syftar till att framtidssäkra verksamheten.
Vi söker dig som är socionom, beteendevetare eller har likvärdig utbildning samt har minst fem års erfarenhet av behandlingsarbete.
Tjänsten gäller antingen föreståndare eller biträdande föreståndare beroende av kompetens hos sökanden.
B-körkort krävs. Visa mindre

Socionom med erfarenhet inom missbruk och beroendeproblematik

Ansök    Nov 9    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Föreståndare

Ansök    Nov 8    Actitreat AB    Socionom
Actitreat bedriver HVB-boenden för flickor i högstadieåldern med psykisk ohälsa och psykosocial problematik och eventuellt inledande kriminalitet och droganvändning. Hos våra boende ungdomar är det mycket vanligt med olika diagnoser såsom neuropsykiatriska. Som föreståndare är du den som leder och strukturerar arbetet i verksamheten. Fokus ligger på personal- och behandlingsfrågor men även de flesta andra frågor i verksamheten är du som föreståndare ytter... Visa mer
Actitreat bedriver HVB-boenden för flickor i högstadieåldern med psykisk ohälsa och psykosocial problematik och eventuellt inledande kriminalitet och droganvändning. Hos våra boende ungdomar är det mycket vanligt med olika diagnoser såsom neuropsykiatriska.

Som föreståndare är du den som leder och strukturerar arbetet i verksamheten. Fokus ligger på personal- och behandlingsfrågor men även de flesta andra frågor i verksamheten är du som föreståndare yttersta ansvarig för. Du skall verka för att en positiv och medmänsklig människosyn genomsyrar allt i verksamheten, att vi har en trygg och varm miljö där våra ungdomar har möjlighet att utvecklas.

Som föreståndare kommer du att ansvara för att planera, samordna, följa upp och leda ärenden kring:

-
Ungdomarna genom att stödja ungdomen från studiebesök till dess att ungdomen tagit sitt nästa steg i sin utveckling (nästa insats eller hem).

-
Medarbetarna från rekrytering, genom introduktion till anställning och under anställningen

-
Kunderna
socialsekreterare/handläggare) från placeringsförfrågan till dess att ungdomen flyttar ut.

-
Utveckling och förbättring från nuläget till önskat läge när det gäller samtliga processer i verksamheten.

Actitreat arbetar aktivt med evidensbaserade metoder såsom KBT, MI och LAB (lågaffektivt bemötande) och du måste vara väl förtrogen med dessa och använda dessa för att nå resultat i behandlingen. Vi har ett aktivt nätverksarbete med utbildningar och täta kontakter där vi stöttar och vägleder. Som föreståndare ansvarar du för en bibehållen hög kvalitet i detta arbete.

Vi söker dig som gillar utmaningar, är disciplinerad, handlingskraftig, stresstålig och är lösningsorienterad. Du behöver vara en strukturerad, lugn och stabil person med god inlevelseförmåga, tålamod, förmåga att sätta gränser, vara konsekvent, lyhörd samt ha förmåga att fatta beslut.

Som föreståndare erbjuds du ett arbete med mycket ansvar men som med tiden också leder till stor handlingsfrihet att skapa ”din egna verksamhet” som formas utifrån din kreativitet och handlingskraft.

Tjänsten är helt kopplad till uppdraget att som föreståndare ansvara för vårt tillstånd i verksamheten. Detta innebär primärt ansvar att följa det som anges i vårt tillstånd inklusive de lagar och förordningar som styr verksamheter under SoL. Det innebär också att du ansvarar för kvalitetssäkring, metoder, och metodutveckling som syftar till att framtidssäkra verksamheten.

Vi söker dig som är socionom, beteendevetare eller har likvärdig utbildning samt har minst fem års erfarenhet av behandlingsarbete.

Tjänsten gäller antingen föreståndare eller biträdande föreståndare beroende av kompetens hos sökanden.

B-körkort krävs. Visa mindre

Föreståndare

Ansök    Nov 8    Actitreat AB    Socionom
Actitreat bedriver HVB-boenden för flickor i högstadieåldern med psykisk ohälsa och psykosocial problematik och eventuellt inledande kriminalitet och droganvändning. Hos våra boende ungdomar är det mycket vanligt med olika diagnoser såsom neuropsykiatriska. Som föreståndare är du den som leder och strukturerar arbetet i verksamheten. Fokus ligger på personal- och behandlingsfrågor men även de flesta andra frågor i verksamheten är du som föreståndare ytter... Visa mer
Actitreat bedriver HVB-boenden för flickor i högstadieåldern med psykisk ohälsa och psykosocial problematik och eventuellt inledande kriminalitet och droganvändning. Hos våra boende ungdomar är det mycket vanligt med olika diagnoser såsom neuropsykiatriska.

Som föreståndare är du den som leder och strukturerar arbetet i verksamheten. Fokus ligger på personal- och behandlingsfrågor men även de flesta andra frågor i verksamheten är du som föreståndare yttersta ansvarig för. Du skall verka för att en positiv och medmänsklig människosyn genomsyrar allt i verksamheten, att vi har en trygg och varm miljö där våra ungdomar har möjlighet att utvecklas.

Som föreståndare kommer du att ansvara för att planera, samordna, följa upp och leda ärenden kring:

-
Ungdomarna genom att stödja ungdomen från studiebesök till dess att ungdomen tagit sitt nästa steg i sin utveckling (nästa insats eller hem).

-
Medarbetarna från rekrytering, genom introduktion till anställning och under anställningen

-
Kunderna
socialsekreterare/handläggare) från placeringsförfrågan till dess att ungdomen flyttar ut.

-
Utveckling och förbättring från nuläget till önskat läge när det gäller samtliga processer i verksamheten.

Actitreat arbetar aktivt med evidensbaserade metoder såsom KBT, MI och LAB (lågaffektivt bemötande) och du måste vara väl förtrogen med dessa och använda dessa för att nå resultat i behandlingen. Vi har ett aktivt nätverksarbete med utbildningar och täta kontakter där vi stöttar och vägleder. Som föreståndare ansvarar du för en bibehållen hög kvalitet i detta arbete.

Vi söker dig som gillar utmaningar, är disciplinerad, handlingskraftig, stresstålig och är lösningsorienterad. Du behöver vara en strukturerad, lugn och stabil person med god inlevelseförmåga, tålamod, förmåga att sätta gränser, vara konsekvent, lyhörd samt ha förmåga att fatta beslut.

Som föreståndare erbjuds du ett arbete med mycket ansvar men som med tiden också leder till stor handlingsfrihet att skapa ”din egna verksamhet” som formas utifrån din kreativitet och handlingskraft.

Tjänsten är helt kopplad till uppdraget att som föreståndare ansvara för vårt tillstånd i verksamheten. Detta innebär primärt ansvar att följa det som anges i vårt tillstånd inklusive de lagar och förordningar som styr verksamheter under SoL. Det innebär också att du ansvarar för kvalitetssäkring, metoder, och metodutveckling som syftar till att framtidssäkra verksamheten.

Vi söker dig som är socionom, beteendevetare eller har likvärdig utbildning samt har minst fem års erfarenhet av behandlingsarbete.

Tjänsten gäller antingen föreståndare eller biträdande föreståndare beroende av kompetens hos sökanden.

B-körkort krävs. Visa mindre

Behandlingssamordnare

Ansök    Okt 19    Tjust Behandlingsfamiljer AB    Socionom
Tjust behandlingsfamiljer Tjust Behandlingsfamiljer arbetar med behandling i familjehem/behandlingsfamilj. Tjust Behandlingsfamiljers målgrupp är barn och ungdomar som av någon anledning inte kan bo kvar i ursprungsfamiljen och som enligt SoL eller LVU bedöms att, på grund av föräldrarnas svårigheter och/eller den unges symtom, har behov behandling samt av att komma till en ny miljö, ett nytt sammanhang. Vi har utarbetat en behandlingsmodell för att hjälpa... Visa mer
Tjust behandlingsfamiljer
Tjust Behandlingsfamiljer arbetar med behandling i familjehem/behandlingsfamilj. Tjust Behandlingsfamiljers målgrupp är barn och ungdomar som av någon anledning inte kan bo kvar i ursprungsfamiljen och som enligt SoL eller LVU bedöms att, på grund av föräldrarnas svårigheter och/eller den unges symtom, har behov behandling samt av att komma till en ny miljö, ett nytt sammanhang.
Vi har utarbetat en behandlingsmodell för att hjälpa och behandla barn och ungdomar som har tidiga omsorgsbrister. Våra unga har stora känslomässiga behov och grava anknytningssvårigheter, vilket ofta förorsakat svårigheter med mentaliseringsförmågan.
Grundtanken är att vi till stor del formas genom möten med människor i vår omgivning och möjligheten till förändring ligger i dessa nya relationer/möten. Vi erbjuder därför, vad man kan beskriva, ”kraftigt förstärkt familjehemsvård” där en av föräldrarna i familjen är anställd på heltid.
Vi jobbar utifrån en modell med stöd, vägledning och utbildning till våra behandlingsfamiljer samt vård och behandling till de familjehemsplacerade barnen och ungdomarna.
Problematiken hos barnet kan vara allt från neuropsykiatriska tillstånd, psykisk ohälsa, skolproblem, fysiskt våld, missbruk, övergrepp eller allvarliga relationsproblem. Våra barn/ungdomar bedöms vara i behov av ett nytt nätverk där ursprungsfamiljen när den förmår och det bedöms gynnsamt för barnet ingår som en bärande del.
Placeringen beror ofta på problematik av mycket tung psykosocial karaktär och de barn/ungdomar vi hjälper har ofta avstannat i sin sociala, emotionella och/eller kognitiva utveckling. Deras första år kan ha varit starkt präglade av rädslor, besvikelser och misslyckanden. Barnen kan ha upplevt stor utsatthet i att ensamma försöka förstå sina behov och göra dem förstådda.
Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett varierat och kreativt arbete med reflektionsutrymme för att kunna fördjupa behandlingar och bedömningar. Du kommer bli del av ett professionellt sammanhang där barnens och ungdomarnas behov och behandlingskvalitén står i fokus. Vi satsar mycket på personalens vidareutbildning, handledning och arbetsmiljö. Tjust Behandlingsfamiljer är långt framme när det gäller metod och kunskapsutveckling. Därför har vi bl.a. satsat på att låta en av våra psykologer forska på halvtid, ”Anknytningsbaserad behandling i familjehemsvård och dess effekter”. Vi utbildar även alla psykologer och behandlingssamordnare i mentaliseringsbaserad terapi (MBT) samt i Vägledande samspel basprogram, nivå 1 (ICDP). Vi har enkla och snabba beslutsvägar och försöker hålla ner den administrativa bördan. Vi vill att fokus skall vara på de placerade unga och stödet till deras behandlingsfamiljer.
Arbetsbeskrivning
Som Behandlingssamordnare ingår du i de team som finns kring de barn och unga som placeras i våra behandlingsfamiljer. Teamen består av barnets familjehem (behandlingsfamilj), behandlingssamordnare, psykolog och psykiatriker. Arbetsuppgifterna innebär, i stora drag, att du handleder och vägleder behandlingsfamiljer i deras behandlingsarbete och tillsammans sträva mot att nå målen i den unges genomförandeplan och att dokumentera och rapportera till våra uppdragsgivare hur behandlingen utvecklas.
Du ansvarar för samarbetet med placerande förvaltning och för kontakterna med den unges biologiska nätverk. Du samarbetar med och vägleder skolans personal runt den unge utifrån ungdomens individuella behov och resurser. All vägledning och handledning såväl till behandlingsfamiljerna som skolans personal runt den unge, sker utifrån ett relationellt perspektiv med syftet att tillsammans härbärgera upplevelser och erfarenheter samt att nå den unges behandlingsmål i genomförandeplanen.
I syfte att följa den unges utveckling ansvarar du för återkommande uppföljning utifrån standardiserade skattningar och givna rutiner, vilket också innebär en kvalitetssäkring av behandlingsarbetet.
Vi arbetar utifrån ett relationellt-psykodynamiskt perspektiv och har sedan ett par år är även mentaliseringsteori implementerad i vår verksamhet. Tillsammans bildar dessa en viktig grundpelare i vårt arbete, där behandlingsfokus ligger i själva samspelsprocessen.
Tjänsten är ett vikariat på minst 1 år med möjlighet till en tillsvidaretjänst. Omfattningen är heltid eller enligt överenskommelse. I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring, enligt rullande schema. I övrigt är arbetstiden förlag till dagtid med någon kväll då och då efter egen planering.
Din erfarenhet och kompetens
Vi söker dig med humor, humör, livserfarenhet och ett rymligt hjärta. Det krävs ett genuint intresse och nyfikenhet för att lära känna såväl behandlingsfamiljerna som de unga. Detta ställer höga krav på din samarbetsförmåga, flexibilitet, mod och en förståelse för att vi människor till stor del formas genom möten med andra i vår omgivning och att möjlighet till förändring ligger i dessa möten.
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog (180hp) eller beteendevetare. Du har erfarenhet från arbete med barn, ungdomar och/eller familjehem samt arbetat med behandling inom socialtjänsten, på HVB-hem eller inom psykiatrin.
Du bör ha en hög förmåga att härbärgera oro och stress. Du arbetar med vägledning/handledning varför utbildning inom vägledning/handledning är meriterande, lika så steg 1.
Du skall ha B-körkort och behärska modern teknik samt kunna utrycka dig väl, muntligt och i skrift.
Bifoga CV och personligt brev. Vi tillämpar löpande urval.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Föreståndare HVB

Ansök    Okt 6    Actitreat AB    Socionom
Actitreat bedriver HVB-boenden för flickor i högstadieåldern med psykisk ohälsa och psykosocial problematik och eventuellt inledande kriminalitet och droganvändning. Hos våra boende ungdomar är det mycket vanligt med olika diagnoser såsom neuropsykiatriska. Som föreståndare är du den som leder och strukturerar arbetet i verksamheten. Fokus ligger på personal- och behandlingsfrågor men även de flesta andra frågor i verksamheten är du som föreståndare ytters... Visa mer
Actitreat bedriver HVB-boenden för flickor i högstadieåldern med psykisk ohälsa och psykosocial problematik och eventuellt inledande kriminalitet och droganvändning. Hos våra boende ungdomar är det mycket vanligt med olika diagnoser såsom neuropsykiatriska.
Som föreståndare är du den som leder och strukturerar arbetet i verksamheten. Fokus ligger på personal- och behandlingsfrågor men även de flesta andra frågor i verksamheten är du som föreståndare yttersta ansvarig för. Du skall verka för att en positiv och medmänsklig människosyn genomsyrar allt i verksamheten, att vi har en trygg och varm miljö där våra ungdomar har möjlighet att utvecklas.
Som föreståndare kommer du att ansvara för att planera, samordna, följa upp och leda ärenden kring:
Ungdomarna genom att stödja ungdomen från studiebesök till dess att ungdomen tagit sitt nästa steg i sin utveckling (nästa insats eller hem).
Medarbetarna från rekrytering, genom introduktion till anställning och under anställningen
Kunderna (socialsekreterare/handläggare) från placeringsförfrågan till dess att ungdomen flyttar ut.
Utveckling och förbättring från nuläget till önskat läge när det gäller samtliga processer i verksamheten.

Actitreat arbetar aktivt med evidensbaserade metoder såsom KBT, MI och LAB (lågaffektivt bemötande) och du måste vara väl förtrogen med dessa och använda dessa för att nå resultat i behandlingen. Vi har ett aktivt nätverksarbete med utbildningar och täta kontakter där vi stöttar och vägleder. Som föreståndare ansvarar du för en bibehållen hög kvalitet i detta arbete.
Vi söker dig som gillar utmaningar, är disciplinerad, handlingskraftig, stresstålig och är lösningsorienterad. Du behöver vara en strukturerad, lugn och stabil person med god inlevelseförmåga, tålamod, förmåga att sätta gränser, vara konsekvent, lyhörd samt ha förmåga att fatta beslut.
Som föreståndare erbjuds du ett arbete med mycket ansvar men som med tiden också leder till stor handlingsfrihet att skapa ”din egna verksamhet” som formas utifrån din kreativitet och handlingskraft.
Tjänsten är helt kopplad till uppdraget att som föreståndare ansvara för vårt tillstånd i verksamheten. Detta innebär primärt ansvar att följa det som anges i vårt tillstånd inklusive de lagar och förordningar som styr verksamheter under SoL. Det innebär också att du ansvarar för kvalitetssäkring, metoder, och metodutveckling som syftar till att framtidssäkra verksamheten.
Vi söker dig som är socionom, beteendevetare eller har likvärdig utbildning samt har minst fem års erfarenhet av behandlingsarbete.
Tjänsten gäller antingen föreståndare eller biträdande föreståndare beroende av kompetens hos sökanden.
B-körkort krävs. Visa mindre

Socialpedagoger till socialkontoret

Ansök    Aug 28    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Vill du... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Vill du vara med och göra skillnad för de allra minsta och bidra till en trygg uppväxt? Då är det här jobbet för dig!
Vilka är vi?

Nu söker vi socialpedagoger till Socialkontoret och Barn och ungdomsverksamheten. Teamen arbetar med att ge stöd och behandling till barn, ungdomar och deras familjer. Alla arbetar på uppdrag av handläggare på socialkontorets myndighetsdel.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats som präglas av kvalitet, engagemang och gott samarbete. Det finns gruppledare som ansvarar för stöd och vägledning i det vardagliga arbetet i nära samverkan med enhetschef.

Som nyanställd får du introduktion med bland annat kompetensutveckling och vid behov grundutbildning i de metoder teamet använder. Läs mer om vårt erbjudande, våra förmåner och vår verksamhet utifrån våra medarbetares perspektiv: Socionom på socialkontoret 

Dina arbetsuppgifter

Vi arbetar både på lite längre sikt och med mer intensiva insatser i familjer där det finns stor oro för att föräldraförmågan inte är tillräcklig. Vi söker två socialpedagoger till FamiljeBo:

FamiljeBo har främst fokus på spädbarn där föräldrar har behov av stöd kring både bostad, ekonomi och föräldraskap. I FamiljeBo arbetar vi bland annat med att identifiera omsorgssvikt hos föräldrar och med anknytning och samspel.

