Lediga jobb som Miljösamordnare/Miljökoordinator i Norrköping

Se lediga jobb som Miljösamordnare/Miljökoordinator i Norrköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Norrköping som finns hos arbetsgivaren.

Miljösamordnare till lokalförvaltningsenheten

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt! Vi söker en miljösamordnare till lokalförvaltningsenheten i Norrköping. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där ständiga förbättringar ... Visa mer
På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!
Vi söker en miljösamordnare till lokalförvaltningsenheten i Norrköping.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där ständiga förbättringar och mötet med människor står i fokus.

Vad gör en miljösamordnare på Migrationsverket?
Som miljösamordnare kommer du att spela en avgörande roll i vår strävan efter hållbarhet och miljömedvetenhet. Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer bland annat att inkludera följande:

- Genomföra interna miljörevisioner för att säkerställa efterlevnad av miljölagstiftning och interna riktlinjer
- Granska och analysera dokument och lokalprojektutformning utifrån ett miljöperspektiv för att identifiera möjligheter till förbättringar
- Delta i framför allt lokalrelaterade upphandlingsprocesser och bedöma leverantörers miljöarbete
- Utveckla och implementera strategier för att förbättra miljöprestanda och minska vår negativa påverkan på miljön
- Ansvar för att driva det operativa arbetet med myndighetens interna miljömål.
- Agera rådgivande vid tecknande av gröna bilagor och stötta vid uppföljning av dessa.
- Vara en bidragande resurs i byggprojekt och bevaka att myndighetens miljöpolicys uppfylls.
- Genomföra energibesparingsanalyser och ansvara för kostnadskontroll inom energiförbrukningsområdet.

Du identifierar och analyserar utvecklingsområden och tar fram förbättringsförslag. För enhetens räkning inhämtar och upprätthåller du kunskap samt bevakar standards, riktlinjer och praxis. Arbetet utförs i stor utsträckning självständigt utifrån lagstiftning.  Ramar utgörs av instruktioner och styrdokument vid myndigheten.

Vem är du?
Vi söker dig som är strukturerad, analytisk och drivande. Du trivs med att arbeta med flera arbetsuppgifter i varierande tempo. Du är prestigelös och har lätt för att sätta dig in i nya projekt. Du har lätt att acceptera förändringar och se möjliga lösningar. Vi tror även att du har lätt att skapa goda kontakter såväl internt som externt.

Du har lösningsfokus samt service- och samarbetsförmåga och anpassar ditt sätt att kommunicera efter gällande förutsättningar. Du är kvalitetsmedveten, systematisk och noggrann i ditt tillvägagångsätt.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Du som söker har

- Akademisk utbildning inom miljövetenskap, alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenhet bedöms likvärdigt.
- God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
- Erfarenhet av en samordnande roll där kompetens inom flera olika miljöområden har kommit till användning.
- Erfarenhet av att arbeta med miljöledningssystem

Det är meriterande om du har

- Erfarenhet av interna miljörevisioner.
- Erfarenhet av arbete med Agenda 2030.
- Erfarenhet av arbete med miljölagstiftning.
- Erfarenhet av arbete med ISO 14001.
- Erfarenhet av arbete med certifieringssystem för byggbranschen.
- Erfarenhet av kravställning och uppföljning vid offentliga upphandlingar.
- Erfarenhet av att arbeta med strukturerad data, insamling samt analys av datan

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning 6 månader
Arbetstider: Kontorsarbetstid med möjlighet till flex
Placering: Norrköping eller Stockholm, resor inom tjänsten förekommer
Tillträde: enligt överenskommelse
Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner här.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 12 november 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

_________________________________________________________________________________________________________


Om rekryteringsprocessen
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/fragor-och-svar/Hur-ser-rekryteringsprocessen-ut-for-statliga-jobb/ kan du läsa mer om vad det innebär.


Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.


Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan ”Lediga jobb och intresseanmälan” på migrationsverket.se: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb-och-intresseanmalan.html


Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

KMA-samordnare till Swerock AB

Kort om tjänsten Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhällsbygge? Är du en engagerad, lösningsorienterad och kommunikativ person med ett stort intresse för kvalitet, miljö och arbetsmiljöfrågor (KMA)? Då kan detta vara jobbet för dig! Vi söker en person som vill ta ett helhetsgrepp om kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöprocesser för Swecem som är en del av Swerock. Swerock tillhör Peabkoncernen som tillverkar klimatsmarta bindemedel till betongb... Visa mer
Kort om tjänsten
Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhällsbygge? Är du en engagerad, lösningsorienterad och kommunikativ person med ett stort intresse för kvalitet, miljö och arbetsmiljöfrågor (KMA)? Då kan detta vara jobbet för dig!

Vi söker en person som vill ta ett helhetsgrepp om kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöprocesser för Swecem som är en del av Swerock. Swerock tillhör Peabkoncernen som tillverkar klimatsmarta bindemedel till betongbranschen. Vision och målsättning är att det om tio år ska finnas helt klimatneutral betong på den svenska marknaden samt att all betong i Sverige ska vara klimatneutral till år 2045. Vi söker dig som vill bidra till att uppnå det målet!

På Swerock får du möjlighet att vara med och utmana, utveckla och skapar förutsättningar för bolagets fortsatta utveckling tillsammans med dina KMA-kollegor inom inom Swerock. Du ingår i en grupp med 9 KMA-specialister, och du rapporterar till Swerocks KMA-chef.


Om verksamheten
Swerock är en av Nordens största leverantörer av material och tjänster till bygg- och anläggningsbranschen. I erbjudandet ingår ballast, betong, transport- och maskintjänster samt miljötjänster som återvinning, marksanering och vattenrening. Med gedigen kunskap, personligt engagemang och lokal närvaro skapar vi helhetslösningar som bidrar mer hållbart byggande. Läs gärna mer på swerock.se.

Swerock ingår i Peabkoncernen som är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Swerock och Swecem befinner i ett spännande läge där vi fortsätter vårt hållbarhetsarbete med att ytterligare höja vår målsättning. Vår långsiktiga målsättning 2030 är att arbeta med cirkulära material, med minsta möjliga klimatpåverkan, i en fossilfri produktion och distribution i alla led.


Mer om tjänsten
I rollen som KMA-samordnare får du en central roll för Swecems verksamhet, samtidigt som du blir en viktig del i KMA-gruppen i Swerock AB. Uppdraget för den vi söker är att initialt ta ett helhetsgrepp för Swecems arbete med stort fokus på miljö- och arbetsmiljöfrågor. Ditt uppdrag är att stötta verksamheten genom att uppdatera och utveckla rutiner och arbetssätt, samt vara en viktig del i arbetet för att ISO-certifiera bolaget. Du medverkar i upprättandet av kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöplaner i samråd med ledningen, och du följer löpande upp detta arbete. Kommunikation, dokumentation, avstämning och uppföljning genomsyrar arbetet.