Familjebord erbjuder dels praktiskt stöd för att få vardagen att fungera samt behandlande och stödjande insatser där stort fokus ligger på att träna färdigheter med föräldrarna så att barnet får sina behov tillräckligt väl tillgodosedda. Samverkan sker till exempel med barnhälsovården, förskola. Familjers behov tillsammans med handläggarens uppdrag styr våra insatser. 

Vi planerar arbetstiden flexibelt efter verksamhetens behov. Arbetet sker företrädesvis på dagtid men kvällar och helger förekommer.

Vem är du?

Du är utbildad till socionom eller har annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt har erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga.

Du samarbetar effektivt i team och med andra för att nå gemensamma mål. Som person är du lugn, stabil, har ett positivt förhållningssätt, behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du är trygg och tar ansvar för dina uppgifter.

Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Dessutom tar du tillvara på möjligheter till förändring och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För övrigt har du B-körkort för manuell växellåda och har god kommunikativ förmåga samt är van vid att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Till intervjun tar du med dig utdrag ur belastningsregistret. Kuvertet ska vara oöppnat. 

Information om tjänsten

Antal lediga tjänster: 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid men kvälls- och helgarbete förekommer
Sista ansökningsdatum: 12e september, intervjuer kommer att ske löpande
Kontakt: Enhetschef Darin Isaksson på 011-15 27 30, [email protected]


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Artaban söker föreståndare

Ansök    Jun 2    Artaban KB    Socionom
Artaban är ett litet HVB med plats för fem barn. Vi arbetar med en helhetssyn och vi utgår ifrån individens behov och att barnet, ungdomen är expert på vad som kan skapa förändring i deras liv. Barnen får själva uttrycka vad som upplevs som stöd och vara med och skapa lösningar tillsammans med våra medarbetare. Artaban ligger utanför Östra husby på Vikbolandet. Artaban är en liten verksamhet och jobbar anknytningsbaserat för att skapa en säker grund för ba... Visa mer
Artaban är ett litet HVB med plats för fem barn. Vi arbetar med en helhetssyn och vi utgår ifrån individens behov och att barnet, ungdomen är expert på vad som kan skapa förändring i deras liv. Barnen får själva uttrycka vad som upplevs som stöd och vara med och skapa lösningar tillsammans med våra medarbetare. Artaban ligger utanför Östra husby på Vikbolandet.
Artaban är en liten verksamhet och jobbar anknytningsbaserat för att skapa en säker grund för barnen genom att de får bli en del av Artaban. När barnen känner delaktighet kan vi skapa en relation, för utan relation finns det ingen behandlingsmöjlighet enligt oss.
Vi möter barn och ungdom där de är och behandlar utifrån deras individuella behov för att de ska få möjlighet att bli dem de egentligen är.
Arbetsuppgifter:
Du kommer att driva en liten verksamhet. I ett nära samarbete med verksamhetschef arbetar föreståndaren för att säkerställa att Artaban som idéburen verksamhet håller högsta möjliga kvalité och är en verksamhet vars värderingar genomsyras av att barnens välbefinnande på kort och långsikt alltid är högsta prioritet och fokus.
Ansvara för verksamhetens kvalité, och barnens trygghet, välmående och utveckling.
Ansvara för arbetsmiljöfrågor tillsammans med verksamhetschef.
Ordna möten och arbetsplatsträffar tillsammans med Verksamhetschef.
Ansvara föra att de administrativa uppgifterna i verksamheten håller hög kvalité som månadsrapporter, genomförandeplaner, mötesanteckningar, och journalanteckningar.
Ha kontakt med socialtjänst och se till att Artaban bibehåller sina goda relationer.
Ansvara för att föra verksamhetens talan under inspektioner från IVO och övriga myndigheter.
Vi önskar också att vår nya föreståndare, intresserar sig för Artabans värdegrund och engagerar medarbetargruppen i att utveckla värdegrunden och få den att hållas aktuell och levande.
Som föreståndare i en liten verksamhet händer det att du ibland får gå in och arbeta i verksamheten.

Med ett samlat grepp kring ovan nämnda arbetsuppgifter, samt stort driv och positiv inställning ser vi att vår nya föreståndare är med och skapar en stabil verksamhet som präglas av trygghet och långsiktighet.

Vi tror att du som passa in i rollen är:
En person med naturlig ledarförmåga, du ska vara driven och tycka om att få saker gjorda. Du behöver även vara genuint engagerad i frågor som rör barn, ungdomar och medarbetare i en HVB-verksamhet.
Rollen innebär att du behöver känna dig trygg i att arbeta självständigt och vara den ledare som visar vägen för övriga gruppen. Du behöver känna dig trygg i rollen som ledare och ha en stor förståelse för hur en HVB- verksamhet drivs och utvecklas.
Du behöver ha utbildning som IVO bedömer som lämplig för att godkänna dig som föreståndare, alltså socionomexamen eller beteendevetarexamen med kompletterad socialrätt. Du behöver även ha arbetserfarenhet av den aktuella målgruppen som är barn med neuropsykiatriska diagnoser.
I rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Du behöver ha körkort och tillgång till egen bil.

Skicka din ansökan som ska bestå av CV och personligt brev till [email protected] Ange" Ansökan Föreståndare" i ämnesfältet. Visa mindre

Trygga Barn - familjehem för våldsutsatta barn

Ansök    Aug 10    Vivant Omsorg AB    Socionom
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placera... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familjer kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?
Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?
Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut din utredning så vi kan få ta del av den.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Beteendevetare/Socionom Previdensia

Ansök    Maj 19    Previdensia AB    Socionom
Nu söker vi beteendevetare/socionom till vårt nya boende i Kimstad, Norrköping. Arbetsschemat innefattar dag, kväll och nattskift. Vardag, helg och vaken- samt sovande jour, enligt rullande schema. Vill du vara med och stötta ungdomar 14-19 år (flickor) och skapa en varm boendemiljö? Previdensia är ett företag specialiserat inom NPF. Previdensias personal har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar med svårigheter inom NPF och social och psykisk... Visa mer
Nu söker vi beteendevetare/socionom till vårt nya boende i Kimstad, Norrköping.


Arbetsschemat innefattar dag, kväll och nattskift. Vardag, helg och vaken- samt sovande jour, enligt rullande schema.


Vill du vara med och stötta ungdomar 14-19 år (flickor) och skapa en varm boendemiljö?


Previdensia är ett företag specialiserat inom NPF.


Previdensias personal har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar med svårigheter inom NPF och social och psykisk beteendeproblematik. Vi har ett kompetensteam bestående av psykologer, beteendevetare och specialpedagoger som arbetar med kvalificerade och intensiva öppenvårdsinsatser.


Nu söker vi dig som vill vara med och skapa framtidens boende i Kimstad, Norrköping. Här erbjuder vi placering för ungdomar med inriktning mot NPF och övrig social beteendeproblematik som har behov av stöd dygnet runt. På vårt boende tar vi emot ungdomar (flickor) i åldrarna 14-19 år med sammanlagt 12 boendeplatser.


Du och dina kollegor ger förutsättning för att skapa hållbar förändring och en bättre livssituation för ungdomen genom arbetsmetoder i framkant. Vi erbjuder personalen en stimulerande miljö med bred variation i arbetet. Previdensia lägger stor vikt vid den sociala arbetsmiljön. För oss är trivsel och tillit till våra medarbetare avgörande faktorer för en trivsam arbetsplats. Vår organisation uppmuntrar till att tänka utanför boxen.


Vi hjälper ungdomarna att växa genom trygga relationer, djur, bakning, odling, skolstöd, ett grundtänk utifrån NPF mm.
Är du en av de som tror att djur ger ungdomar bättre självkänsla?


Du som söker har erfarenhet av målgruppen och kunskap att arbeta med personer inom NPF och övrig beteendeproblematik. Vi söker dig som är beteendevetare, socionom eller likvärdig utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Du har god självkännedom och är prestigelös. Du skapar goda relationer och har lätt att stötta andra vid behov. Du kan samspela väl i grupp men även arbeta självständigt. Du har god kommunikativ förmåga, är tydlig och trygg i dig själv. Du är flexibel och kan anpassa ditt arbete utifrån förändrade förutsättningar.


Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgraden är på heltid eller annan överenskommen omfattning. Tillträde planeras bli i mitten av oktober.


B-körkort och körvana är ett krav.


Du behöver ha god kunskap och uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift då det krävs i det dagliga arbetet. Du behöver ha god datakunskap då arbetet kräver daglig journalföring samt intern kommunikation.


Adressen är Älvåsvägen 41, 61771 Kimstad.


Skicka CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 31 maj 2023. Vi rekryterar löpande under ansökningsperioden.


Vid frågor om tjänsten kontakta:
Lars Kullbrandt, verksamhetschef, Previdensia.
Tfn: 0760-29 17 81


E-post:
[email protected]


Previdensia - Vi förstår annorlunda! Visa mindre

Beteendevetare/Socionom Previdensia

Ansök    Apr 29    Previdensia AB    Socionom
Nu söker vi beteendevetare/socionom till vårt nya boende i Kimstad, Norrköping. Arbetsschemat innefattar dag, kväll och nattskift. Vardag, helg och vaken- samt sovande jour, enligt rullande schema. Vill du vara med och stötta ungdomar 14-19 år (flickor) och skapa en varm boendemiljö? Previdensia är ett företag specialiserat inom NPF. Previdensias personal har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar med svårigheter inom NPF och social och psykisk... Visa mer
Nu söker vi beteendevetare/socionom till vårt nya boende i Kimstad, Norrköping.


Arbetsschemat innefattar dag, kväll och nattskift. Vardag, helg och vaken- samt sovande jour, enligt rullande schema.


Vill du vara med och stötta ungdomar 14-19 år (flickor) och skapa en varm boendemiljö?


Previdensia är ett företag specialiserat inom NPF.


Previdensias personal har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar med svårigheter inom NPF och social och psykisk beteendeproblematik. Vi har ett kompetensteam bestående av psykologer, beteendevetare och specialpedagoger som arbetar med kvalificerade och intensiva öppenvårdsinsatser.


Nu söker vi dig som vill vara med och skapa framtidens boende i Kimstad, Norrköping. Här erbjuder vi placering för ungdomar med inriktning mot NPF och övrig social beteendeproblematik som har behov av stöd dygnet runt. På vårt boende tar vi emot ungdomar (flickor) i åldrarna 14-19 år med sammanlagt 12 boendeplatser.


Du och dina kollegor ger förutsättning för att skapa hållbar förändring och en bättre livssituation för ungdomen genom arbetsmetoder i framkant. Vi erbjuder personalen en stimulerande miljö med bred variation i arbetet. Previdensia lägger stor vikt vid den sociala arbetsmiljön. För oss är trivsel och tillit till våra medarbetare avgörande faktorer för en trivsam arbetsplats. Vår organisation uppmuntrar till att tänka utanför boxen.


Vi hjälper ungdomarna att växa genom trygga relationer, djur, bakning, odling, skolstöd, ett grundtänk utifrån NPF mm.
Är du en av de som tror att djur ger ungdomar bättre självkänsla?


Du som söker har erfarenhet av målgruppen och kunskap att arbeta med personer inom NPF och övrig beteendeproblematik. Vi söker dig som är beteendevetare, socionom eller likvärdig utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Du har god självkännedom och är prestigelös. Du skapar goda relationer och har lätt att stötta andra vid behov. Du kan samspela väl i grupp men även arbeta självständigt. Du har god kommunikativ förmåga, är tydlig och trygg i dig själv. Du är flexibel och kan anpassa ditt arbete utifrån förändrade förutsättningar.


Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgraden är på heltid eller annan överenskommen omfattning. Tillträde planeras bli i mitten av oktober.


B-körkort och körvana är ett krav.


Du behöver ha god kunskap och uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift då det krävs i det dagliga arbetet. Du behöver ha god datakunskap då arbetet kräver daglig journalföring samt intern kommunikation.


Adressen är Älvåsvägen 41, 61771 Kimstad.


Skicka CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 31 maj 2023. Vi rekryterar löpande under ansökningsperioden.


Vid frågor om tjänsten kontakta:
Lars Kullbrandt, verksamhetschef, Previdensia.
Tfn: 0760-29 17 81


E-post:
[email protected]


Previdensia - Vi förstår annorlunda! Visa mindre

Beteendevetare/Socionom Previdensia

Ansök    Maj 6    Previdensia AB    Socionom
Nu söker vi beteendevetare/socionom till vårt nya boende i Kimstad, Norrköping. Arbetsschemat innefattar dag, kväll och nattskift. Vardag, helg och vaken- samt sovande jour, enligt rullande schema. Vill du vara med och stötta ungdomar 14-19 år (flickor) och skapa en varm boendemiljö? Previdensia är ett företag specialiserat inom NPF. Previdensias personal har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar med svårigheter inom NPF och social och psykisk... Visa mer
Nu söker vi beteendevetare/socionom till vårt nya boende i Kimstad, Norrköping.


Arbetsschemat innefattar dag, kväll och nattskift. Vardag, helg och vaken- samt sovande jour, enligt rullande schema.


Vill du vara med och stötta ungdomar 14-19 år (flickor) och skapa en varm boendemiljö?


Previdensia är ett företag specialiserat inom NPF.


Previdensias personal har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar med svårigheter inom NPF och social och psykisk beteendeproblematik. Vi har ett kompetensteam bestående av psykologer, beteendevetare och specialpedagoger som arbetar med kvalificerade och intensiva öppenvårdsinsatser.


Nu söker vi dig som vill vara med och skapa framtidens boende i Kimstad, Norrköping. Här erbjuder vi placering för ungdomar med inriktning mot NPF och övrig social beteendeproblematik som har behov av stöd dygnet runt. På vårt boende tar vi emot ungdomar (flickor) i åldrarna 14-19 år med sammanlagt 12 boendeplatser.


Du och dina kollegor ger förutsättning för att skapa hållbar förändring och en bättre livssituation för ungdomen genom arbetsmetoder i framkant. Vi erbjuder personalen en stimulerande miljö med bred variation i arbetet. Previdensia lägger stor vikt vid den sociala arbetsmiljön. För oss är trivsel och tillit till våra medarbetare avgörande faktorer för en trivsam arbetsplats. Vår organisation uppmuntrar till att tänka utanför boxen.


Vi hjälper ungdomarna att växa genom trygga relationer, djur, bakning, odling, skolstöd, ett grundtänk utifrån NPF mm.
Är du en av de som tror att djur ger ungdomar bättre självkänsla?


Du som söker har erfarenhet av målgruppen och kunskap att arbeta med personer inom NPF och övrig beteendeproblematik. Vi söker dig som är beteendevetare, socionom eller likvärdig utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Du har god självkännedom och är prestigelös. Du skapar goda relationer och har lätt att stötta andra vid behov. Du kan samspela väl i grupp men även arbeta självständigt. Du har god kommunikativ förmåga, är tydlig och trygg i dig själv. Du är flexibel och kan anpassa ditt arbete utifrån förändrade förutsättningar.


Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgraden är på heltid eller annan överenskommen omfattning. Tillträde planeras bli i mitten av oktober.


B-körkort och körvana är ett krav.


Du behöver ha god kunskap och uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift då det krävs i det dagliga arbetet. Du behöver ha god datakunskap då arbetet kräver daglig journalföring samt intern kommunikation.


Adressen är Älvåsvägen 41, 61771 Kimstad.


Skicka CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 31 maj 2023. Vi rekryterar löpande under ansökningsperioden.


Vid frågor om tjänsten kontakta:
Lars Kullbrandt, verksamhetschef, Previdensia.
Tfn: 0760-29 17 81


E-post:
[email protected]


Previdensia - Vi förstår annorlunda! Visa mindre

Beteendevetare/Socionom Previdensia

Ansök    Apr 25    Previdensia AB    Socionom
Nu söker vi beteendevetare/socionom till vårt nya boende i Kimstad, Norrköping. Vill du vara med och stötta ungdomar 14-19 år (flickor) och skapa en varm boendemiljö? Previdensia är ett företag specialiserat inom NPF. Previdensias personal har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar med svårigheter inom NPF och social och psykisk beteendeproblematik. Vi har ett kompetensteam bestående av psykologer, beteendevetare och specialpedagoger som arbetar me... Visa mer
Nu söker vi beteendevetare/socionom till vårt nya boende i Kimstad, Norrköping.
Vill du vara med och stötta ungdomar 14-19 år (flickor) och skapa en varm boendemiljö?


Previdensia är ett företag specialiserat inom NPF.


Previdensias personal har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar med svårigheter inom NPF och social och psykisk beteendeproblematik. Vi har ett kompetensteam bestående av psykologer, beteendevetare och specialpedagoger som arbetar med kvalificerade och intensiva öppenvårdsinsatser.


Nu söker vi dig som vill vara med och skapa framtidens boende i Kimstad, Norrköping. Här erbjuder vi placering för ungdomar med inriktning mot NPF och övrig social beteendeproblematik som har behov av stöd dygnet runt. På vårt boende tar vi emot ungdomar (flickor) i åldrarna 14-19 år med sammanlagt 12 boendeplatser.


Du och dina kollegor ger förutsättning för att skapa hållbar förändring och en bättre livssituation för ungdomen genom arbetsmetoder i framkant. Vi erbjuder personalen en stimulerande miljö med bred variation i arbetet. Previdensia lägger stor vikt vid den sociala arbetsmiljön. För oss är trivsel och tillit till våra medarbetare avgörande faktorer för en trivsam arbetsplats. Vår organisation uppmuntrar till att tänka utanför boxen.


Vi hjälper ungdomarna att växa genom trygga relationer, djur, bakning, odling, skolstöd, ett grundtänk utifrån NPF mm.
Är du en av de som tror att djur ger ungdomar bättre självkänsla?


Du som söker har erfarenhet av målgruppen och kunskap att arbeta med personer inom NPF och övrig beteendeproblematik. Vi söker dig som är beteendevetare, socionom eller likvärdig utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Du har god självkännedom och är prestigelös. Du skapar goda relationer och har lätt att stötta andra vid behov. Du kan samspela väl i grupp men även arbeta självständigt. Du har god kommunikativ förmåga, är tydlig och trygg i dig själv. Du är flexibel och kan anpassa ditt arbete utifrån förändrade förutsättningar.


Arbetsschemat innefattar dag, kväll och nattskift. Vardag, helg och vaken- samt sovande jour, enligt rullande schema.


Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgraden är på heltid eller annan överenskommen omfattning. Tillträde planeras bli i mitten av oktober.


B-körkort och körvana är ett krav.


Du behöver ha god kunskap och uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift då det krävs i det dagliga arbetet. Du behöver ha god datakunskap då arbetet kräver daglig journalföring samt intern kommunikation.


Adressen är Älvåsvägen 41, 61771 Kimstad.


Skicka CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 31 maj 2023. Vi rekryterar löpande under ansökningsperioden.


Vid frågor om tjänsten kontakta:
Lars Kullbrandt, verksamhetschef, Previdensia.
Tfn: 0760-29 17 81


E-post:
[email protected]


Previdensia - Vi förstår annorlunda! Visa mindre

Familje- och jourhem för våldsutsatta barn

Ansök    Mar 17    Vivant Omsorg AB    Socionom
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld i hemmet. I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och m... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld i hemmet.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Vi är unika i vårt slag då vi lägger särskild vikt vid barn utsatta för narcissistiskt våld. Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson. Vidare tilldelas alla barnen ett barnombud för att säkerställa att barnkonventionen genomsyrar hela vår verksamhet.
Utöver placering av barn söker vi även personer som kan ta emot vuxna som är i behov av skydd och stöd på grund av våldsutsatthet. Vi tar emot ansökningar från hela Sverige!
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade. Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjehem som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Vivant Omsorg AB dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn!
Samtliga familje- och jourhem erhåller kontinuerlig handledning och utbildningstillfällen, både enskilt och i grupp. Vi arbetar utifrån BBIC – barnets behov i centrum. Vårt mål är att alla barn ska tillgodoses en gynnsam utveckling och erhålla goda förutsättningar inför vuxenlivet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.
Familjehem
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.
Jourhem
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.
Alla familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.
Ansökan
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet?
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta?
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet?
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback?
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget?
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot?
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Medarbetare ny verksamhet En väg in, barn ungas psykiska hälsa

Ansök    Apr 18    REGION ÖSTERGÖTLAND    Socionom
Vi söker dig som vill vara med och bygga upp en ny verksamhet för mottagandet av barn och ungdomar gällande psykisk hälsa. Du tar emot inkommande telefonsamtal och med din kunskap och erfarenhet ger råd och stöd, bedömer vårdbehov och avgör hur brådskande ett ärende ska hanteras. Du samverkar med andra samverkanspartners så som skola, elevhälsa, socialtjänst och vårdcentraler. Vill du vara med och bygga upp vår nya verksamhet för mottagandet av barn oc... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och bygga upp en ny verksamhet för mottagandet av barn och ungdomar gällande psykisk hälsa.

Du tar emot inkommande telefonsamtal och med din kunskap och erfarenhet ger råd och stöd, bedömer vårdbehov och avgör hur brådskande ett ärende ska hanteras. Du samverkar med andra samverkanspartners så som skola, elevhälsa, socialtjänst och vårdcentraler.

Vill du vara med och bygga upp vår nya verksamhet för mottagandet av barn och ungdomar gällande psykisk hälsa?

För att möta det ökade söktrycket inom Första linjens psykiatri samt Barn- och ungdomspsykiatrin skapar Region Östergötland en ny verksamhet - ett länsgemensamt rådgivnings- och bedömningscenter, En väg in.

En väg in ska vara ingången för barn och unga mellan 6-25 år som behöver råd och vägledning gällande psykisk hälsa. För att kunna hjälpa så många barn och ungdomar som möjligt med rätt insatser kommer verksamheten både jobba med rådgivning, bedömning och hjälp till rätt vårdnivå vid ohälsa. Vår strävan är att utifrån blandade kompetenser och erfarenheter skapa en verksamhet för att på bästa sätt möta olika åldersgrupper och problem.

Arbetsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter innebär att ta emot och bedöma inkommande telefonsamtal för barn, ungdomar och unga vuxna med lätt, måttlig och allvarlig psykisk ohälsa. Det innebär att ge råd och stöd, bedöma vårdbehov, triagera till rätt vårdnivå samt avgöra hur brådskande ett ärende måste hanteras. Du kommer ha samtal med föräldrar, ungdomar och andra samverkanspartners så som skola, elevhälsa, socialtjänst och vårdcentraler.

Vid behov av vård genomförs en strukturerad bedömning med hjälp av ett digitalt validerat verktyg som tillsammans med en funktionsbedömning och din samlade kliniska bedömning blir underlag för vilken vårdnivå som ska erbjudas. Patientkontakten kommer utföras via telefon och det digitala verktyget. Du ingår i ett team där ni kommer samarbeta nära varandra med likvärdiga arbetsuppgifter.

I rollen ingår att du utvecklar samarbete med de verksamheter som arbetar med barn och unga både internt inom regionen samt med olika kommunala verksamheter.

En väg in kommer att ha sin tillhörighet till första linjens vård, Barn- och ungdomshälsorna i länet. Arbetsplatsen är belägen centralt i Norrköping och på sikt finns det möjlighet till visst distansarbete.

Utbildning och erfarenhet
För tjänsten krävs att du har en socionom-, sjuksköterskeutbildning eller annan utbildning som vi bedömer relevant. Vidareutbildningar inom aktuellt kunskapsfält är meriterande. Du har mycket god datavana, goda kunskaper i svenska såväl i tal som skrift.

Vidare är det meriterande med tidigare erfarenhet av arbete med rådgivning till och bedömning av barn, ungdomar och unga vuxna med psykisk ohälsa. Övrigt arbete inom hälso-och sjukvård är också meriterande. Du bör även ha erfarenhet av och känna dig bekväm i arbete med vårdmöten på distans.

Personliga egenskaper
Vi ser att du har stort intresse för att arbeta med barn, ungdomar och unga vuxna. Som person har du en öppen och positiv attityd där du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet med den du talar med. Du är trygg i dig själv, i ditt yrkesutövande och arbetar självständigt. Vidare har du en god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation.

Du är initiativrik och mån om att föra verksamheten framåt och trivs med att arbeta i team samt att hitta lösningar. Du har även hög känsla för service samt ett gott bemötande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.

Anställning och information
Anställningen är en tillsvidaretjänst med tillträde?enligt överenskommelse.

Då detta är en ny verksamhet kommer tid för introduktion och intern utbildning att planeras, innan vi går i drift.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Erik Svahn på 0722-00 40 86, mailto:[email protected] alt. Eva Wisth på 011-191897,mailto:[email protected]

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Sista ansökningsdag är den?15 maj 2023. Välkommen med din ansökan!

https://www.jeffersonwells.se/sv/jobb/fd5bb1b7-009c-41a3-b9a4-e86c967c9e4b/medarbetare-ny-verksamhet-en-vg-in-barn-ungas-psykiska-hlsa 
Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Behandlingssamordnare

Ansök    Mar 28    Tjust Behandlingsfamiljer AB    Socionom
Tjust behandlingsfamiljer Tjust Behandlingsfamiljer arbetar med behandling i familjehem/behandlingsfamilj. Tjust Behandlingsfamiljers målgrupp är barn och ungdomar som av någon anledning inte kan bo kvar i ursprungsfamiljen och som enligt SoL eller LVU bedöms att, på grund av föräldrarnas svårigheter och/eller den unges symtom, har behov behandling samt av att komma till en ny miljö, ett nytt sammanhang. Vi har utarbetat en behandlingsmodell för att hjälpa... Visa mer
Tjust behandlingsfamiljer
Tjust Behandlingsfamiljer arbetar med behandling i familjehem/behandlingsfamilj. Tjust Behandlingsfamiljers målgrupp är barn och ungdomar som av någon anledning inte kan bo kvar i ursprungsfamiljen och som enligt SoL eller LVU bedöms att, på grund av föräldrarnas svårigheter och/eller den unges symtom, har behov behandling samt av att komma till en ny miljö, ett nytt sammanhang.
Vi har utarbetat en behandlingsmodell för att hjälpa och behandla barn och ungdomar som har tidiga omsorgsbrister. Våra unga har stora känslomässiga behov och grava anknytningssvårigheter, vilket ofta förorsakat svårigheter med mentaliseringsförmågan.
Grundtanken är att vi till stor del formas genom möten med människor i vår omgivning och möjligheten till förändring ligger i dessa nya relationer/möten. Vi erbjuder därför, vad man kan beskriva, ”kraftigt förstärkt familjehemsvård” där en av föräldrarna i familjen är anställd på heltid.
Vi jobbar utifrån en modell med stöd, vägledning och utbildning till våra behandlingsfamiljer samt vård och behandling till de familjehemsplacerade barnen och ungdomarna.
Problematiken hos barnet kan vara allt från neuropsykiatriska tillstånd, psykisk ohälsa, skolproblem, fysiskt våld, missbruk, övergrepp eller allvarliga relationsproblem. Våra barn/ungdomar bedöms vara i behov av ett nytt nätverk där ursprungsfamiljen när den förmår och det bedöms gynnsamt för barnet ingår som en bärande del.
Placeringen beror ofta på problematik av mycket tung psykosocial karaktär och de barn/ungdomar vi hjälper har ofta avstannat i sin sociala, emotionella och/eller kognitiva utveckling. Deras första år kan ha varit starkt präglade av rädslor, besvikelser och misslyckanden. Barnen kan ha upplevt stor utsatthet i att ensamma försöka förstå sina behov och göra dem förstådda.
Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett varierat och kreativt arbete med reflektionsutrymme för att kunna fördjupa behandlingar och bedömningar. Du kommer bli del av ett professionellt sammanhang där barnens och ungdomarnas behov och behandlingskvalitén står i fokus. Vi satsar mycket på personalens vidareutbildning, handledning och arbetsmiljö. Tjust Behandlingsfamiljer är långt framme när det gäller metod och kunskapsutveckling. Därför har vi bl.a. satsat på att låta en av våra psykologer forska på halvtid, ”Anknytningsbaserad behandling i familjehemsvård och dess effekter”. Vi utbildar även alla psykologer och behandlingssamordnare i mentaliseringsbaserad terapi (MBT) samt i Vägledande samspel basprogram, nivå 1 (ICDP). Vi har enkla och snabba beslutsvägar och försöker hålla ner den administrativa bördan. Vi vill att fokus skall vara på de placerade unga och stödet till deras behandlingsfamiljer.
Arbetsbeskrivning
Som Behandlingssamordnare ingår du i de team som finns kring de barn och unga som placeras i våra behandlingsfamiljer. Teamen består av barnets familjehem (behandlingsfamilj), behandlingssamordnare, psykolog och psykiatriker. Arbetsuppgifterna innebär, i stora drag, att du handleder och vägleder behandlingsfamiljer i deras behandlingsarbete och tillsammans sträva mot att nå målen i den unges genomförandeplan och att dokumentera och rapportera till våra uppdragsgivare hur behandlingen utvecklas.
Du ansvarar för samarbetet med placerande förvaltning och för kontakterna med den unges biologiska nätverk. Du samarbetar med och vägleder skolans personal runt den unge utifrån ungdomens individuella behov och resurser. All vägledning och handledning såväl till behandlingsfamiljerna som skolans personal runt den unge, sker utifrån ett relationellt perspektiv med syftet att tillsammans härbärgera upplevelser och erfarenheter samt att nå den unges behandlingsmål i genomförandeplanen.
I syfte att följa den unges utveckling ansvarar du för återkommande uppföljning utifrån standardiserade skattningar och givna rutiner, vilket också innebär en kvalitetssäkring av behandlingsarbetet.
Vi arbetar utifrån ett relationellt-psykodynamiskt perspektiv och har sedan ett par år är även mentaliseringsteori implementerad i vår verksamhet. Tillsammans bildar dessa en viktig grundpelare i vårt arbete, där behandlingsfokus ligger i själva samspelsprocessen.
Tjänsten omfattar heltid eller enligt överenskommelse. I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring, enligt rullande schema. I övrigt är arbetstiden förlag till dagtid med någon kväll då och då efter egen planering.
Din erfarenhet och kompetens
Vi söker dig med humor, humör, livserfarenhet och ett rymligt hjärta. Det krävs ett genuint intresse och nyfikenhet för att lära känna såväl behandlingsfamiljerna som de unga. Detta ställer höga krav på din samarbetsförmåga, flexibilitet, mod och en förståelse för att vi människor till stor del formas genom möten med andra i vår omgivning och att möjlighet till förändring ligger i dessa möten.
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog (180hp) eller beteendevetare. Du har erfarenhet från arbete med barn, ungdomar och/eller familjehem samt arbetat med behandling inom socialtjänsten, på HVB-hem eller inom psykiatrin.
Du bör ha en hög förmåga att härbärgera oro och stress. Du arbetar med vägledning/handledning varför utbildning inom vägledning/handledning är meriterande, lika så steg 1.
Du skall ha B-körkort och behärska modern teknik samt kunna utrycka dig väl, muntligt och i skrift.
Bifoga CV och personligt brev.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socionom eller beteendevetare till HVB Fyrbylund

Ansök    Mar 3    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Är du ... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Är du socionom eller beteendevetare och vill vara med i vår unika verksamhet och utveckla behandlingsalternativ för ungdomar från hela länet? Just nu söker vi en kompetent och engagerad socialpedagog med akademisk kompetensbakgrund till vårt HVB Fyrbylund!
Vilka är vi?

Fyrbylund HVB (hem för vård eller boende) är ett unikt samarbete mellan Region Östergötland och kommunerna i Östergötland. Verksamheten riktar sig till ungdomar mellan 13-17 år från hela länet med allvarlig psykosocial problematik i kombination med psykiatriska tillstånd där öppenvård inte bedöms som tillräcklig.

Dina arbetsuppgifter

På HVB-hemmet arbetar vi med ett tvärfunktionellt behandlingsteam. Du kommer arbeta med att planera och genomföra behandlingsarbete med såväl ungdom som dennes familj. I arbetet ingår att göra behandlingsplanering, upprätta behandlingsplaner och krisplaner för varje individ, genomföra ungdoms- och familjesamtal och utföra olika typer av behandlingsinterventioner. 

Du finns där och stöttar ungdomarna i deras vardag och du arbetar i ditt team tillsammans med andra yrkesgrupper såsom psykologer, läkare, samtalsterapeuter och behandlingsassistenter. Vi ser gärna att teamet har olika inriktningar för att kunna erbjuda bästa tänkbara vård. Samtidigt som vi utför specialiserad vård vill vi kunna erbjuda ungdomarna en trygg, omvårdande och varm miljö. 

I arbetet ingår även att föra dokumentation i enlighet med gällande lagstiftning.

Vem är du?

Du är socionom eller har annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant område.

Vi ser det som starkt meriterande om du arbetat med behandlingsarbete kopplat till barn och ungdomar, familjebehandlingsarbete samt erfarenhet från pedagogisk verksamhet. Har du arbetat på HVB-hem för barn och ungdomar och har du psykiatrikompetens är även det meriterande. 

För oss är det viktigt att du har förmågan att skapa och behålla goda relationer; att kunna vara både personlig men samtidigt professionell. Ett fungerande samarbete mellan kollegor är av stor vikt, du är en person som trivs att samarbeta tillsammans med andra i teamet.

Som person är du trygg och står stadigt när situationer utöver det vanliga uppstår. Du är tydlig i din kommunikation med ungdomarna och familjerna och du är konsekvent i ditt handlande.

Du är engagerad och har god kunskap om erforderlig lagstiftning och föreskrifter.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag-, kväll- och helgarbete samt sovande jour
Sista ansökningsdatum: 19 mars 2023
Kontakt: Enhetschef Kazhal Ahmedi på 011-15 17, [email protected]


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Familje- och jourhem för våldsutsatta barn

Ansök    Jan 31    Vivant Omsorg AB    Socionom
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld i hemmet. I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer! Vi är unika i vårt slag då vi lägger särskild vikt vid barn utsatta för narciss... Visa mer
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld i hemmet.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Vi är unika i vårt slag då vi lägger särskild vikt vid barn utsatta för narcissistiskt våld. Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson. Vidare tilldelas alla barnen ett barnombud för att säkerställa att barnkonventionen genomsyrar hela vår verksamhet.
Utöver placering av barn söker vi även personer som kan ta emot vuxna som är i behov av skydd och stöd på grund av våldsutsatthet. Vi tar emot ansökningar från hela Sverige!
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade. Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjehem som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Vivant Omsorg AB dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn!
Samtliga familje- och jourhem erhåller kontinuerlig handledning och utbildningstillfällen, både enskilt och i grupp. Vi arbetar utifrån BBIC – barnets behov i centrum. Vårt mål är att alla barn ska tillgodoses en gynnsam utveckling och erhålla goda förutsättningar inför vuxenlivet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.
Familjehem
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.
Jourhem
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.
Alla familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.
Ansökan
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet?
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta?
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet?
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback?
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget?
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot?
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.
Rekrytering sker löpande. Visa mindre

Artaban söker föreståndare

Ansök    Nov 25    Artaban KB    Socionom
Artaban är ett litet HVB med plats för fem barn. Vi arbetar med en helhetssyn och vi utgår ifrån individens behov och att barnet, ungdomen är expert på vad som kan skapa förändring i deras liv. Barnen får själva uttrycka vad som upplevs som stöd och vara med och skapa lösningar tillsammans med våra medarbetare. Artaban ligger utanför Östra husby på Vikbolandet. Artaban är familjehemsliknande och jobbar anknytningsbaserat för att skapa en säker grund för ba... Visa mer
Artaban är ett litet HVB med plats för fem barn. Vi arbetar med en helhetssyn och vi utgår ifrån individens behov och att barnet, ungdomen är expert på vad som kan skapa förändring i deras liv. Barnen får själva uttrycka vad som upplevs som stöd och vara med och skapa lösningar tillsammans med våra medarbetare. Artaban ligger utanför Östra husby på Vikbolandet.
Artaban är familjehemsliknande och jobbar anknytningsbaserat för att skapa en säker grund för barnen genom att de får bli en del av Artaban. När barnen känner delaktighet kan vi skapa en relation, för utan relation finns det ingen behandlingsmöjlighet enligt oss.
Vi möter barn och ungdom där de är och behandlar utifrån deras individuella behov för att de ska få möjlighet att bli dem de egentligen är.
Arbetsuppgifter:
Du kommer att driva en liten verksamhet. I ett nära samarbete med verksamhetschef arbetar föreståndaren för att säkerställa att Artaban som idéburen verksamhet håller högsta möjliga kvalité och är en verksamhet vars värderingar genomsyras av att barnens välbefinnande på kort och långsikt alltid är högsta prioritet och fokus.
Ansvara för verksamhetens kvalité, och barnens trygghet, välmående och utveckling.
Ansvara för arbetsmiljöfrågor tillsammans med verksamhetschef.
Ordna möten och arbetsplatsträffar tillsammans med Verksamhetschef.
Ansvara föra att de administrativa uppgifterna i verksamheten håller hög kvalité som månadsrapporter, genomförandeplaner, mötesanteckningar, och journalanteckningar.
Ha kontakt med socialtjänst och se till att Artaban bibehåller sina goda relationer.
Ansvara för att föra verksamhetens talan under inspektioner från IVO och övriga myndigheter.
Vi önskar också att vår nya föreståndare, intresserar sig för Artabans värdegrund och engagerar medarbetargruppen i att utveckla värdegrunden och få den att hållas aktuell och levande.