Rollen har ett tydligt och självständigt uppdrag, men du får samtidigt möjlighet till ett brett nätverk av specialister inom området. Du har erfarenhet av att självständigt driva ditt arbete efter gemensamma riktlinjer och mål. Erfarenhet av samordning och hantering av miljödata är meriterande.

Tilltänkt placeringsort för tjänsten är Norrköping med regelbundna resor till Swecems anläggning i Oxelösund. Då Swerock har verksamhet på flera orter i Sverige förekommer även andra resor i tjänsten.


Din profil
Vi kommer att lägga stor viktigt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du är trygg i din profession och trivs i att driva ditt arbete självständigt, men samtidigt uppskattar att få bolla tankar och idéer med andra. Du har ett stort engagemang och genuint intresse för KMA-frågor. Rollen ställer krav på att arbeta noggrant och strukturerat med fokus på detaljer. Det är även viktig att ha god systemvana samt att vara kommunikativ i tal och skrift. Den person vi söker har gärna också en högskoleutbildning eller motsvarande kompetens inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Du är en person som lätt finner lösningar på utmaningar och har förmågan att omvandla strategiska mål och behov till konkreta och handlingskraftiga planer och åtgärder. Vi tror även att du är prestigelös i ditt arbetssätt och att du delar Peabs värderingar Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga. Du har också en vilja att utvecklas och du vill gärna ta del av möjligheterna till individanpassad utveckling som finns inom Peab.Ansökan
Välkommen att söka ett utvecklande och omväxlande arbete! Du söker tjänsten via Dreamworks hemsida, www.dreamwork.se med bifogat CV och personligt brev. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot några ansökningar via mail. Vi arbetar med löpande urval, sök gärna tjänsten redan idag. Visa mindre

Erfaren miljökonsult inom luft och klimat

Företagsbeskrivning AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle. Jobbeskrivning Vi söker dig som vill vara en del av AFRY:s spännande framtid. Brinner du för att lösa miljöutmaningar och bidra... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.
Jobbeskrivning
Vi söker dig som vill vara en del av AFRY:s spännande framtid. Brinner du för att lösa miljöutmaningar och bidra till framtidens samhälle? Vill du vara med och ta lead på teknisk utveckling där miljö, hållbarhet och digitala lösningar samspelar? Då finns möjligheterna för att göra detta tillsammans med andra #teamplayers inom AFRY:s affärsområde Environment.
Inom affärsområde Environment erbjuder AFRY kvalificerade konsulttjänster inom förorenade områden, miljö och hållbarhet. I Östergötland och Stockholm har AFRY sektioner med miljökonsulter som arbetar med bland annat anmälnings- och tillståndsärenden, vatten- och luftutredningar, miljökonsekvensbeskrivningar, miljöutredningar, miljötekniska markundersökningar, naturvård och hållbarhet. Våra kunder finns både inom den privata, såväl som den kommunala och statliga sektorn.
Just nu söker vi dig som vill komplettera och utöka sektionernas erbjudande inom luft- och klimatkompetens.
Dina uppdrag varierar och kan omfatta allt från konsekvensbedömningar av utsläpp till luft, datasamordning och analys samt fältjobb. Du kommer att arbeta med utredningar avseende utsläpp till luft med åtgärdsförslag samt bidra i framtagning av miljökonsekvensbeskrivningar och tekniska beskrivningar. AFRY har en grupp av konsulter med fokus på luft som samarbetar över hela landet. Tillsammans ser vi till att kvalitetssäkra uppdragen samt utbyta viktiga kunskaper, erfarenheter, stötta varandra och bevaka branschens utveckling.
Som erfaren miljökonsult hos oss får du möjlighet till stor variation i uppdrag både lokalt, regionalt och nationellt. Du har ett stort eget ansvar och får möjlighet att axla projektledarrollen, ha kundkontakter, och vid intresse även arbeta i internationella uppdrag.
Tillsammans med andra konsulter på AFRY är du en del av en helhetslösning och du får möjlighet att utveckla förståelse för olika delar i ett projekt. Hos oss på AFRY blir du även en del av ett internationellt nätverk av miljökonsulter som alla drivs av att skapa framtidens lösningar
Kravspecifikation
På AFRY lever vi efter våra värdeord: ”Brave – Devoted – Team players” vilket även säger mycket om vem vi söker! Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, då vi värdesätter engagemang, flexibilitet och förmåga att samarbeta med andra. Vi söker en modig och hängiven lagspelare som trivs med att dela kunskap och hjälpa andra att utvecklas. Vi tror att du brinner för att se människor växa och tillsammans åstadkomma bra lösningar.
För tjänsten krävs att du har en universitets- eller högskoleexamen inom miljövetenskap eller motsvarande utbildning inom atmosfärvetenskap eller annat område kopplat till luft. Vi ser gärna att du har arbetat i åtminstone några år inom offentlig eller privat sektor och att du har kunskaper inom luftkvalitetsfrågor, atmosfäriska processer, spridningsberäkningar, partikelmätningar i fält, reningstekniker inom luftområdet, carbon capture, och/eller kunskap inom miljölagstiftning kopplat till luftområdet. Har du annan kompetens inom luftområdet finns även möjlighet att delta i utvecklingen av vårt tjänsteutbud. Erfarenhet av uppdragsledning eller projektledning är också meriterande.
Du bör ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift då våra kunder främst är inom Sverige. Då vi samverkar internationellt med övriga AFRY och internationella kunder är det dessutom önskvärt att ha goda kunskaper i engelska.
Vid sidan av din analytiska förmåga och det tekniska/processmässiga kunnandet är det viktigt att du är affärsmässig och har god förmåga att kommunicera med medarbetare och kunder. För att lyckas i rollen bör du ha goda kunskaper inom miljö- och luftområdet och god förmåga att förstå olika kunders behov.
Ytterligare information
Vi erbjuder en arbetsplats och ett team som bäst kan beskrivas som professionella, affärsmässiga och som har roligt tillsammans!
AFRY rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar - hinna lämna och hämta, träna, handla eller bara sova lite längre på morgonen.
Genom Club AFRY främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden.
För den här tjänsten söker vi konsulter förutom till kontoren i Östergötland (Norrköping eller Linköping) även till kontoret i Stockholm. Vi är tacksamma om du anger vilken ort du söker för i ansökan.
Sista ansökningsdag är den 14 augusti 2024.
Nu har vi beskrivit den vi söker och har du några som helst frågor om rollen eller om AFRY som arbetsgivare är du varmt välkommen att höra av dig. Vi ber dock om överseende att återkoppling kan komma att dröja på grund av semesterperiod.
Kontaktuppgifter för frågor:
Therése Andersén, Sektionschef, Miljö och hållbarhet Östergötland
010-505 25 73
[email protected]
Anna Forsmark, Sektionschef, Miljö och hållbarhet Stockholm
010-505 66 07
[email protected]
Den här rekryteringen sköts internt av oss på AFRY och vi undanber oss vänligen kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen Visa mindre

Miljöplanerare till samhällsbyggnadskontoret

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Gillar... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Gillar du miljöfrågor i planering och byggnation, miljökvalitetsstyrning och att göra analyser? Då kan du vara vår nya kollega!
Vilka är vi?