Med ett samlat grepp kring ovan nämnda arbetsuppgifter, samt stort driv och positiv inställning ser vi att vår nya föreståndare är med och skapar en stabil verksamhet som präglas av trygghet och långsiktighet.

Vi tror att du som passa in i rollen är:
En person med naturlig ledarförmåga, du ska vara driven och tycka om att få saker gjorda. Du behöver även vara genuint engagerad i frågor som rör barn, ungdomar och medarbetare i en HVB-verksamhet.
Rollen innebär att du behöver känna dig trygg i att arbeta självständigt och vara den ledare som visar vägen för övriga gruppen. Du behöver känna dig trygg i rollen som ledare och ha en stor förståelse för hur en HVB- verksamhet drivs och utvecklas.
Du behöver ha utbildning som IVO bedömer som lämplig för att godkänna dig som föreståndare, alltså socionomexamen eller beteendevetarexamen med kompletterad socialrätt. Du behöver även ha arbetserfarenhet av den aktuella målgruppen som är barn med neuropsykiatriska diagnoser.
I rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Du behöver ha körkort och tillgång till egen bil.

Skicka din ansökan som ska bestå av CV och personligt brev till [email protected] Ange" Ansökan Föreståndare" i ämnesfältet. Visa mindre

Behandlingssamordnare/Socionom till Tjust Behandlingsfamiljer i Norrköping

Ansök    Jun 12    Tjust Behandlingsfamiljer AB    Socionom
Tjust Behandlingsfamiljer söker behandlingssmordnare till kontoret i Norrköping Arbetsbeskrivning Som behandlingssamordnare arbetar du med ett kvalificerat behandlingsarbete med inriktning mot barn och ungdomar. Som behandlingssamordnare ingår du i de team som finns kring de barn och unga som placeras i våra behandlingsfamiljer. Teamen består förutom av behandlingssamordnare, av barnets familjehem (behandlingsfamilj), psykolog och psykiatriker. Som beh... Visa mer
Tjust Behandlingsfamiljer söker behandlingssmordnare till kontoret i Norrköping


Arbetsbeskrivning
Som behandlingssamordnare arbetar du med ett kvalificerat behandlingsarbete med inriktning mot barn och ungdomar. Som behandlingssamordnare ingår du i de team som finns kring de barn och unga som placeras i våra behandlingsfamiljer. Teamen består förutom av behandlingssamordnare, av barnets familjehem (behandlingsfamilj), psykolog och psykiatriker.
Som behandlingssamordnare handleder och vägleder du behandlingsfamiljer i deras behandlingsarbete. Tillsammans med behandlingsfamiljen arbetar du/ni med barnet/ungdomen utifrån genomförandeplanen. Du ansvarar för att hålla i och initiera kontakt med barnets/ungdomens skola och ser till att hålla regelbundna samverkansmöten med skolan.
Du ansvara också för kontakter med barnets-/ungdomens föräldrar/nätverk och medverkar vid barn-föräldrar umgängen vid behov och utifrån uppdragsgivarens uppdrag.
Vidare ansvara du för samarbetet med barnets/ungdomens socialsekreterare i syfte att stämma av uppdraget löpande och vid särskilda uppföljningar där hela arbetet med barnet/ungdomens utveckling stäms av utifrån uppdraget. Du ansvar också för löpande dokumentation i journal och för att utföra skriftliga rapporter/utvärdering av mål i genomförandeplanen till våra uppdragsgivare.
I syfte att följa den unges utveckling ansvarar du för återkommande uppföljning av denna utifrån standardiserade skattningar och givna rutiner, vilket också innebär att du medverkar i kvalitetssäkring av behandlingsarbetet.
Vid TBF arbetar vi utifrån ett grundläggande relationellt-psykodynamiskt perspektiv med särskilt fokus på metoder och förhållningssätt som gynnar barnets/ungdomens anknytnings- och mentaliseringsförmåga. De hos oss placerade barnen har stora känslomässiga och sociala svårigheter ofta till följd av svåra upplevelser som lett till trauma. Behandlingsarbetet har en tydlig inriktning mot att ge trygghet, stöd och stabilitet som kan skapa förutsättningar för bearbetning av trauma.
Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett varierat och kreativt arbete där det ges utrymme till reflektion, återhämtning, påfyllning i form av utbildning, handledning och kollegial samverkan. Du kommer att bli en del av ett professionellt sammanhang där barnens/ungdomarnas behov och behandlingskvalitet står i fokus. Våra behandlingsföräldrar är anställda vilket möjliggör goda förutsättningar för samverkan och tid för samtal och möten. Vi satsar mycket på personalens vidareutbildning, handledning och arbetsmiljö. Vi utbildar även alla psykologer och behandlingssamordnare i mentaliseringsbaserad terapi (MBT 7,5 hp) samt i Vägledande samspel (ICDP) basprogram, nivå 1. Vi har ständigt pågående gemensamma utbildningar i form av seminarier, föreläsningar och ibland längre serier av utbildningstillfällen.
Tjust Behandlingsfamiljer är långt framme när det gäller metod och kunskapsutveckling. Vi bedriver bl.a. eget forskningsarbetet i samverkan med Linköpings Universitet i en pågående forskningsstudie ”Anknytningsbaserad behandling i familjehemsvård och dess effekter”.
Tjust behandlingsfamiljer har verksamhet på 4 orter i Sverige varav en är i Norrköping. På Norrköpingskontoret finns det 5 behandlingssamordnare, 2 psykologer och en platschef.
Din erfarenhet och kompetens
Vi söker dig med humor, humör, livserfarenhet och ett rymligt hjärta. Det krävs ett genuint intresse och nyfikenhet för att lära känna såväl behandlingsfamiljerna som de unga. Detta ställer höga krav på din samarbetsförmåga, flexibilitet, mod och en förståelse för att vi människor till stor del formas genom möten med andra i vår omgivning och att möjlighet till förändring ligger i dessa möten.
Vi söker dig som är socionom, beteendevetare eller socialpedagog. Du skall ha erfarenhet från arbete med barn, ungdomar och/eller familjehem samt ha arbetat med behandling inom socialtjänsten, på HVB-hem eller inom psykiatrin.
Du skall ha en hög förmåga att härbärgera oro och stress. Du arbetar med vägledning/handledning varför utbildning inom vägledning/handledning är meriterande, lika så psykoterapiutbildning steg 1. Du behöver ha god förmåga att utrycka dig i tal som i skrift.
Tjänsten omfattar heltid eller enligt överenskommelse. I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring, enligt rullande schema. I övrigt är arbetstiden förlag till dagtid med någon kväll då och då efter egen planering.
Du skall ha B-körkort.
Sista svarsdag: Vi arbetar fortlöpande med urval och intervjuer.
För mer information, kontakta eller maila din ansökan till
Verksamhetschef Gunilla Nyström, [email protected]
Tel 011-300 48 53
Platschef Jenny Johansson, [email protected]
Tel 0490-343 38 Visa mindre

Socionom/Psykolog/Beteendevetare till Vårdcentralen Åby

Ansök    Jun 28    REGION ÖSTERGÖTLAND    Socionom
Välkommen till Vårdcentralen Åby! Vi som jobbar här är ett härligt gäng där vi är måna om varandra och gillar att ha roligt på jobbet. Vårdcentralen ligger en mil norr om Norrköping, i anslutning till E4:an. Hit kommer du enkelt med bil eller buss, du kan också nyttja cykelbanan från Norrköping till Åby. Här arbetar kunniga medarbetare och vårdcentralen har god ekonomi. Vårt motto sedan många år är ”goda relationer ger goda prestationer”. Cirka 13 500... Visa mer
Välkommen till Vårdcentralen Åby! Vi som jobbar här är ett härligt gäng där vi är måna om varandra och gillar att ha roligt på jobbet.

Vårdcentralen ligger en mil norr om Norrköping, i anslutning till E4:an. Hit kommer du enkelt med bil eller buss, du kan också nyttja cykelbanan från Norrköping till Åby.

Här arbetar kunniga medarbetare och vårdcentralen har god ekonomi. Vårt motto sedan många år är ”goda relationer ger goda prestationer”.

Cirka 13 500 personer är listade på vårdcentralen och här jobbar drygt 45 medarbetare. Vi eftersträvar god vårdkvalitet och att vara en attraktiv arbetsplats med bra utvecklings-möjligheter och god arbetsmiljö.

Vi är idag tre kuratorer men behöver bli fyra då en kollega nyligen gått i pension.

 Arbetsbeskrivning
På samtalsmottagningen arbetar idag tre kuratorer med olika inriktningar. Vi har dagligen ett nära samarbete med läkarna och varje vecka träffas vi på ett schemalagt gemensamt möte. Arbetet innebär fördjupade bedömningar samt samtalsbehandling inom primärvårdsuppdraget.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.   

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator/psykolog/psykoterapeut med lägst grundläggande psykoterapiutbildning med några års erfarenhet av arbete på vårdcentral och/eller psykiatri.

Personliga egenskaper
Som person är du ödmjuk och prestigelös, van att arbeta självständigt samtidigt som du är en del av teamet runt patienten för att uppnå bästa resultat. Du har god samarbets-förmåga och arbetar på ett lugnt och metodiskt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av: 

F

 

För information om hur det är att arbeta hos oss på Vårdcentralen Åby kontakta lokal facklig företrädare: Akademikerföreningen SSR, Silvia Segerlund, [email protected]

 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 augusti 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Studentmedarbetare till ekonomiskt bistånd

Ansök    Okt 24    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Trivs ... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Trivs du med att möta olika människor och att ingen dag är den andra lik? Då kan det vara dig vi söker!
Vilka är vi?

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontorets verksamhet bidrar till att skapa förutsättningar och möjligheter för människor. Oavsett verksamhet har vi ett gemensamt uppdrag att erbjuda medborgarna möjlighet att växa och utvecklas och där vägen till egen försörjning ska vara så kort som möjligt.

På kontoret är vi cirka 350 anställda som ansvarar för försörjningsstöd och annat bistånd enligt socialtjänstlagen, kommunala arbetsmarknadsåtgärder, samhällsorientering, bosättningslagen samt vuxenutbildning från SFI till yrkeshögskola. 

Vi söker nu 8 studentmedarbetare till verksamheten ekonomiskt bistånd. Hos oss får du möjlighet att prova på myndighetsutövning och lära dig mycket nytt bland trevliga kollegor. 

Dina arbetsuppgifter

Som studentmedarbetare hos oss gör du bedömningar utifrån ett helhetsperspektiv med målet att klienterna ska nå självförsörjning. Du fattar beslut om rätten till ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen. Du har många kontakter, både via telefon och besök, med både enskilda klienter samt andra myndigheter och andra aktörer. 

Du är viktig för oss eftersom du bidrar med ny kunskap och nya infallsvinklar inom socialt arbete. Hos oss får du goda möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktik samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet. 

Hos oss får du kollegor som brinner för att hjälpa individer i olika livssituationer. Du får ett meningsfullt och utmanande arbete där du har möjlighet att göra stor skillnad i människors liv. Du kommer som utgångspunkt att arbeta med förstagångsökande till ekonomiskt bistånd på mottagningen eller med löpande kliender på enheterna. Vid behov kommer du att få täcka upp på de andra områdena. 

Vem är du?

Vi söker dig som studerar ditt sista år på socionomprogrammet eller annat program som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig. Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med att möta människor i olika situationer eller serviceyrke. Du har god samarbetsförmåga men trivs samtidigt med att arbeta självständigt.

Du har förmåga och intresse av att arbeta med människor och ser det som en självklarhet att bemöta dem med respekt. Du vill gärna göra det lilla extra för att få till bästa möjliga möte.

Du är trygg, stabil och har god självinsikt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt där du anpassar dig till situationen och mottagaren. Du är strukturerad och trivs att arbeta med varierande arbetsuppgifter.

Krav för tjänsten är att du ska kunna arbeta på heltid under sommaren 2023. 

Information om tjänsten

Antal lediga tjänster: 8
Anställningsform: Studentmedarbetare
Längd på anställning: Januari 2023 till december 2023
Tillträdesdatum: Januari 2023
Arbetstid: Studentmedarbetaruppdraget är på 20-25% av en heltid dagtid måndag till fredag och anpassas utifrån verksamhetens behov samt dina studier. Under vårterminen 2023 jobbar du på studentmedarbetaruppdraget för att sedan bryta det under sommarperioden 2023 och gå in på ett vanligt sommarjobb på heltid. Du går sedan tillbaka till studentmedarbetaruppdraget igen när höstterminen 2023 börjar.
Sista ansökningsdatum: 24 November 2022, urval och intervjuer kan komma att ske löpande
Kontakt: Vill du veta mer om arbetet kontaktar du våra enhetschefer; Srour Gabro [email protected], Mersada Mesic [email protected], Frida Charlotta Ovelius [email protected] eller Pontus Karlbom [email protected]. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryteringsspecialist Alva Andersson, 011-15 14 12, [email protected] 


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Arbetskonsulent till Natur och bygg, Samhällsbyggnadskontoret

Ansök    Maj 16    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Om du tror på att dela med dig av din kunskap och ditt engagemang, då tror vi på dig. Om du vill jobba med att få andra att växa och känna sig trygga, då vill vi jobba med dig. Här skapar vi en arbetsplats, en stad och ... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA

Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Om du tror på att dela med dig av din kunskap och ditt engagemang, då tror vi på dig. Om du vill jobba med att få andra att växa och känna sig trygga, då vill vi jobba med dig. Här skapar vi en arbetsplats, en stad och ett samhälle som håller hela vägen. För dig och för oss alla i Norrköpings kommun.

Norrköpings kommun är en av länets största arbetsgivare med drygt 11 000 medarbetare. Tillsammans med grannkommunen Linköping arbetar vi aktivt för att stärka regionen och på så sätt skapa ett attraktivt alternativ till landets tre etablerade storstadsregioner.


Vi söker en vikarierande arbetskonsulent till Natur och bygg - vill du vara med och utveckla vår verksamhet?
Vilka är vi?
Natur och bygg är en enhet inom Samhällsbyggnadskontoret. Vi har som uppdrag att ta emot människor som på grund av kognitiva hinder, psysisk problematik och tidigare missbruk är långt ifrån arbetsmarknaden och ge dem en möjlighet att utvecklas mot en egen försörjning. De personer vi anställer har en så kallad skyddad anställning hos en offentlig arbetsgivare, OSA, vilket innebär att det är en anpassad anställning efter de förutsättningar som personen har.

Idag finns vi på tre platser i Norrköping - På Syltenberget vid kommunens växthus och inom Bråvallaområdet har vi kontor och depåer för våra arbetslag, på Bangårdsgatan strax nedanför Syltenberget finns vårat snickeri. Totalt är vi idag 24 personer som arbetar tillsammans med våra för närvarande 60-tal deltagare och vi har två arbetskonsulenter hos oss idag på 1,5 tjänster. 

Dina arbetsuppgifter

Som arbetskonsulent hos oss jobbar du med deltagarens individuella utveckling, där målet är att kunna stärka personen så att hen kan gå vidare till annan sysselsättning eller utbildning. Du och Arbetsförmedlingen upprättar tillsammans med individen en handlingsplan deltagarens utveckling. 

Du följer deltagarens utveckling, stöttar med både svåra samtal kring beteendeförändringar och mer coachande samtal för att komma vidare. Med vissa deltagare  jobbar du mycket för att deltagarens ska finna sin motivation, stötta med problemorientering och komma fram till lösningar i vardagen. Du arbetar nära våra arbetslags gruppledare och du kommer att fungera som gruppledarnas bollplank när situationer uppstått som behöver hanteras. 

Vi kommer nu också att arbeta mer proaktivt mot arbetsmarknaden genom att bygga upp kontakter som kan ge möjligheter till praktikplatser eller anställningar hos andra verksamheter och arbetsgivare. Du kommer alltså att samarbeta med många personer såväl internt inom kommunen men även med externa aktörer. Detta är en delvis ny inrikting för oss, så här behövs ett utvecklingsarbete som du självständigt får driva med att bygga upp kontaktnät och finna arbetsprocesser/arbetssätt för detta.

Som Arbetskonsulent finns du med i vår ledningsgrupp.

Vi rekryterar nu denna tjänst som ett vikariat, men ser goda möjligheter att tjänsten kan komma att bli permanent.

Körkort B är ett krav.

Vem är du?
Du har en relevant högskoleutbildning med inriktning beteendevetare, personalvetare eller socionom. Har du erfarenhet från att ha arbetat med människor inom vår målgrupp är det meriterande, det innebär människor med lättare psykiska problem, kognitiva hinder och/eller tidigare missbruksproblematik.

Som person är du van att ta egna initiativ, du har ett proaktivt och drivade arbetsätt och kan hantera flera projekt löpande. För att klara detta arbetar du på ett strukturerat och effektivt sätt, men du kan också omprioritera dina arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov. Vi utgår ifrån att du arbetar utifrån omtanke, är förtroendeingivande och är genunt intresserad av människor. Du tror på individens förändringskraft och behöver ha mod att möta människor "som har växtvärk". 

Du är engagerad och har lätt för att skapa kontakter, en egenskap som behövs när du börjar bygga upp ett kontaktnät hos verksamheter och arbetsgivare. 