Norrköpings kommun växer och är i en stark utvecklingsfas med många pågående projekt som till exempel Ostlänken och Inre hamnen. Vi är en dynamisk och utvecklande arbetsplats för dig som vill var med och bidra i Norrköpings stads- och samhällsplanering.

Samhällsbyggnadskontoret skapar värde för alla som bor och verkar i Norrköping. Hos oss samlas hela samhällsbyggnadsprocessen och varje kompetens är viktig för att vi ska nå våra mål. Här har du möjlighet att utvecklas och samtidigt bidra till att Norrköping växer på ett hållbart sätt. Tillsammans löser vi kluriga utmaningar genom att vara innovativa och modiga. Vill du vara med?

Läs mer om samhällsbyggnadskontoret och vårt erbjudande: https://norrkoping.se/jobba-hos-oss/sok-jobb/framtidsyrken/samhallsbyggnad

Vi söker dig som vill vara med och bidra till att Norrköping utvecklas och växer hållbart. Du bidrar till en effektiv samhällsbyggnadsprocess tillsammans med kunniga kollegor inom områden som fysisk planering, klimatanpassning, naturvård, masshantering, förorenad mark och andra experter inom vårt kontor.

Dina arbetsuppgifter

Som miljöplanerare arbetar du med att integrera miljö- och hållbarhetsfrågor i samhällsbyggnadsprocessen, både i planeringsfas och vid genomförande. Du kommer att arbeta med miljöplanering för översikts- och detaljplaner, konsekvensbeskrivningar, miljökvalitetsstyrning, analyser, utredningar och strategier för att skapa en hållbar stadsutveckling i Norrköpings kommun. I ditt arbete ingår att aktivt omvärldsbevaka förändringar och utveckling inom miljöområdet knutet till samhällsplanering. 

Som miljöplanerare agerar ofta som en sammanhållande arbetsfunktion för miljöfrågor i planprocesser. Du deltar i projektgrupper för tidig planering, översiktsplaner, detaljplaner, trafik- och infrastrukturplanering samt stadsutvecklingsprojekt. I våra stora samhällsbyggnadspropjekt kommer du arbeta med att ta fram och följa upp hållbarhetsprogram. Du kommer även att projektleda egna projekt inom miljö- och hållbarhetsfrågor.

Din kompetens inom miljöområdet kommer tas tillvara genom ett nära samarbete med kollegor på avdelningen och i våra projekt som kan röra översiktsplaner, detaljplaner och utbyggnad. 

Vem är du?

För den här tjänsten har du en högskoleutbildning inom miljö- och samhällsbyggnadsområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetet inom miljö- och hållbarhetsområdet kopplat till fysisk planering. 

Du har ett helhetsperspektiv och har förmågan att sammanväga flera delar. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av projektledning. 

Du besitter en god social förmåga, då jobbet förutsätter att du kan samarbeta med andra förvaltningar och kommunala bolag samt med myndigheter. Du trivs med att ta ansvar och har en mycket god förmåga att planera och strukturera ditt arbete.

Meriterande med erfarenhet av hållbarhetscertifiering av stadsdelar eller liknande processer.

Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Det är viktigt att du kan kommunicera tydligt både skriftligt och muntligt. 

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten


Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag
Sista ansökningsdatum: 27 november
Kontakt: Emma Helander, enhetschef Stadsmiljö, [email protected], 011-15 27 69 och Alva Andersson, rekryteringsspecialist, [email protected], 011- 15 14 12


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Miljöstrateg till Utrednings- och utvecklingsenheten

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VE... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Utrednings- och utvecklingsenheten tillhör Kommunstyrelsens kontor och består av 16 medarbetare. Enheten stöttar kommunstyrelsen i dess uppdrag att styra, leda, samordna samt ha uppsikt över kommunens verksamheter.

Vi arbetar strategiskt med hållbar utveckling, utredningar, externa relationer samt inrymmer kommunens statistikfunktion. Enheten tar fram planer och riktlinjer, utvecklar metoder och följer upp för att långsiktigt förbättra kommunens arbete inom ansvarsområdet.

ARBETSBESKRIVNING

Utrednings- och utvecklingsenheten söker vikarie som miljöstrateg. Arbetet innebär att ha ett strategiskt perspektiv inom ekologisk hållbarhet. Arbetet innebär deltagande i nätverk, både internt och externt mot myndigheter och andra aktörer. Arbetsuppgifter som rör hållbart resande, färdplan, energiplan och gröna obligationer ingår i tjänsten.

Uppdraget medför ett ansvar att arbeta för att genomföra den politiska viljan inom områdena miljö, klimat och energi. Verksamheten bedrivs utifrån politiska beslut och sker genom enskilt arbete såväl som i arbetsgrupper och i projekt. Miljöstrateg ingår i ett arbetslag med flera medarbetare som arbetar med uppgifter inom området ekologisk hållbarhet.

DIN PROFIL

Du har högskoleexamen inom miljöområdet som exempelvis miljövetare eller motsvarande som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Du kan arbeta självständigt och driva förändringsprocesser. Du har god förmåga att samarbeta med andra och är van att arbeta i samt leda en grupp. Du är analytisk, strategisk och strukturerad.

Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Erfarenhet från liknande arbete i kommun eller annan politiskt styrd organisation är meriterande.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med den 31 december, med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anneli Hagberg, enhetschef på utrednings- och utvecklingsenheten 011-151937 eller Karin Faxér miljöstrateg, 011-151974.

Vi vill ha din ansökan senast den 31 januari.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Sakkunnig sjöfartens miljöfrågor

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid. Om jobbet Transporter är nödvändiga för att gods och människor ska anlända dit de ska. På miljösektionen arb... Visa mer
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Om jobbet
Transporter är nödvändiga för att gods och människor ska anlända dit de ska. På miljösektionen arbetar vi med att minska den negativa miljöpåverkan som dessa transporter medför. I rollen arbetar du tillsammans med andra handläggare på myndigheten, i dialog med andra myndigheter samt i kontakt med kollegor internationellt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att röra miljöregelverk och andra miljöfrågor inom sjöfartsområdet. Arbetsuppgifterna är varierande och aktuella områden är t.ex. förorening från fartyg, barlastvatten, biofouling, främmande arter, men beroende på sektionens utveckling kan även andra uppgifter bli aktuella. Arbete sker bland annat kopplat till möten vid sjöfartens internationella FN-organ IMO samt HELCOM, frågor relaterat till förhandling av EU-rättsakter kan också bli aktuellt. I tjänsten ingår resor, både inrikes och utrikes. 

Hos oss är du viktig
Gillar du att jobba tillsammans och vill du utvecklas i din yrkesroll? Hos oss kan du förvänta dig karriärutveckling, ett förtroendefullt chefs- och medarbetarskap och ett hållbart arbetsliv. Vi är en trygg arbetsgivare som månar om din hälsa med tid för friskvård på arbetstid, flexibla arbetstider, väl tilltagna antal semesterdagar och lediga klämdagar.

Läs mer om hur det är att jobba på Transportstyrelsen

Du kommer till exempel att

• arbeta med att utveckla och implementera regler,
• bereda och delta i internationella förhandlingar, t.ex. i IMO och inom HELCOM,
• handlägga ansökningar om tillstånd och dispenser,
• stödja Transportstyrelsens tillsynspersonal med sakkunskap,
• svara på remisser,
• samverka med andra myndigheter och med branschorganisationer,
• genomföra konsekvensanalyser vid utarbetande av regler,
• skriva underlag till, och besvara frågor från, Regeringskansliet,
• svara på frågor från allmänheten och andra aktörer,
• med mera. 

Du måste ha

• relevant högskoleutbildning, inom naturvetenskap, teknik, juridik, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig,
• arbetslivserfarenhet av arbete med miljöfrågor, eller för tjänsten annat relevant område,
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Det är meriterande om du också har

• erfarenhet av arbete inom sjöfart,
• teknisk kompetens, t.ex. inom reningsteknik,
• erfarenhet av regelutveckling,
• erfarenhet av att läsa och tolka juridiska texter,
• erfarenhet av arbete med utredningar eller annat strategiskt arbete,
• erfarenhet av internationella förhandlingar,
• arbetat på myndighet.

Vi vill att du

• har utvecklad analytisk förmåga,
• är flexibel och öppen för att ta dig an nya arbetsuppgifter,
• har ett öppet sinne, nyfikenhet och vilja att utvecklas,
• har förmåga att överblicka, organisera och strukturera ditt arbete,
• gillar att arbeta tillsammans med andra,
• kan arbeta självständigt,
• har förmågan att skapa och bibehålla kontakter,
• har integritet och gott omdöme.

Eftersom arbetsuppgifterna innebär många kontakter, både inom och utanför Transportstyrelsen, så värdesätter vi din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt. Att arbetsuppgifterna till del utförs i en internationell miljö ställer dessutom särskilda krav på personliga egenskaper. Det är även viktigt att du förstår rollen som myndighetsperson och har förmågan att anpassa ditt arbetssätt efter detta.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information
Anställningen är tillsvidare  med placering i Norrköping. Vi erbjuder mycket goda möjligheter att arbeta på distans delar av tiden, upp till tre dagar per vecka, efter individuell överenskommelse.

Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning.

Vid frågor är du välkommen att kontakta sektionschef Kajsa Lindström, 010-495 35 91 [email protected]

ST, Mats Anderzén och Saco, Carola Sander nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Ansök
Ansök via vår webbplats och bifoga ditt CV samt ett personligt brev märkt med referensnummer TSG 2023-819.  Vi behöver din ansökan senast den 5 mars 2023. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem och kan komma att använda urvalstest.

Välkommen att bli vår nya kollega!

Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 2000.

Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 12 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs mer om Transportstyrelsen


Kort om avdelning Sjö- och luftfart

Avdelning Sjö- och luftfart bidrar till ett konkurrenskraftigt, miljöanpassat och säkert transportsystem. Det gör vi genom att hålla register, utforma regler, pröva och ge tillstånd samt utöva tillsyn. Vi verkar också i många sammanhang på den internationella arenan.

Vi finns i Norrköping, Göteborg, Malmö och Stockholm och har cirka 300 medarbetare som är organiserade i sex enheter och en stabsenhet. Visa mindre

Safety Coordinator till E.ON!

Nu söker vi för E.ONs räkning en initiativtagande problemlösare som vill vara med och bidra till en säker arbetsmiljö och ta ett stort ansvar i just detta! Har du arbetat med implementering av säkerhetsrutiner tidigare eller besitter annan värdefull erfarenhet? Då kan det vara dig vi söker! OM TJÄNSTEN I rollen som Safety Coordinator kommer du tillhöra ett större team på 20 personer där du blir en del av enheten för logistik. Eftersom teamet sitter utspr... Visa mer
Nu söker vi för E.ONs räkning en initiativtagande problemlösare som vill vara med och bidra till en säker arbetsmiljö och ta ett stort ansvar i just detta! Har du arbetat med implementering av säkerhetsrutiner tidigare eller besitter annan värdefull erfarenhet? Då kan det vara dig vi söker!

OM TJÄNSTEN
I rollen som Safety Coordinator kommer du tillhöra ett större team på 20 personer där du blir en del av enheten för logistik. Eftersom teamet sitter utspridda finns det möjlighet att tillhöra något av E.ONs kontor i antingen Malmö, Norrköping, Stockholm, Örebro eller Upplandsbro.

Om företagetDu erbjuds


* Ett förtroende att arbeta självständigt och ta egna initiativ, men också möjligheten att ta hjälp av redan tillgängliga rutiner för att utveckla E.ONs säkerhetsarbete.
* En gedigen introduktion och kompetenta kollegor som ger dig goda förutsättningar att lyckas i rollen och därmed vara en del av att bygga E.ONs framtid.


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
* Analysera och utreda b.la olycksfall och upprätta rutiner för att agera på dessa.
* Organisera, planera och följa upp strukturer när det kommer till säkerheten för alla verksamma och deras hälsa på arbetsplatsen.
* Vidta förebyggande åtgärder av säkerhetsarbetet i stort och se till att dessa upprätthålls.

VI SÖKER DIG SOM
* Har erfarenhet av liknande roll i en verksamhet där risker i arbetsmiljön är förekommande.
* Har en eftergymnasial utbildning samt besitter erfarenhet i frågor rörande arbetsmiljö, arbetsrätt eller liknade. Utöver det är en teknisk bakgrund meriterande.
* Har varit en del av uppstartsarbete tidigare samt tagit ett större ansvar.
* Besitter goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och verbalt.

Meriterande för tjänsten är om du dessutom har arbetat inom energibranschen med säkerhetsarbete och/eller i uppstartsfasen.