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: vikariat
Längd på anställning:  Under ett år
Tillträdesdatum:  Efter överenskommelse
Arbetstid:  Dagtid
Sista ansökningsdatum: 2022-06-06
Kontakt: Enhetschef Lars Söderström, tel: 011 - 15 13 15, 073 - 020 1315, [email protected]

 


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Verksamhetschef S:t Lukas Östergötland

Ansök    Maj 8    S:T Lukas i Östergötland    Socionom
S:t Lukas Östergötland söker Verksamhetschef 50% S:t Lukas i Östergötland arbetar för individers och organisationers utveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Hos oss arbetar leg. psykoterapeuter med psykoterapi, handledning, familjerådgivning, utbildning och tjänster som utvecklar organisationer och ledare. S:t Lukas har sedan 1939 verkat utifrån en helhetssyn på människan och är politiskt och religiöst obundna. S:t Lukas i Östergötland söker... Visa mer
S:t Lukas Östergötland söker Verksamhetschef 50%
S:t Lukas i Östergötland arbetar för individers och organisationers utveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Hos oss arbetar leg. psykoterapeuter med psykoterapi, handledning, familjerådgivning, utbildning och tjänster som utvecklar organisationer och ledare. S:t Lukas har sedan 1939 verkat utifrån en helhetssyn på människan och är politiskt och religiöst obundna. S:t Lukas i Östergötland söker en verksamhetschef till mottagningarna i Norrköping och Linköping. Tjänsten kan kombineras med 50% tjänst som leg. psykoterapeut och vara en 100% tillsvidareanställning. Ledarskaps- och handledarutbildning är meriterande.
Här har du möjligheten att tillsammans med medarbetare och styrelse utveckla verksamheten och samtidigt få arbeta med psykoterapi, familjerådgivning, handledning och utbildning.
Att marknadsföra S:t Lukas och verka på den lokala marknaden är ett prioriterat område inom tjänsten. Du svarar för det administrativa arbetet som tillhör tjänsten och kan också ha behandlingsansvar som verksamhetschef. Du är adjungerad till föreningens styrelsemöten och förbereder dessa tillsammans med ordförande.
Tjänstens omfattning kan diskuteras utifrån önskemål. Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer: Ingegerd Svahn verksamhetschef, 076-050 94 34 eller Anita Lhådö, styrelseordförande, 0706- 07 00 78. Du kan också läsa mer om oss på sanktlukas.se/Östergötland. Tillträdesdatum 2022-11-15. Din ansökan behöver dock senast vara oss tillhanda den 27 maj. För ansökan - skicka personligt brev samt meritförteckning med e-post till [email protected] märkt med ”Verksamhetschef”. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Handläggare med koordinatorsfunktion till vård- och omsorgskontoret

Ansök    Jun 7    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Myndig... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Myndighetsutövningen söker ny handläggare med koordinatorsfunktion, är du den vi söker?
Vilka är vi?

Myndighetsutövningen är en del av vård- och omsorgsnämndens verksamhet. Vi fattar beslut enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service (LSS) till vissa funktionshindrade. 

Inom myndighetsutövningen arbetar olika funktioner såsom LSS-handläggare, biståndshandläggare, anhörigkonsulenter, kuratorer, handläggare med koordinatorsfunktion, administratörer, debiteringshandläggare med flera.

Dina arbetsuppgifter

Som handläggare med koordinatorsfunktion är du länken mellan myndighetsutövningen och utförarverkamheten. Du tar emot beslut från våra handläggare och fördelar dessa utifrån behov, önskemål och plats till våra utförare. I rollen ingår det att bevaka den enskildes intressen och säkerhetsställa att behovet av bistånd tillgodoses. Du är även med att arbeta fram framtida behov av våra verksamheter.

Handläggare med koordinatorsfunktion är en arbetsgrupp indelad i två delar. En del riktar sig mot LSS och den andra delen mot SoL, vilket innebär att titeln för denna tjänst är LSS-handläggare med koordinatorsfunktion eller biståndshandläggare med koordinatorsfunktion beroende på vilken del man arbetar mot.

Vem är du?

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan likvärdig utbildning.

Du är strukturerad och har förmågan att se din roll i ett större sammanhang. Du är trygg som person och är bekväm med att arbeta självständigt likaväl som i grupp. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och har en förmåga att föra fram budskap både på enskild nivå och i ett större sammanhang. 

I arbetet ingår att hantera ett stort antal uppgifter och krav på samma gång och att prioritera mellan dessa. Du är därför lugn och stabil vid stressade situationer och har lätt för att anpassa dig ändrade omständigheter.

Du bidrar också till vårt arbete med ständiga förbättringar, både genom att utveckla ditt eget arbete och att delta i större utvecklingsaktiviteter när behov finns. 

Du har god vana och förståelse av lagstiftning och myndighetsutövning, både teoretiskt och praktiskt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har god datavana. 

Krav på B-körkort.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten


Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse 
Arbetstid: Dagtid med flexmöjligheter
Sista ansökningsdatum: Senast 10 juli. Intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden.
Kontakt: Jessica Anglén, enhetschef 011- 15 27 34 eller via mail [email protected]


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Semestervikarier till Ekonomiskt bistånd

Ansök    Feb 3    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET 

Trivs du med att möta olika människor och att ingen dag är den andra lik? Då kan det vara dig vi söker som semestervikarie till ekonomiskt bistånd. Hos oss får du möjlighet att prova på myndighetsutövning och lära dig mycket nytt bland trevliga kollegor, samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet.

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontorets verksamhet bidrar till att skapa förutsättningar och möjligheter för människor. Oavsett verksamhet har vi ett gemensamt uppdrag som innebär att erbjuda medborgarna möjlighet att växa och utvecklas och där vägen till egen försörjning ska vara så kort som möjlig.

På kontoret är vi cirka 350 anställda som ansvarar för försörjningsstöd och annat bistånd enligt socialtjänstlagen, kommunala arbetsmarknadsåtgärder, samhällsorientering, bosättningslagen samt vuxenutbildning från SFI till yrkeshögskola. 

ARBETSBESKRIVNING

När du tillträder din tjänst kommer du tillsammans med de andra semestervikarierna gå ett introduktionsprogram. Du kommer också att ha handledare tillgängliga under hela semestervikariatet.

Som semestervikarierande socialassistent möter du individer i olika livssituationer. Ditt huvudsakliga uppdrag är att utreda och göra bedömningar utifrån ett helhetsperspektiv med målet att klienterna ska nå självförsörjning. Du fattar beslut om rätten till ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen.

Du har många kontakter, både via telefon och besök, med både enskilda klienter samt andra myndigheter och andra aktörer och det är viktigt att du är både lyhörd och stresstålig i dessa kontakter.

Hos oss får du kollegor som brinner för att hjälpa individer i olika livssituationer. Du får ett meningsfullt och utmanande arbete där du har möjlighet att göra stor skillnad i människors liv. 

DIN PROFIL

Vi söker dig som studerar till socionom eller likvärdig utbildning inom beteendevetenskap, sociologi eller juridik med mera, alternativt har du en färdig examen som socionom eller likvärdig examen inom beteendevetenskap, sociologi eller juridik med mera.

Vi ser gärna att du som är under utbildning har godkänt betyg i välfärdsrättskurser eller motsvarande juridiska kurser, samt i kursen utredning, handläggning och dokumentation i socialt arbete, alternativt likvärdig kurs.

Har du arbetat med myndighetsutövning samt av att utreda, bedöma och besluta om ekonomiskt bistånd är det meriterande. Du har erfarenhet av att möta människor i olika situationer. 

Du har god samarbetsförmåga men trivs samtidigt med att arbeta självständigt. Du har förmåga och intresse av att arbeta med människor och ser det som en självklarhet att bemöta dem med respekt. Du vill gärna göra det lilla extra för att få till bästa möjliga möte.

Vidare är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt där du anpassar dig till situationen och mottagaren. Du är strukturerad och trivs att arbeta med varierande arbetsuppgifter.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Semestervikariaten är på heltid under perioden mitten av juni till mitten/slutet av augusti.

Vill du veta mer om arbetet kontaktar du någon av våra enhetschefer: 
Frida Ovelius på [email protected]
Hanna Geronson på [email protected]
Pontus Karlbom på [email protected] 
Taimur Qadery på [email protected].

Vill du veta mer om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryteringsspecialist Anna-Therése Dijak, på 011-15 30 43, eller Ellen Harryzon, på 011-15 31 07.

Urval och intervjuer sker löpande men vi vill ha din ansökan senast den 27 februari. 


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Verksamhetskoordinator till Kunskapens Hus

Som medarbetare på Hyresbostäder är du med och bidrar till något stort. Oavsett om du är elektriker, HR-chef eller Verksamhetskoordinator. Det spelar ingen roll. Vi har alla ett och samma uppdrag. Att tillsammans med norrköpingsborna skapa staden vi alla längtar hem till. Det tycker vi är värt att jobba för.   OM KUNSKAPENS HUS Kunskapens hus har en ambition att vara Klockaretorpets mötesplats för kunskap och kompetens. Hit kommer de boende för att sk... Visa mer
Som medarbetare på Hyresbostäder är du med och bidrar till något stort. Oavsett om du är elektriker, HR-chef eller Verksamhetskoordinator. Det spelar ingen roll. Vi har alla ett och samma uppdrag. Att tillsammans med norrköpingsborna skapa staden vi alla längtar hem till.

Det tycker vi är värt att jobba för.

 

OM KUNSKAPENS HUS

Kunskapens hus har en ambition att vara Klockaretorpets mötesplats för kunskap och kompetens. Hit kommer de boende för att skapa möten, sammanhang och gemenskap. Kunskapens hus har aktiviteter för att öka delaktigheten i samhället och utveckla individers egen vilja att lära sig nya saker.

I kunskapens hus vill vi skapa ett nätverk och en stark samverkan för att utveckla en plattform där verksamheten kan formas efter de boende behov – med ett starkt fokus på att växa utveckla kunskap hos all. Kanske behöver du stärka din IT-kunskap, behöver stöd i föräldrarollen eller vill tillsammans med andra lära dig ett nytt språk? I Kunskapens Hus vill vi samla möjligheter för alla att växa, väcka nyfikenheten och hitta nya sätt att tänka.

Kunskapens hus är en del av centrumbildningen i Klocket och en del av utvecklingen av stadsdelen Klockaretorpet.

 

OM TJÄNSTEN

Nu söker vi på Hyresbostäder en vikarierande Verksamhetskoordinator till Kunskapens Hus. Någon som vill vara med och bygga framtiden i Norrköping. Tillsammans med engagerade kollegor och hyresgäster gör du skillnad. Varje dag.En av våra stjärnor på Kunskapens hus ska snart vara föräldraledig. Därför söker vi dig som vill vikariera som Verksamhetskoordinator. Tjänsten är ett vikariat på 7 månader med start i augusti 2022.

Tjänsten som verksamhetskoordinator innebär att vara ansvarig för daglig drift, att koordinera och planera verksamheten samt att vara delaktig i att utveckla Kunskapens- och Föreningarnas hus. I detta arbete kommer du att arbeta tillsammans med den interna arbetsgruppen, samarbetspartners och de boende i området. Du får möjligheten att vara med i flera delar av arbetet i Klocket men ansvarar främst för verksamheten med fokus på värdskap, schemaläggning av verksamheten, förhållningssätt och utvecklig. Tillsammans med en tät styrgrupp skapar du framtidens mötesplats där vi tillsammans med andra formar verksamheten efter de behov lokalsamhället har.

Du blir en nyckelspelare för oss och vårt ansikte utåt. En viktig del i ditt arbete blir att skapa tydlighet och organisation i verksamheten. Rollen innefattar även att knyta kontakter och bygga ett förtroende med de intressenter som finns i området.

 

DET HÄR BIDRAR DU MED

Att du brinner för att göra skillnad är vår största förväntan på dig. Sen har vi några mer formella önskemål. Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor. Du vill utveckla samhällen där alla människor kan känna sig hemma. Du har några års erfarenhet av att arbeta med liknande frågor. Du känner dig trygg i rollen som ledare och har en förmåga att se helheten utan att tappa fokus på de viktiga detaljerna. Ditt lyhörda, flexibla och prestigelösa sätt skapar förtroende och du har lätt för att få människor att dra åt samma håll.

Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt erfarenhet av att arbeta i Officepaketet. Talar du fler språk så är det meriterande. Viss kunskap och erfarenhet av marknadsföring och kommunikation är också önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom personlig mognad, kommunikativ förmåga, samspel i grupp samt förmåga att skapa en organisation utifrån relativt flexibla strukturer.

Uppfyller du inte alla våra önskningar? Men kanske de flesta? Sök jobbet ändå. I slutändan är det framför allt människors glöd, mod och ett öppet sinne som verkligen har kraften att förändra världen.

 

ANSÖKAN

Tycker du att en härligare tillvaro och trygg framtid i Norrköping är värt att jobba för? Då är vi nyfikna på dig. Varmt välkommen att skicka in din ansökan senast 2022-05-05. Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Vill du veta mer? Hör gärna av dig till Caroline Bielkhammar, Chef Stadsdelsutveckling på telefon nr 011-211637

För att vi på Hyresbostäder ska kunna skapa en inspirerande, trygg och hållbar stad för alla, måste vi som jobbar här också vara alla. Vi behöver människor med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv. Därför eftersträvar vi mångfald och välkomnar alla sökanden.

Var med och skapa framtiden i Norrköping. Det tycker vi är värt att jobba för.

Välkommen till oss på Hyresbostäder! Visa mindre

Bokonsulent till Hyresbostäder

Som medarbetare på Hyresbostäder är du med och bidrar till något stort. Oavsett om du är elektriker, områdesansvarig eller bokonsulent. Det spelar ingen roll. Vi har alla ett och samma uppdrag. Att tillsammans med norrköpingsborna skapa staden vi alla längtar hem till. Det tycker vi är värt att jobba för.   OM TJÄNSTEN Nu söker vi på Hyresbostäder en vikarierande bokonsulent som vill vara med och bygga framtiden i Norrköping. Tillsammans med engagerade... Visa mer
Som medarbetare på Hyresbostäder är du med och bidrar till något stort. Oavsett om du är elektriker, områdesansvarig eller bokonsulent. Det spelar ingen roll. Vi har alla ett och samma uppdrag. Att tillsammans med norrköpingsborna skapa staden vi alla längtar hem till.

Det tycker vi är värt att jobba för.

 

OM TJÄNSTEN

Nu söker vi på Hyresbostäder en vikarierande bokonsulent som vill vara med och bygga framtiden i Norrköping. Tillsammans med engagerade kollegor och hyresgäster gör du skillnad. Varje dag.

Tjänsten är ett vikariat på 7 månader med start i augusti 2022 och med chans till förlängning.

Som Bokonsulent tjänstgör du på bolagets bosociala avdelning. Du arbetar aktivt med vår störningsprocess och vår kravhanteringsprocess. Det innebär att hantera ärenden kopplade till störningar, obetalda hyror och olovlig 2:a handuthyrning. Målet är att avsluta alla ärenden på bästa sätt utifrån perspektiven nöjd kund, social hållbarhet och ekonomisk hållbarhet. Uppdraget innefattar även att stötta förvaltningen och övriga organisationen i sociala frågor och utmaningar och att ha relevanta externa närverk för att säkerställa social hållbarhet.

Du får också möjligheten att vara med och påverka genom att  arbeta med ständiga förbättringar och utveckla det bosociala uppdraget  i samverkan med övriga kollegor. Du erbjuds även att delta i lokala projekt med sociala utmaningar av social karaktär.

 

VÄRT ATT JOBBA FÖR

Hyresbostäder har ett uppdrag som är unikt för bostadsbranschen i Norrköping. Det sträcker sig långt bortom att ”bara” hyra ut bostäder. Vårt perspektiv och ansvar är så mycket större. Därför är också möjligheterna så mycket större. Hos oss får du göra skillnad för människor idag, och påverka framtiden. Om du tycker att det känns bra i magen, ja, då kommer du antagligen trivas riktigt bra hos oss. Om du dessutom tycker att ansvar, frihet och delaktighet är viktiga delar i ett roligt och utvecklande jobb, då är vi kanske en perfect match.

 

DET HÄR BIDRAR DU MED

Att du brinner för att göra skillnad är vår största förväntan på dig. Sen har vi några mer formella önskemål. För den här tjänsten behöver du ha en högskoleexamen med social/beteendevetenskaplig inriktning alt liknande dokumenterad erfarenhet. Vi ser också att du har utbildning inom hyresjuridik eller motsvarande kunskap.

Dina erfarenheter att arbeta med frågor angående utanförskap, social ohälsa och social problematik kommer väl till pass i denna tjänst. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som myndighetsperson eller med sociala frågor inom fastighetsbranschen.

För att passa in i rollen har du ett genuint intresse för människor och har både kunskap och förståelse för olika kulturella och religiösa kontexter. Du har en mycket god kommunikationsförmåga och är van vid att anpassa ditt uppträdande efter omgivningen och situationen. Du gillar att arbeta systematiskt och metodiskt och kan även prestera under tidspress.

B-körkort och tillgång till egen bil krävs.

Uppfyller du inte alla våra önskningar? Men kanske de flesta? Sök jobbet ändå. I slutändan är det framför allt människors glöd, mod och ett öppet sinne som verkligen har kraften att förändra världen.

 

ANSÖKAN

Tycker du att en hemstad som inspirerar är värt att jobba för? Då är vi nyfikna på dig. Varmt välkommen att skicka in din ansökan senast 2022-04-30. Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Vill du veta mer? Hör gärna av dig till Nicola Westerberg, Avdelningschef Bosocial  på telefon nr 011-211561

För att vi på Hyresbostäder ska kunna skapa en inspirerande, trygg och hållbar stad för alla, måste vi som jobbar här också vara alla. Vi behöver människor med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv. Därför eftersträvar vi mångfald och välkomnar alla sökanden.

Var med och skapa framtiden i Norrköping. Det tycker vi är värt att jobba för.

Välkommen till oss på Hyresbostäder! Visa mindre

Koordinator inom äldreomsorg till myndighetsutövningen

Ansök    Dec 27    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Vård- och omsorgskontoret är en verksamhet med cirka 4000 medarbetare som tillsammans tillhandhåller stöd, vård och omsorg till människor i livets olika skeden.

Vi på myndighetsutövningen söker en koordinator under den tid som en av våra medarbetare är föräldraledig. Vi kan erbjuda en trevlig arbetsplats som karaktäriseras av samarbete och en stor portion humor. Samverkan med kollegor och utförare både internt och externt är en naturlig del av vardagen. Du kommer arbeta tillsammans med fyra kollegor.

Hos oss erbjuds du ett arbete som utvecklar dig och där du varje dag gör skillnad i människors liv. 