Stor vikt i denna process kommer att läggas vid din motivation för tjänsten samt hur du är som person. För att du ska passa i rollen ser vi att du är:
* Strukturerad
* Initiativtagande
* Samarbetsvillig

Övrig information


* Start: Omgående.
* Omfattning: Heltid, kontorstider.
* Placering: Malmö, Norrköping, Stockholm, Örebro eller Upplandsbro.
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work där önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras och besvaras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Senior Miljöspecialist

Sveriges vackraste arbetsplats sökerSenior Miljöspecialist med placering i Norrköping Sjöfarten har en nyckelroll inom Sveriges omställning till en klimatneutral transportsektor via  överflyttning av gods från väg till vatten. Sjöfartsverket genomför därför ett omfattande arbete med att förbättra svenska farleders kapacitet och säkerhet genom moderniseringar, där miljö är en viktig del i arbetet. För att leva upp till den efterfrågan på miljökompetens s... Visa mer
Sveriges vackraste arbetsplats sökerSenior Miljöspecialist

med placering i Norrköping


Sjöfarten har en nyckelroll inom Sveriges omställning till en klimatneutral transportsektor via  överflyttning av gods från väg till vatten. Sjöfartsverket genomför därför ett omfattande arbete med att förbättra svenska farleders kapacitet och säkerhet genom moderniseringar, där miljö är en viktig del i arbetet. För att leva upp till den efterfrågan på miljökompetens som finns inom Sjöfartsverket söker nu Miljö- och Hållbarhetsenheten två Seniora Miljöspecialister för att stödja och komplettera befintlig kompetens inom enheten. Här får du en möjlighet att delta i utformningen av framtidens sjöfart och dess miljöarbete, samtidigt som du utvecklar dig inom din yrkesroll på en myndighet där olika aspekter av miljöfrågan är ständigt aktuell. Är du intresserad av att göra nytta och skillnad, då är arbetet som Miljöspecialist på Sjöfartsverket något för dig!

Att arbeta som Senior Miljöspecialist på Sjöfartsverket
Miljö- och Hållbarhetsenheten består i dagsläget av åtta medarbetare vars huvudsakliga uppgift är att säkerställa att Sjöfartsverket levererar i enlighet med regeringens och riksdagens mål samt uppfyller lagkrav inom miljö, klimat och hållbarhet. Enheten stödjer även övriga delar av Sjöfartsverkets verksamhet med expertkunnande inom miljö och hållbarhet, exempelvis inom farledsprojekt, förorenade områden samt ansvarar för Sjöfartsverkets strategiska miljöarbete. 

Till enheten söker vi nu två Seniora Miljöspecialister, som främst kommer att arbeta inom Sjöfartsverkets infrastrukturprojekt. Arbetsuppgifterna kommer vara delade mellan att bistå farledsprojekten med miljöexpertis samt att driva och samordna arbetet med att ta fram miljökonsekvensbeskrivningar i vissa av projekten. I denna roll får du en helhetsbild av farledsprojekten; du arbetar både med att utforma och skriva Sjöfartsverkets miljökonsekvensbeskrivningar, samt säkerställa efterlevnad av tillstånd och miljölagstiftning i genomförande- och driftsfas. Du kommer även stötta projektledarna i att upphandla och ta in rätt konsultkompetens för utredningar gällande farledsprojektens miljöpåverkan. Inom tjänsten som Miljöspecialist på Sjöfartsverket ingår även att svara på remisser för Sjöfartsverkets räkning, kontakter med andra myndigheter, offentliga instanser och allmänhet. 

Placeringsort är i första hand Norrköping men arbete på Sjöfartsverkets kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö, liksom arbete på distans är möjligt.

Vem är du?
Vi vill att du har examen från lägst treårig högskoleutbildning inom det naturvetenskapliga området, eller är civilingenjör med miljöinriktning. Du har aktuell och flerårig dokumenterad arbetslivserfarenhet med att driva och hålla ihop miljöbedömningar i tillståndsprövningar samt att skriva miljökonsekvensbeskrivningar, alternativt har du insamlat motsvarande kunskap från beställarsidan. Du måste därför ha mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och framförallt i skrift. Vi vill att du har god kännedom om miljöbalken och tillhörande miljölagstiftning samt erfarenhet av kulturmiljölagen. Du har hela Sveriges kust som arbetsområde och det förekommer resor i arbetet, därför är B-körkort (för manuellt växlat fordon) ett krav.

Det är meriterande om du har arbetat med att hålla ihop och driva arbete med konsulter i uppdragsform. Erfarenhet av anmälnings- och tillståndsärenden, gärna med inriktning mot vattenverksamhet, samt miljöfrågor kopplade till infrastrukturprojekt är också meriterande. 

Vi lägger avgörande vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har god förmåga att kommunicera och god förmåga att skapa förtroendefulla och professionella relationer med de kontakter du har inom och utanför Sjöfartsverket. Det är också viktigt att du har förmåga att driva frågor såväl självständigt som i grupp, väl utvecklad samarbetsförmåga och vilja att bidra till gruppens utveckling. 

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.
Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?
Den aktuella rekryteringen är en tillsvidareanställning som ska tillsättas snarast. Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.
Intervjuer kommer att hållas via Skype v. 9.
Upplysningar:
Enhetschef Sabina Hoppe, 076-696 40 11 eller [email protected]

Fackliga företrädare: 
Saco-S Jesper Svensson, OFR/ST Tapani Hoffrén, Seko Bengt-Erik Johansson,
samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.
Registrera din ansökan senast den 13 februari 2022.

Diarienummer: 22-0253

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Projektledare Ekologisk hållbarhet

Tillsammans utvecklar vi Norrköping – vill du vara med? Om du tror att ansvar, frihet och delaktighet är viktiga byggstenar för ett roligt och utvecklande jobb kommer du antagligen trivas hos oss. Vi vill att du ska känna dig som hemma – även när du är på jobbet.På Hyresbostäder får du möjlighet att styra ditt arbete och friheten att själv föreslå bästa lösningen på utmaningar. Med kunden i ständigt fokus jobbar vi tillsammans med målet att erbjuda bästa ... Visa mer
Tillsammans utvecklar vi Norrköping – vill du vara med?

Om du tror att ansvar, frihet och delaktighet är viktiga byggstenar för ett roligt och utvecklande jobb kommer du antagligen trivas hos oss. Vi vill att du ska känna dig som hemma – även när du är på jobbet.På Hyresbostäder får du möjlighet att styra ditt arbete och friheten att själv föreslå bästa lösningen på utmaningar. Med kunden i ständigt fokus jobbar vi tillsammans med målet att erbjuda bästa möjliga service i varje möte. Vi tror på att prestation mäts bäst i kvalitet. Därför driver vi flera spännande projekt för att utveckla Norrköping, förutom vår traditionella verksamhet.

Om tjänsten


Efter en väsentlighetsanalys kring hållbarhetsområdet har vi på Hyresbostäder antagit nya mål kring ekologisk hållbarhet. Det innebär att vi kompletterat vårt tidigare mål inom minskad energianvändning med mål om minskade utsläpp av växthusgaser och mål om minskat restavfall. Fram till år 2030 ska vi minska utsläppen av växthusgaser med 50 % och minska mängden restavfall med 25%.


Mot bakgrund av våra nya mål så ser vi behov av att förstärka vårt företag med ytterligare kompetens och resurser.
Som projektledare hos oss får du möjlighet att vara med och driva olika typer av projekt som leder oss mot minskad miljöbelastning. Du blir en del av ett team som arbetar fokuserat med att vara stöd till vår egen verksamhet inom området men även en del av ett viktigt arbete med att hjälpa våra hyresgäster att fatta miljösmarta beslut i sin vardag. Mer specifikt så kommer du att arbeta i en miljö där du får planera och driva olika typer projekt, utbilda inom miljöområdet och vara stöd till andra.


Teamet är nybildat och består av dig och ytterligare en projektledare. Nu söker vi dig som vill bidra till, och tillsammans med oss, utveckla vårt arbete. Tillsammans stödjer och utvecklar vi verksamheten för att stärka Hyresbostäder och möjliggöra att vi når våra mål.
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning inom miljöområdet, gärna på högskolenivå samt 4-5 års erfarenhet av arbete med ekologisk hållbarhet i fastighetsbranschen eller nära besläktad bransch. Har du dessutom arbetat med projektledning är det meriterande.
Som person är du lyhörd, effektiv och drivande med hög integritet och personlig mognad. Du är prestigelös och gillar att arbeta både självständigt och i team.


För tjänsten krävs körkort B.
Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Låter tjänsten intressant? Välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan. Vi arbetar med löpande urval och ser gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-03-03 . Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Stefan Källman, Chef Projekt & Inköp, tfn 011-21 15 85.


Om Hyresbostäder

Vi är idag det största bostadsföretaget i Norrköping med över 9800 hushåll. Hyresbostäders målsättning för de kommande fyra åren är att ha 1 000 nya, attraktiva hyresrätter klara för inflyttning. Som Norrköpings största hyresvärd och som ägda av kommunen har vi ett socialt ansvar med stort utrymme att fokusera på energi- och miljöfrågor, integration, hyresgästdialog, stadsdelsutveckling samt barn- och ungdomsverksamhet inom kultur och idrott.
I vårt lagbygge är det värdegrunden som anger spelreglerna. Vi tror nämligen att medarbetarna fungerar bäst när de får utforma sina egna metoder och strukturer i arbetet, i gott passningsspel med kollegor och hyresgäster. Från den grunden har vi utformat en spelplan för arbete som präglas av engagemang, motivation och trivsel. Hyresbostäder har ca 200 medarbetare och omsättningen är knappt 800 MSEK.
Varmt välkommen till Hyresbostäder ? Du är hemma! Visa mindre

Miljökoordinator

Sveriges vackraste arbetsplats söker en Miljökoordinator med placering i Norrköping Sjöfartsverket söker en Miljökoordinator med placering inom Verksamhetsstyrningsenheten (VSE) som ingår i avdelningen Styrning och Planering. Enheten ansvarar för tillämpning och efterlevnad av Sjöfartsverkets modeller inom verksamhets-, kvalitets och miljöstyrning. Vi utgör stödet till Sjöfartsverkets olika verksamheter, för att uppnå sina mål för verksamheten och inom ... Visa mer
Sveriges vackraste arbetsplats söker en
Miljökoordinator

med placering i Norrköping


Sjöfartsverket söker en Miljökoordinator med placering inom Verksamhetsstyrningsenheten (VSE) som ingår i avdelningen Styrning och Planering. Enheten ansvarar för tillämpning och efterlevnad av Sjöfartsverkets modeller inom verksamhets-, kvalitets och miljöstyrning. Vi utgör stödet till Sjöfartsverkets olika verksamheter, för att uppnå sina mål för verksamheten och inom utveckling och förvaltning.

Att arbeta som miljökoordinator på Sjöfartsverket
Som Miljökoordinator kommer du att arbeta aktivt för att Sjöfartsverkets samtliga verksamheter uppfyller kraven i standarderna ISO 9001 och 14001. Du kommer bland annat att ansvara för Sjöfartsverkets ISO 14001-certifiering, vilket innebär att stötta ledning och verksamhet i frågor rörande miljö, lagefterlevnad och förbättringsarbete. Du kommer att arbeta i nära samarbete med kvalitetskoordinatorn inom VSE och med miljöfrågor på både strategisk och operativ nivå i nära samarbete med Miljö- och hållbarhetsenheten inom Sjöfartsverket. 

I rollen som miljökoordinator kommer du även att arbeta med följande arbetsuppgifter:
- Planera och genomföra internrevisioner inom Sjöfartsverket i samarbete med kvalitetskoordinator
- Uppdatera miljöaspekter
- Uppmuntra till aktivt miljöarbete
- Uppföljning av lagförändringar och lagefterlevnad
- Ansvara för kemikaliehanteringssystemet
- Planera och medverka vid externrevisioner inom Sjöfartsverket tillsammans med kvalitetskoordinator och externrevisionsbolag

Därtill kommer arbetet att vara varierande samt omväxlande och du kommer dagligen att komma i kontakt med medarbetare på olika nivåer inom organisationen. 

Vem är du?
Vi söker dig som har examen från lägst treårig högskoleutbildning inom det naturvetenskapliga området, eller har examen som civilingenjör med miljöinriktning. Du har god kunskap om gällande lagstiftning inom miljöområdet och har utbildning i ISO 14001 och erfarenhet av att arbeta med ISO 14001-certifieringar. Du har flerårig och aktuell praktisk erfarenhet av operativt arbete inom miljö och har arbetat med att stötta och vägleda verksamheter i kraven gällande lagstiftning och ISO-standarderna. Det är meriterande om du även har utbildning i ISO 9001 och tidigare har arbetet inom området farligt gods. Resor ingår i tjänsten varför B-körkort (manuellt växlat fordon) är ett krav. För tjänsten krävs grundläggande IT-kunskaper samt goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. 

Vi kommer att lägga avgörande vikt vid dina personliga egenskaper. Du är serviceinriktad, tydlig och har god samarbetsförmåga. Du kommunicerar med din omgivning på ett lyhört sätt och skapar förtroende hos dem du träffar. Vidare har du intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är en utpräglad lagspelare som alltid ser till gruppens bästa men har inga problem att ta egna initiativ och vara självgående för att driva frågor framåt. Du är duktig på att fokusera på rätt saker och är uthållig gällande både stora och små arbetsuppgifter. 
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som ska tillsättas snarast. Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.
Intervjuer kommer att hållas via Skype 15, 16 och 18 februari 2021.