ARBETSBESKRIVNING

Som koordinator är du länken mellan myndighetsutövningen och utförarverksamheten. Du tar emot beslut från våra handläggare och fördelar dessa utifrån behov, önskemål och plats till våra utförare inom socialtjänstlagen och LSS. I rollen ingår det att bevaka den enskildes intressen och säkerställa att behovet av bistånd tillgodses. Du är även med att arbeta fram framtida behov av våra verksamheter. 

Som koordinator inom äldreomsorgen kommer du tillsammans med dina kollegor fördela platser inom särskilt boende och korttidsboende samt göra uppföljningar inom särskilda boenden. I arbetet ingår att hantera ett stort antal uppgifter och krav på samma gång och att prioritera mellan dessa.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning.

Du är strukturerad och har förmåga att se din roll i ett större sammanhang. Du är trygg som person och bekväm med att arbeta självständigt. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och har en förmåga att föra fram budskap både på enskild nivå och i ett större sammanhang. 

Du är lugn och stabil vid stressade situationer och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Du bidrar till vårt arbete med ständiga förbättringar, både genom att utveckla ditt eget arbete och att delta i större utvecklingsaktiviteter när behov finns.

Du har goda kunskaper i lagstiftning och myndighetsutövning, både teoretiskt och praktiskt. Du uttrycker dig väl både i tal och skrift och har god datorvana.

Du har B-körkort.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är ett vikariat fram till den 31 december 2022. Tillträdesdatum är enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Sandra Lundqvist-Medén, 011-158389 eller [email protected]

Din ansökan vill vi ha senast den 16 januari.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

LSS-handläggare till myndighetsutövningen

Ansök    Dec 13    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Vi på myndighetsutövningen söker två LSS-handläggare och vi kan erbjuda en trevlig arbetsplats som karaktäriseras av samarbete och en stor portion humor. Samverkan med kollegor och utförare både internt och externt är en naturlig del av vardagen. Enheten består av 19 medarbetare samt tre förste LSS-handläggare och en enhetschef. Hos oss erbjuds du ett arbete där du ser människor utvecklas, som utvecklar dig och där du varje dag gör skillnad i människors liv. 

ARBETSBESKRIVNING

Som LSS-handläggare fattar du beslut om insatser för personer med olika funktionsnedsättningar, utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och Socialtjänstlagen. 

Som handläggare utreder du behovet, fattar beslut och ansvarar för att beslutet verkställs genom att göra en beställning till utförare. I samband med utredningen ansvarar du som handläggare för att ge information samt råd och stöd till brukare och samarbetspartners. I arbetet ingår även uppföljning av fattade beslut.

DIN PROFIL

Du har en socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning. Du har teoretiska kunskaper i lagstiftning och myndighetsutövning. Erfarenhet av arbete med myndighetsutövning är meriterande. 

Du har ett helhetstänk, ser din roll och vår verksamhet i samverkan med andra. Du ser möjligheterna i förändringar och du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. För denna tjänst är det viktigt att du är lyhörd, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du säkerställer att budskap når fram genom att anpassa din kommunikation så den enskilde förstår. Som person är du lugn och stabil vid stressade situationer, du tar ansvarar för ditt arbete, organiserar, planerar det och prioriterar vid behov. 

B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillsättning efter överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid med möjlighet till flextid.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Sandra Lundqvist Medén, verksamhetsutvecklare 011-155389 eller [email protected].

Din ansökan vill vi ha senast den 9 januari.

 


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Projektledare Psykisk hälsa till Utrednings- och utvecklingsenheten

Ansök    Jan 24    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Utrednings- och utvecklingsenheten tillhör Kommunstyrelsens kontor och består av 16 medarbetare. Enheten stöttar kommunstyrelsen i dess uppdrag att styra, leda, samordna samt ha uppsikt över kommunens verksamheter. 

Vi arbetar strategiskt med hållbar utveckling, utredningar, externa relationer samt inrymmer kommunens statistikfunktion. Enheten tar fram planer och riktlinjer, utvecklar metoder och följer upp för att långsiktigt förbättra kommunens arbete inom ansvarsområdet.

ARBETSBESKRIVNING

Norrköpings kommun har möjlighet att rekvirera medel för en projektledare för det suicid preventiva arbetet, motsvarande 50 % av en tjänst för år 2022, om erforderliga beslut tas.

Projektledarens roll är att samordna och stödja kommunens kontor och bolag i det suicidpreventiva arbete. Uppdraget innebär stöd i arbetet med att revidera befintliga dokument och/eller stötta i arbetet med att ta fram nya dokument som handlingsplaner, rutiner osv.

Ytterligare arbetsuppgifter är att implementera riktlinjen för suicidprevention i kommunen, ingå i länsgemensamt nätverk samt initiera samordning av kommungemensamma utbildningsinsatser inom området.

DIN PROFIL

Du har högskoleexamen inom beteendevetenskap eller vårdutbildning på högskolenivå, som till exempel socionom, folkhälsovetare eller sjuksköterska, eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Du kan arbeta självständigt och driva förändringsprocesser. Du har god förmåga att samarbeta och är van att arbeta i samt att leda grupper. Du är analytisk, strategisk och strukturerad. Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl på svenska i tal och i skrift. 

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en visstidsanställning, 50 % till och med den 31 december 2022 med tillträde enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Anneli Hagberg, enhetschef, 011- 151937 eller Sara Birgersson, strateg folkhälsa, 011-156861.

Din ansökan vill vi ha senast den 7 februari. 


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Socionom till uppsökande teamet, Socialkontoret

Ansök    Nov 19    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Socialkontoret i Norrköpings kommun sätter individens behov i fokus, alltid med barns bästa i första hand. 

Socialkontorets enhet för uppsökande arbete går ut på att hos barn, ungdomar och unga vuxna förhindra brottslighet eller annat normbrytande beteende. Ett ytterligare syfte är att göra socialkontoret mer tillgängligt för de individer och de samverkansparter som behöver vår kompetens. Tillsammans med myndigheter, kultur och fritid, den ideella sektorn men även föräldrar och närstående erbjuda sociala insatser och förebyggande insatser.

Enheten för uppsökande arbete utökas nu och vi söker en driven och kunnig medarbetare till vårt team. Är du den som tycker att socialt arbete är att finnas ute i samhället och nära medborgaren så är detta en chans för dig att kunna göra skillnad. 

ARBETSBESKRIVNING

Den uppsökande verksamheten bygger på att identifiera unga som bedöms vara i behov av socialtjänstens och samhällets stöd. Arbetet bygger på din tydlighet utifrån din yrkesroll, på ungdomarnas förtroende för dig och på frivilliga relationer. Dina geografiska ansvarsområden kommer att vara en eller flera lokala områden inom Norrköpings kommun.

Du kommer i huvudsak arbeta mobilt eller till fots ute i de utsatta områdena och i lämpliga, befintliga lokaler såsom skolor, fritidsgårdar och liknande. Du och din kollega kommer att aktivt söka upp barn och unga och deras familjer i de lokala områdena och föra en dialog med barn och unga på deras villkor och utifrån barnets bästa. Du bygger upp relationer med barn och unga som håller över tid samtidigt som din myndighetsroll alltid är tydlig. 

För att på ett ännu bättre sätt nå ut till fler barn och unga ute i samhället och framförallt i de utsatta områdena tar du hjälp och stöd samt ger stöd och råd till våra samverkansparter. Du samverkar internt inom Socialkontoret och externt.

Du är en del i uppbyggnaden av samverkanskanaler mellan Socialkontoret/Enheten och skolor, områdespolisen, fritidsgårdar, den ideella sektorn, föreningar och fastighetsägare, men även föräldrar och närstående till barnen och ungdomarna.  

Enheten fungerar som en förmedlare till befintliga insatser inom socialkontoret eller hos externa aktörer. Enheten, som är en serviceenhet för kommunens medborgare, kommer att erbjuda individuellt råd och stöd riktat till barn och unga och föräldrar.

Enheten för uppsökande arbete, arbetar under sekretesslagar men har också en anmälningsskyldighet vid oro för individen. Som stöd och vägledning har du en erfaren chef och kollegor nära dig.  

DIN PROFIL

Vi ser helst att du har en högskoleexamen som socionom.

Du har B-körkort för manuell växellåda. 

Du känner att detta arbete är meningsfullt både för dig och för dem du finns där för. Du är en stabil och trygg person och har god självinsikt.

Du har lätt att kommunicera oavsett socialt sammanhang. Du har förmåga att få kontakt och kommunicera med barn och ungdomar utifrån deras villkor och deras miljö. Utifrån det är du anpassningsbar, flexibel och har förmåga att göra bedömningar och få en helhetsbild av barnets/den unges situation, med respekt för dennes integritet. 

Du har förmåga att bygga upp effektiva kontaktnätverk och värna om dessa både inom och utanför Socialkontoret. Du har erfarenhet av och har lätt för att arbeta i team. Du har en positiv inställning till ditt arbete, är kreativ, nyfiken och lösningsinriktad. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.   

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Arbetstiden är schemalagd och  tjänstgöring under dagtid, kvällstid och helg tillämpas.

Enheten utgår ifrån Socialkontoret, Barn och ungdomsverksamhetens lokaler på Vikboplan 13. 

Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Samir Bryggare Masovic, 011-15 31 51. För frågor om processen kontaktas rekryteringsspecialist Anna-Karolina Gradvall, 011-15 3012.  Med hänvisning till jul- och nyårsperioden så kommer processen dra ut lite på tiden. Intervjuer kommer börja hållas med start vecka 2.

Din ansökan vill vi ha senast den 12 december.

 


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Socialt ansvarig samordnare till vård- och omsorgskontoret

Ansök    Nov 26    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Vård- och omsorgskontoret är en verksamhet med cirka 4000 medarbetare. Den kommunalt drivna vård- och omsorgsverksamheten är indelad i tre områden: ordinärt boende, särskilt boende för äldre och verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Därutöver finns också verksamhet som drivs i privat regi.

I vår organisation finns två tjänster som socialt ansvarig samordnare (SAS) på kontorets beställnings- och uppföljningsenheten. SAS är sakkunnig inom socialtjänstens verksamhetsområde och har framförallt en stödjande funktion i organisationen.

Vi söker nu en socialt ansvarig samordnare på 1 år då ordinarie SAS arbetar med annat uppdrag.

ARBETSBESKRIVNING

Som SAS arbetar du för att säkerställa att den enskilde får individuellt utformade insatser av god kvalité som utgår från den enskildes delaktighet och inflytande. Ditt arbete utgår till stor del från socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete, med fokus på socialtjänstens ansvarsområde utifrån gällande lagar och föreskrifter. Du säkrar att processerna för bedömning, beslut, dokumentation, verkställighet och samverkan inom socialtjänsten är ändamålsenliga, väl fungerande och utförs enligt föreskriven lag och föreskrift (SOL och LSS).

Du ansvarar för att allvarliga missförhållanden eller risk för allvarliga missförhållanden anmäls till Inspektionen för vård och omsorg. Gällande Lex Sarah ansvarar du för att rapporterings-, informations- och utredningsskyldigheten hos den kommunala utföraren och myndighetsutövningen efterlevs.

Du deltar i arbetet med att utveckla och förbättra nämndens kvalitetsledningssystem, särskilt avseende riskanalys, egenkontroll och utredning av avvikelser. Sammanställa dokumentationen av arbetet med att systematiskt utveckla och säkra kvaliteten i verksamheten i en årlig kvalitetsberättelse, är också en arbetsuppgift du ansvarar för.

Utifrån SAS ansvarsområde bereder och föredrar du ärenden till vård- och omsorgsnämnden eller vård- och omsorgsnämndens utskott.

Du kommer i hög grad att samarbeta med övriga funktioner inom beställnings- och uppföljningsenheten och övriga enheter inom vård- och omsorgskontoret. Samverkan med andra vårdgivare, kommuner och myndigheter ingår också som en viktig del i tjänsten.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har social omsorgs- socionomexamen eller annan likvärdig utbildning och som har flerårig erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet med myndighetsutövning.

Du är väl insatt i de lagområden och dess tillämpning som är gällande inom kommunal omsorg om äldre personer och personer med funktionsnedsättning; SOL och LSS.

Som person drivs du av utveckling och kvalitetsarbete. Du är van att arbeta processinriktat, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare på ett effektivt sätt. Ditt arbetssätt är tydligt och strukturerat.  

Du har god samarbetsförmåga, ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du har förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstagande samt visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. 

Kommunen strävar efter att hålla dokumentation och information på ett lättläst och lättförståeligt sätt vilket innebär att det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Att tala inför grupp är inga problem för dig och du gör det på ett välformulerat sätt anpassat efter situationen du befinner dig i.  

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är ett vikariat på heltid under ett år från och med tillträdesdatum. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Engström, verksamhetschef, 011 - 15 13 63. 

Din ansökan vill vi ha senast 17 december.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Socionom

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt i samhället? Är du stresstålig och duktig i bemötandet med människor som lever under svåra livsförhållanden? Då kanske detta är en arbetsplats för dig. Vi på Ria arbetar med vuxna människor som har hamnat utanför samhället på ett eller annat sätt, det kan röra sig om missbruksproblematik, hemlöshet, socialt utanförskap eller psykosociala problem. Vi driver ett dagcenter i centrala Norrköping dit man kan komma o... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad på riktigt i samhället? Är du stresstålig och duktig i bemötandet med människor som lever under svåra livsförhållanden? Då kanske detta är en arbetsplats för dig. Vi på Ria arbetar med vuxna människor som har hamnat utanför samhället på ett eller annat sätt, det kan röra sig om missbruksproblematik, hemlöshet, socialt utanförskap eller psykosociala problem. Vi driver ett dagcenter i centrala Norrköping dit man kan komma och få hjälp med bland annat:
· Hjälp och stöd med myndighetskontakter
· Dusch
· Tvätt
· Rena kläder
· Mat för dagen
· Stöd vid tex läkarbesök
Man kan säga att det våra besökare vill ha hjälp med hjälper vi till med.
Beskrivning av rollen:
Vårt behov en person som arbetar operativt i verksamheten men samtidigt kan axla rollen som sponsoransvarig genom att etablera företagskontakter och går på nätverksträffar.
Kvalifikationer:
Relevant utbildning alternativt det arbetsgivaren bedömer likvärdigt. goda kunskaper i Officepaket.
Krav – B körkort
Meriterande:
Tidigare arbete i Ideell organisation, kunskap i socialrätt, brett kontaktnät, socionomexamen samt arbetslivserfarenhet i den offentliga sektorn.
Beskrivning av organisationen:
Hela människan är en kristen organisation som har funnits i över 100 år och har ca 62 enheter runt om i Sverige. I Norrköping har organisationen varit verksam i hela 51 år där vi arbetat med människor i svåra utsatta sociala livssituationer på olika sätt. I Norrköping är det 14 olika församlingar som är våra huvudmän och lägger grunden för vårt arbete.
Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Arbetstiden är förlagd till är vardagar samt storhelger. Tillträde 1 februari eller enligt ö.k. Lön enligt överenskommelse. Hela människan har kollektivavtal.
Ansökan
Ditt CV ska vara inskickat senast den 6 januari. Mejla dina handlingar till enhetschef [email protected]. Märk mejlet med socionom i ämnesraden. Urval sker löpande så tveka inte på att skicka din ansökan.
Arbetsgivaren
Ideella föreningen Hela Människan Norrköping
Kontakt
Sousan Massi Nylander
Enhetschef
[email protected]
0702-044625 Visa mindre

Socialpedagog till Beroendecenter Trozelli

Ansök    Aug 23    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Socialkontorets vuxenverksamhet erbjuder stöd, boende och behandling till vuxna personer. Verksamheten har främst inriktning mot missbruk/beroende, hemlöshet och våld i nära relationer. Socialkontoret befinner sig i en förändringsfas där målet är att göra arbetet effektivare och bättre än tidigare, med prioritering av lösningar på hemmaplan. Målet är att snabbt och smidigt kunna erbjuda en palett av insatser med genomgående hög kvalitet och behovsanpassad intensitet på hemmaplan.

Vi söker nu en socialpedagog till Beroendecenter Trozelli. Beroendecenter Trozelli tar emot vuxna personer som har problem med alkohol, droger eller (hasard-) spel. Verksamhetens syfte är att hjälpa individer att utveckla en nykter, drogfri och spelfri livsstil genom att erbjuda strukturerade öppenvårdsinsatser med genomgående hög kvalitet.

Målsättningen är att hjälpa människor att uppnå stadigvarande nykterhet, drogfrihet och spelfrihet samt även att minska lidande och skadeverkningar. Barnperspektivet och insatser som syftar till att ge stöd till barn som har någon nära som har problem med alkohol, droger eller spel finns integrerade i Beroendecenter Trozelli.

Insatser som ges på Beroendecenter Trozelli är i linje med Socialstyrelsens nationella riktlinjer ”Vård och stöd vid missbruk och beroende”. Insatserna ges enskilt eller i grupp och i varierande intensitet.

ARBETSBESKRIVNING

Som specialpedagog arbetar du med behandlingen för klienter som har problem med alkohol, droger eller spel sker individuellt eller i grupp utifrån metoder som MI, MET, Återfallsprevention, CRA, Matrix, 12-steg och ACT. Som bedömnings- och uppföljningsinstrument används ASI. Viss personal har grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1).

Ditt uppdrag hos oss innebär arbete i strukturerad behandling, individuell och i grupp. Du arbetar också med att upprätta genomförandeplaner, ASI-intervjuer och dokumentation.

Samverkan inom Socialkontoret och med våra samarbetspartners är en mycket viktig del i ditt arbete.

DIN PROFIL

Du har en socionomexamen eller en beteendevetenskaplig högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har kunskap och erfarenhet från det psykosociala behandlingsarbetet i linje med Socialstyrelsens nationella riktlinjer och kan tillämpa några av de metoder vi använder. Du behöver ha god erfarenhet runt målgruppen samt av arbete med strukturerad behandling.

Du gillar intensivt arbete, är kvalitetsmedveten och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du är kreativ och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt syn- och förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar för närvarande årsarbetstid.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du enhetschef Thomas Albrecht, på 011-15 12 36, eller samordnare Gabriella Gustafsson, på 011-15 15 84.

Din ansökan vill vi ha senast den 19 september.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Trygghetsvärd till Hyresbostäder

Tillsammans utvecklar vi Norrköping – vill du vara med? Om du tror att ansvar, frihet och delaktighet är viktiga byggstenar för ett roligt och utvecklande jobb kommer du antagligen trivas hos oss. Vi vill att du ska känna dig som hemma – även när du är på jobbet. På Hyresbostäder får du möjlighet att styra ditt arbete och friheten att själv föreslå bästa lösningen på utmaningar. Med kunden i ständigt fokus jobbar vi tillsammans med målet att erbjuda bäst... Visa mer
Tillsammans utvecklar vi Norrköping – vill du vara med?
Om du tror att ansvar, frihet och delaktighet är viktiga byggstenar för ett roligt och utvecklande jobb kommer du antagligen trivas hos oss. Vi vill att du ska känna dig som hemma – även när du är på jobbet.

På Hyresbostäder får du möjlighet att styra ditt arbete och friheten att själv föreslå bästa lösningen på utmaningar. Med kunden i ständigt fokus jobbar vi tillsammans med målet att erbjuda bästa möjliga service i varje möte. Vi tror på att prestation mäts bäst i kvalitet. Därför driver vi flera spännande projekt för att utveckla Norrköping, förutom vår traditionella verksamhet. www.hyresbostader.seOm tjänsten

Tjänsten som Trygghetsvärd innebär att arbeta jobba i prioriterade områden, med ett kundnära och operativt arbete för att stärka samverkan, gemenskap och öka upplevelsen av trygghet i Norrköpings många stadsdelar. I detta arbete kommer du att arbeta tillsammans med den interna arbetsgruppen, samarbetspartners och de boende i området. Du är delaktig i förvaltningens ambition att jobba för ökad delaktighet, gemensamt ansvar för boendemiljön och utveckling av området tillsammans med de boende.

Du blir en viktig nyckelspelare för oss och vårt ansikte utåt. En viktig del i ditt arbete är förebyggande arbete för att öka trygghet; såsom stärka lokal gemenskap, samordna trygghetsvandringar och främja gemensamma aktiviteter och initiativ hos de boende.

 Rollen innefattar även att knyta nya kontakter, bygga förtroende och samverkan med de intressenter som finns i våra områden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor. Du vill utveckla samhällen där alla människor kan känna sig hemma och du har några års erfarenhet av att arbeta med liknande frågor. Du är bekväm och har erfarenhet i att driva projekt och har en förmåga att se helheten utan att tappa fokus på de viktiga detaljerna. Ditt lyhörda, flexibla och prestigelösa sätt skapar förtroende och du har lätt att få människor att dra åt samma håll.

Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift, talar du flera språk så är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom personlig mognad, samspel i grupp samt förmåga att skapa organisation utifrån relativt flexibla strukturer.

För tjänsten krävs körkort B.

Ansökan
Låter det intressant är du välkommen att skicka in din ansökan senast 26 september. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Caroline Bielkhammar, Chef Stadsdelsprojekt, 011-21 16 37.

 För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökanden och eftersträvar mångfald.

Varmt välkommen till Hyresbostäder ? Du är hemma! Visa mindre

Socionom på konsultbasis för den äventyrslystne inklusive boende

Ansök    Maj 28    PersonalExpressen AB    Socionom
Nu söker vi efter dig som vill arbeta tillsammans med oss på PersonalExpressen som konsult på Sveriges socialtjänster. Specifikt söker vi dig som är i en situation i livet där du ser en möjlighet till att flytta för att ta ett konsultuppdrag på annan ort än den där du bor idag. Vi stöttar dig givetvis hela vägen och hjälper dig med såväl boende, som resa som annat som kan tänkas behövas för att just du ska känna dig redo för en ny utmaning i din yrkeskarri... Visa mer
Nu söker vi efter dig som vill arbeta tillsammans med oss på PersonalExpressen som konsult på Sveriges socialtjänster. Specifikt söker vi dig som är i en situation i livet där du ser en möjlighet till att flytta för att ta ett konsultuppdrag på annan ort än den där du bor idag. Vi stöttar dig givetvis hela vägen och hjälper dig med såväl boende, som resa som annat som kan tänkas behövas för att just du ska känna dig redo för en ny utmaning i din yrkeskarriär som socionom. Allt du behöver är en professionell inställning till ditt arbete samt en smula nyfikenhet och äventyrslust förstås!
Hjärtligt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag. Vi hörs!
-----------------------------------------------
PersonalExpressen bemannar med professionell, ambitiös och jordnära personal efter våra kunders behov och önskemål. Vi är ett starkt värdedrivet företag och är därmed noga med att den personal vi presenterar för våra kunder också möter våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande. Det förväntar sig våra kunder av oss och det förväntar vi oss av våra medarbetare/konsulter.
PersonalExpressen upphandlar med kommuner/socialtjänster runt om i landet och kan således löpande erbjuda ett brett spektra av tjänster på bemanningsbasis. Som konsult hos oss är du vår största tillgång och vårt motto är att ge landets bästa service till landets bästa medarbetare. PersonalExpressens ledning har över tio års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med Sveriges socialtjänster som kunder och denna sektor ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala mot våra konsulter och alltid ser till att just dina individuella behov och önskemål får stå i centrum. Vi är Sveriges mest personliga bemanningsföretag kort och gott och det är vi stolta över!
Hjärtligt välkommen till oss återigen! Visa mindre

Socialpedagog till Ellens behandlingshem

Ansök    Feb 5    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Ellen är en unik verksamhet för vuxna kvinnor som har en beroendeproblematik. En engagerad och utvecklingsfokuserad personalgrupp i ett stilfullt sekelskifteshus med utsikt över Motala ström erbjuder en mycket kreativ arbetsmiljö.

Ellen har elva platser och är bemannat med personal dygnet runt. Det finns endast kvinnliga medarbetare på Ellen. Personalen har kontinuerlig handledning.

Syftet med behandlingen är att främja en drogfri livsstil, fri från våld.

ARBETSBESKRIVNING

Ellens ambition är att alltid erbjuda kvinnor behandling med hög kvalitet och intensitet som innefattar Matrix-grupper, grupper i våld i nära relation, föräldragrupp, relation- och nätverksgrupp, regelbunden motion och yoga/mindfullnes. Behandlingsarbetet grundar sig på genomförandeplaner och följs upp med hjälp av ASI-intervjuer.

Dina arbetsuppgifter innebär i huvudsak att leda grupper som kompletteras med individuella samtal, att vara ansvarig för kvinnornas behandlingsprocess, dokumentation samt samverkan med myndigheter och samarbetspartners. Barnperspektivet är alltid närvarande i behandlingsarbetet.

DIN PROFIL

Vi söker dig som är kvinna och är socionom eller har annan beteendevetenskaplig högskolekompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Steg 1 kompetens i psykoterapi är meriterande.

Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med samtalsbehandling i grupp och individuellt. Vi värderar personliga egenskaper som integritet, personlig mognad samt flexibilitet och samarbetsförmåga högt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Körkort (B) är önskvärt.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar årsarbetstid. Arbetstider är måndag-fredag, dagtid.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Thomas Albrecht, enhetschef på 011-15 12 36 eller Carina Lindgren Gustafsson, gruppledare på 011-15 54 96 .

Din ansökan vill vi ha senast söndag 21 februari.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Semestervikarier till Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret

Ansök    Jan 27    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET 

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontorets verksamhet bidrar till att skapa förutsättningar och möjligheter för människor. Oavsett verksamhet har vi ett gemensamt uppdrag som innebär att erbjuda medborgarna möjlighet att växa och utvecklas och där vägen till egen försörjning ska vara så kort som möjlig.

På kontoret är vi cirka 350 anställda som ansvarar för försörjningsstöd och annat bistånd enligt socialtjänstlagen, kommunala arbetsmarknadsåtgärder, samhällsorientering, bosättningslagen samt vuxenutbildning från SFI till yrkeshögskola. 

Vi söker nu ett antal semestervikarier till verksamheten ekonomiskt bistånd. Hos oss får du möjlighet att prova på myndighetsutövning och lära dig mycket nytt, samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet.

ARBETSBESKRIVNING

Som semestervikarierande socialassistent möter du individer i olika livssituationer. Ditt huvudsakliga uppdrag är att utreda och bedöma behovet av ekonomiskt bistånd utifrån socialtjänstlagen 4 kap 1§. 

Du har många kontakter, framför allt telefonkontakter, med både enskilda och andra myndigheter. Du gör bedömningar utifrån ett helhetsperspektiv vilket kräver att du är både lyhörd och stresstålig. 

DIN PROFIL

Vi söker dig som har socionomexamen alternativt är under utbildning till socionom eller har likvärdig högskoleutbildning. Du som är under utbildning till socionom har godkänt betyg i välfärdsrättskurserna eller motsvarande juridiska kurser samt godkänt i kursen utredning, handläggning och dokumentation i socialt arbete.

Har du arbetat med myndighetsutövning är det meriterande och har du erfarenhet av att utreda, bedöma och besluta om ekonomiskt bistånd är även det meriterande. 

Du har god samarbetsförmåga och ser det som en självklarhet att bemöta människor med respekt. Du har även förmåga och intresse av att arbeta med människor och trivs med att arbeta med varierande arbetsuppgifter.

Vidare är du intresserad av förändringsarbete och gillar utmaningen i att kunna finna lösningar. Du har god förmåga att kunna utföra och planera ditt arbete självständigt. 

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Semestervikariaten är på heltid under perioden juni till augusti.

De kandidater som matchar vår kravprofil och går vidare i rekryteringsprocessen kommer att bjudas in till informationsträff med rekryterande enhetschef där mer information om uppdraget samt möjlighet att ställa frågor erbjuds.

Vill du veta mer om arbetet kontaktar du Hanna Geronson, enhetschef, på telefon 011-15 53 70. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen kontaktar du Anna-Therése Dijak, rekryteringsspecialist, på 011-15 30 43.

Rekryteringen sker löpande och sista ansökningsdag är den 28 februari.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Medarbetare för att jobba med umgängesstöd till Socialkontoret

Ansök    Apr 21    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Socialkontoret i Norrköpings kommun sätter individens behov i fokus, alltid med barns bästa i första hand. Det ska vara lätt att få hjälp. Våra stöd- och behandlingsinsatser håller hög kvalitet och bygger på rättssäkra bedömningar. Vi vill hitta lösningar nära individen och bidra till en positiv förändring för denne. Tillsammans vill vi skapa trygghet och god social service för oss som bor i Norrköping. 

Vi ordnar med trygga och säkra umgängen för barn, och söker nu en socialpedagog till familjerättens umgängestöd! 

Norrköpings umgängesstöd ska erbjuda trygga umgängen för barn när de av olika anledningar inte kan träffa sina föräldrar utan närvaro av socialtjänsten eller umgängesstöd. Med trygghet menar vi en känsla av välmående och säkerhet. Målgruppen är barn och föräldrar som inte bor tillsammans och där föräldern av olika anledningar inte förmår skapa ett tryggt umgänge med sitt barn på egen hand.

Umgänget sker utifrån en tingsrättsdom, inom ramen för vård enligt lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) eller att föräldern ansökt om bistånd enligt socialtjänstlagen. För att få denna insats behövs ett biståndsbeslut eller dom. För frågor kring myndighetsutövningen kontakta Barn och ungdom - myndighet.

Orsaken till behovet är bland annat missbruk, psykisk ohälsa, att barnet behöver skyddas och/eller föräldrakonflikt. Umgängesstödet kan ske i våra umgängeslokaler, i hemmet eller på annan plats vilket inkluderar uppdrag i andra städer till exempel vid familjehemsplaceringar. Syftet med verksamheten, förutom ett tryggt umgänge, är att banden mellan barn och föräldrar stärks så att fortsatt umgänge utanför umgängesstödets verksamhet blir möjligt.

ARBETSBESKRIVNING

Umgängesstödet ger visst samtalsstöd till barn och föräldrar. I vårt arbete använder vi tolk när behov föreligger. Alla våra umgängen dokumenteras. Dokumentationen utgör i vissa fall underlag i vårdnads– och barnavårdsutredningar. Vi utför umgängesstöd med en eller flera medarbetare närvarande både med enskilda familjer och för flera samtidigt.

Familjerättsenheten består av socialpedagoger och familjerättssekreterare. Vi är en enhet och uppdrag tillsammans med familjerättssekreterare kan bli aktuellt.

Läs mer om våra förmåner och vår verksamhet utifrån våra medarbetares perspektiv på: https://norrkoping.se/jobba-hos-oss/sok-jobb/framtidsyrken/socionom/socionom-pa-socialkontoret 

DIN PROFIL

Vi söker dig som har socionomexamen eller socialpedagogisk högskoleutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet av arbete med barn och föräldrar som lever åtskilda av de anledningar som beskrivs ovan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av barnsamtal och att arbeta med föräldrar i konflikt. Kulturkompetens är meriterande.

Du är trygg, stabil, ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Vidare behåller du ett realistiskt perspektiv i situationer och fokuserar på rätt saker. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Tjänsten kräver god logistisk förmåga då vissa umgängen innebär många inblandade parter från olika håll till exempel familjehem, umgängesföräldrar och skola. Du tar ansvar för din uppgift och anpassar dig till ändrade omständigheter. Du ser möjlighet i förändring och arbetar bra tillsammans med andra. Du är van vid att uttrycka dig i tal och skrift.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse under förutsättningar att erforderliga beslut fattas. Vi arbetar på årsarbetstid och planerar arbetstiden flexibelt efter verksamhetens behov vilket medför arbete på dagar, kvällar och helger.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Tina Mathsson Hagman, enhetschef, på 011-15 2551, [email protected]

Vi vill ha din ansökan senast den 5 maj och arbetar löpande med urvalsprocessen.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

2 Socialpedagoger till Ellens behandlingshem på Socialkontoret

Ansök    Nov 16    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Socialkontoret i Norrköpings kommun sätter individens behov i fokus, alltid med barns bästa i första hand. Det ska vara lätt att få hjälp. Våra stöd- och behandlingsinsatser håller hög kvalitet och bygger på rättssäkra bedömningar. Vi vill hitta lösningar nära individen och bidra till en positiv förändring för denne. Tillsammans vill vi skapa trygghet och god social service för oss som bor i Norrköping.

ARBETSBESKRIVNING

Ellen är ett HVB-hem för vuxna kvinnor som har problem med alkohol, narkotika och /eller läkemedel. Behandlingen fokuserar på missbruket samtidigt som våldsutsatthet och föräldraskap/barnperspektiv tydligt lyfts in i behandlingen. Syftet med behandlingen på Ellen är att kvinnan ska utveckla och kunna vidmakthålla en drogfri livsstil och frihet från våld.

Behandling av missbruk/beroende på Ellen grundar sig på Matrix-metoden. Arbetet sker huvudsakligen i grupp, individuella samtal erbjuds vid behov.

Ellen har elva platser och är bemannat med personal dygnet runt. Det finns endast kvinnliga medarbetare på Ellen. Medarbetarna har kontinuerlig handledning.

Ditt arbete hos oss kommer i huvudsak att innebära gruppbehandling enligt Matrix-metoden. Samverkan inom behandlingsteamet och med myndighetskontoret, samt med våra samarbetspartners, kommer att vara en mycket viktig del av ditt arbete. Barnperspektiv ska alltid vara närvarande i behandlingsarbetet med vuxna klienter.

Att kunna informera om verksamheten och att vara kommunens ansikte utåt i olika sammanhang är en del i arbetet. Att upprätta genomförandeplaner och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Även individuella behandlingskontakter ingår i dina arbetsuppgifter.

DIN PROFIL

Vi söker dig som är kvinna och är socionom eller har annan beteendevetenskaplig högskolekompetens som arbetsgivaren bedömer lämplig. Steg 1 kompetens i psykoterapi är meriterande. Det är ett krav att du har erfarenhet av behandlingsarbete med målgruppen.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med samtalsbehandling i grupp och individuellt. Vi värderar personliga egenskaper som integritet, personlig mognad samt flexibilitet och samarbetsförmåga högt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Körkort (B) för manuell växellåda är önskvärt.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar årsarbetstid. Arbetstider i huvudsak måndag-fredag, dagtid. Tillträde snarast möjligt.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Thomas Albrecht, enhetschef på 011-15 12 36 eller Carina Lindgren Gustafsson, samordnare på 011-15 54 96 .

Din ansökan vill vi ha senast den 6 december.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Två socialpedagoger till Socialkontoret/Beroendecenter Trozelli

Ansök    Nov 6    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Socialkontorets vuxenverksamhet erbjuder stöd, boende och behandling till vuxna personer. Verksamheten har främst inriktning mot missbruk/beroende, hemlöshet och våld i nära relationer. Socialkontoret befinner sig i en förändringsfas där målet är att göra arbetet effektivare och bättre än tidigare, med prioritering av lösningar på hemmaplan. Målet är att snabbt och smidigt kunna erbjuda en palett av insatser med genomgående hög kvalitet och behovsanpassad intensitet på hemmaplan.

Vi söker nu en socialpedagog till Beroendecenter Trozelli.

Beroendecenter Trozelli tar emot vuxna personer som har problem med alkohol, droger eller (hasard-) spel. Verksamhetens syfte är att hjälpa individer att utveckla en nykter, drogfri och spelfri livsstil genom att erbjuda strukturerade öppenvårdsinsatser med genomgående hög kvalitet.

Målsättningen är att hjälpa människor att uppnå stadigvarande nykterhet, drogfrihet och spelfrihet samt även att minska lidande och skadeverkningar. Barnperspektivet och insatser som syftar till att ge stöd till barn som har någon nära som har problem med alkohol, droger eller spel finns integrerade i Beroendecenter Trozelli.

Insatser som ges på Beroendecenter Trozelli är i linje med Socialstyrelsens nationella riktlinjer ”Vård och stöd vid missbruk och beroende”. Insatserna ges enskilt eller i grupp och i varierande intensitet.

ARBETSBESKRIVNING

Behandlingen för klienter som har problem med alkohol, droger eller spel sker individuellt eller i grupp utifrån metoder som MI, MET, Återfallsprevention, CRA, Matrix, 12-steg och ACT. Som bedömnings- och uppföljningsinstrument används ASI.

Ditt uppdrag hos oss kommer att innebära arbete i strukturerad behandling, i synnerhet i intensiv öppenvårdsgrupp Matrix. Att upprätta genomförandeplaner, ASI-intervjuer samt frågor som berör boendet på Trozelli ingår i arbetsuppgifterna. Samverkan inom Socialkontoret och med våra samarbetspartners är en mycket viktig del i arbetet.

Från vinter/vår 2021 kommer Beroendecenter Trozelli även att ansvara för 12 boendeplatser kopplade till den intensiva öppenvården. Med anledning av detta kommer arbetstid i mindre omfattning att vara förlagd till kvällstid och helger (ej natt).

DIN PROFIL

Du har en socionomexamen eller en beteendevetenskaplig högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du måste ha kunskap och erfarenhet från det psykosociala behandlingsarbetet i linje med Socialstyrelsens nationella riktlinjer och kunna tillämpa några av de metoder vi använder.

Du behöver ha god erfarenhet runt målgruppen samt av arbete med strukturerad behandling i grupp. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i Matrix-behandling. Tidigare erfarenhet av arbete i ett boende för målgruppen är önskvärt.

Vi söker dig som gillar intensivt arbete, är kvalitetsmedveten och som har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du är kreativ och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt syn- och förhållningssätt.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

MER INFORMATION 

Tjänsterna är en tillsvidareanställningar på heltid. Vi tillämpar f.n. årsarbetstid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du enhetschef Thomas Albrecht, 011-15 12 36 eller samordnare Gabriella Gustafsson, 011-15-15 84

Din ansökan vill vi ha senast den 22 november.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Actitreat söker socionom eller beteendevetare till KuddbyÄng HVB

Ansök    Dec 14    Actitreat AB    Socionom
Vi söker personer som är nyfikna, drivna och gillar utmaningar. Actitreat AB driver två HVB-verksamher för flickor i åldern 12-16 år. Boendena är belägna på Vikbolandet utanför Norrköping och i Hällestad i Finspångs kommun. Vi söker dig som är ambitiös, driven och uthållig samt har ett genuint intresse för ungdomar i högstadieåldern. Du ska ha ett stort intresse och kunskap om behandlingsarbete och att vidareutvecklas (då vi har ett stort fokus på vidareut... Visa mer
Vi söker personer som är nyfikna, drivna och gillar utmaningar.
Actitreat AB driver två HVB-verksamher för flickor i åldern 12-16 år. Boendena är belägna på Vikbolandet utanför Norrköping och i Hällestad i Finspångs kommun.
Vi söker dig som är ambitiös, driven och uthållig samt har ett genuint intresse för ungdomar i högstadieåldern. Du ska ha ett stort intresse och kunskap om behandlingsarbete och att vidareutvecklas (då vi har ett stort fokus på vidareutbildningar och andra utvecklingsmöjligheter). Till tjänsterna är det starkt meriterande att ha kunskap/erfarenhet av arbete under BBIC med MI, lågaffektivt bemötande och familjebehandlande metoder som stödjer HVB-hemmets behandlingsinriktning inom KBT och familj/nätverks arbete. Vi prioriterar sökanden med god vana att dokumentera, upprätta genomförandeplaner och sammanställa månadsrapporter av hög kvalité. Vi söker socionom eller beteendevetare som gärna har kompletterande pedagogisk utbildning eller med några års erfarenhet av HVB-verksamhet. Som behandlare på KuddbyÄng HVB kommer du att vara med och stötta flickorna i deras vardag med allt från behandlingsarbete till skola och vardagssysslor eller fritidssysselsättning. Du kommer hålla strukturerade samtal, både med flickan och hennes familj. Motiverande samtal är en mycket viktig del i arbetet. Som fast anställd behandlare innefattar tjänsten också att vara kontaktperson vilket innebär att man är en flickas närmsta kontakt och ansvarar då för att flickans vårdplan följs. Det är av största vikt att uppnå god anknytning till sin ungdom.


För att Du skall känna dig trygg hos oss så har vi tagit fasta på några viktiga delar i en anställning. Vi tror också att detta kommer öka din trivsel hos oss. Vi erbjuder:


Grundlig jobbintroduktion
Kollektivavtal
Cochande och stöttande chefer/medarbetare nära dig
Tydliga arbetssätt/rutiner för att ge den bästa omsorgen till våra boende flickorVi söker tillsvidaretjänster och timvikarier till KuddbyÄng. Tjänsterna innehåller främst kväll-, natt- och helgtjänstgöring men även dagpass kan förekomma. Visa mindre

Socialpedagog till Ellens behandlingshem

Ansök    Sep 11    Norrköpings kommun    Socionom
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Socialkontoret i Norrköpings kommun sätter individens behov i fokus, alltid med barns bästa i första hand. Det ska vara lätt att få hjälp. Våra stöd- och behandlingsinsatser håller hög kvalitet och bygger på rättssäkra bedömningar. Vi vill hitta lösningar nära individen och bidra till en positiv förändring för denne. Tillsammans vill vi skapa trygghet och god social service för oss som bor i Norrköping.

ARBETSBESKRIVNING

Ellen är ett HVB-hem för vuxna kvinnor som har problem med alkohol, narkotika och /eller läkemedel. Behandlingen fokuserar på missbruket samtidigt som våldsutsatthet och föräldraskap/barnperspektiv tydligt lyfts in i behandlingen. Syftet med behandlingen på Ellen är att kvinnan ska utveckla och kunna vidmakthålla en drogfri livsstil och frihet från våld.

Behandling av missbruk/beroende på Ellen grundar sig på Matrix-metoden. Arbetet sker huvudsakligen i grupp, individuella samtal erbjuds vid behov.

Ellen har elva platser och är bemannat med personal dygnet runt. Det finns endast kvinnliga medarbetare på Ellen. Medarbetarna har kontinuerlig handledning.

Ditt arbete hos oss kommer i huvudsak att innebära gruppbehandling enligt Matrix-metoden. Samverkan inom behandlingsteamet och med myndighetskontoret, samt med våra samarbetspartners, kommer att vara en mycket viktig del av ditt arbete. Barnperspektiv ska alltid vara närvarande i behandlingsarbetet med vuxna klienter.

Att kunna informera om verksamheten och att vara kommunens ansikte utåt i olika sammanhang är en del i arbetet. Att upprätta genomförandeplaner och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Även individuella behandlingskontakter ingår i dina arbetsuppgifter.

DIN PROFIL

Vi söker dig som är kvinna och socionom eller har annan beteendevetenskaplig högskolekompetens som arbetsgivaren bedömer lämplig. Steg 1 kompetens i psykoterapi är meriterande. Det är ett krav att du har erfarenhet av behandlingsarbete med målgruppen.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med samtalsbehandling i grupp och individuellt. Vi värderar personliga egenskaper som integritet, personlig mognad samt flexibilitet och samarbetsförmåga högt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Körkort B erfordras.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar årsarbetstid. Tillträde snarast möjligt.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Thomas Albrecht, enhetschef på 011-15 12 36 eller Carina Lindgren Gustafsson, samordnare på 011-15 54 96 .

Din ansökan vill vi ha senast den 4 oktober.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Capio Psykiatri söker leg KBT terapeut till Öppenvårdsmottagning

Capio Specialistkliniker omsätter ca 1,1miljarder kronor, och har över 800 medarbetare. Inom Specialistkliniker är verksamheterna grupperade i fyra områden; lokala sjukhus, ögonsjukvård, psykiatri samt övriga somatiska specialiteter. Capio Psykiatri är en av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård, med verksamheter inom områdena allmänpsykiatri, beroendemedicin och ätstörningar. Vi finns i Stockholmsområdet, Östergötland, Hall... Visa mer
Capio Specialistkliniker omsätter ca 1,1miljarder kronor, och har över 800 medarbetare.
Inom Specialistkliniker är verksamheterna grupperade i fyra områden; lokala sjukhus, ögonsjukvård, psykiatri samt övriga somatiska specialiteter.

Capio Psykiatri är en av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård, med verksamheter inom områdena allmänpsykiatri, beroendemedicin och ätstörningar. Vi finns i Stockholmsområdet, Östergötland, Halland och Skåne. Verksamheterna bedrivs utifrån vårdkontrakt, via fritt vårdval och som privat vård.

Vi är en specialistpsykiatrisk mottagning och behandlar utifrån detta psykiatrisk problematik som psykossjukdom, bipolär sjukdom, ADHD, autismspektratillstånd, personlighetsproblematik samt svår depression och allvarliga ångesttillstånd. Vår mottagning ligger på Trädgårdsgatan centralt i Norrköping med närhet till Resecentrum. Vi har 25 medarbetare där huvuddelen har lång erfarenhet av öppenvårdspsykiatri. Vi arbetar sedan januari 2011 på uppdrag av Region Östergötland. Sedan våren 2016 är vi HBTQ-diplomerade.Vill du vara med och utveckla vår verksamhet i en fortsatt positiv riktning?

Vi söker nu en leg psykoterapeut med inriktning KBT eller IPT till vår öppenvårdsmottagning.

Vi kan erbjuda ett arbete som är lärorikt och stimulerande, med öppen och trevlig stämning och bra sammanhållning inom personalgruppen.
Vi värderar både ett bra bemötande, tillgänglighet och effektivitet. Vi arbetar med att kontinuerligt förbättra vår verksamhet.

Vi söker dig som är ansvarsfull och flexibel med god förmåga både till självständigt arbete samt samarbete med kollegor.

Arbetsbeskrivning: Huvudsakliga arbetsuppgifter, bedömningar, samtalsterapi enskilt och i grupp. Du kommer även vara delaktig i behandlingskonferens för beslut om behandlingar.

Kvalifikationer; Vi söker dig som är leg psykolog, socionom eller annan likvärdig utbildning med inriktning KBT eller IPT. Gärna med erfarenhet från psykiatriskt arbete.

Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning. Heltid. Tjänstgöring dagtid måndag - fredag. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar flextid.
6 månaders provanställning.Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Konsulentstödd familjehemsvård

Ansök    Jun 29    Victoria Behandlingscenter AB    Socionom
Victoria behandlingscenter är sedan drygt ett år tillbaka etablerade i Östergötland. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och vidareutveckla Victoria behandlingscenter. Vi ställs hela tiden inför nya utmaningar och möjligheter vilket kräver att vi ständigt utvecklar vårt arbete. Våra konsulenter, behandlare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet. Utgångspunkten i allt vi gör är vår värdegrund; att... Visa mer
Victoria behandlingscenter är sedan drygt ett år tillbaka etablerade i Östergötland. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och vidareutveckla Victoria behandlingscenter.
Vi ställs hela tiden inför nya utmaningar och möjligheter vilket kräver att vi ständigt utvecklar vårt arbete. Våra konsulenter, behandlare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet.
Utgångspunkten i allt vi gör är vår värdegrund; att fungerande relationer är nyckeln till förändring och att alla människor har inneboende resurser till utveckling. Vi ser en kris som en möjlighet, under förutsättning att det finns stöd till bearbetning.


Arbetsplatsbeskrivning
Victoria behandlingscenter arbetar på uppdrag av socialtjänsten och erbjuder jour- och familjehem, kraftigt förstärkta familjehem, behandling i familj och öppenvårdsinsatser. Huvudkontoret ligger i Farsta nära Stockholms innerstad och vårt andra kontor i centrala Norrköping.
I verksamheten finns åtta konsulenter, sju stationerade i Stockholm och en i Norrköping som arbetar för att våra jourhem och familjehem är väl utredda, att de får den utbildning, stöd och handledning och de behöver. Allt för att familjerna på bästa sätt ska ha förutsättningar att ge de barn och ungdomar som är placerade bästa möjligheterna att växa upp under god uppväxt förhållande och utvecklas gynnsamt under tiden de är placerade. Vi vill erbjuda den bästa möjliga insats enligt givna ramar, veta vad våra insatser leder till med familjerna, barnen och ungdomarna i fokus.
Vi söker nu en konsulent stationerad i Östergötland med omnejd. Konsulentens uppdrag är att utreda, utbilda, stötta och handleda jourhem och familjehem i området. Konsulenten kommer verka under platsansvarig för Norrköpingskontoret. På huvudkontoret sitter föreståndare, utvecklingschef och övrig administration.
Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som har erfarenhet av att utreda, utbilda, stötta och handleda familjer som har uppdrag som jourhem eller familjehem. Du behöver ha ett stort engagemang och intresse för arbete med denna målgrupp. Vi har ett nära samarbete internt och tjänsten kommer innebära resor i tjänsten för att rekrytera och stötta familjer samt vissa resor till Stockholm för att närvara på planerade möten.
Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller likvärdig utbildning med erfarenhet av att utreda, stötta och handleda familjehem. Handledarutbildning är önskvärt.
Du har erfarenhet av socialarbete gärna inom Individ- och familjeomsorgen och är intresserad av och har förmågan och vilja vara med i förändrings- och utvecklingsarbete i verksamheten.
Du lyhörd för verksamhetens behov och har förmåga att ta egna initiativ samt genomföra fattade beslut.
Du har en bra kommunikativ förmåga och vilja till samarbete och ser värdet av goda relationer.
Som person är du strukturerad, flexibel, och kan självständigt planera och driva ditt arbete. Arbetet kräver stor flexibilitet och inte sällan hitta kreativa bra lösningar på situationer som uppstår.
Prestigelöshet och humor är alltid bra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Visa mindre

Självständig , nytänkande och lagspelande familjehemskonsulent.

Ansök    Mar 16    Bogruppen Familjehem    Socionom
Om dig Vi vill att du är utbildad socionom/beteendevetare/socialpedagog eller har liknande utbildning. Vi vill dessutom att du har kunskap om familjehemsverksamhet. Du ska ha tidigare erfarenhet av socialt arbetet och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och familjehemsarbete och dessutom är utbildad inom familjehemsutredning. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att ta eget ansvar och ditt engagemang i kvalitetsfrå... Visa mer
Om dig
Vi vill att du är utbildad socionom/beteendevetare/socialpedagog eller har liknande utbildning. Vi vill dessutom att du har kunskap om familjehemsverksamhet. Du ska ha tidigare erfarenhet av socialt arbetet och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och familjehemsarbete och dessutom är utbildad inom familjehemsutredning. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att ta eget ansvar och ditt engagemang i kvalitetsfrågor. Vi ser att du är en driven medarbetare i utvecklingen av vår verksamhet. Vi utgår från en tydlig värdegrund i vårt arbete och som det är viktigt att du delar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort
B

Arbetslivserfarenhet
KRAV
Socialt arbete i minst 3år.

Om Bogruppen och familjehemsverksamheten
Bogruppen har sin bas i Norrköping och har bedrivit stödboendeverksamhet i tio år. På senare år har företaget också etablerat sig i Stockholm och Åre, samt utökat sin verksamhet med HVB- och familjehemsverksamhet. Bogruppen vill vara ett företag som finns för alla klienter och särskilt för de som har det extra svårt. Med tålamod och långsiktighet vill vi skapa förändring och vara en faktor som påverkar det socialpolitiska klimatet i en positiv riktning genom att göra skillnad.
Vi vill vara ett bolag som bygger vår verksamhets på kompetens, erfarenhet och kvalitet samtidigt som vi vågar provat nytt, sticker ut och vågar vara annorlunda för att hitta den bästa lösningen för våra klienter och uppdragsgivare.

Bogruppen familjehem är främst verksamma i Mellansverige.Vi har ramavtal med ett flertal kommuner. Bogruppen tar emot utsatta barn och ungdomar. I våra familjehem kan vi också ta emot förälder med barn som behöver skydd, eller stöd med att utveckla en tryggare anknytning.
Vi erbjuder ett kraftigt förstärkt stöd till våra familjehem samt behandling till familjehemsplacerade barn och ungdomar via öppenvård. Bogruppen kan genomföra psykologutredningar, neuropsykiatriska utredningar på uppdrag av socialtjänsten. Bogruppen strävar alltid efter att barn och ungdomar som bor hos oss ska ha en fungerande skolgång eller annan anpassad sysselsättning. Vi följer regelbundet upp skolarbetet och erbjuder skolans personal handledning eller konsultation.

Uppdrag och arbetsuppgifter

Uppdrag
Arbeta med att ge våra familjehem stöd och vägledning gällande sitt uppdrag som familjehem till placerade barn och ungdomar. Vi erbjuder en rad stödåtgärder där man som konsulent förväntas kunna arbete med familjehemmet utifrån varje barn och ungdoms specifika behov och förutsättningar. Exempel på utmaningar i uppdragen kan vara kognitiva svårigheter,psykosocial problematik, trauma, otrygghet, missbruksproblematik, kriminalitet och skyddsplaceringar samt andra svårigheter som ligger till grund för placeringen.

Arbetsuppgifter
Som familjehemskonsulent ger du stöd till familjehemmet utifrån socialtjänstens uppdrag och fungerar som samordnare mellan familjehem och socialtjänst. Du arbetar strukturerat och pedagogiskt utifrån individuella vård- och genomförandeplaner. Ditt fokus är att ge adekvat stöd och handledning till familjehem inför, under och vid avslut av en placering. Du kommer främst att arbeta med:
• stöd och handledning till familjehem
• rekrytering och utredning av nya familjehem
• kontinuerlig dokumentation och rapportering
• utbildning och intern utveckling
• kundvårdande relationer

Anställningen kommer att vara en tillsvidareanställning där sex månaders provanställning tillämpas.

Arbetstider
Som konsulent sker i huvudsak mycket av arbetet på dagtid, och främst vardagar dock kan också arbetet innebära oregelbundna arbetstider gällande beredskap på kvällar, nätter och helger. Nattarbete kan således förekomma i enstaka fall.

Stöd
- Som stöd i sitt arbete har konsulenten:
o Enhetschef/Verksamhetschef
o Legitimerad personal/specialister vid behov
o Interna utbildningsinsatser vid specifika tillfällen utifrån behov
o Handledning
o Kollegiala samtal och konferenser
o Risk och skyddsbedömningar

Bil
- Konsulenten kommer att köra verksamhetsbil eller förmånsbil i tjänsten. Bilen ska hanteras enligt företagets bilpolicy.

Område för arbetet
- I denna tjänst söker vi konsulenter som kan arbeta i området Linköping/Norrköping/Eskilstuna/Västerås. Det är viktigt att du är beredd att resa i tjänsten.

Vi har i dagsläget kontor i Norrköping, Uppsala och Stockholm. Men delar av arbetstiden kan med fördel skötas hemifrån.

Ansök direkt, vi kommer kontinuerligt kalla till intervju. [email protected] Visa mindre