Upplysningar:
Enhetschef Christin Ottervald, 010-478 65 27 eller [email protected]

Fackliga företrädare: 
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00. 

Registrera din ansökan senast den 7 februari 2021.
Diarienummer: 21-00493

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Vattensamordnare till Samhällsbyggnadskontoret

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VERKSA... Visa mer
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VERKSAMHETSBESKRIVNING

Norrköpings kommun växer och är i en stark utvecklingsfas med många pågående projekt som till exempel Ostlänken och Inre hamnen. Vi är en dynamisk och utvecklande arbetsplats för dig som vill var med och bidra i Norrköpings stads- och samhällsplanering.

För att uppnå kommunens mål arbetar vi målinriktat tillsammans med andra kontor och bolag för att hela samhälls­byggnadsprocessen ska fungera effektivt och samordnat. Vi ansvarar för att Norrköping fortsätter växa, utvecklas och sköts om samt för att säkerställa en hållbar livsmiljö för alla.

Vi erbjuder dig stimulerande och utmanande arbetsuppgifter med stort eget ansvar. Du arbetar med stor kontaktyta och har nära samarbete med chefer och engagerade medarbetare med hög kompetens på samhällsbyggnadskontoret och Nodra AB.

Nodra är det kommunala bolaget i Norrköping som levererar vatten- och avloppstjänster, avfallstjänster och bredbandstjänster till kommunens invånare. Du kommer få en bred introduktion i samhällsbyggnadsprocessen och möjlighet att utvecklas individuellt på olika sätt.

ARBETSBESKRIVNING

Vattensamordnare är en ny roll där det huvudsakliga uppdraget är att samordna vattengruppens arbete med deltagare från Samhällsbyggnadskontoret och Nodra.

Du kommer även vara sammankallande och ordförande för gruppens möten. Inledningsvis kommer du ta fram kommunens Vattenplan med stöd av reglementen och ägardirektiv.

Vattenplanen innefattar kommunens dagvattenarbete, strategisk plan för utbyggnad av VA till befintlig bebyggelse, samordning av genomförandet av vattenförvaltningen i kommunen.

Din roll är att leda och samordna gruppen enligt den beslutade planen, följa upp och rapportera tagna beslut till styrgruppen.

I uppdraget ingår även att samordna gruppens behov av kompetensutveckling och administrera bidragsansökningar.

Du deltar i samtliga Vattenvårdsförbund där Norrköpings kommun är intressent samt i andra relevanta forum.  

DIN PROFIL

Vi vill att du har högskoleutbildning inom miljö, vatten, samhällsbyggnad eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig.

Du har tidigare erfarenhet av ledarskap som projektledare, samordnare eller chef och har haft ekonomiskt ansvar. God verksamhetsförståelse och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet är också ett krav.

Vi ser gärna att du har bred kompetens om vattenfrågor och praktisk juridisk erfarenhet.

Vi söker en strategisk och drivande person som är bra på att skapa engagemang och delaktighet.

För att lyckas i rollen är du trygg i dig själv och har en förmåga att se helheter samt kan balansera och prioritera olika intressen.

Vi vill att du har ett gott samarbete med andra och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du är också strukturerad och planerar arbetet på ett effektivt sätt.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Gunnar Cederberg, avdelningschef Samhällsbyggnadskontoret [email protected] 011-151229, Marielle Johansson, affärsområdeschef Nodra AB 011-153690 [email protected] eller Tomas Köhler, rekryteringsspecialist, 011-15 31 32 [email protected] 

Din ansökan vill vi ha senast den 7 februari


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Miljöspecialist

Sveriges vackraste arbetsplats söker en Miljöspecialist med placering i Norrköping Sjöfarten har en nyckelroll inom Sveriges omställning till en klimatneutral transportsektor. Därför pågår ett omfattande arbete med att modernisera och öka svenska farleders kapacitet och säkerhet. Sjöfartsverket spelar här en central roll i att utveckla, bygga och förvalta dessa moderna farleder som främjar en klimatneutral transportsektor. Miljö- och hållbarhetsenheten ... Visa mer
Sveriges vackraste arbetsplats söker en
Miljöspecialist

med placering i Norrköping


Sjöfarten har en nyckelroll inom Sveriges omställning till en klimatneutral transportsektor. Därför pågår ett omfattande arbete med att modernisera och öka svenska farleders kapacitet och säkerhet. Sjöfartsverket spelar här en central roll i att utveckla, bygga och förvalta dessa moderna farleder som främjar en klimatneutral transportsektor. Miljö- och hållbarhetsenheten söker nu en erfaren miljöspecialist med inriktning mot farledsprojekt, för att stödja och komplettera befintlig kompetens inom enheten. Här får du en möjlighet att delta i utformningen av framtidens sjöfart och dess miljöarbete. Är du intresserad av att göra nytta och skillnad, då är arbetet som miljöspecialist på Sjöfartsverket något för dig!

Att arbeta som Miljöspecialist på Sjöfartsverket
Miljö- och hållbarhetsenheten består i dagsläget av fem medarbetare vars huvudsakliga uppgift är att säkerställa att Sjöfartsverket levererar i enlighet med regeringens och riksdagens mål samt uppfyller lagkrav inom miljö, klimat och hållbarhet. Enheten bistår även verksamheten med expertkunnande inom miljö och hållbarhet, exempelvis inom farledsprojekten, samt ansvarar för samordning av hållbarhetsmålen (Agenda 2030). 

Till enheten söker vi nu en erfaren miljöspecialist som främst kommer att arbeta inom Sjöfartsverkets infrastrukturprojekt, där du ansvarar för att planera, styra och följa upp miljöarbetet i tillståndsprocesser enligt miljöbalken. Du har, som stöd till projektledaren, en central roll i genomförandet och vägleder projektorganisationen för att säkerställa att Sjöfartsverket hanterar miljöfrågorna på ett korrekt och optimalt sätt. Detta innebär att självständigt och tillsammans med konsulter bedöma miljöaspekter i projekten samt att säkerställa att miljölagstiftningen följs. Miljöutredningar, remisser och kontakter med andra myndigheter, offentliga instanser och allmänheten kommer också att vara en del av din roll som miljöspecialist på Sjöfartsverket. Då vi har hela Sveriges kust som arbetsområde kan det förekomma resor i vår verksamhet.

Vi har en spännande verksamhet med många intressanta, verklighetsnära och utvecklande uppdrag. Vi kan erbjuda dig ett mångsidigt och utvecklande arbete där du i din roll som miljöspecialist får en möjlighet att påverka Sveriges framtida sjöfart samt samarbete med flera enheter på Sjöfartsverket i olika miljöfrågor. Här får du en möjlighet att delta i utformningen av framtidens sjöfart och dess miljöarbete på ett konkret sätt. 

Vem är du?
Vi vill att du har examen från lägst treårig högskoleutbildning inom det naturvetenskapliga området eller är civilingenjör med miljöinriktning. Du har flerårig dokumenterad arbetslivserfarenhet inom arbete med anmälnings- och tillståndsärenden, gärna med inriktning mot vattenverksamhet. Du har god kännedom om miljöbalken och tillhörande miljölagar, i synnerhet inom vattenområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av miljöfrågor kopplade till infrastrukturprojekt samt marinbiologisk kompetens och god kännedom om områdes- och artskydd i svenska marina områden. Särskilt meriterande är om du har erfarenhet inom prövning av större vattenverksamhetsprojekt för hamnar eller farleder och havsspecifika miljöfrågor. 

Vi lägger avgörande vikt vid dina personliga egenskaper, såsom social kompetens, förmåga att driva frågor såväl självständigt som i grupp, samarbetsförmåga samt vilja att bidra till gruppens utveckling. Det är dessutom viktigt att du har en utvecklad kommunikativ förmåga och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. 

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är en tillsvidareanställning och ska tillsättas snarast. Intervjuer kommer att hållas 31/8, 1/9 samt 4/9.

Upplysningar:
Tjänsten: Enhetschef Sabina Hoppe, 076-696 40 11 (semester vecka 31-32).
Rekryteringsprocessen: HR-specialist Niclas Holmgren, [email protected] eller 010-478 48 71 (semester vecka 29-31) .

Fackliga företrädare: 
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00. 

Registrera din ansökan senast den 16 augusti 2020.
Diarienummer: 20-02792

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Miljöstrateg

Sveriges vackraste arbetsplats söker en Miljöstrateg med placering i Norrköping Sjöfarten har en nyckelroll inom Sveriges omställning till en klimatneutral transportsektor. Därför pågår ett omfattande arbete med att modernisera och förändra den svenska sjöfarten för att nå upp till de energi- och klimatmål som tagits fram, både nationellt och internationellt. Sverige har här en central roll i att främja en klimatneutral transportsektor. Miljö- och hållb... Visa mer
Sveriges vackraste arbetsplats söker en
Miljöstrateg

med placering i Norrköping


Sjöfarten har en nyckelroll inom Sveriges omställning till en klimatneutral transportsektor. Därför pågår ett omfattande arbete med att modernisera och förändra den svenska sjöfarten för att nå upp till de energi- och klimatmål som tagits fram, både nationellt och internationellt. Sverige har här en central roll i att främja en klimatneutral transportsektor. Miljö- och hållbarhetsenheten söker nu en Miljöhandläggare med inriktning mot strategiskt arbete, för att stödja och komplettera befintlig kompetens inom enheten. Här får du en möjlighet att delta i utformningen av framtidens sjöfart och dess miljöarbete. Är du intresserad av att göra nytta och skillnad, då är arbetet som miljöstrateg något för dig!

Att arbeta som Miljöstrateg på Sjöfartsverket
Miljö- och hållbarhetsenheten består i dagsläget av fem medarbetare vars huvudsakliga uppgift är att säkerställa att Sjöfartsverket levererar i enlighet med regering och riksdagens mål samt uppfyller lagkrav inom miljö, klimat och hållbarhet. Enheten bistår även verksamheten med expertkunnande inom miljö- och hållbarhet, exempelvis inom regeringsuppdraget fossilfri flotta och ansvarar internt för samordning av Agenda 2030 samt Travel Management. Vidare arbetar enheten med strategiska frågor såsom att utifrån Sjöfartsverkets mandat stärka sjöfartssektorns utveckling inom miljöområdet (t.ex. utformning av miljöincitament av farledsavgiften).

Till enheten söker vi nu en miljöhandläggare med inriktning mot Sjöfartsverkets strategiska arbete. Som miljöstrateg hos oss kommer du att arbeta med att ta fram underlag till Sjöfartsverkets ledning och styrelse, samt leda uppdrag där många är av strategisk och vägledande karaktär. Att vara ett stöd till verksamheten i olika miljöfrågor, hantera remisser, regeringsuppdrag samt insamling, sammanställning, analys och uppföljning av Sjöfartsverkets miljöpåverkan kommer också att vara en del av din roll som miljöstrateg. Vi erbjuder dig en möjlighet att påverka Sjöfartsverkets arbete med Agenda 2030 som myndighetens expert. Detta innebär att du kommer vara en central del i att starta upp och forma Sjöfartsverkets arbete med Agenda 2030 och arbeta fram vår riktning samt representera oss externt i dessa frågor. Kontakter med myndigheter samt näringsliv i forsknings- och utvecklingsprojekt kan även förekomma. Arbetet är omväxlande och utmanande med mångskiftande arbetsuppgifter.

Vi har en spännande verksamhet med många intressanta, verksamhetsnära och utvecklande uppdrag. Vi kan erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbete där du i din roll som miljöstrateg får en möjlighet att påverka Sveriges framtida sjöfart samt samarbete med flera enheter på Sjöfartsverket i olika miljöfrågor. Här får du en möjlighet att delta i utformningen av Sjöfartsverkets miljöarbete på ett konkret sätt! 

Vem är du?
Vi vill att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område för tjänsten, exempelvis miljö- eller hållbarhet. Du har erfarenhet av strategiskt miljö- eller hållbarhetsarbete, gärna från statlig myndighet. Vi vill att du är van att arbeta brett med miljöfrågor. Meriterande är om du har erfarenhet av sjöfartens miljöpåverkan och tekniska förutsättningar att minska miljöpåverkan, upphandling av miljötjänster samt vana av att hantera och bearbeta stora mängder data. 

Vi lägger avgörande vikt vid dina personliga egenskaper, såsom social kompetens, förmåga att ta egna initiativ och driva frågor såväl självständigt som i grupp, samarbetsförmåga samt vilja att bidra till gruppens utveckling. Det är dessutom viktigt att du har en utvecklad kommunikativ förmåga och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. 

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är en tillsvidareanställning och ska tillsättas snarast. Intervjuer kommer att hållas 7-9 september.

Upplysningar:
Tjänsten: Enhetschef Sabina Hoppe, 076-696 40 11 (semester vecka 31-32)
Rekryteringsprocessen: HR-specialist Niclas Holmgren, [email protected] eller 010-478 48 71 (semester vecka 29-31)

Fackliga företrädare: 
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00. 

Registrera din ansökan senast den 16 augusti 2020.
Diarienummer: 20-02793

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre